Web Analytics Made Easy - Statcounter

مناطق زلزله زده ی ارسباران از وسعت بسیار گسترده ای برخوردار بوده و میزان خسارات و تخریب منازل در روستاهای اطراف سه شهرستان ورزقان، اهر و هریس به مراتب بیشتر از خسارات سیل اخیر بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از زیتون،مقایسه یِ آماری و کمّیِبازسازی ها در حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله، میزان همت و کارآمدیِ مدیریت ها را مورد ارزیابیِ مخاطبان قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقیپس از حادثه غم بار سیل عجب شیر و آذرشهر با حضور در روستای چنار اظهار داشت: 30 قطعه به افراد آسیب دیده در سیل و 30 قطعه ی دیگر به اهالی روستا که در بستر رودخانه هستند داده خواهد شد. طبق مصوبه ستاد مدیریت بحران 12 قطعه از این واحدها توسط دولت با سرعت تمام و با فراهم کردن مقدمات اولیه تا فصل سرما ساخته خواهد شد.برای 18 خانه آسیب دیده در سیل هم وام کم بهره داده خواهد شد.

در واقع استاندار آذربایجان شرقی برای احداث و راه اندازی منازل سیل زده( 60 منزل مسکونی)، بازه ی زمانی شش ماهه را ترسیم کرده است. علاوه بر این شش ماه، یکسال گذشته را هم برموعد بازسازی منازل روستای بیرقاضافه کنید. گفتنی است پس از گذشت یکسال از حادثه سیل بیرق، سیل زدگان همچنان با مشکل ضمانت وام مواجه بوده و در وضعیت اجاره نشینی به سر می برند.

بازه ی زمانیِ یک وعده از مدیران استانیِ دولت تدبیر را با بازه یِ زمانی بازسازی مناطق زلزله زده در سال 91،مقایسه کنید. با این تفاوت کهمناطق زلزله زده ی ارسباران از وسعت بسیار گسترده ای برخوردار بوده و میزان خسارات و تخریب منازل در روستاهای اطراف سه شهرستان ورزقان، اهر و هریس به مراتب بیشتر از خسارات سیل اخیر بود.

البته برای هر دو حادثه سیل و زلزله، فصل مشترکی وجود داشت. حضور سپاه و بسیج در امر امدادرسانی و بازسازی. ساخت 3هزار واحد مسکونی توسط سپاه در زلزله ارسباران و اعلام آمادگی برای احداث منازل مسکونی و لایروبی رودخانه ها در مناطق سیل زده بخشی از عملکرد سپاه در امر بازسازی حوادث طبیعی بود.

بیگی: بازسازی مناطق خسارت دیده نیازمند اراده است

احمد علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز،اسکو و آذرشهر و استاندار سابق آذربایجان شرقی در اینبارهبه خبرنگارزیتونگفت: گذشته از مشکلات عجب شیر و آذرشهر، دولتمردان طی یکسال گذشته و در قِبال 122 واحد مسکونیِ روستای بیرق، یک مورد هم بازسازی و احداث انجام نداده اند؛ همچنانکه ضعف پیش بینی ها باعث شده تا سیل اخیر، خسارات وارد بر اهالی بیرق را دوچندان کند.

اهالی روستای بیرق از اقدام دولت در امر بازسازی نا امید هستند

وی افزود: طی بازدیدی که از بیرق داشتم، اهالی روستا از اقدام دولت در بازسازی و اعطای وام نا امید بوده و از عدم پرداخت وام های بلاعوض گلایه داشتند؛ این درحالی است که فرماندار تبریز از بازدید نمایندگان در حادثه سیل بیرق به عنوان عکس یادگاری یاد می کرد!

بیگی تاکید کرد: بازسازی مناطق خسارت دیده نیازمند اراده است. اراده ی دولت قبل باعث شد تا درعرض 5 ماه، 25هزار واحد مسکونیِ روستایی احداث شده و در اختیار روستائیان قرار گیرد. این رقمبه غیر از مساکن شهری بود. با احتساب مساکن شهری، بالغ بر 70هزار واحد مسکونی احداث گردید.

روایت بیگی از مدیریت بحران و مدیریت بازسازی در دولت قبل

وی افزود: پس از حادثه زلزله، اراده ی پولادینی در مرکزیت دولت و مرکزیت استانداری شکل گرفت و تمامی امکانات مردمی،خیرین و دستگاههای دولتی به سمت مناطق زلزله زده گسیل شدند. این در حالی است که بدلیل کم کاری دولت درحادثه سیل اخیر، امکانات نیروی زمینی سپاه در منطقه حاضر شده و بسیج و سپاه برای امدادرسانی و بازسازی وارد صحنه شدند.

نماینده مردم تبریز،اسکو و آذرشهر بیان کرد: با مدیریت ماتریسی دولت قبل، سه ضلع (بنیاد مسکن، صاحب مسکن و پیمانکار) درکنار هم قرار گرفتند و بدون هیچ دردسری، وام از طریق صاحب مسکن دراختیار پیمانکار قرار گرفت تا عملیات احداث هر چه سریعتر آغاز گردد. بانک مسکن نیز با قدرت در منطقه حاضر بود.

وی افزود: در دولت قبل، بگونه ای تصمیم گرفتیم که اهالی روستا ضامن یکدیگر شده و مشکل ضمانت در اعطای وام حل شود؛ این درحالی است که اهالی روستای بیرق طی یکسال گذشته به دلیل مشکل ضمانت، تاکنون موفق به اخذ وام و بازسازی نشده اند.

دولت فعلی، حاضر نیست این وام ها با سهولت در اختیار روستائیان قرار گیرد

استاندار سابق آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: دولت فعلی، حاضر نیست این وام ها با سهولت در اختیار روستائیان قرار گیرد.

بیگی گفت: در حادثه زلزله تمام کامیون ها و معادن شن و ماسه در اختیار ستاد بازسازی قرار گرفت و بنیاد مسکن از طریق قرارگاههای گلستان،مازندران،کردستان و اصفهان نظارت می کرد.

وی افزود: با مدیریتی که در حادثه زلزله صورت گرفت، ساخت صد واحد مسکونی برای سیل زدگان در مدت کوتاه، کاردستی و اسباب بازی است!اما دولت مستقر تاکنون چنین اراده ای نداشته و صرفا امکانات سپاه برای لایروبی رودخانه ها و بازسازی روستا دراختیار گرفته شده است.

مسئولیت جان باختن اهالی روستای چنار برعهده مدیریت شهرستان و استان است

نماینده مردم تبریز،اسکو و آذرشهر در پایان با اشاره به ضعف پیش بینی در دولت اظهار داشت: دهیار چنار به بنده گفت اگر اطلاع رسانی به موقع انجام می گرفت، حاشیه ی روستا را تخلیه می کردم و از جانباختن تعداد بیشماری ممانعت بعمل می آمد.

وی افزود: لذا بنده مسئولیت مستقیم جانباختن تعداد کثیری از اهالی روستا را متوجه مدیریت شهرستان و مدیریت استان میدانم. سوءمدیریت در استان آذربایجان شرقی منجر به کشته شدن 40 هم وطن شد اما در استان آذربایجان غربی تنها یک کشته داده اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۷۳۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۰ هزار طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید کشور فعال است

به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی میرجوادی ظهر سه شنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: بیش از ۱۲ هزار قطعه زمین در قالب انفرادی و جمعی و ۳ هزار قطعه زمین در قالب طرح جوانی جمعیت در شهرهای جدید کشور در طرح نهضت ملی مسکن، واگذار شده است.

وی افزود: در راستای ساماندهی جمعیت کلانشهرها، سیاست شهرهای جدید از دهه ۶۰ در کشور عملیاتی شد و اجرای طرح‌های حمایتی مسکن مهر و نهضت ملی سبب شد واگذاری مسکن در شهرهای جدید به شدت افزایش یابد و جمعیت در این سکونتگاهها بیشتر شود.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید، شکل گیری ساختار شهرهای جدید کشور را بر اساس طرح جامع و اصول مهندسی عنوان کرد و گفت: اکنون در وزارت راه و شهرسازی، مکان یابی ۲۷ نقطه شهرک‌های ساحلی در کشور با جدیت دنبال می‌شود که در ماه‌های اخیر در این راستا عملیات اجرایی نخستین شهرک ساحلی در بندر عباس کلید خورد.

۷۰ هزار واحد مسکن مهر در کشور تعیین تکلیف شده است

میرجوادی با بیان اینکه در سطح کشور بالغ بر ۱۷۰ هزار واحد طرح نهضت ملی در شهرهای جدید کشور فعال است، افزود: ۱۰۰ هزار واحد مسکن مهر از دولت قبل در شهرهای جدید کشور باقی مانده بود که اکنون ۷۰ هزار واحد آن تعیین تکلیف و تحویل متقاضیان شده و ۳۰ هزار واحد باقی مانده دارای نواقصی است که باید در اسرع وقت رفع شود و پرونده مسکن مهر بسته شود.

میرجوادی تاکید کرد: بر اساس دستور وزیر راه وشهرسازی، در سال جاری، هر ماه واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی تحویل متقاضیان خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ماه گذشته در سهند هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن تحویل شد، گفت: همچنین در آینده نزدیک در پردیس و هشتگرد شاهد افتتاح پروژه‌های نهضت ملی و مسکن مهر خواهیم بود همچنین مقرر شد در شهر جدید امیرکبیر نیز اقدامات نهایی ۲۰۰ واحد مسکونی انجام شود.

مدیر کل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید کشور بیان کرد: سال گذشته، میانگین پیشرفت در شهر مهاجران و امیر کبیر ۳۵ درصد بوده و باید اذعان کرد که اکنون شهر جدید مهاجران اقتصاد محور است که می‌تواند تولید و درآمد به همراه داشته باشد، اما شهر امیرکبیر با نقطه مطلوب فاصله دارد و برای شکل گیری این شهر، باید زیرساخت‌ها فراهم شود.

مدیرکل دفترتوسعه امور مسکن شهرهای جدید افزود: در شهر جدید امیر کبیر، سیاست دولت بر ویلایی سازی و واگذاری قطعات زمین است و انتظار داریم طرح حمایتی نهضت ملی در شهر امیرکبیر به خوبی دنبال شود همچنین امید است بانک‌ها بر مبنای قانون جهش مسکن، سهمیه ۲۰ درصدی که بانک مرکزی تعیین کرده را پرداخت کنند.

۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در کل کشور ساخته می شود

میرجوادی گفت: بر اساس آخرین آمار، اکنون بیش از ۲میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در کل کشور در حال ساخت است و دولت شیوه‌های گوناگونی از جمله انبوه سازی، واگذاری انفرادی و گروهی را برای اجرای طرح نهضت ملی به کار گرفته است.

وی عنوان کرد: وزارت راه و شهرسازی متولی ساخت مسکن است اما تحقق این مهم نیازمند تعامل و هم افزایی سایر دستگاههای اجرایی ذیربط، بانکها و خدمات رسان است.

مدیر کل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید گفت: در کشور ظرفیت ساخت ۴ میلیون مسکن وجود دارد که این طرح در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت اما این مهم با همکاری و مشارکت دستگاه‌های اجرایی محقق می شود و به طور حتم سال جاری، کارنامه حوزه مسکن درخشان است.

میرجوادی تاکید کرد: چند سال اخیر دولت سیاست های مختلفی در راستای کنترل قیمت مسکن اعمال کرده که تا حدی موفق شده چرا که مهم‌ترین بخش سبد خانوار، تامین مسکن است و در سبد خانوار، هزینه های ۵۰ تا ۷۰ درصدی دارد.

پرداخت تسهیلات مسکن از ۴۰۰ هزار واحد شبکه بانکی کشور

میر جوادی با بیان اینکه تاکنون تسهیلات مسکن از سوی ۴۰۰ هزار واحد شبکه بانکی کشور پرداخت شده ست، گفت: توسعه و تامین مسکن از جمله رویکردهای مهم دولت سیزدهم است و در تمام شهرهایی که امکان تامین زمین وجود داشته، واگذاری زمین انجام شده و در شهرهایی که مشکل تامین مسکن وجود دارد گام‌های مؤثری برداشته شده است.

میرجوادی گفت: این مهم مدنظر ویژه است که ساخت طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید به صورت ویلایی است که شهر جدید امیرکبیر در این راستا پیشگام است.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید بیان کرد: شرکت‌های عمران شهرهای جدید، اکنون آمادگی ارائه خدمات در بستر دولت الکترونیک در قالب عرصه، فروش اقساطی، تحویل واحدها حتی شکایات و دیدار مردم با مدیرعامل و هیات مدیره را دارند و این سامانه خدمات پشتیبانی را نیز انجام می دهد.

کد خبر 6093350

دیگر خبرها

  • احداث ۲۷ شهر جدید در نقاط ساحلی
  • ۱۷۰ هزار طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید کشور فعال است
  • آیین کلنگ زنی احداث ۱۳۴ واحد نهضت ملی مسکن در شهر گهرو برگزار شد
  • وعده‌های پوچ نمکی بر زخم اهالی شهرک ابریشم چهارباغ
  • ساخت و بهسازی ۱۴۵ واحد مسکن مددجویی در بندرعباس
  • پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی پروژه نهضت ملی مسکن هیدج
  • احداث ۱۰۵۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در خوی
  • شتاب اجرای طرح ملی نهضت مسکن در خوی با مشارکت انبوه سازان 
  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده