Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
تغييرات هورموني در بارداري، باعث پرخاشگري در خانم هاي بارداري مي شود

« از زماني که همسرم باردار شده ديگر آن زني نيست که مي شناختم! قبلا فوق العاده آرام و صبور بود اما حالا پرخاشگر و بدخلق شده است. با شنيدن کوچک ترين مخالفتي از سوي من بهم مي ريزد و داد مي زند. انگار هميشه عصبي است.» شايد اينها حرف هاي شمايي که قرار است به زودي پدر شويد هم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مواجهه با اين رفتار معمولا سوال هاي زيادي ذهن اطرافيان را مشغول مي کند؛ چه اتفاقي افتاده؟ چرا رفتار او اين گونه تغيير کرده است و... خبر خوش اينکه اين حالت طبيعي و البته گذر است و جاي نگراني ندارد.با دکتر رضايي، متخصص زنان و زايمان، در مورد علت هاي بروز اين تغيير گفت وگو کرديم.

چرا در دوران بارداري ناگهان رفتار برخي خانم ها تغيير مي کند و پرخاشگر و عصبي مي شوند؟
دليل اين موضوع تغييرات هورموني است. هورمونهاي استروژن و پروژسترون روي رفتار خانم ها تاثير ميگذارند و به خصوص استروژن باعث مي شود خانم باردار صبوري خود را از دست بدهد و سر کوچک ترين مساله پرخاش کند. حتي ممکن است سرمساله اي بي اهميت گريه و مرتب اطرافيان را سرزنش کند. البته در اين ميان فقط هورمون ها مقصر نيستند. تغييرات فيزيکي دوران بارداري، حالت تهوع و بروز برخي دردها در 3 ماهه نخست بارداري و ترس از زايمان، ترس از تربيت فرزند آينده و ترس از بي توجهي همسر بعد از تولد فرزند مخصوصا اواخر بارداري و خستگي و مشغله زياد بعد از زايمان مي تواند باعث تغيير رفتار خانم باردار باشد.

اين تغيير خلق تا چه زماني ادامه پيدا مي کند؟
تغييرات خلق و خو در 3 ماهه اول مشخص تر است. بعد از اتمام 12 هفته نخست بارداري به تدريج اين حالت برطرف مي شود و در 3 ماهه آخر دوباره بروز مي کند. البته در برخي خانم ها در تمام طول دوران بارداري اين تغيير وجود دارد و کاهش آن به رفتار اطرافيان و حمايت هاي آنها وابسته است.

يعني پرخاشگري و عصبي بودن، در تمام خانم هاي باردار وجود دارد؟
نه، خانم هايي هم هستند که اصلا دچار تغييرات خلق و خو نمي شوند. حتي اين موضوع در يک خانم از يک بارداري به بارداري ديگر تفاوت دارد و به ميزان حساسيت خانم به مسائل برمي گردد.

خانم باردار چه کمکي مي تواند به خود کند؟
استراحت و حفظ آرامش بهترين راهکار است. ماساژدرماني، شنا در آب يا ورزش يوگا به افزايش آرامش مادر آينده کمک مي کند. کار ديگري که توصيه مي کنم و در احاديث نيز به آن اشاره شده، خواندن قرآن و دعا کردن است. احاديث بسياري داريم که در آنها ذکر شده در هر 3 ماهه از بارداري خواندن چه سوره هايي از قرآن و چه دعاهايي مستحب است و روي جنين اثر مثبت مي گذارد. اين کار آرامشي دروني به خانم باردار مي دهد. تحقيقات علمي روي کساني که تحت عمل جراحي قرار گرفته اند نشان داده خواندن دعا مخصوصا در کساني که تحت آموزش هاي ديني قرار گرفته اند، اثري مشابه و حتي بيشتر از مسکن هاي قوي دارد.

اطرافيان يک خانم باردار در مواجهه با چنين تغييري چه بايد کنند؟
همسر نقش بسيار کليدي در اين ميان بازي مي کند. شايد بهتر باشد به جاي قضاوت و انتقاد از مادر آينده، درک کند که تغييرات خلق و خو در اين دوران طبيعي و البته گذر است و گرچه رفتار مادر آينده تند است و او را مي آزارد اما بايد سعي کند همسرش را بفهمد و پشتيبان او باشد. صبوري و آرام بودن بهترين رفتار در مقابل خانم بارداري است که پرخاشگر شده است.

از مصرف خودسرانه فلوکستين در بارداري جلوگيري کنيد

آيا مصرف فلوکستين در بارداري مجاز است؟
داروي فلوکستين از داروهاي ضدافسردگي در روان پزشکي است که با تجويز متخصص مغز و اعصاب بايد مصرف شود و دارويي آزاد و بدون نسخه محسوب نمي شود. سرانه مصرف اين دارو در کشورهاي اروپايي و آمريکايي بالاست زيرا پذيرش مردم اين کشورها براي مصرف اين نوع داروها بالاتر از کشور ماست. در دوران بارداري مصرف اين دارو مجاز است و اثر منفي بر سلامت جنين ندارد اما مصرف خودسرانه را توصيه نمي کنيم.

خانم بارداري که دچار تندخويي و پرخاشگري است، حتما در کنار چکاپ هاي روتين نزد متخصص زنان و زايمان بايد از يک روان پزشک نيز مشاوره بگيرد. تنها به واسطه اينکه خانمي در دوران بارداري دچار تندخويي شده، مصرف دارو توصيه نمي شود. در بيشتر موارد با رعايت بهداشت روان مي توان خشم را مديريت کرد اما اگر خانمي سابقه اختلالات روان پزشکي دارد و در دوران بارداري عود کرده، مي تواند با مراجعه به روان پزشک به کمک داروهايي که در بارداري مصرف آنها خطرناک نيست، پرخاشگري و عصبانيت خود را کنترل کند.

منبع:روزنامه سلامت

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۱۱۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟

کودکان فرانسوی به خوش رفتار بودن مشهورند. آن ها به ندرت کج خلقی و جیغ و داد می کنند، بد غذا نیستند و به همسایه ها مؤدبانه سلام می کنند.

اما آن راز سرّی چیست که والدین فرانسوی با آن چنین فرزندانی تربیت می کنند؟

نخستین سال زندگی کودک

به گزارش روزیاتو، در فرانسه تازه مادرها بعد از ۱۰ هفته مرخصی زایمان به سر کار بازمی گردند. اگر مدت بیشتری در خانه بمانند، ممکن است هزینه ی بیشتری متحمل شوند. بر اساس قوانین فرانسه، مادران می توانند بیشتر از ۱۰ هفته مرخصی زایمان داشته باشند و کماکان شغل خود را هم داشته باشند.

با این حال، دراینصورت مرخصی بعد از ۱۰ هفته بدون حقوق خواهد بود. بعد از دوران مرخصی زایمان، کودک به یک مهدکودک سپرده می شود. کودکان فرانسوی از سن کم با افراد جدید آشنا می شوند، امری که به آن ها کمک می کند بعدها در زندگی سریع تر سازگار شوند و استقلال بیشتری داشته باشند.

کودکان فرانسوی در تخت خود می خوابند

والدین فرانسوی به کودک خود یاد می دهند که در تخت خودش و حتی در اتاق خوابی جداگانه بخوابد. اگر کودک در نیمه های شب از خواب بیدار شود و شروع به گریه کردن کند، پدر و مادر معمولاً چند لحظه ای صبر می کنند تا مطمئن شوند که واقعاً نیازی به حضور آن ها در کنار کودک شان هست یا نه. با این شیوه، کودک رفته رفته به تنها خوابیدن عادت می کند.

آزادی عمل جایگاه مهمی دارد

والدین فرانسوی تا جایی که کودک توان مدیریت امور خود را داشته باشد به او آزادی عمل می دهند. در فرانسه به ندرت می توانید پدر و مادری را در زمین بازی مشغول بازی کردن با کودک خود ببینید. والدین در دعواهای میان کودکان مداخله نمی کنند و اجازه می دهند که آن ها خودشان این موقعیت را رفع و رجوع کنند.

پدر و مادرهای فرانسوی میان شیطنت های معصومانه و بدرفتاری واقعی تمایز قائل می شوند. تنها بدرفتاری است که با تنبیه مواجه می شود تا کودک بتواند فرق این دو را متوجه شود.

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نوه داری نمی کنند

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در تربیت نوه ها نقش حمایتی دارند. دورهمی های خانوادگی معمولاً در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات مناسبتی برگزار می شود. پدربزرگ ها و مادربزرگ های فرانسوی را بیشتر مشغول نوشیدن قهوه در کافه می توان دید تا درگیر مراقبت مداوم از نوه های خود.

چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد

غذا یکی از بخش های اساسی زندگی فرانسوی ها است و وقت ناهار در این کشور می تواند ۲ ساعت به طول انجامد. فرانسوی ها قویاً معتقدند که اعضای خانواده باید دست کم یک وعده در روز را در کنار هم بخورند.

والدین و کودکان از یک غذای یکسان می خورند چون در فرانسه چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد. پدر و مادرها کودک خود را مجبور به خوردن چیزی که دوست ندارد نمی کنند، اما به آن ها اصرار می کنند که غذا را دست کم بچشند و امتحان کنند.

خوش رفتاری اهمیت زیادی دارد

خوش رفتار بودن از اهمیت زیادی برخوردار است و کودکان فرانسوی این را خوب می دانند. آن ها به مهمان ها و همسایه سلام می کنند، در صف بی قراری نمی کنند و در اتوبوس صندلی خود را به سالمندان می دهند. آن ها از سن کم این ۴ جمله ی مؤدبانه را یاد می گیرند: ممنونم، روز بخیر، خواهش می کنم و خداحافظ.

تکنیک آموزش در خانه

والدین فرانسوی معتقدند که کودکی دوران فوق العاده ای است که کودک در آن یاد می گیرد که خیالبافی کند، دنیا را کشف کند و مؤدب و مسئولیت پذیر باشد. به همین دلیل پدر و مادرهای فرانسوی عجله ای برای آموزش خواندن و شمارش به کودک خود ندارند.

تعطیلات آخر هفته روز خانواده است

به عقیده ی فرانسوی ها تعطیلات آخر هفته بهترین زمان برای رفتن به پیک نیک در پارک، درست کردن کباب یا دوچرخه سواری به همراه خانواده است. آن ها اهمیت زیادی برای فعالیت های خانوادگی تعطیلات آخر هفته قائل هستند و از قبل برای آن برنامه ریزی می کنند.

کودکان فرانسوی پول توجیبی می گیرند

کودکان فرانسوی معمولاً هنگام رفتن به فروشگاه به همراه والدین خود بی قراری نمی کنند و وقتی پدر و مادر با درخواست آن ها برا خرید چیزی مخالفت می کنند، جیغ و داد به راه نمی اندازند. آن ها از ۷ سالگی پول توجیبی می گیرند و اجازه دارند که آن را هر طور که مایل اند خرج کنند. مبلغ این پول توجیبی ماهانه معمولاً بر اساس سن کودک تعیین می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • انتقاد ملی‌پوش بوکس از«تبعیض فدراسیون» و«رفتار عجیب فونتانا»
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی