Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-06@20:47:09 GMT

قالی‌باف: از برجام پاسداری می‌کنم

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۴۰۶۹۲

صراط: نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه هر کسی به مفسد رحم کرد ظلم به مردم و آرمان های انقلاب کرده است، گفت: باید جلوی هرگونه رانت را بگیریم.

به گزارش مهر، محمدباقر قالی باف کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفتگوی ویژه خبری درپاسخ به اینکه برنامه شما برای حمایت از محرومان چیست؟ گفت: انقلاب ما انقلاب مستضعفین است؛ فرهنگ مردم ایران هم توجه به نیازمندان و مستضعفان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان هم باید این را در اولویت خود قرار دهند که اگر هر چه در کشور داریم به برکت توجه به محرومان است.

وی افزود: من در اولویت برنامه هایم دارم که مشکلات کوتاه مدت این عزیزان را حل کنم. ریشه این مشکلات در رکود و بیکاری است؛ از این رو برای برنامه های دراز مدت باید بیکاری را از بین برد.

در کشور امروز شاهد یک بحران اقتصادی هستیم

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در کشور امروز شاهد یک بحران اقتصادی هستیم افزود: بخش قابل توجهی از مردم ما جزو عزیزان کم درآمد محسوب می شوند که برای کار دراز مدت و حل مشکلات آنها و بیکاری چاره اندیشی کنیم، اما این نیاز به زمان دارد از این رو باید برای بیش از ۲۵ میلیون نفر پیش بینی داشته باشیم؛ این مثل مجروح تصادفی می ماند که باید خون ریزی آن را بند بیاوریم و سپس کار اساسی انجام دهیم.

قالی باف ادامه داد: در بحث هدفمندی یارانه ها باید به این قشر اولویت دهیم یارانه ای که سال ۸۴ به آنها دادیم الان قدرت خرید آن ۴۵۵۰۰ تومان به یک سوم تقلیل پیدا کرده است؛ باید قدرت خرید سال ۸۹ را در ۹۶ حفظ کنیم که معادل ۱۵۰ هزار تومان می شود.

۵ میلیون شغل در برنامه قطعی ما است

وی با بیان اینکه در حوزه بیکاری ۵ میلیون شغل در برنامه قطعی ما است که به مردم وعده داده ایم، تصریح کرد: در این حوزه یک سامانه ملی کارانه داریم که همه جوانان بالای ۱۸ سال جویای کار با شروع دولت مردم در این سامانه ثبت نام می کنند. بر اساس آئین نامه مشخص می شود این افراد چه مهارت و تحصیلاتی دارند، آیا قبلا اشتغال داشته اند یا اخراج شده اند، بر اساس ضوابط و مقررات به مراکز کاری و بخش خصوصی معرفی می شوند و در سقف ۵ میلیون نفر مشغول به کار می شوند.

قالی باف گفت: برای مدتی که این جوانان در سامانه هستند تا زمانی که به کار مشغول می شوند پیش بینی ۲۵۰ هزار تومان کرده ایم؛ تا با این کار تا زمان مشغول به کار شدن کمکی به انها انجام دهیم.

وی گفت: اولویت ما برای کار در بخش خصوصی است آنقدر که بخش خصوصی می تواند اشتغال ایجاد کند بخش های دولتی و بخش های عمومی غیر دولتی قادر به این کار نیستند.

کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: با همین نگاه زنان سرپرست خانوار یکی از موضوعات جدی کشور هستند. الان مرد خانه در خانه است و دو شیفت کار می کند و با وجود آنکه همسرش کار می کند مشکلات اقتصادی دارد. یک زن تنها بدون سرپرست و بدسرپست باید زندگی را اداره کند اگر دولت به این ها توجه نکند در کجا می خواهد به این افراد توجه شود؟ خانواده ای ۸ معلول دارد با ۵۰ هزار تومان به ازای هر معلول آیا نیازهای بهداشتی آنها تامین می شود؟ باید این موارد مورد توجه قرار گیرد.

وی با طرح این سوال که، سوال است آیا می شود ۵ میلیون شغل ایجاد کرد؟ افزود: با اطمینان عرض می کنم می شود در حوزه آی تی، روستایی، صنایع کوچک، گردشگری، خدمات و صنعت می توان این کار را کرد. امروز در مجموع ذخایر گاز و نفت اولین کشور دنیا هستیم، در حال حاضر حدود ۵۱ میلیون تن تولیدات پتروشیمی داریم که می توانیم تا ۶۱ میلیون تن در کمتر از یک سال آن را افزایش دهیم.

۴ درصدی وجود دارند که از رانت استفاده می کنند

قالی باف گفت: هر میلیون تن تولیدات پتروشیمی ۲۰۰ هزار شغل مستقیم و ۴۰۰ هزار شغل غیر مستفیم برای ما ایجاد میکند. تکنولوژی نیروی انسانی و مواد اولیه این کار در داخل است اما گازی که تبدیل به مواد اولیه می شود برای اینکه به صنایع پایین دستی بیاید و ارزش افزوده پیدا کند دچار مشکل است.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ۴ درصدی وجود دارند که از رانت استفاده می کنند بیشترین درآمد را بی هیچ زحمتی می خواهند بردارند و مانع تولید می شوند این مواد اولیه پتروشیمی به صورت خام به خارج از کشور صادر می شود.

وی ادامه داد: کاهش هزینه دولت و اصلاح ساختار دولت، از سوی دیگر اصلاح نظام مالیاتی به نفع تولید کنندگان و افراد خرده پا و جلوگیری از فرار مالیاتی از سیاست هایی است که می توانیم توجه به محرومان را در قالب آن داشته باشیم.

قالی باف گفت: روزی که توفیق خدمت در شهردرای را پیدا کردم اولین نکته ای که قول دادم این بود که تلاش خواهیم کرد فاصله بین شمال و جنوب شهر را کاهش دهیم؛ امروز این اتفاق در شهر تهران افتاده است و همین را باید در سطح ملی انجام دهیم تا فاصله های طبقاتی را کاهش دهیم.

وی تصریح کرد: اگر یارانه ها هدفمند شوند و به این اقداماتی که اشاره کردم توجه کنیم به مردم متعهد می شوم در طول دوره ای که بتوانیم به عنوان دولت مردم خدمتگذاری کنیم قادر خواهیم بود روند اصلاح فاصله طبقاتی را تحقق دهیم و مردم این را در زندگی خود حس کنند.

رحم به مفسد، ظلم به مردم است

کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به اینکه یکی از مشکلات امروز دولت ما که مردم را دلشکسته کرده است بحث مبارزه با فساد است، خاطرنشان کرد: فساد هرکجا پیدا شد و هر کسی به مفسد رحم کرد ظلم به مردم و آرمان های انقلاب کرده است. باید تلاش کنیم برخورد شود، اولین گام در دولت مردم قطع دست کسانی است که وجود و نوع کارآنها ایجاد فساد می کند. اینکه مرتب بر ۴ درصد تاکید داریم، ۴ درصدهایی است که می خواهند بیشترین منافع کشور را بدون زحمت و با استفاده از رانت، اطلاعات، ارتباطات و نفوذ خود ببرند.

وی گفت: در زمینه قاچاق کالا آیا واقعا کسی نمی تواند از ۲۵ میلیارد دلار قاچار کالا جلوگیری کند؟ این منشا فساد بزرگی است که اتفاق می افتد، کالاهای غیر ضروری به کشور وارد می شود در کنار آن دلال ها نیز فعالیت دارند. کشاورزان و صنعت گران با زحمت تولید می کنند وقتی سود بانک و کارگر را می دهند عملا پولی برای آنها باقی نمی ماند اما یک دلال بی زحمت سود می برد. این ها مشکل ما است که باید با آن برخورد کرد.

وی ادامه داد: سابقه مدیریت من نشان داده است، اگر مدیر مطلع شد فسادی هست باید به شدت برخورد کرده و تحویل قوه قضائیه دهد و قوه قضائیه بی ملاحظه با متخلفان بر اساس عدالت برخورد کند.

باید جلوی هرگونه رانت را بگیریم

کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به اینکه چند روز قبل شنیدیم در خانه فلان مسئول کالای قاچاق دیده شده است، گفت: اگر جای رئیس دولت بودم با آن مسئول برخورد می کردم و از مردم عذرخواهی می کردم این وظیفه ای است که باید انجام شود و باید جلوی هرگونه رانت را بگیریم.

قالی باف در پاسخ به اینکه آیا با نزدیکان خود برخورد خواهد کرد یا نه عنوان کرد: اگر از بستگان و نزدیکان من بود یا کنار دست بود و این کار چاق کنی ها را انجام داد برای کشور مصیبت است؛ بدون هیچ تاملی باید برخورد شود در این حوزه ها اطلاع رسانی شفاف حق مردم است و رسانه ها باید این مسائل را مطرح کنند.

وی درباره روحیه اشرافی گری گفت: یکی از علت هایی که می گویم مردم دیده نمی شوند همین اشرافی گری است. وقتی زندگی، رفتار و منش انسان منش اشرافی گری شود و یک مدیر نشسته باشد از محیط اداره و اتاقش بیرون نیاید حتما از مردم فاصله می گیرد.

کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه سوال کردند درباره اینکه بعضی از اعضای کابینه ثروت و دارایی خودشان را اعلام نکردند ادامه داد: من در این باره گفتم حتما خجالت می کشند اعلام کنند. وقتی یک خانواده ای حداقل دریافت ۸۰۰ هزار تومانی را ندارد بعد یک مسئول بگوید ثروت من چند صد میلیارد است چه پاسخی داریم به مردم بدهیم؟

قالی باف گفت: مدیران، وزرا و استانداران در دولت مردم حق تجارت و کار اقتصادی را ندارند چون باید کار مردم را انجام دهند. البته انشاالله در ثروت آنها جای شبهه و اشکال شرعی نیست اما داشتن چنین ثروت حلالی هم زیبنده مسئول در جمهوری اسلامی نیست.

بخش اصلی ریشه آسیب های اجتماعی گرانی، بیکاری و رکود است

کاندیدای ریاست جمهوری تصریح کرد: بنده هیچ وقت کار اقتصادی شخصی حلال هم انجام ندادم. در دستور کار داریم وزرا، استانداران و رئیس دولت نه تنها باید ثروت را به اطلاع قوه قضائیه برسانند بلکه مکلف هستند قبل از رای اعتماد به اطلاع مردم هم برسانند. در طول کار حق کار اقتصادی هم ندارند و باید در پایان بگویند چقدر سرمایه دارند. در غیر این صورت آن ۴ درصد بر گرده این ها سوار می شود و حق مردم ضایع می شود.

قالی باف با اشاره به برنامه های خود در حوزه آسیب های اجتماعی، گفت: من به خاطر مدیریت در شهر تهران و نیروی انتظامی آشنایی دقیقی با این موضوع دارم و از اطلاعات دقیقی در لایه های زیرین آسیب های اجتماعی برخوردار هستم. بخش اصلی ریشه آسیب های اجتماعی گرانی، بیکاری و رکود در جامعه و دوم نابرابری های اجتماعی است که فرصت ها برابر در اختیار مردم قرار نمی گیرد، است.

وی گفت: اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، مهاجرت، کودکان کار و ... از آسیب های جدی امروز ما است. امروز فاصله بین یک جوان تحصیل کرده با اعتیاد بسیار کوتاه است؛ تنها بیکاری می تواند یک جوان تحصیل کرده با نشاط را تبدیل به یک معتاد کند و اگر به سمت اعتیاد رفت دیگر او را از دست داده ایم. برگشت یک معتاد به شرایط عادی بسیار کار سختی است، البته دوستانی هستند که بر می گردند اما چرا باید این اتفاق بیفتد.

قالی باف افزود: امروز فاصله بین افسردگی دختران تحصیل کرده در منزل با یک دختر جوان با نشاط موثر برای رشد اقتصادی، فعالیت های فرهنگی و تربیت جامعه تنها در کار است که این فرد بتواند اشتغال داشته باشد.

کاندیدای ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر تاکید بر ایجاد ۵ میلیون شغل و توجه به خانواده های نیازمند داشتیم و سامانه کارانه را مطرح کردیم، انتقاد موجود به وضع فعلی این است که هر کاری می گوییم، می گویند نمی شود. در هر سال یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به درخواست کنندگان شغل اضافه می شوند، متولدان ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۴ به صورت متوسط سالانه یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر بودند که همه بین ۲۲ تا ۳۲ سالگی هستند. با این منابع موجود در کشور و این نیروی انسانی حتما می توان اشتغال ایجاد کرد اگر این کار انجام نشود نمی توانیم ریشه آسیب های اجتماعی را حل کنیم.

قالی باف گفت: در حل آسیب های اجتماعی باید اقدامات اورژانسی برای کارتن خواب ها و بی سرپناه ها انجام دهیم همانگونه که در شهرداری تهران روزانه بیش از ۳۰ هزار نفر را اسکان و غذا می دهیم.

ازدواج امروز یکی از مشکلات جامعه ما است

وی در پاسخ به اینکه آیا گزارش ثروت خود را اعلام خواهید کرد، گفت: وا مصیبت از روزی که رئیس دولت و وزرا نخواهند به قانون احترام بگذارند، چرا مردم نباید ندانند ثروت محمد باقر قالیباف چقدر است و رئیس جمهور و وزرای آنها کجا زندگی می کند، چه ماشینی سوار می شود؟ چرا در یک استان مردم ندانند استاندار چگونه زندگی می کند؟

قالی باف ادامه داد: علاوه بر اینکه ثروت خود را در اختیار قوه قضائیه می گذاریم در اختیار عموم هم می گذاریم که مردم بدانند. اولین کار را خودم انجام می دهم بلافاصله به مردم می گویم دارایی من این است در سطوح مختلف نیز شرط من این است که مدیران، وزرا و استانداران این کار را انجام دهند.

وی درباره مسئله ازدواج و موانع پیش روی آن گفت: بحث ازدواج امروز یکی از مشکلات جامعه ما است؛ مسئله ازدواج با نصیحت هم حل نخواهد شد. فرض کنیم دختر ما می خواهد ازدواج کند، کسی که به خواستگاری می آید اولین سوال ما این است که شغل شما چیست؟ اگر بگوید بیکار هستم آیا به او دختر می دهیم؟ می پرسیم سرپناه شما کجا ست؟ می توانید اجاره پرداخت کنید؟

قالی باف با اشاره به اینکه اگر می خواهیم ازدواج اتفاق بیفتد باید به کارهای ریشه ای برگردیم خاطرنشان کرد: ازدواج مساوی است با شغل، وقتی می گوییم ۵ میلیون شغل یعنی ۵ میلیون ازدواج، وقتی از اصلاح نظام بانکی سخن می گوییم یعنی افزایش آمار ازدواج؛ ما ۵۰ هزار میلیارد وام را به چند صد نفر می دهیم اما چند میلیون زوج جوان را برای پرداخت ۳ میلیون تومان معطل می کنیم و وقتی مجلس می خواهد رقم آن را به ۱۰ میلیون افزایش دهد دولت با آن مخالفت می کند. اگر دست قاچاقچی کالا و وارداتچی ها را قطع کنیم به تجار، پیمانکاران، کارآفرینان و واردت کنندگان کالاهای ضروری، مواد اولیه کارخانجات و انتقال دهنده تکنولوژی کمک کنیم یعنی ازدواج.

وی ادامه داد: یکی از دلایل بالا بودن آمار طلاق همین است. متاسفانه به ازای هر ۴ ازدواج یک ازدواج را از دست می دهیم و بخش عمده ای از ازدواج ها در سال اول فروپاشیده می شود. چون به زندگی می آیند می بیند خانه ندارند، مشکلات ایجاد می شود و به طلاق منجر می شود.

یک چالش جدی در حوزه اجتماعی داریم

قالی باف درباره برنامه های خود در حوزه محیط زیست، گفت: ما بحران اقتصادی و یک چالش جدی در حوزه اجتماعی داریم؛ در کنار این موضوع ما دچار چالش های جدی در حوزه محیط زیست و خصوصا بحران آب هستیم که خود بحران آب برای ما بحران خاک را نیز به وجود می آورد.

وی افزود: حتی اگر رشد اقتصادی داشته باشیم و وضعیت معیشتی مردم درست باشد، وقتی که آلودگی هوا ایجاد می شود کیفیت زندگی از بین می رود. در همین شهر تهران هرچقدر امکانات داشته باشید اما آلودگی هوا زندگی شما را تلخ می کند. رابطه مستقیم بین کیفیت زندگی و کیفیت هوا وجود دارد چرا که هوای آلوده کاهش عمر می دهد و بیماریهای متنوعی ایجاد می کند. در حقیقت افراد زنده هستند ولی زندگی نمی کنند. از این رو آلودگی محیط زیست موضوع بسیار مهمی است.

قالی باف ادامه داد: البته متاسفانه دولت فعلی برای حقوق شهروندی بخش های زیادی گذاشت و آئین نامه و بخش نامه ایجاد کردند، اما اولین حق مردم و حقوق شهروندی این است که اگر نان سر سفره آنها نمی بریم، هوا را از آنها نگیریم. چه حقی بالاتر از حق هوای خدادادی، امروز حق هوا را گرفته ایم و به دنبال حقوق دیگری می رویم آیا اهمیت آنها از حق هوا بیشتر است؟

نامزد انتخابات در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما دو نوع اشتغال داریم یکی اشتغال پایدار و دیگری اشتغال های عمومی و با حمایت. همین کاری که برای مالچ پاشی، درخت کاری و تثبیت کار انجام می دهند خودش چند صد هزار شغل ایجاد می کند. چرا این کار را نکردند تا بیش از 20 استان درگیر این موضوع شود. آلودگی هوای شهر تهران حتما قابل حل است. در همین دولت من طرحم را بردم و توضیح دادم، همه کارشناسان قبول کردند این طرح بهترین طرح است. گفتم اجازه دهیم خود من انجام دهم در طول شش سال قابل حل است اما گفتند خودمان انجام می دهم. از آنها بپرسید چه کار کردید؟ مردم خسته هستند از حرف و اینکه اقدامی انجام نمی دهند.

وی افزود: تعهد می دهیم آلودگی هوا را در دوره 4 ساله 50 درصد کاهش دهیم و گرد و خاک هایی که منشا داخلی دارند را سامان دهیم درباره منشا خارجی با روابط خوبی که با همسایگان برقرار می کنیم تلاش می کنیم ریزگرد ها را حل و فصا کنیم.

انقلابی کسی است که مشکل معیشت مردم را حل کند

وی با بیان اینکه ما باید روحیه انقلابی خودمان را حفظ کنیم، ادامه داد: روحیه انقلابی یعنی داشتن دغدغه مردم؛ انقلابی کسی است که مشکل معیشت مردم را حل کند یعنی بازگشت به مردم، دخالت مردم در امور، نظارت مردم بر خود ما، ما حتما به همان باورها و آرمانهایی بر می گردیم که مردم دولت را اداره کنند. در دولت مردم اولویت مردم هستند و ما نمی خواهیم بخش دولت را یک تافته جدا بافته کنیم. به تجار، تولید کنندگان، آنهایی که برای ما تولید قدرت اقتصادی می کنند، اندیشمندان، دانشگاه ها و آنها

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۴۰۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • کالابرگ فجرانه سوم تا ۲۱ اردیبهشت ادامه دارد
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • پاسداری از خون و راه شهدا، رسالت همگانی
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!