Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@00:03:03 GMT

تقویت اقتصاد دانش بنیان زیربنای اقتصاد مقاومتی است

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۵۰۷۷۹

تقویت اقتصاد دانش بنیان زیربنای اقتصاد مقاومتی است

به گزارش ایرنا خسرو پیری سه شنبه در آئین افتتاح ساختمان جدید پارک علم و فناوری خوزستان در خیابان سقراط غربی اهواز افزود: توسعه کارآفرینی و میدان دادن به جوانان تحصیل کرده می تواند به ایجاد اشتغال مولد و حتی صادرات فراورده های علمی به خارج منجر شود.
وی ضرورت همگرایی بیشتر بین دانشگاههای و پارک های علم و فناوری با هدف توسعه اقتصاد دانش بنیان و رشد صنعت را مورد تاکید قرار داد و افزود: پارک بدون دانشگاه و دانشگاه بدون پارک راه به جایی نمی برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیری بیان کرد:صنعت ما به نوآوری نیاز دارد تا بتواند در عرصه جهانی رقابت کند که این موضوع بدون پیوند دانشگاه با صنعت محقق نمی شود.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری اولویت بندی ها و شناخت مزیت های نسبی هر استان را از وظایف پارک های علم و فناوری بیان کرد و افزود: در استان خوزستان مزیت هایی همچون نفت و گاز ، پتروشیمی و کشاورزی در کنار دسترسی به بازار عراق وجود دارد که باید در این زمینه کار کرد تا فرصت های اقتصادی جدیدی برای کشور و اشتغال جوانان منطقه ایجاد شود.

* پایان نامه ها بدون استفاده
این مقام وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با انتقاد از پایان نامه هایی که در قفسه های دانشگاهها بدون استفاده مانده، گفت: باید از این پایان نامه ها استفاده و از اتلاف سرمایه های علمی کشور جلوگیری کرد.
وی گفت: تولید علم در کشور بالاست ولی هنوز در عرصه های مورد نیاز جامعه وارد نشده و این یک نقص است.
پیری گفت:متاسفانه پایان نامه ها با زحمات زیاد تهیه می شود ولی جامعه علمی و صنعتی ما از آن نفعی نمی برند.
وی ضرورت حمایت معنوی و زیرساختی بیشتر از پارک های علم و فناوری را مورد تاکید قرار داد و افزود: باید فرایند کارها و خروجی ها به یک جهت باشد و از جزیره ای عمل کردن اجتناب شود.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در دنیای امروزی فناوری خیلی پیشرفت کرده و ما نیز باید حرکت خود را در این زمینه شتاب بخشیم افزود: باید تعاملات بین المللی را در زمینه فناوری بیشتر تا عقب ماندگی های علمی خود را جبران کنیم.

* نهادهای علمی و دانشگاهی محور توسعه کشور
پیری گفت: نهادهای علمی ، دانشگاهی و پارک های علم و فناوری و پژوهشی محور توسعه و زیربنای اقتصاد مقاومتی هستند و بدون آن هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.
وی با بیان اینکه همه دانشگاهها بر اساس ماموریت جدید خود در برنامه ششم توسعه حرکت خواهند کرد گفت: پارک های علم و فناوری هر استان نیز بر اساس فرصت ها و مزیت های نسبی که از آن برخوردار هستند حرکت می کنند.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، وظیفه اصلی وزارتخانه متبوع را سیاست گذاری ، برنامه ریزی و ارزیابی بیان کرد.
بنا به این گزارش ساختمان جدید پارک علم و فناوری در پنج طبقه و با هزینه ای بالغ بر 9 میلیارد ریال نوسازی و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
همچنین در آئینی با حضور مدیرکل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی خوزستان به همت پارک علم و فناوری استان واقع در مجموعه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان افتتاح شد.
پارک علم و فناوری خوزستان فعالیت رسمی خود را از تیرماه 1388با کسب مجوز از وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری به عنوان پارک دانشگاهی و وابسته به دانشگاه شهید چمران اهواز شروع کرد.هدف از تاسیس این پارک دستیابی به جایگاه نخست اقتصاد دانش بنیان در غرب جنوب غرب کشور ف حمایت از تاسیس و توسعه شرکت ها و موسسات دانش بنیان ، کمک به تجاری سازی یافته های پژوهشی و تسهیل دانش بری صنایع موجود بوده است.
این پارک در مهرماه 1390 از دانشگاه شهدی چمران اهواز منفک شد و در سال 1392 اولین ردیف بودجه به پارک خوزستان اختصاص داده شد.
این مجموعه تاکنون به عنوان بالاترین نهاد حمایتی از فناوری های دانش بنیان در حال فعالیت است و یکی از 18مرجع منطقه ای مالکیت فکری در کشور است که از اختراعات به صورت بلاعوض حمایت می کند.
6065/6002
خبرنگار:محمدرضا بنوره**انتشاردهنده : کبری آقازری

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۰۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است

استاندار بوشهر از کسب رتبه سوم استان در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان توسط وزارت کشور خبر داد.

به گزارش خبرگراری ایمنا، احمد محمدی‌زاده اظهار کرد: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاوردهای خوبی در حوزه دانش بنیان ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته‌ایم.

وی افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی‌زاده عنوان کرد: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیلگرانه و مردمی‌سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

وی گفت: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک های علم و فناوری و هیئت های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

استاندار بوشهر با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، گفت: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم‌افزایی و تلاش مدیران دستگاه های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

محمدی‌زاده افزود: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

منبع: فارس

کد خبر 749349

دیگر خبرها

  • ۳۳۰ عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان