Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@02:15:37 GMT

نمایشگاه کتاب تهران به چرخه اقتصاد نشر لطمه می‌زند

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۶۰۷۸۴

مسعود پیرمرادیان، مدیرمسئول دفتر نشر معارف در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ویژگی‌های نمایشگاه مطلوب گفت: از نظر من به عنوان یک ناشر، نمایشگاه مطلوب، نمایشگاهی است که بتواند همه آثار مکتوب ناشران را در معرض دید و بررسی مردم قرار دهد. متأسفانه در حال حاضر این نمایشگاه، این قابلیت را ندارد و علت اصلی این مشکل نیز این است که ما نمایشگاه کتاب تهران را با سایر نمایشگاه‌هایی که در طول سال در کشور برگزار می‌شوند، مقایسه می‌کنیم، در حالی که تنوع محصول در نمایشگاه کتاب بیش از نمایشگاه‌های صنعتی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است و هر عنوان کتاب به عنوان یک محصول تعریف می‌شود و امکان نمایش همه آنها وجود ندارد.وی افزود: از طرفی شرکت‌های صنعتی و سایر مراکز محصولات گذشته خود را با به صحنه آمدن محصول جدید از رده خارج می‌کنند، اما در حوزه کتاب محصولات قبلی و کتاب‌هایی که طی سال‌های گذشته تولید شده به قوت خود باقی است و به محصولات جدید اضافه می‌شود و در صحنه عرضه و تهیه مردم وجود دارد و حجم این کالا را بیش از پیش زیاد می‌کند و ضروری است که دست‌اندرکاران نمایشگاه کتاب برای موضوعی کردن آن فکری بیندیشند.پیرمرادیان ادامه داد: ما در نمایشگاه کتاب بخش عمومی داریم که با دسته‌بندی فعلی که به صورت حروف الفبا است، کار را برای مردم سخت کرده و سبب شده نتوانند به انتخاب خوب دست بزنند. این یکی از اشکالات جدی نمایشگاه است و پیدا کردن یک راه حل مناسب هم کار ساده‌ای نیست؛ چرا که نمی‌شود ناشر را به عنوان تولیدکننده اثر از جریان نمایش کتاب خارج کرد و در نظر نگرفت، خود ناشر باید برای معرفی کتاب در نمایشگاه حضور داشته باشد و از سوی دیگر شاید این امر سبب شود، ناشران به دلیل کار در چندین حوزه مجبور باشند، در چندین بخش غرفه داشته باشند که این نیز نیازمند تصمیم مناسب است.این ناشر در ادامه ویژگی‌های دیگر نمایشگاه خوب را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: نمایشگاه کتاب خوب نمایشگاهی است که جریان اقتصادی کتاب را تقویت کند نه اینکه به این جریان لطمه وارد کند. متأسفانه مهم‌ترین ایراد نمایشگاه کتاب این است که به چرخه اقتصاد نشر و به جریان تجارت کتاب لطمه می‌زند و مردم یک چهارم از حجم خرید سالانه کتاب خود را از نمایشگاه کتاب تهران تهیه می‌کنند و این باعث می‌شود که چرخه توزیع و عرضه توسط مراکز پخش و عرضه کتاب مختل شده و از رونق کتابفروشی‌ها و مراکز پخش کتاب کاسته شود و شاهد تعطیلی آنها باشیم.وی تصریح کرد: ما وظیفه داریم در نمایشگاه کتاب، فروش را از عهده ناشران برداریم و اجازه فروش کتاب را به ناشر ندهیم و ناشر فقط اجازه نشر کتاب را داشته باشد و اجازه تجارت کتاب را نداشته باشد و برای این کار ملزم به اخذ مجوز باشد، یعنی فروشگاه و مرکز فروش اقدام به این کار کند.پیرمرادیان یادآور شد: نمایشگاه کتاب باید نمایشگاه عرضه کتاب باشد نه محلی برای فروش کتاب. امروز نمایشگاه کتاب تهران فروشگاه عظیم مقطعی است که فروش کتاب همراه با تخفیف بوده و ناشران برای این نمایشگاه برنامه‌ریزی خوبی می‌کنند و به جای اینکه آثار خود را به مردم معرفی کنند و از حضور مؤلفان بهره‌مند شوند و از امکانات نقد و نظر کتاب‌ها استفاده کنند، در نمایشگاه کتاب به دنبال جذب مشتری و فروش کتاب و تأمین بخشی از نقدینگی کتاب خود در طول سال هستند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۶۰۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در فضای مجازی «یمن» را به عنوان مهمان ویژه این رویداد معرفی کرد.

رمضانی در این پیام نوشت: «علی رغم تلاش جامعه فرهنگی هند، نظر به ادامه محدودیت اتباع این کشور در ایران پس از عملیات وعده صادق و اتمام فرصت رفع محدودیت بعد از دیدار اخیر سفیر هند، حضور این کشور منتفی و یمن مهمان ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خواهد بود»

صبح امروز در برخی رسانه‌ها خبر لغو حضور کشور هند در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در شرایطی که تنها ۱۰ روز به برگزاری این رویداد باقیمانده است منتشر شد. تقریباً چند ماه پیش خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از صنعت نشر جمهوری اسلامی ایران حضور فعالانه را در نمایشگاه بین المللی کتاب هند داشت و در این نمایشگاه تفاهمنامه هایی برای حضور هند به عنوان مهمان ویژه و همچنین ایران به عنوان مهمان ویژه دور بعدی این نمایشگاه امضا شد.

با این حال باید دید در این روزهای باقیمانده یمن چه برنامه‌هایی برای حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «یمن» به جای «هند» مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن میهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • معرفی یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • یمن مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • یمن مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهد بود
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • ادعای دختر پوراحمد درباره مرگ پدرش: نرفته بود که خودکشی کند | می‌دانست چه بلایی می‌خواهد سرش بیاید
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!
  • ادعای دختر کیومرث پوراحمد: پدرم نرفته بود شمال که خودکشی کند