Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحولات در گذر است و خبر هیچ ‌گاه متوقف نخواهد شد. خبرهایی رسمی و ‌گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار می‌گیرد ‌یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر‌ به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رصد‌خانه «تابناک»، جایی است که خبرهایی ‌گاه غیررسمی و ‌گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، ‌برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبرهایی که ‌گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و ‌گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه ‌می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری ‌هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند.
در رصدخانه تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.‌
هیچ رکوردی برای واردات رسمی کالای دختر وزیر وجود نداردیک مقام آگاه در واکنش به اظهارات وزیر دادگستری مبنی بر قانونی و رسمی بودن واردات پوشاک خانه وزیر دولت یازدهم گفت: هیچ رکورد اطلاعاتی در سامانه جامع گمرکی برای واردات مربوطه وجود ندارد.به نام شرکت و مالک آن در سیستم دیتایی برای اثبات قانونی بودن کالا مشاهده نمی شود. بنابراین باید از مسئولان پرسید این کالایی که عنوان می‌شود از مرز رسمی و گمرک وارد شده با چه نام و برندی بوده است.خبرگزاری فارس پیش از این گزارش داده بود که برخی مقامات به مسئولان مربوطه فشار وارد کرده‌اند تا اطلاعات و اسناد قانونی برای کالای کشف شده در ویلای دختر وزیر تهیه شود تا در بررسی‌های تعزیرات، قاچاق بودن این محموله آن تأیید نشود.
دانش‌جعفری: هیچ حرفی علیه جهانگیری نزدمخبرآنلاین نوشت: پس از آنکه فیلم تبلیغاتی اسحاق جهانگیری از شبکه یک سیما پخش شد برخی خبرگزاری ها و کانال های مجازی آغاز به انتشار واکنش داوود دانش جعفری، وزیر اسبق اقتصاد و عضو هبات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به توضیحات اقتصادی معاون اول رییس جمهوری کردند که صحت ندارد. این واکنش ها که بیشتر با تیتر «دانش جعفری: درآمد 700 میلیارد دلاری دولت قبل از محل فروش نفت واقعیت ندارد» در فضای مجازی انتشار پیدا کرده است.
واکنش وزیر علوم به انتخاب سرپرست جدید دانشگاه آزادفرهادی وزیر علوم در واکنش به تغییر رئیس دانشگاه آزاد گفت، من عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد هستم اما در جلسه برای تغییر رئیس دانشگاه حضور نداشتم و رای گیری هم انجام نشده است.{در پاسخ به اینکه چرا در آن جلسه حضور نداشتید؟}: چرا ندارد؛ جلسه پایان یافته بود و ماهم برای جلسه هیئت دولت آمدیم. این کار مشکوک بوده است.ایسنا این خبر را منتشر کرده است.
حضور طیب‌نیا در مناظرات انتخاباتیدر حالی گفته می‌شود که معرفی نشدن نماینده اقتصادی حسن روحانی، عامل لغو مناظرات اقتصادی انتخاباتی بوده است، به گفته منابع آگاه از ستاد انتخاباتی روحانی علی طیب نیا به عنوان نماینده اقتصادی حسن روحانی برای شرکت در مناظرات انتخاباتی تعیین و معرفی شده بود.
احمدی نژاد از چه کسی حمایت می کند؟احمدی نژاد رئیس جمهور سابق در گفت و گو با شبکه تلویزیونی فرانس 24 عربی تاکید کرد که به طور مطلق از هیچیک از نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری حمایت نمی کند.به گزارش دولت بهار ،خبرنگار شبکه مزبور از احمدی نژاد پرسیده است : نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در برخی از تبلیغات خود، از واژه ها و شعارهایی استفاده می کنند تا به نوعی خود را به شما منتسب نمایند. نظر شما در این باره چیست.ر احمدی نژاد در پاسخ تصریح کرده است: قطعا از هیچ کدام از نامزدها حمایت نمی کنیم. به طور مطلق ما از هیچکس حمایت نخواهیم کرد.
حذف فیلم دادگاه کرباسچی از مستند سیدابراهیم رئیسیکمیته نظارت بر تبلیغات کاندیداها متشکل از وزیر کشور و نماینده هیات اجرایی ستاد انتخابات، دستور حذف فیلم دادگاه کرباسچی را از مستند ستاد دانشجویی سید ابراهیم رئیسی صادر کرد.در این مستند با پخش قسمت هایی از دادگاه غلامحسین کرباسچی به نقش رئیسی در مبارزه با فساد شهردار وقت تهران اشاره شده است.
وقتی صداوسیما مشارکت مردم را پایین می‌آورد!روزنامه «جمهوری اسلامی» نوشته است: علیرغم تأکید بزرگان نظام بر ضرورت تشویق مردم به حضور در پای صندوق‌های آراء انتخابات ریاست جمهوری، بعضی گزارش‌های رسانه ملی در جهت مأیوس کردن مردم از حضور در پای صندوق‌های رأی تهیه و پخش می‌شوند.ظرف دو روز گذشته از بعضی شبکه‌های سیمای جمهوری اسلامی گزارش‌هایی پخش شد که از زبان مردم چنین القا می‌کرد که نامزدهای ریاست جمهوری بعد از پیروزی تمام وعده‌های خود را فراموش می‌کنند و کاری برای مردم انجام نمی‌دهند. این قبیل القائات، درست در جهت خلاف تشویق کردن مردم برای حضور در انتخابات قرار دارند و مسئولان رسانه ملی بر گزارش‌ها نظارت دقیق داشته باشند.
جبهه پایداری از رئیسی حمایت کردجبهه پایداری انقلاب اسلامی با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام شاخص های نامزد اصلح انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی را به عنوان نامزد اصلح معرفی کرد. فرارو این خبر را منتشر کرد.
وام خانه اولی‌ها از 80 میلیون به 100 میلیون تومان افزایش یافتحامد مظاهریان، در گفت و گو با سحر اظهار داشت: معاون وزیر مسکن در ستاد انتخاباتی دکتر روحانی از افزایش وام خانه‌ اولی‌ها خبر داد. طبق تازه‌ترین مصوبه شورای پول و اعتبار وام خانه اولی‌ها از 80 میلیون به 100 میلیون تومان افزایش یافت که براین اساس به هر زوج 200 میلیون تومان تسهیلات مسکن تعلق می‌گیرد.
واکنش عسگراولادی به اظهارات جهانگیریعضو اتاق بازرگانی گفت: اینکه می گویند دنیا عاشق تعامل با ایران است شعارهای تبلیغاتی است. غربی‌ها به ما می‌گویند بروید نفت خود را بفروشید و پول آن را بابت خرید کالا به ما پرداخت کنید. همچنان روابط بانکی ما با کشورهای خارجی بازنشده و غربی‌ها در تعامل با ایران بداخلاقی می کنند. برجام در بخش جذب سرمایه گذاری موفق نبوده. فقط هیئتهای تجاری آمدند بازار ایران را دیدند و رفتند. دانشجو این خبر را منتشر کرد.مابه التفاوت زمان نامزدها در مناظره دوم جبران می شوداحسان قاضی زاده هاشمی در گفت و گو با میزان درباره شکل مناظره کاندیداها در روز جمعه اظهار کرد: در دو مناظره بعدی هم تغییری در شکل مناظره ها نخواهیم داشت. دو مناظره بعدی هم به همین شکل که در جمعه قبل اجرا شد بصورت 6 نفره برگزار می شود. ما در این مناظره آن زمانبدی هایی را که برای حفظ عدالت و تساوی بین کاندیداها باید رعایت کنیم را در نظر می گیریم به این معنا که هر کاندیدایی که از وقتش کمتر استفاده کرده در این دوره، همان زمانی که حرف نزده به وقتش اضافه می شود.
یک معلم زندانی با همت مردم آزاد شدصبح امروز گزارشی با عنوان «معلمی که ۱۸ روز با اخراج فاصله دارد» درباره وضعیت معلمی که به دلیل ضمانت زندانی شده بود، منتشر شد که مقدمات آزادی معلم زندانی به همت مردم و خیرین فراهم شد.مهر این خبر را منتشر کرد.
کاندیداهای اصولگرا در رقابت باقی می مانندمصباحی‌مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: احتمالا ترجیح بر این خواهد بود که دو یا سه کاندیدای اصولگرا همچنان در رقابت باقی بمانند که اگر انتخابات در دور اول به نتیجه نرسید و به دور دوم رفت، در دور دوم بتوانند با یک کاندیدا به کار خود در انتخابات ادامه دهند. باشگاه خبرنگاران این خبر را منتشر کرد.
در دوره هاشمی هم با لبخند منافع ملی‌مان را تامین کردیمدبیرکل حزب کارگزاران گفت: هیچ انسان منصفی با شهدایی که امنیت ما را تامین می‌کنند مخالفتی نمی‌کند. دولت روحانی بیشترین حمایت را از نیروهای مسلح از ارتش و سپاه تا بسیج و نیروی انتظامی و...داشته است. این دولت لااقل بودجه‌ها و اعتبارات این بخش را دو برابر کرده است. غلام حسین کرباسچی گفت: نیروهای نظامی و امنیتی ما و از جمله ارتش و سپاه و بسیج، ناموس این مملکت هستند. باید میراث هاشمی را برای همیشه حفظ کنیم. در آن دوره با همین سیاست لبخند این کشورها مهار و منافع ملی‌مان را تامین کردیم. ایسنا این خبر را منتشر کرد.
واکنش جهانگیری به احتمال کناره‌گیری‌ روحانی به نفع ویداوطلب انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به احتمال کناره‌گیری روحانی به نفع وی در انتخابات گفت: انتخابات سازوکار خودش را دارد و باید ببینیم چگونه پیش می‌رود.جهانگیری: با يك خرد جمعی تصميم به حضور در انتخابات گرفتم و با خردجمعی هم نسبت به ادامه دادن تصميم‌گيری می‌كنم. مهر این خبر را منتشر کرد.
نصف بیشتر مردم مناظره اول را دیدندبراساس آمار منتشر شده از سوی مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما، میزان بیننده اولین مناظره ریاست‌جمهوری در سطح ملی بیش از ۶۰ درصد در کل کشور بوده است.همچنین نظرسنجی‌های این مرکز که در تاریخ ۱۰ اردیبهشت‌ در تهران و ۳۲ مرکز استان انجام شده، گویای این واقعیت است که در فاصله پیش و پس از برگزاری اولین مناظره (۶ تا ۱۰ اردیبهشت‌) میزان مراجعه مردم به شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی برای کسب اطلاع از اخبار و رویدادهای مربوط به انتخابات از ۶۷.۲ درصد به ۷۴.۸ درصد رسیده، که این حجم استقبال و مراجعه در دو سال گذشته بی‌سابقه بوده است.
اطلاعیه ستاد رئیسی درخصوص فروریختن جایگاه خبرنگاران در ایلامستاد حجت‌الاسلام رئیسی در ایلام اعلام کرد: متاسفانه به علت ازدحام جمعیت در جریان استقبال پرشور حامیان مردمی حجت‌الاسلام رئیسی در ایلام جایگاه خبرنگاران فروریخت که خوشبختانه اتفاقی برای عزیزان رخ نداد؛ لذا بدینوسیله مراتب عذرخواهی را اعلام می‌داریم.
پاسخ قالیباف به لاریجانی درباره یارانه هانامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص تخریب‌هایی که علیه طرح افزایش یارانه‌ها برای دهک‌های پایین انجام می‌شود گفت: افزایش یارانه دهک‌های پایین هم براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها است و هم قانون وسیاست‌های مجلس همین است.وی افزود: در پرداخت یارانه‌ها اولویت باید با دهک‌هایی باشد که نیاز بیشتری دارند و ما می‌توانیم با اجرای قانون و مصوبات مجلس این کار را انجام دهیم تا دهک‌های کم درآمد و فقیر یارانه بیشتری بگیرند.کاندیدا دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بخشی از مردم ما فقر مطلق دارند و بخشی دیگر کم‌درآمدند و قانون هم اجازه داده تا یارانه این افراد را بیشتر کنیم.قالیباف تصریح کرد: 45 هزار تومان برای کسی که در خانه‌اش استخر و جکوزی دارد مبلغ قابل توجهی نیست و این افراد نیازی به یارانه ندارند ولی برای کسی که ماهانه 200هزار تومان درآمد دارد 45 هزار تومان مبلغ قابل توجهی است و باید آن را افزایش داد.وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی افراد مانند رئیس مجلس در مقابل این طرح موضع می‌گیرند، گفت: شاید آن‌ها برداشت اشتباهی داشته‌اند و فکر می‌کنند که ما یارانه کسی که استخر و جکوزی دارد را افزایش می‌دهیم.
توصیه میرسلیم به دولتی ها درباره حادثه معدن زغال سنگکاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری پیرامون حادثه معدن زغال‌سنگ گلستان گفت: امیدوارم سرگرمی‌ها و فعالیت‌های انتخاباتی امروز دولتمردان باعث سستی در مدیریت بحران پیش آمده و کم توجهی به وضعیت و جان کارگران محبوس شده در معدن زغال سنگ آزادشهر گلستان نشود.سید مصطفی میرسلیم کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سانحه انفجار معدن در استان گلستان که منجر به حبس تعدادی از کارگران در این معدن شده است، بابیان اینکه این سانحه از دو نظر قابل‌بررسی است، اظهار داشت:‌ اول اینکه باید دید امکانات ایمنی کافی در این معدن وجود داشته یا خیر؛ و اگر وجود داشته آیا برای هشدار دادن آماده بوده است و یا آمادگی لازم را نداشته است؟ وی افزود: این معادن نیازمند بازرسی نوبه‌ای برای اطمینان از این است که شرایط ایمنی در معدن به‌طور کامل برقرار است.میرسلیم بابیان اینکه نکته دوم این است که آیا امکانات امداد و نجات در کوتاه‌ترین فاصله و نزدیک‌ترین زمان ممکن آماده بوده است یا خیر، گفت: هر دوی این‌ها باید موردتوجه قرار گیرد و اکنون مهم‌ترین کاری که باید انجام شود، رسیدگی به کسانی است که در معدن گرفتارشده‌اند. کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری تأکید کرد: باید امکانات از هر نقطه‌ای به بهترین وجه ممکن به محل حادثه رسانده شود، همچنین باید این افراد با روش‌های عملی نجات یابند و امیدواریم که مسئولان هرچه سریع‌تر برنامه‌ریزی فنی خود را برای نجات جان این کارگران اعمال کنند.
حمایت آیت الله نوری همدانی از شعار افزایش یارانه هایک مرجع تقلید با انتقاد از اینکه برخی به دنبال سنگ‌اندازی درباره صحبت‌های کاندیداها هستند خاطرنشان کرد: فقر و معیشت اقشار کم‌درآمد با توجه به بیکاری و گرانی یکی از مهم‌ترین مشکلات مردم است که باید این‌ها از پیش پای مردم برداشته شود.آیت‌الله نوری همدانی ادامه داد: برخی کاندیداها می‌خواهند یارانه فقرا را افزایش دهند، در اسلام راه روشن است هر کس قدرت کار دارد باید برای او کار ایجاد شود و کسی که قدرت ندارد باید از بیت‌المال برای آن‌ها هزینه کند تا عزت و آبروی مردم حفظ شود.مرجع تقلید شیعیان با اشاره به اینکه کسانی که قدرت کار ندارند و بیکار هستند باید شناسایی و حمایت شوند خاطرنشان کرد: قشر معلم و کارگر بیش از همه تلاش می‌کنند اما کم درآمدترین هستند اما مجلس برای برخی حقوق 20 میلیونی تصویب می‌کنند چگونه برای برخی بودجه هست اما برای معلم و کارگر نمی‌شود؟ کاندیدایی که با انگیزه الهی وارد میدان شده تا از اقشار پایین دست حمایت کند نباید برای آن‌ها سنگ‌اندازی شود.وی با بیان اینکه مصداق تعیین نمی‌کنیم اما فرد اصلح باید متعهد، استکبارستیز، ولایتمدار و شایسته باشند گفت: همه مردم برای انتخاب فرد اصلح باید وارد میدان شوند و این وظیفه شرعی و اسلامی است، رای دادن واجب کفایی است. اسلام سرنوشت ما را آنجا که باید کاری بکنیم به دست خودمان داده و این تکلیف است بر عهده ما و رأی دادن واجب است.
نامه دفتر احمدی نژاد درباره اظهارات جهانگیریبه دنبال پخش اظهارات اسحاق جهانگیری کاندیدای ریاست جمهوری از شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران علیه دولت قبل، دفتر رئیس دولت‌های نهم و دهم با ارسال نامه‌ای خطاب به کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات، خواستار اختصاص وقت قانونی برای پاسخگویی به اتهامات و افترائات وی شد.متن این نامه به شرح زیر است:کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوریسلام علیکممطلعید که ما هیچ کاندیدا و نماینده ای در انتخابات فعلی ریاست جمهوری نداریم . آقای اسحاق جهانگیری به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری در برنامه ساعت 22 سیما سه شنبه مورخ 12/02/96 بیش از پانزده دقیقه ، با ارائه مطالب و آمار کذب و نسبت دادن اتهامات بی اساس و تشویش اذهان عمومی به دولت های نهم و دهم ، مرزهای قانون و اخلاق را به طور کامل زیر پا گذاشت.نظر به اصل 22 قانون اساسی و ماده 64 اصلاحی مورخه 26/10/91 قانون انتخابات ریاست جمهوری و ماده 30 الحاقی مورخه 23/3/1388 به قانون اساسنامه سازمان صدا و سیما، لازم است جهت پاسخگویی، وقت قانونی به فوریت تخصیص و به این دفتر اعلام گردد.دفتر رییس دولت های نهم و دهم»
نامزدها مشکلات کشور را بزرگ جلوه ندهندآیت‌الله مکارم شیرازی روز چهارشنبه (۱۳ اردیهشت) در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با اشاره به اهمیت انتخابات و لزوم توجه نامزدهای انتخاباتی به اخلاق گفت: امیدواریم که برادرانی که نامزد شده‌اند، در مناظرات یا سایر برنامه‌های تبلیغی خود ضمن رعایت اخلاق، به سه نکته مهم توجه داشته باشند.وی در بیان توصیه اول خود به نامزدهای انتخاباتی گفت: نامزدهای انتخابات سعی کنند در این مدت مردم را به آینده امیدوار سازند و به گونه‌ای مشکلات کشور را بزرگ جلوه ندهند که مردم ناامید شوند.این مرجع تقلید اظهار کرد: امید در زندگی بسیار خوب و تاثیرگذار است و بسیاری از انحرافات و کجی‌ها مانند تنبلی و سستی به خاطر نبودن انگیزه و امیدِ کافی در زندگی است، لذا کاندیداها درباه آینده به مردم امید بدهند.آیت‌الله مکارم شیرازی در توصیه دوم به نامزدهای انتخاباتی گفت: در انتقادهای خود از دیگر نامزدها ابتدا به ذکر نقاط قوت و خوبی‌هایی که انجام داده است بپردازید، سپس از او انتقاد کنید؛ چرا که این روش موثرتر است، نه اینکه تنها به ذکر نقاط ضعف و منفی طرف مقابل بپردازید و خوبی‌های او را نبینید.وی با اشاره به اینکه امروز مشکل اصلی کشور اقتصادی است، در توصیه سوم خود تاکید کرد: با اینکه مشکلات اقتصادی بسیار مهم و در اولویت است، اما مشکلات کشور منحصر به این موضوع نیست، بلکه آمار بالای طلاق، مواد مخدر و سایر آسیب‌های اجتماعی نیز مهم است.
حمله میرسلیم به دولت یازدهم و حمایت از قالیباف و ر ئیسیکاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت:

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۶۸۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد

رئیس فراکسیون مجلس یازدهم می‌گوید: دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر ۵ نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست.

به گزارش خبرآنلاین، جلال محمودزاده که به واسطه ردصلاحیت از حضور در مجلس دوازدهم بازمانده، می‌گوید؛ «مجلس یازدهم چشم خود را بر روی اشتباهات دولت بسته بود و به دلیل نبودن نظارت فساد در دولت رسوخ کرده است.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی در قسمتی در دیگر از گفتگوی خود به نامه اخیر سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسی به قالیباف اشاره می‌کند و می‌گوید؛ «دولت اگر برنامه‌ای برای حل مشکلات فعلی اقتصاد داشت برنامه‌ای ۳ مرحله‌ای به مجلس ارائه می‌کرد و به جای سر هم کردن آمارها در پاسخ به ضرب‌الاجل قالیباف برنامه جامعی می‌داد.»

در ادامه گفتگوی جلال محمودزاده، رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید:

آقای محمودزاده! به نظر شما دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟

در حال حاضر اقتصاد کشور در وضعیت بسیار نامطلوبی بعد از انقلاب قرار دارد، فشار اقتصادی به مردم، گرانی کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم، همگی از جمله مواردی هستند که مشاهده می‌کنیم. مردم کاملاً تحت فشار اقتصادی هستند، در این دو سال طیف خانواده‌هایی که زیر خط فقر قرار گرفتند، بسیار افزایش پیدا کرده، تا جایی که خانواده‌های حاضر در قشر متوسط حذف شدند و به سمت خط فقر رفتند.

مجلس باید به دولت اخطار دهد

شرایط به نحوی است که یک خانواده برای تامین نیازهای خود نیاز به حداقل ۳۰ میلیون تومان درآمد ماهیانه دارد، یعنی درآمد زیر ۳۰ میلیون زیر خط فقر است. در صورتی که خانواده‌هایی در جامعه حضور دارند که با ۸ و ۱۰ میلیون تومان حقوق زندگی خود را مدیریت می‌کنند، این شرایط باعث شده که فشار اقتصادی به شدت به مردم وارد شود.

از آن طرف هم مجلس وظیفه نظارتی دارد و باید اخطارهای لازم را به دولت بدهد و اگر دولت از مسیر اصلی در اداره کشور خارج شود، مجلس باید از طریق ابزارهای نظارتی که در اختیار دارد، دولت را به ریل اصلی برگرداند. وظیفه رئیس مجلس هم همین است که نظارت کند اما در حال حاضر دولت گفتار درمانی می‌کند و آمارهایی می‌دهد که کارشناسی شده نیستند و واقعیت ندارند و با واقعیت جامعه در تضاد است.

تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است و توانایی مدیریت وضعیت فعلی را ندارد

بنابراین وظیفه مجلس این است که از بعد نظارتی ورود پیدا کند و از دولت بخواهد که برنامه‌های خود برای حل این مشکل در بازه زمانی کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت، ارائه کند. اما دولت حاضر نیست این اقدام را انجام دهد چراکه تیم اقتصادی دولت برنامه‌ای برای ارائه به مجلس ندارد چراکه اگر برنامه‌ای داشت وضعیت کشور به این ترتیب نمی‌شد، بنابراین تیم اقتصادی دولت تیم بسیار ضعیفی است، توانمندی مدیریت وضعیت موجود را ندارد لذا برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت ندارد.

در مجموع دولت به این دلیل که برنامه ندارد خطاب به رئیس مجلس نامه نوشته و حرف‌های معمولی خود را در آن نوشته و برای انتشار به رسانه‌ها داده است.

رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند

با توجه به اینکه حدود ۳ هفته به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، هدف دولت از علنی کردن اختلافاتش با مجلس چیست؟

دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر ۵ نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست که قالیباف تنها کاندیدای ریاست مجلس باشد.

لذا دولت این نکته را دریافت کرده کما اینکه از میان داوطلبین ریاست مجلس چهره‌هایی حضور دارند که از قالیباف بیشتر به دولت نزدیک هستند. لذا یکی از دلایل علنی کردن اختلافات دولت و مجلس همین نکته است. دلیل عمده هم این است که دولت برنامه اقتصادی برای ارائه ندارد.

حتی رئیسی هم نمی‌تواند مانع فعالیت‌های مجلس یازدهم شود

بنابراین دولت احساس بی‌نیازی به مجلس کرده و آن را جدی نمی‌گیرد…

حدود ۱۱۰ نفر از نمایندگان مجلس تغییر کردند و اکثریت منتخین از جناح دولت هستند یا تجربه چندانی برای شروع حرکت جدی در مجلس ندارند. اینها مواردی است که دولت مشاهده می‌کند. لذا خود را موظف نمی‌داند که در فاصله آمدن افراد دیگر به جای قالیباف، برنامه‌ای ارائه دهد.

در صورتی که مجلس تا روز آخر یعنی تا روز ۶ خردادماه مجلس مسئولیت دارد و باید وظیفه نظارتی خود را پیگیری کند و هیچ‌کس حتی شخص رئیس جمهور، معاون‌های او و وزرایش نمی‌تواند مانع اجرای مسئولیت مجلس یازدهم تا روز آخر شوند.

دولت به رئیس مجلس آینده نیم‌نگاهی دارد

منظور شما این است که مثلا دولت به ریاست رسایی بر مجلس بیشتر روی خوش نشان می‌دهد تا ریاست قالیباف؟

اسامی که برای ریاست مجلس مطرح هستند نسبت به قالیباف، به دولت نزدیک‌تر هستند و این واقعیت است که دولت نیم‌نگاهی به این موضوع دارد اما اینکه دولت تا چه اندازه موفق شود به نظر نمایندگان مجلس دوازدهم بستگی دارد.

برای شما که عضوی از مجلس یازدهم هستید، این نکته عجیب نیست، رئیسی که همین نمایندگان از او دعوت کردند که وارد عرصه رقابت ریاست جمهوری شود، حالا با این ادبیات پاسخ نمایندگان را می‌دهد و رئیس همین مجلس را تخریب می‌کند؟

مجلس یازدهم در برخی از زمینه‌های نظارتی کوتاه آمد و رعایت حال دولت را کرد، در صورتی که اقدام اشتباهی بود. به عبارت دیگر مجلس یازدهم با هدف همکاری، از اشتباهات دولت گذشت و پیگیری نکرد، که اقدام مناسبی نبود.

برای مثال در قضیه چای دبش مجلس می‌توانست خیلی بهتر وارد شود اما متاسفانه وارد نشد و یا در مورد واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی که تحقیق و تفحص آن انجام شده، اما هیئت رئیسه مجلس اجازه طرح موضوع در صحن علنی را ندادند، یا درباره خرید میوه شب عید وزارت جهاد و کشاورزی و شرکت آریو تجارت سهیل که تخلفات بسیار گسترده‌ای انجام داد، مجلس کوتاهی کرد، از موضوع هم گذشت و همین باعث شد مجلس در برخی مقاطع بازوی نظارتی خود را از دولت بردارد و تخلفاتی در بدنه دولت صورت بگیرد که به دلیل همین ضعف نظارتی مجلس بود.

دیگر خبرها

  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • عکس احمدی‌نژاد و سعید جلیلی ۲۰ سال قبل
  • ضرب‌الاجل قالیباف به دولت ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم دارد؟