Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره محیط زیست استان تهران گفت: تخریب پوشش گیاهی کوهی موجب انقراض این گیاهان و سست شدن خاک می‌شود که در نتیجه وقوع سیل را با خود به همراه می‌آورد.

به گزارش «قدس آنلاین» محمدحسین بازگیر رئیس اداره محیط زیست استان تهراناظهار داشت: گیاهان کوهی به تقویت یک مرتع کمک می کنندو بعضی از این گیاهان جلوی سیلاب ها را می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازگیر در ادامه گفت: اشکوب یا خاکی که زیر گیاهان کوهی وجود دارد از گیاهان دیگر حمایت می‌کند اما با تخریب این گونه های گیاهی ادامه حیات این گیاهان غیرممکن می‌شود.

رئیس اداره محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه متاسفانه عده ای سودجو و مردم عادی بر اساس برخی باورهای غلط باعث انقراض بعضی از این گونه ها شده اند، تصریح کرد: مردم بر اساس باورهای غلط خود مبنی بر خواص درمانی بعضی از این گیاهان، آن ها را به نابودی می کشانند و یا افرادی سودجو که این گیاهان را از نطفه و سرزمین می‌کنند، مانع رشد آن‌ها در سال آینده می‌شوند، چراکه این گیاهان در زمانی که هنوز دانه نداده‌اند از ریشه کنده شده و هیچ چیزی از این گیاهان باقی نمانده است تا رشد دوباره کنند، با توجه به اینکه گیاهان که خود به خود نمی‌رویند و باید دانه ای وجود داشته باشد تا رشد کنند، این موضوع باعث تخریب آن‌ها و خاک می‌شود.

بازگیر با اشاره به انقراض گونه های گیاهی در منطقه زاگرس گفت: در منطقه زاگرس شاهد انقراض گونه هایی مانند موسیر، ریواس، لاله واژگون و گون ها هستیم، گونه هایی که به مشکل برخورده اند و مورد هجمه قرار گرفته اند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما باید به گونه های گیاهی و طبیعت خود فرصت احیا دهیم و باید برداشت‌های ما بر اساس ظرفیت محیط باشد. وقتی ما به یک منطقه حجوم می آوریم همه پوشش گیاهی آن را با هم تصاحب می کنیم که این باعث نابودی گونه های گیاهی منطقه می‌شود اما اگر بهره‌برداری ما از پوشش گیاهی محدود باشد و اجازه تکثیر به گیاه و بوته و مرتع دهیم، حیات دوباره به آن‌ها داده ایم.

رئیس اداره محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه قانون، کندن و آتش زدن جنگل ها، مراتع و بوته ها را ممنوع و جرم اعلام کرده است، گفت: همانطور که حفظ گونه های جانوری برای ما مهم است و شاید بتوانیم به حفظ و نگهداری از آن‌ها بپردازیم و حفظ آن‌ها برای ما کاری راحت باشد اما حفظ گونه های گیاهی کاری دشوار است و ما نمی‌توانیم در حفظ آن‌ها نقش بسزایی داشته باشیم. گونه های گیاهی علاوه بر نقشی که بر گیاهان و تنوع زیستی منطقه زندگی خود دارند، حتی روی جانوران و زندگی انسان‌ها نیز تاثیر می گذارند. چنان که با نابودی جنگل ها و فقیر شدن بافت گیاهی مناطق جنگلی، سیل به وجود می آید و موجب برهم زدن زندگی انسان‌ها می‌شود.

بازگیر با اشاره به اینکه گیاهان خزانه ژنتیکی و سرمایه زیستی ما محسوب می‌شوند، تصریح کرد: توصیه می‌کنم که مردم در راستای حفظ و حراست از گونه های گیاهی خود کوشا باشند، چراکه این گونه ها و گیاهان به عنوان خزانه ژنتیکی و سرمایه های زیستی ما به شمار می‌آیند و باید از نابودی حیات آن ها جلوگیری به عمل آید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۹۶۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار

دریافت 16 MB

به گزارش خبرگزاری مهر، حمزه عشوری اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی (حسین آقایی و مهرداد بخشی پور) با همراهی یکی از محیط بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسید.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید. آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود و مشاهده و تصویر برداری از گونه‌های ارزشمند هم نشان از این امنیت دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

گفتنی است، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 6090941

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه