Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@21:20:00 GMT

حسن بلخاری با حكمت هنر هن به شهر آفتاب می‌آید

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۰۰۳۵۴

حسن بلخاری با حكمت هنر هن به شهر آفتاب می‌آید

خبرگزاری میزان- كتاب «حكمت هنر هند» به بیان حكمت و اندیشه، بیان حكمت هنر و زیبایی‌شناسی، بیان حكمت و هنر معماری و در نهایت ارتباطات فرهنگی و تمدنی میان دو فرهنگ عظیم ایرانی و هندی می‌پردازد. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، كتاب «حكمت هنر هند» برآمده از مجموعه مطالعات مؤلف در سه حوزه حكمت و اندیشه، حكمت هنر و زیبایی شناسی است كه در نهایت به ارتباطات گسترده هنر و معماری ایران و هند رسیده، به تبیین عمیق ترین ارتباطات فرهنگی و تمدنی میان دو فرهنگ عظیم ایرانی و هندی پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثر كه در سه بخش تدوین شده است، بخش اول آن به حكمت و اندیشه اختصاص دارد، بخش دوم به حكمت هنر و زیبایی شناسی پرداخته و در بخش سوم نیز با عنوان حكمت هنر و معماری كتاب مطرح است.

حسن بلخاری قهی متولد سال 1341 در اصفهان است. دكترای فلسفه‌ هنر دارد و هم‌اكنون علاوه بر ریاست پژوهشكده‌ هنر فرهنگستان هنر، عضو گروه‌های هنرهای سنتی، سینما، نقد پژوهشی و نقد هنر فرهنگستان هنر است. او از سال 1371 تدریس را در دانشگاه‌ها آغاز كرده و تاكنون در دانشگاه‌های الزهرا (س)، هنرهای زیبای تهران و تربیت مدرس تدریس كرده است. به قلم بلخاری آثاری چون: «تهاجم یا تفاوت فرهنگی»، «بطن متن» (قرآن، تأویل و هرمنوتیك)، «در دایره‌ی معنا» (شرح آیات معنوی در ابیات …

دكتر بلخاری در مقدمه كتاب این‌گونه نوشته است: در این میان، هند حامل شرقی ترین و در عین حال گسترده ترین حوزه جغرافیایی فرهنگ شرقی است. رد پای بسیاری از بنیادی ترین اصول حكمی هند، چون دهیانه، را می توان در خاور دور یافت (كه در چین به چَن و در ژاپن به ذِن تبدیل شد) و نیز رد پای عمیق بودا و تعالیمش؛ و این در حالی است كه كنفوسیوس و شینتوئیزم در هند كمتر رد پا یا حتی نامی دارند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۰۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات

نمایشگاه کتاب و آثار خطاطان و نقاشان در تاسیسات ولایت هرات با ۳ هزار جلد کتاب و ۱۵۰ اثر هنری به نمایش گذاشته شده افتتاح شد.

شیخ الحدیث مولانا نور احمد اسلام جار والی هرات هدف از برگزاری این نمایشگاه را ترویج فرهنگ مطالعه بین جوانان و همچنین تشویق نویسندگان و خوش‌نویسان عنوان کرده و گفت تاریخ فرهنگ بشریت با علم و خط گره خورده است.

والی هرات گفت اکثریت هنرمندان نویسندگان، خط‌نویسان و نقاشان از جمله محروم‌ترین قشر جامعه محسوب می‌شوند.

شیخ اسلام جار از مردم و تجار خواست برای حمایت از آثار هنری هنرمندان اثرهای شان‌را خریداری نموده و به خانه هایشان نمایش بگذارند.

همچنان والی هرات می‌گوید استفاده از شبکه‌های اجتماعی جوانان را از مطالعه و تحقیق بازداشته و ضررهای دینی و دنیایی را برای آنان به همراه داشته است.

ناصر شهاب، رئیس اتحادیه کتاب فروشان در هرات از این اقدام مسئولان استقبال نمود. او گفت که تقریبا سه هزار جلد کتاب در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.

برخی از فرهنگیان با نگرانی از کم‌رنگ شدن فرهنگ کتابخوانی خواهان توجه مسئولان محلی در امر فرهنگ‌سازی و ارزش‌ گذاری بیشتر به آثار نویسندگان و هنرمندان شدند.

از سویی هم الحاج حیات الله مهاجر معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان ، از تلاش‌ها برای حمایت از نویسندگان و خوشنویسان سخن زده و هرات را به عنوان مرکز فرهنگی افغانستان یاد کرده و گفت این ولایت تاریخ غنی از فرهنگ و هنر را دارا می باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • میدان شهرت در ایران
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است