Web Analytics Made Easy - Statcounter

اواخر سال 1342 انستیتو نفت فرانسه از طریق سازمان برنامه و بودجه مامور شد تا در مکان ایجاد صنایع پتروشیمی در ایران مطالعات جامعی به عمل آورد . این مطالعات منجر به تاسیس شرکت سهامی پتروشیمی آبادان با مشارکت 74 درصد سهم شرکت ملی پتروشیمی و 26 درصد سهم شرکت ب اف گودریج آمریکا شد.
سال 1346 عملیات ساختمانی مجتمع از سوی شرکت لاماس آمریکا آغاز و در سال 1348 رسما به بهره برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ظرفیت اولیه تولید سالانه 20 هزار تن پی وی سی، 10 هزار تن دودسیل بنزن و 24 هزار تن سود سوز آور بوده است.
سال 1354 طرح گسترش به منظور افزایش تولید پی وی سی به 60 هزار تن در سال به اجرا در آمد.
مجتمع پتروشیمی آبادان طی سالهای 1359 تا 1367 به دلیل آتش جنگ 8 ساله ایران و عراق ویران شد ولی پس از پایان جنگ، به همت نیروهای متخصص مجتمع بازسازی شد.
تولید محصول پی وی سی در سال 1384 در این شرکت به حدود 60 هزار تن افزایش یافت و تحقق تولید سالانه 110 هزار تن پی وی سی هدف طرح توسعه آینده مجتمع طی چند سال آینده است.
این مجتمع پتروشیمی تا پیش از پذیرش مسئولیت جدید، در معرض تعطیلی کامل قرار داشت.
بازسازی این مجتمع در حالی انجام شد که این مجتمع، سال گذشته دو هزار و 200 میلیارد ریال بدهی جاری داشت و با احتساب سود بانکی، یکهزار و 250 میلیارد ریال تسهیلات معوق داشت که همه این دیون پرداخت شده و تا پایان سال 95 نیز همه حقوق و مطالبات کارکنان پرداخت شد.
مسعود جبرائیلی مدیرعامل شرکت پتروشیمی آبادان شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا گفت:سال گذشته 52 هزار و 800 تن پی وی سی در این مجتمع پتروشیمی تولید شد که این میزان تولید نسبت به سال 1394 حدود 54 درصد افزایش را نشان می‌دهد.
وی اظهار داشت:همچنین بر اساس آمار، سال گذشته 15هزار و 700 تن محصول پی‌وی‌سی به خارج از کشور و عمدتا کشورهای هند، چین، عراق، افغانستان و آذربایجان صادر شد که این رقم نسبت به سال قبل آن یعنی سال 94، افزایش 900درصدی را نشان می‌دهد.
جبرائیلی ارزش ارزی مواد پتروشیمی صادر شده به خارج از کشور را در حدود 15 میلیون دلار اعلام کرد.
** توافق برجام نقش مهمی در خروج صنعت پتروشیمی از رکود ایفا کرد
مدیرعامل شرکت پتروشیمی آبادان در بخش دیگری از سخنانش، در خصوص دستاوردهای برجام بر صنعت انرژی به ویژه پتروشیمی ادامه داد:تحریم‌های ظالمانه علیه کشور باعث شده بود تا بسیاری از کشورهای خارجی تمایلی برای مشارکت و یا فروش قطعات مورد نیاز شرکت پتروشیمی نداشته باشند.
وی اظهار داشت:از طرفی در صورت فروش محصول به خارج از کشور به دلیل مشکلات بین‌بانکی برای وصول مطالبات نیز با مشکل مواجه بودیم.
جبرائیلی گفت:پس از توافق برجام با 22 گروه سرمایه‌گذاری خارجی مذاکره مستقیم داشتیم و در قالب کوتاه‌مدت و بلندمدت برنامه طرح توسعه پتروشیمی آبادان را برنامه‌ریزی کردیم.
وی از آغاز همکاری با یک شرکت آلمانی برای بازسازی بخش‌هایی از مجتمع پتروشیمی آبادان خبر داد و اظهار داشت:برخی شرکت‌های خارجی تمایل خود را برای فروش قطعات حساس و مورد نیاز پتروشیمی آبادان را که قبلا نمی‌توانستیم از بازار جهانی خریداری کنیم اعلام کردند.
3015/ 6125 خبرنگار: عدنان جواهری ** انتشار:سید بهادر حسینی
کانال خبری ایرنا خوزستان:irnaahvaz@
برای دریافت لحظه‌به‌لحظه اخبار استان خوزستان به کانال http://www.telegram.me/irnaahvaz بپیوندید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۱۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است

جواد اوجی گفت: رشد اقتصادی دولت نزدیک به شش درصد بود که نیمی از آن مربوط به نفت و گاز است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جواد اوجی وزیر نفت در مراسم امضای تفاهم‌نامه مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی حضور پیدا کرد. اوجی درباره وضعیت کنونی صنعت نفت گفت: در دو سال و نیم گذشته، پروژه و طرح‌های نیمه تمام زیادی به بهره‌برداری رسید و پروژه‌های دیگری را شروع کردیم. در ادامه شاهد رشد تولید و صادرات بودیم که باعث شد رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در این دهه بینظیر باشد. رشد اقتصادی دولت نزدیک به شش درصد بود که نیمی از آن مربوط به نفت و گاز است. ورود شرکت پتروشیمی در عرصه ذخیره گاز، تولید بنزین، سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین گازی و جمع آوری گاز مشعل موثر بود. بخش خصوصی می‌تواند در سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی وارد شود.

 

وی افزود: در حال حاضر وزارت نفت از سرمایه‌گذاری استقبال می‌کند. سال گذشته به تعهدات خود عمل کردیم. امسال نیز برنامه‌ریزی‌هایی انجام و ابلاغ شده است. ۷۹ پروژه کلان در جهت جهش تولید به ارزش ۱۶ میلیارد دلار به بهره‌برداری خواهیم رساند. همچنین بیش از ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار شروع خواهیم کرد. در سال جاری تولید نفت و گاز افزایشی خواهد بود و بیش از ۶ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی اضافه خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کم‌نظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی می‌تواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکت‌های بزرگ در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهره‌برداری می‌رسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.

 

اوجی در پایان با اشاره به مصرف غیر بهینه انرژی در کشور اظهار کرد: به صنایعی که مصرف بهینه ندارد و بازدهی آن‌ها پایین است، هشدار داده‌ایم. مصرف انرژی باید بهینه شود چرا که قرار نیست همه تولیدات خود را مصرف کنیم.

دیگر خبرها

  • گزیده‌های نفتی هفته
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • افزایش ۱۸ درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در ۱۴۰۲
  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی