Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@21:57:59 GMT

دو بازوي محرك توسعه مناطق محروم، بنادر خشك و منطقه آزاد

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۳۸۷۸۱

دو بازوي محرك توسعه مناطق محروم، بنادر خشك و منطقه آزاد



سرزمين پهناور ايران از چنان ظرفيت خدادادي بي نظيري برخوردار است كه با كمي تامل و سرمايه گذاري مي توان هر گوشه اش را به يك قطب اقتصادي و تجاري عظيم در منطقه و جهان تبديل كرد، وسعت اين كشور، موقعيت استراتژيك آن در منطقه آسيا و خاورميانه، شرايط اقليمي متنوع و در نهايت مردماني خونگرم، فعال و مهمانواز مي تواند سرعت رشد و توسعه كشور را به طرز غير قابل باوري بالا ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در عصر حاضر حركت بر مدار نو آوري هاي صنعتي و بازرگاني، زدودن قوانين دست و پا گير و زائد، همچنين بهره گيري از مناطق جغرافيايي خاص كه امكان تجهيز و سرمايه گذاري گسترده را دارا باشد، مي تواند به نوعي بر شتاب رشد بعضي از مناطق محروم بيفزايد.

در اين ميان ايجاد بنادر خشك در مسير شريان هاي ريلي، جاده اي و حتي هوايي و همچنين تبديل محل به منطقه آزاد تجاري مي تواند بسيار مثمر ثمر قرار بگيرد. اگر بر اين باوريم كه توسعه اقتصادي بدون بهره گيري از ابزاري به نام حمل و نقل ميسر نيست، لازم است كه ضمن سرمايه گذاري انبوه مطالعات ويژه اي هم نسبت به چگونگي اين سرمايه گذاري يا اولويت آن در مناطق محروم را نيز در دستور كار قرار دهيم.

با نگاهي اجمالي به تجربه ساير كشورهاي موفق در اين زمينه مي توان با قدم هاي راسختري حركت كرد، به عنوان مثال شهر جزيره اي هنگ كنگ در جنوب چین با هفت میلیون و ۲۳۰ هزار نفر جمعیت از مهم‌ترین بازارهای مالی و تجاری آسیا و جهان به شمار می‌رود.

هنگ کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ جزو مستعمرات امپراتوری بریتانیا بود، در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین به جمهوری خلق چین پیوست، منطقه هنگ کنگ یکی از دو منطقه تقسیماتی ویژه در جمهوری خلق چین است. منطقه دیگر ماکائو است.

هنگ‌کنگ كه روزي جز مناطق محروم جهان به شمار مي رفت با استفاده از ظرفيتهاي تجارت آزاد امروزه به شهری با ۳۹ ساختمان بلند که ارتفاع هر یک بیش از ۲۰۰ متر است به شهر آسمان‌خراش‌ها معروف شده و تعداد ۴ برج بلند از مجموع ۱۵برج مرتفع دنیا را در خود جای داده است. منطقه هنگ‌کنگ چهارمین منطقه در جهان از نظر تراکم جمعیت به‌شمار می‌آید.

هنگ کنگ ۲٬۷۵۵ کیلومتر مربع مساحت دارد و از آنجا که بیشتر سطح آن شامل کوه و تپه است، ساخت‌وساز تنها در ۲۵ درصد از سطح هنگ کنگ انجام شده و حدود ۴۰ درصد سطح منطقه نیز شامل پارک و ذخیره‌گاه‌های طبیعی است.

آيا اين منطقه از نظر وسعت و تنوع اقليمي با سرزمين پهنار و سرشار از بركت ما قابل قياس است. رمز موفقيت اين منطقه چيست؟ آيا جز حركت بر مدار قوانين تجارت و تجهيزات زير ساختي آن بوده است؟

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۳۸۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور

ایسنا/قم در همایش ملی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که در شهر مقدس مشهد برگزار شد، منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان براساس نظام ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ به عنوان منطقه برتر در میان ۳۳ منطقه ویژه کشور معرفی شد و مورد تقدیر قرار گرفت.

در مراسم اختتامیه همایش ملی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی کشور که با حضور دکتر خاندوزی وزیر اقتصاد، دکتر وحیدی وزیر کشور، دکتر عبدالملکی مشاور رییس جمهور و دبیرشورای عالی مناطق و مدیران عامل، اعضای هیئت مدیره، معاونین و مدیران مناطق آزاد و ویژه در مشهد مقدس برگزار شد، منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان بر اساس نظام ارزیابی عملکرد منطقه آزاد و ویژه اقتصادی کشور به عنوان «منطقه ویژه اقتصادی برتر» معرفی و از مهندس محمود داودآبادی مدیرعامل این منطقه تقدیر شد.

براساس این گزارش، در میان ۳۳ منطقه ویژه اقتصادی کشور، منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم در حوزه موضوعات اقتصادی شامل سرمایه گذاری، تولید و صادرات در سال ۱۴۰۲ بیشترین امتیاز را کسب کرد و به عنوان منطقه ویژه اقتصادی برتر معرفی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • ۳ برابر شدن سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد/ ۲۰۰ بسته سرمایه‌گذاری فردا رونمایی می‌شود
  • منطقه آزاد اروند و ارس بعنوان مناطق برتر انتخاب شدند
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند