Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@22:39:17 GMT

محافل قرآن را در خانه، منازل و محلات فراموش نکنیم

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۴۰۷۷۶

محافل قرآن را در خانه، منازل و محلات فراموش نکنیم

حجت الاسلام خاموشی با تأکید بر اینکه محافل قرآن را در خانه، منازل و محلات فراموش نکنیم، گفت: من شما را به برپایی محافل قرآن در منازل توصیه می‌کنم.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش تکریم و تجلیل از مدیران تشکل‌ها و مربیان قرآن استان تهران، روزگذشته۱۸ اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام نوری‌زاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران، حجت‌الاسلام کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور، محمدرضا پورزرگری، قاری بین‌المللی کشورمان و بانوان زهراسادات مشیر مشاور شهردار تهران در امور بانوان، معصومه آباده و عطایی و سایر مسئولان قرآنی کشورمان در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این جلسه سرود جمهوری اسلامی پخش شد و در ادامه مهدی عادلی، قاری بین‌المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و در ادامه کلیپی از سخنان مقام معظم رهبری پیرامون سبک زندگی قرآنی به سمع و نظر حاضران در سالن رسید.

در ادامه این جلسه سید حسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور ضمن تبریک میلاد حضرت علی‌اکبر(ع) و هفته معلم، گفت: معلمان قرآن به تعبیر حضرت رسول اکرم(ص) از بهترین امت حضرت هستند چنانکه فرموده‌اند «خَیرُکُم مَن تَعَلَّمَ القُرآنَ وَ عَلَّمَه» که آنها از نیروهای پیشگام افسران جبهه قرآنی برای مقابله با جنگ نرم هستند.

وی ادامه داد: طی سال‌های گذشته سعی می‌کردیم که مراسم تجلیل از معلمان قرآن را برگزار کنیم اما طی دو سال گذشته متأسفانه نتوانستیم شاهد برپایی این مراسم باشیم اما امیدواریم از امسال شاهد برپایی منظم این مراسم طی هفته بزرگداشت مقام معلم باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی سخنران دیگر این مراسم است، وی با اشاره به اینکه انقلاب ما به خون شهدا امضاء شده است و به دست ما رسیده است، عنوان کرد: اگر مقام معظم رهبری فرمودند باید پای صندوق‌های رأی بیاییم باید به فرمایش ایشان جامه عمل بپوشانیم. چون آرای ما تثبیت‌کننده جمهوری اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه بسته تعلیم دینی ـ قرآنی متعددی برای سبک زندگی قرآنی وجود دارد، اضافه کرد: عمر اصلی زمان بر سبک زندگی مسلمانان باید بخورد چون اوج ابراز موحدانه کرنش صلاة در قبال معبود است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه مربیان قرآن برای ترویج سبک زندگی قرآنی پیشگام هستند، اظهار کرد: برای انتقال آن نیز نباید استنکاف و نظرتنگی کنیم و اول باید سبک زندگی قرآنی را در زندگی خود شروع کنیم و سپس با عمل آن را به دیگران انتقال دهیم.

خاموشی با تأکید بر اینکه محافل قرآن را در خانه، منازل و محلات فراموش نکنیم، تصریح کرد: من شما را به برپایی محافل قرآن در منازل توصیه می‌کنم همچنین می‌توان در بلوک‌های مسکونی کانون قرآنی تشکیل دهیم چنانچه در بلوک‌های مسکونی پرچم قرآن زده شود که در مردم تأثیرگذار است.

در ادامه نیز گروه بین‌المللی «الذکر» به اجرای برنامه با موضوعات علی‌بن‌ موسی‌الرضا(ع)، اعیاد شعبانیه و ایران پرداخت. زهرا سادات مشیر، مشاور شهردار تهران در امور بانوان از دیگر سخنرانی این مراسم بود.

وی با اشاره به اینکه مفتخرم در جمع شما قرآنیان حضور دارم، اظهار کرد: معلمی شغل انبیا است چرا که انسان‌ساز است و شما به عنوان معلم قرآن در نقطه اوج معلمی هستید و این عنایت الهی است که خدا به شما داده است و شما را در این مسیر قرار داده است انشاءالله پایدار باشید.

مشیر اضافه کرد: من پیشه‌ام معلمی است و در خانواده‌ ما تقریبا شغل اصلی معلمی است و و این از افتخاراتم است که در این مسیر قرار دارم و تلاشم بر این است که همیشه شاکر باشم و در این ۲۰ سال معلمی مباحث و نکاتی را به‌دست آوردم که شاید موقعیت باشد که در این جا بخشی از آن را خدمت شما بیان کنم.

وی عنوان کرد: به نظر من یک جامعه ایمانی و قرآنی نمی‌تواند فقط معلول به وظیفه باشد در حالی که جامعه امروز نیازمند نتیجه است. نتیجه‌ای که نشان‌دهنده دین در عرصه زندگی اجتماعی کارآمد است و برای لحظه‌های زندگی ما برنامه دارد و جهت و مسیر را معین کرده است. به نظرم ما به عنوان معلم، معلمی را آنچنان که شایسته است بدرستی ایفا نکرده‌ایم.

مشیر اضافه کرد: معمولاً در کلاس درس تلاشم این است که به مسائل دینی گریز بزنم و دانشجویان را به جهانبینی دینی سوق دهیم. جهان‌بینی که اسلام به ما می‌گوید و بر اساس آن باید جهان را ببینیم که به چه پایه‌هایی استوار است. جهان‌بینی اسلامی به ما می‌گوید که هستی هدفمند است. چقدر هدف‌های هستی را درک کرده‌ایم. اسلام به ما می‌گوید، نظام هستی نظام احسن است. این نظام احسن چگونه ترسیم می‌شود و چگونه ما در معلمی خود آن را برای کسانی که پیرامون ما هستند، بیان می‌کنیم.

وی عنوان کرد: همچنین هدفمند حرکت کردن ما در زندگی نیز دارای اهمیت است و اینکه چقدر توانایی تبیین برای جوانان داریم. امروز روز جوان است. وجود حضرت علی‌اکبر(ع) و تمسک به او شکر نعمت است.

مشاور شهردار تهران در امور بانوانبیان کرد: مسئولیت پذیر امروز مطالبه جامعه است و باید از ابتدای کودکی شکل گیرد و در دین بسیار بر آن تأکید شده است اما در حداقل هم نتوانستیم مسئولیت‌پذیری را در کودکان و نوجوانان شکل دهیم. نگاه اعتدالی باید در جامعه شکل گیرد نه افراط و نه تفریط باشد.
مشیر عنوان کرد: تحقق سبک زندگی اسلامی نیازمند گام‌های استوار دارد که نباید تنها به وظیفه تکیه کنیم بلکه باید به دنبال نتیجه باشیم.

وی با اشاره به آیه ۱۰۳-۱۰۴ سوره مبارکه کهف، بیان کرد: زیان‌کارترین مردم افرادی هستند که فکر می‌کنند خوب کار می‌کنند. امروز تصور ما این است که بهترین کار را انجام می‌دهیم و حال آنکه از زیان‌کارترین افراد خواهیم بود چون غرور، تکبر، خودمحوری و دنیاپرستی همراه این نگاه است.

مشیر گفت: اگر تصور کردیم تعلیم و تربیت و فرآیند آن متعلق به گروه خاص و جایگاه خاصی است، آن هنگام مبتنی بر این نگاه است. امروز جامعه ما نیازمند نگاه تربیت و معلمی است که همدیگر را تکمیل کنیم. نگاهی که مبتنی بر دین باشد ما را به بهترین حالت در دنیا و آخرت می‌رساند.

وی تصریح کرد: شما عزیزان قرآنی که متدین به قرآن هستید باید به مدد جامعه بیایید تا بتوانیم این جامعه را در مسیر تحقق انسان ایمانی و جامعه آرمانی هدایت کنیم.
در ادامه کلیپی از سخنان رهبر معظم انقلاب به سمع و نظر حاضران در سالن رسید.

سپس حجت‌الاسلام نوری‌زاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران به سخنرانی پرداخت و ضمن تبریک ولادت حضرت علی‌اکبر(ع)، گفت: پیامبر فرموده‌اند بهترین الگو برای ما الگویی است که نشان‌دهنده آیات الهی باشد و آن الگویی جامع است که آیات قرآن در وجود او ترسیم شده باشد.

وی عنوان کرد: آنچه که پیامبر فرموده است انجام دهیم و از آنچه که نهی کرده است دوری کنیم. در روزی از شما تجلیل به عمل می‌آید بنام حضرت علی‌اکبر(ع) است که شبیه‌ترین خلایق به پیامبر(ص) است و خلق او هدای و منطقه او هدایت است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران بیان کرد: ان‌شاءالله خداوند توفیق دهد در مسیر قرآن گام برداریم. ایام شعبانیه است امام زمان(عج) فرموده‌اند برای ما دولت و حکومتی است که هر وقت خدا بخواهد محقق می‌کند. کسانی که دوست دارند از خاندان ما باشند باید منتظر باشند و باید زمینه را برای ظهور آمده کنند.

وی اضافه کرد: هر اندازه به قرآن نزدیک شویم به جامعه مهدوی و الگوی انسان کامل نزدیک شده‌ایم.محاسن و نیکویی‌ها را باید در وجود خود متجلی کنیم و انشاءالله خداوند توفیق دهد در محضر قرآن باشیم.

نوری‌زاده بیان کرد: باید قرآن را یاد بگیرید و مأنوس با آن باشید. قرآن حجاب و سپری در برابر شیطان خواهد بود و ان‌شاءالله با تلاش شما شاگردان مکتب قرآن و عترت را روز به روز زیاد کنیم.

در ادامه به صورت نمادین از ۱۲ مربی و فعال قرآنی با حضور مسئولان قرآنی تجلیل به عمل آمد و به هزار نفر از مربیان حاضر در سالن نیز هدایایی در حاشیه این همایش اعطا شد.

حسن ختام این برنامه اجرای شاعر آیینی کشورمان «علی‌اکبر عباسی» بود که از معلولان کشورمان است که احساس حاضران در سالن را بر انگیخت و به گونه‌ای که اشک‌های حاضران با اجرای زیبایش همراه بود. وی به اجرای دو قطعه یکی در زمینه قمر بنی‌هاشم حضرت ابوالفضل(ع) پرداخت و در قطعه دیگر متذکر شد به جای حافظ قرآن بود باید در ابتدا حافظ انسانیت بود و علت اینکه عالم دیوانه اهلبیت(ع) هستند انسانیت آنها بوده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۴۰۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه با بیان اینکه رهبر انقلاب در تفسیر قرآن تلاش دارند هم موعظه باشد و هم زنگارزدایی برای هدایت جامعه باشد، گفت:نگاه قرآنی ایشان منحصر به چند جلد تفسیر نیست، بلکه قرآن با جان و روح ایشان عجین است وهر سخنی می‌گویند، قرآنی است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دانشگاه معارف اسلامی در حال برگزاری است.

در این مراسم آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه، درباره تازگی و طراوت پیوسته قرآن کریم و درک مفاهیم جدید از آن، اظهار داشت: شخصی از یکی از ائمه اطهار علیهم السلام پرسید که چگونه است قرآن با اینکه هر روز قرائت می‌شود ولی باز بر طراوت آن افزوده می‌شود؟ حضرت در پاسخ فرمودند چون خداوند متعال قرآن را برای صدر اسلام و زمان خاصی نفرستاده است و پیام الهی باید تا قیامت در جامعه بشری طنین‌انداز باشد.

او ادامه داد: خدای متعال می‌فرماید: «اِنَّ اللهَ تَعالَى لَمْ یَجْعَلِ الْقُرآنَ لِزّمان دُوْنَ زمان وَلا لِناس دُوْنَ ناس فَهُوَ فِى کُلِّ زَمان جَدیدٌ وَعِنْدَ کُلِّ قَوْم غَضٌّ اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ» قرآن کریم از ابتدا هدی للناس بوده است و خواهد بود در نتیجه در تمامی زمان‌ها از دوران پیامبر (ص) تا زمان‌های دیگر تازگی و طراوت دارد.

استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به همکاری بسیاری از مراکز علمی در داخل و خارج کشور در برگزاری این کنگره، اظهار داشت: این کنگره بهانه‌ای برای پرداختن به قرآن کریم شده است. زیرا جامعه ما جامعه قرآنی است و این کنگره هم در راستای این موضوع برگزار می‌شود.

اهتمام رهبر انقلاب به تفسیر قرآن در دوران قبل و بعد از انقلاب

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب بر این باورند که از راه قرآن می‌توان در دل‌ها نفوذ کرد، تصریح کرد: ایشان هم قبل و هم بعد از انقلاب اسلامی مباحث قرآنی و تفسیری را ادامه دادند. هرچند که من افسوس می‌خورم که تفسیر برخی از سوره‌ها ناتمام مانده است. اگر ایشان فرصتی داشتند یا هیئتی تحت نظارت ایشان تشکیل می‌شد تا کار  دنبال شود خیلی ارزشمند بود و  ذخیره گرانقدری برای آینده داشتیم.

حسینی بوشهری با اعتقاد به اینکه تفسیر رهبر انقلاب در قبل و بعد از انقلاب متفاوت است، توضیح داد: قبل از انقلاب سوره‌هایی را تفسیر کردند که به مبارزه با رژیم کمک کند و جنبه مبارزاتی و انقلابی داشته باشد. بعد از انقلاب هم متناسب با نیاز روز به تفسیر سوره‌ها پرداختند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه از اقدام مقام معظم رهبری به تفسیر قرآن در حدود 35 سالگی یاد کرد و گفت: ایشان در آن دوران کوله‌باری از دانش داشتند و با تسلط خاص به مباحث تفسیری پرداختند. تفسیر ایشان با مراجعه به منابع گوناگون شیعه و اهل سنت و از رهگذر اجتهاد و تفکر و عقل و خرد بوده و هر کجا تفسیر قرآن به قرآن لازم بوده این کار را کرده‌اند و اگر در جایی نیاز به روایت بوده است از آن بهره بردند.

رویکرد تفسیری مقام معظم رهبری

استاد درس خارج حوزه در خصوص رویکرد تفسیری مقام معظم رهبری توضیح داد: نگاه ایشان در تفسیر قرآنی از سویی اجتهادی است و از سوی دیگر متناسب با موضوعات زمانه است. امام هادی (ع) فرمودند: لم یجعله زمان دون زمان؛ یعنی قبل از انقلاب یک نوع اقتضاء دارد و بعد از آن هم اقتضاء دیگر و می‌توان سخن از عدالت اجتماعی و جهاد و غیره مطابق آیات قرآن به میان آورد.

او ادامه داد: نگاهی که مقام معظم رهبری حداقل در سوره مبارکه توبه دارند، الهام‌گرفته از کریمه «أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَىٰ قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا» است یعنی وقتی بحث تلاوت و تجوید و ترجمه و حفظ مطرح می‌شود، یکی از نکات قبل از آن، تدبر در قرآن است یعنی درک کنیم قرآن چگونه با ما سخن گفته است. خداوند در قرآن فرموده است: «وَأَنْزَلْنَا إِلَیْكَ الذِّكْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ یَتَفَكَّرُونَ« منزلت پیامبر(ص)، منزلت تبیین است لذا هم باید به محکمات توجه کرد و هم متشابهات به محکمات ارجاع داده شود.

حسینی بوشهری با بیان اینکه رهبر انقلاب با اتکا بر این آیه به تفسیر قرآن اقدام کردند، خاطرنشان کرد: ایشان با پشتوانه علمی قابل قبول که خواص بپسندند و عوام بفهمند، تفسیری رسا و روان ارائه کردند. به طوری که مخاطبان عام آن را می‌فهمند زیرا مخاطبان امروز و دیروز ایشان از طبقات مختلف علمی و اقشار مختلف مردم بوده‌اند و این جای تحسین دارد.

تفسیر قرآن به قرآن در بیان رهبر انقلاب

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه از تفسیر قرآن به قرآن در بیان مقام معظم رهبری یاد کرد و توضیح داد: ابن عباس از پیامبر(ص) نقل کرده است که «القرآن یفسر بعضه بعضا» یعنی برخی آیات برخی آیات دیگر را تفسیر می‌کند و مفسر باید اشرافی بر سایر آیات داشته باشد تا به بیراهه نرود. به عنوان مثال در سوره توبه بیان شده است: «أَلَا تُقَاتِلُونَ قَوْمًا نَكَثُوا أَیْمَانَهُمْ وَهَمُّوا بِإِخْرَاجِ الرَّسُولِ وَهُمْ بَدَءُوكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ ۚ أَتَخْشَوْنَهُمْ ۚ فَاللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشَوْهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» سه جرم سنگین برای کفار بیان کرده است؛ اول اینکه پیمان‌شکنی و نقض عهد کردند، جرم دوم اخراج پیامبر(ص) از صحنه بود و جرم سوم هم اینکه آنان شروع‌کننده بودند.

او ادامه داد: آیه با مفهوم استفهامی آغاز شده است که به نظر بنده اهمیت آن بیشتر از جایی است که مستقیما فرمان جهاد با کفار را داده است؛ فرموده آیا وقت آن نرسیده است که با کفار پیکار کنید؛ رهبر معظم انقلاب این آیه سوره توبه را با دو آیه سوره ممتحنه جمع عالمانه‌ای کرده‌اند.

استاد درس خارج تصریح کرد: در سوره توبه فرمان به قتل عنوان شده اما در آیات هشتم و نهم سوره ممتحنه فرموده است: «لَا یَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ لَمْ یُقَاتِلُوكُمْ فِی الدِّینِ وَلَمْ یُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِیَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَیْهِمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطِینَ؛ إِنَّمَا یَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ قَاتَلُوكُمْ فِی الدِّینِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِیَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَىٰ إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ ۚ وَمَنْ یَتَوَلَّهُمْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ» ایشان فرموده است، اگر دشمنان کاری به دین ما نداشتند و طمع‌ورزی به کشور و خاک ما نداشتند براساس آیات قرآن ما با آنان دشمنی نداریم. نتیجه آن که آیه ملاک به دست ما داده است.

حسینی بوشهری با اشاره به اینکه قبل از انقلاب می‌گفتند محمدرضا پهلوی شاه شیعه است بنابراین باید به او حرمت گذاشت و با او مقابله نکرد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که مقام معظم رهبری در تفسیرشان فرموده‌اند اگر امپراتوری روم مسیحی در یک سو و عبدالملک مروان در سوی دیگر ماجرا باشد، باید ببینیم چه کسی به دین ما ضربه زده و جان و مال و ناموس مسلمین را تهدید می‌کند. بنابراین مقابله ما با عبدالملک مروان است. اگر کسی آرام است و نقشه برای دین ما ندارد ما جنگی با او نداریم. این تعبیر ایشان در زمان شاه اشاره به محمدرضا پهلوی بود.

شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه همچنین از گرایش اجتماعی رهبر انقلاب در تفسیر قرآن یاد کرد و گفت: نباید خود را به احکام فردی اسلام محصور کنیم، بلکه باید رویکرد هدایتی، تربیتی و اجتماعی داشته باشیم. به همین دلیل رهبر انقلاب سراغ چنین آیاتی رفتند و این نکته شاهکار ایشان است. زیرا قبل و بعد از انقلاب این نگاه را داشته‌اند.

او توضیح داد: اگر سخن از درد اجتماعی است، ایشان درمان را هم از قرآن بیان کرده‌اند. قرآن هم موعظه و شفای صدور و هم رحمت برای مؤمنان است و زنگارها را از دل بیرون می‌برد و دل‌ها را نرم می‌کند و زمینه هدایت انسان فراهم خواهد شد و انسان هدایت‌یافته هم مشمول رحمت الهی می‌شود.

حسینی بوشهری با اعتقاد به اینکه مقام معظم رهبری در تفسیر خود تلاش دارند تفسیر هم موعظه باشد و هم زنگارزدایی کند تا نتیجه آن هدایت جامعه باشد، یادآوری کرد: نگاه قرآنی ایشان البته منحصر به چند جلد تفسیر نیست، بلکه مباحث قرآنی با جان و روح ایشان عجین است و هر وقت سخنی می‌گویند، سخن قرآنی است و البته نکته‌سنجی‌های دقیق ایشان در سخنان ماه مبارک رمضان، در جای خود محفوظ است.

 استاد درس خارج حوزه باز حساسیت رهبر انقلاب درباره اسرائیلیات و روایات مجعول یاد کرد و گفت: یکی از کارهای جریان نفوذ وارد کردن روایات جعلی بین روایات صحیح است و ایشان با تتبع دقیق این موارد را شناسایی کرده‌اند.

او ادامه داد: نکته دیگر در مباحث تفسیری رهبری، توجه به سنن اجتماعی است و آن را بر مسائل امروز جامعه منطبق کرده‌اند. همچنین از دیگر موضوعات مهم در فرمایشات ایشان آن است که شبهه‌زدایی کرده‌اند لذا بارها بر رفع شبهه جوانان تاکید فراوانی کرده‌اند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه با اشاره به آیاتی که ممکن است برای مخاطب جوان ایجاد شبهه کند، توضیح داد: به عنوان مثال آیه «فَاقْتُلُوا الْمُشْرِكِینَ حَیْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُوا لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ» رهبر انقلاب پاسخ داده‌اند که دستور قرآن در این آیه بدون مقدمات نیست و شبهه برای کسانی ایجاد می‌شود که به این مقدمات توجه ندارند. زیرا اسلام برای کشتن کسی نیامده است بلکه آمده است تا به انسان‌ها حیات و زندگی طیبه بدهد: «اذا دعاکم لما یحییکم» ولی زندگی حق همه است نه اینکه برخی حق حیات داشته باشند و برخی را از حیات محروم کنند، یعنی بکشند و بزنند و ببرند و جامعه اسلامی در برابر آنان سکوت کنند. 

حسینی بوشهری با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه اظهار داشت: کودک و زن فلسطینی هم حق حیات دارند و اینکه رژیم اسرائیل آنان را بکشد و نابود کند و بعد بگوییم نباید از حقشان دفاع کنند، خلاف دستورات قرآن کریم است.

او با تأکید بر اینکه ما حق نداریم دست ایران و حزب الله و مردم یمن را برای مبارزه با اسرائیل ببندیم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در تفسیر خود بر این باورند که اسلام باید بتواند پیام خود را منتقل کند و افراد در برابر آن مزاحمت درست نکنند. عاطفه و محبت تا جایی است که آنان با منطق با ما برخورد کنند. زنادقه و پیروان فرق دیگر در مسجد با ائمه مناظره می‌کردند و تا جایی که استدلال مطرح بود ائمه اطهار علیهم السلام نیز با محبت با آنان رفتار می‌کردند. 

استقبال گسترده استادان از این کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای

در ادامه این کنگره حجت‌الاسلام و المسلمین روح‌الله شاکری، رئیس دانشگاه معارف اسلامی، اظهار داشت: رسالت ما این است که از اندیشه اندیشمندانی استفاده کنیم که به منشا نورانی قرآن متصل باشند لذا تصور می‌کنیم دیر وارد بررسی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری شده‌ایم ولی باز گامی در این مسیر نورانی است.

او تصریح کرد: هبر معظم انقلاب اسلامی روح اندیشه خود را از قرآن کریم گرفته‌اند و هم قبل از انقلاب مورد اقبال جوانان و مردم بوده و هم امروز این اندیشه علاقه‌مندان زیادی در فضای دانشگاه‌ها دارد.

رئیس دانشگاه معارف اسلامی از ارسال مقالات تحصصی به کنگره یاد کرد و گفت: حدود 200 مقاله به کنگره ارسال شده از این تعداد، در مرحله اول 150 مقاله انتخاب و در بازبینی مجدد 70 مقاله برتر انتخاب شد؛ این حجم گسترده استقبال استادان از این کنگره نشان می‌دهد که استادان معارف به مسئله قرآن و اندیشه رهبر انقلاب اقبال فراوانی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) فراموش نکنیم که نمی‌توانیم هم اشغالگر باشیم و هم اخلاق مدار
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • آزمون‌ دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در نی ریز
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان
  • طرح ملی زندگی با آیه ها از نگاه قرآنی ها