Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شايد شما نيز يکبار با اين مورد مواجه شده باشيد که موتور خودرو در هنگامي که در يک مسير سربالايي قرار داريد شروع به توليد صداي چق چق کند (صدايي شبيه به برخورد آرام قاشق و چنگال به يکديگر) و تا پدال گاز را رها مي کنيد اين صدا بر طرف مي شود و هنگامي که دوباره پاي خود را روي پدال گاز قرار مي دهيد اين صدا به گوش مي رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين صدا مشکلي است که که مکانيک ها آن را ناک يا ضربه مي نامند. ناک به حالتي گفته مي شود که در آن مخلوط سوخت و هواي موجود در سيلندر زودتر از زمان جرقه زني شمع منفجر مي شود.
اين حالت معمولا در هنگام حرکت در حالت اصطلاحا دنده مُرده به وجود مي آيد. وضعيت دنده مُرده مربوط به حالتي است که با انتخاب دنده اشتباه (بيش از حد سبک) راننده قصد شتاب گيري دارد و نامناسب بودن دنده در اين وضعيت، منجر به تعلل پيشرانه در دور گرفتن و طولاني شدن پروسه احتراق مي شود.

در ادامه مي خواهيم به اين مساله بيشتر بپردازيم اما بايد بدانيد که اگر موتوري مدت زمان زيادي را در وضعيت ناک کار کند اين امر مي تواند سبب آسيب ديدن قطعات داخلي موتور شود.
ناک چيست؟
موتورهاي احتراق داخلي به اين شکل کار مي کنند که مخلوط سوخت و هواي وارد شده به سيلندر در محفظه ي احتراق توسط شمع مشتعل مي شود و اين انفجار سبب پايين رفتن پيستون شده و نيروي موتور توليد مي شود و در ادامه به چرخ  ها انتقال پيدا مي کند.
مشکل ناک زماني بروز مي کند که موتور بسيار گرم باشد و دماي محفظه ي احتراق آن قدر بالا برود که مخلوط سوخت و هواي وارد شده بر اثر همين حرارت و زودتر از زمان جرقه زني شمع ها مشتعل شود.
به گفته ي يکي از نمايندگي هاي تويوتا در وودبريج معمولا ناک زماني اتفاق مي افتد که خود شمع نيز مي خواهد جرقه بزند و به اين ترتيب دو احتراق با هم در داخل محفظه ي احتراق ايجاد مي شوند و با يکديگر تداخل مي کنند، چنين موردي فشار و تنش زيادي را به موتور وارد مي کند که صداي آن را مي توان از بيرون نيز شنيد.

مشکل اصلي اينجاست
برخورد اين دو احتراق با يکديگر آنقدر به موتور فشار وارد مي کند که در نهايت مي تواند سبب آسيب ديدن پيستون ها نيز شود. اين اتفاق دماي پيستون ها را نيز به شدت بالا مي برد. شايد برايتان جالب باشد اما ناک داشتن موتور براي مدت زمان طولاني حتي ممکن است منجر به سوراخ شدن پيستون شود که اگر چنين اتفاقي بيافتد هزينه ي زيادي را بايد براي تعمير موتور پرداخت کرد.
يکي از اصلي ترين دلايل بروز ناک در موتور اکتان نامناسب سوخت است. کارخانه هاي سازنده معمولا اکتان مناسب سوخت را براي موتور خودرو در دفترچه ي راهنماي مشتري قيد مي کنند.
همانطور که مي دانيد اکتان بالاتر به معني مقاومت بالاتر سوخت در برابر اشتعال است بنابراين اگر سوختي اکتان پاييني داشته باشد زودتر مشتعل خواهد شد و اين براي موتوري که دما و ضريب تراکم بالايي دارد مورد خوبي نيست. بنابراين همواره سعي کنيد از سوختي که کارخانه ي سازنده براي خودرو پيشنهاد کرده است استفاده کنيد.

در صورت عدم دسترسي به سوخت با اکتان مناسب مي توان از مکمل هاي اکتان افزا نيز استفاده کرد هرچند که اين مورد نيز گاها مشکلات مربوط به خود را دارد.
مورد بعدي که مي تواند سبب بروز ناک در موتور شود وجود جرم در سرسيلندر است. زماني که مخلوط سوخت و هوا مشتعل مي شود يک فرآيند شيميايي اتفاق مي‌افتد که در طي آن CO2 تبديل به H2O مي شود.
در اين پروسه مقداري گازهاي ديگر و نيز دوده هم توليد مي شود که البته بيشتر آنها از اگزوز خودرو خارج مي شوند. با اين وجود مقدار بسيار کمي از اين دوده ها از سيلندر خارج نشده و در بخش بالايي سيلندر يعني درست در محفظه ي احتراق ايجاد جرم مي کنند که به آنها دوده گرفتن موتور و يا جرم گرفتگي گفته مي شود.
اين لايه هاي جرم که از جنس کربن هستند در دماهاي بالاي موتور گداخته شده و مي توانند سبب مشتعل شدن بنزين و يا گازوئيل متراکم شده در موتور شوند و آن را زودتر از شمع ها منفجر کنند.

برطرف کردن جرم گرفتگي موتور نيز موردي است که بايد توسط مکانيک خبره انجام شود و يک کار تخصصي به حساب مي آيد.
سومين دليلي که مي تواند سبب بروز ناک در موتور خودرو شود استفاده از شمع هاي نا مناسب است. اگر شما از شمعي که با طراحي موتور خودرويستان سازگاري ندارد استفاده کنيد در اين صورت اين شمع مي تواند سيکل احتراق موتور را دچار اختلال کرده و ايجاد ناک کند.
راه بر طرف کردن اين مشکل نيز باز کردن اين شمع ها و جايگزين کردن آن ها با نمونه ي استاندارد کارخانه است.
در بيشتر موارد استفاده از بنزين مرغوب مي تواند ناک موتور خودروي شما را از بين ببرد اما اگر با وجود سوخت مناسب همچنان موتور خودرو ناک داشته باشد لازم است تا به يک مکانيک مجرب مراجعه کنيد تا خودرو را عيب يابي کند.

مي توان گفت که موتورهاي توربو اساسا بيشتر از موتور هاي تنفس طبيعي به کيفيت سوخت و مسائل ناشي از آن حساس هستند و به دليل فشار احتراق بالاتر (ناشي از وجود توربو) در صورت مناسب نبودن سوخت، احتمال آسيب ديدگي اين موتورها به مراتب بيشتر است.
در همين رابطه بيشتر بخوانيد:

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۹۵۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز + مشخصات، عکس و قیمت Hongqi EQM5

هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز (Hongqi EQM5) از نظر قیمت، مشخصات فنی، امکانات رفاهی، بررسی طراحی ظاهری مورد توجه خریداران است.

به گزارش ایمنا، برند جدید بهمن موتور BM Cars نام دارد که مخفف عبارت Bahman Motor Cars است و محصولات برندهایی مانند بستیون، هونگچی، هاوال، MG و KG Mobility را وارد می‌کند. این محصول الکتریکی لوکس یعنی هونگچی E-QM5 نخستین اتومبیل تمام الکتریکی گروه بهمن خواهد بود. هونگچی E-QM5 در کنار دو محصول دیگر وارداتی گروه بهمن یعنی هونگچی H5 و بستیون T77، خودروهایی از زیرمجموعه‌های گروه فاو چین هستند. هونگچی E-QM5 در چین با تسلا مدل ۳ رقابت می‌کند.

بررسی خودرو هونگچی EQM5 برقی خودروی EV هونگچی E-QM5 مجهز به یک موتور الکتریکی CENTRAL در بخش جلویی خودرو است که توسط یک باتری لیتیوم‌یون با ظرفیت ۵۴ کیلووات بر ساعت تغذیه می‌شود و با هر بار شارژ مسافت ۴۳۱ کیلومتر را پیمایش می‌کند. این سدان با کلاس D که با فاصله محوری حدود ۳ متر، فضای کابین بسیار مطلوبی را برای سرنشینان خود فراهم می‌کند. درب‌های عریض E-QM5 فضای قابل توجهی را برای ورود و خروج فراهم نموده و همچنین گستردگی درب صندوق و نحوه خاص استقرار جک‌های آن امکان ورود آسان چمدان و بار مسافرین را ایجاد کرده است. خودرو سدان

سدان (Sedan) متداول‌ترین شکل طراحی بدنه خودرو است و به خودروهای سواری معمولی یا اصطلاحاً صندوقدار گفته می‌شود که دارای سقف ثابت، صندوق عقب مجزا و دو ردیف صندلی بوده و می‌تواند دو یا چهار در داشته باشد.

امکانات رفاهی هونگچی E-QM5 برقی

تجهیزات و امکانات رفاهی هونگچی E-QM5 به شرح زیر است:

سیستم ضد قفل ترمز (ABS) ترمز پارک برقی (EPB) سیستم توقف خودکار (Auto hold) سیستم ترمز اضطراری (AEBS) سیستم هشدار تصادف از جلو (FCW) سیستم نمایش لحظه‌ای فشار باد تایرها (TPMS) خاموش کردن خودرو در هنگام بروز تصادف دوربین دید عقب کیسه هوای راننده و سرنشین جلو صندلی جلو و عقب مجهز به کیسه هوای جانبی هشدار باز بودن کمربند ایمنی برای سرنشینان جلو و عقب کمربندهای ایمنی جلو و عقب مجهز به پیش کشنده سیستم اتصال صندلی کودک (ISOFIX) صندلی برقی سرنشین قابل تنظیم در ۴ جهت صندلی‌ها با جنس PU/PVC صفحه نمایشگر لمسی ۱۰.۱ اینچی چهار بلندگو دو پورت USB (یک پورت جلو، یک پورت عقب) چراغ‌ها با تکنولوژی Full LED شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب فرمان چرمی مجهز به کلیدهای دسترسی به سیستم مولتی‌مدیا آینه‌های جانبی برقی به همراه گرم‌کن سیستم فیلتر تصفیه هوای داخلی کابین (PM 2.5) سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه دریچه تهویه برای سرنشینان عقب

مشخصات فنی هونگچی E-QM5 برقی

هونگچی E-QM5 در قالب دو تیپ به بازار چین عرضه شده است. تیپ نخست یک موتور الکتریکی دارد که روی محور جلوی آن نصب شده است. این موتور حداکثر ۱۳۶ اسب‌بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. پکیج باتری‌های لیتیوم یون فسفات به ظرفیت ۵۴ کیلووات ساعت نیز وظیفه تأمین انرژی این موتور را برعهده دارند. برد این تیپ از هونگچی E-QM5 بر اساس اطلاعات رسمی کارخانه، حدود ۴۰۰ کیلومتر اعلام شده است. سدان برقی هونگچی از فناوری شارژ سریع نیز پشتیبانی می‌کند که قادر است تا در عرضه ۳۰ دقیقه، ظرفیت باتری‌ها را از ۲۰ درصد به ۸۰ درصد برساند. تیپ قوی‌تر هونگچی E-QM5 به موتور قدرتمندتری مجهز است. این موتور همچنان روی محور جلو قرار دارد، بنابراین هر دو تیپ هونگچی E-QM5 از سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو بهره می‌برند. پیشرانه قوی‌تر هونگچی E-QM5 حداکثر ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. پکیج باتری از نوع لیتیوم یون نیز وظیفه تأمین انرژی این پیشرانه را برعهده دارد که در سه نوع ظرفیت عرضه می‌شود. با توجه به ظرفیت باتری، تیپ قوی‌تر هونگچی E-QM5 می‌تواند ۴۳۱، ۵۶۰ و ۶۲۰ کیلومتر برد داشته باشد. مدت زمان شارژ سریع این باتری‌ها به دلیل حجم بالاتر، بیش از ۴۰ دقیقه برآورد می‌شود. هر دو نسخه این خودرو به یک گیربکس تک سرعته مجهز هستند که دو حالت حرکت رو به جلو و عقب را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

حداکثر پیمایش با هر بار شارژ (کیلومتر)

۴۳۱

ظرفیت باتری (کیلووات)

۵۴

زمان مورد نیاز برای شارژ سریع (%۸۰-%۲۰)

حداکثر ۳۰ دقیقه

حداکثر قدرت موتور (کیلووات)

۱۴۰

سایز تایر

215/55R18

سیستم بازیابی انرژی

هنگام ترمزگیری

ابعاد هونگچی E-QM5 برقی

ابعاد خودرو

طول x عرض x ارتفاع (میلی متر ) : ۱۵۶۹×۱۹۱۰×۵۰۴۰

فاصله دو محور (میلی متر)

۲۹۹۰

حجم صندوق عقب (لیتر)

۴۳۳

وزن خالص

۱۸۱۰

قیمت هونگچی E-QM5 برقی

قیمت فروش قطعی خودرو هونگچی E-QM5 برقی در مبادی ورودی ۱۸.۰۵۴.۶۰۰.۰۰۰ ریال است. قیمت اعلام شده قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … به قیمت فوق اضافه می‌گردد.

کد خبر 751051

دیگر خبرها

  • هونگچی EQM5 برقی بی ام کارز + مشخصات، عکس و قیمت Hongqi EQM5
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست انداز
  • مشخصات یک خودروی جدید ایرانی منتشر شد
  • درباره خودرو اکستریم VX
  • با نواده پژو ۴۰۵ معروف آشنا شوید /عکس
  • طرحی برای اخذ مالیات از دلالی‌های مخرب در بازارهای مختلف
  • موتور سواران هنگام سوخت گیری به این نکات توجه کنند (فیلم)
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی اعلام شد + عکس
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست‌انداز