Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، خواهش می کنم با همه شور و احساساتتان، به این نکته توجه کنید: ما می خواهیم روز جمعه کسی را انتخاب کنیم که یک تصمیم او می تواند جان میلیون ها را به خطر بیندازد و یا یک تصمیم او می تواند به حیات میلیون ها انسان کمک کند

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در جمع مردم تبریز سخنرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گزیده سخنان روحانی در زیر می آید:

سلام و درود من بر آذربایجان قهرمان.

معنای ترک جز شجاعت نیست.

ترکی یک زبان نیست، یک روحیه و اندیشه است.

سلام بر همه شما که یاد خرداد 92 و 76 را در 29 اردیبهشت زنده خواهید کرد.

خواهش می کنم با همه شور و احساساتتان، به این نکته توجه کنید: ما می خواهیم روز جمعه کسی را انتخاب کنیم که یک تصمیم او می تواند جان میلیون ها را به خطر بیندازد و یا یک تصمیم او می تواند به حیات میلیون ها انسان کمک کند.

مردم آذربایجان، من در سال 92 به شما قول دادم اگر رئیس جمهور شوم، اولین تصمیمم راجع به احیای دریاچه ارومیه خواهد. اگر همین تصمیم اجرا نمی شد، امروز در آذربایجان شرقی و غربی چه وضعی داشتیم؟ طوفان نمک همه منطقه را فرا می گرفت.

عزیزان من، با خشک شدن دریاچه ارومیه، فقط کشاورزی از بین نمی رفت. مردم مجبور به مهاجرت از منطقه می شدند.

یک تصمیم دولت می تواند سرنوشت زندگی 14 میلیون نفر در غرب کشور را تغییر دهد.

از آغاز این دولت، هر کس خواست بیاید آذربایجان برای سرمایه گذاری، منتظر دوچیز بود: یکی اینکه برجام تحقق یابد و تحریم ها شکسته شود. دوم اینکه می خواستند ببینند دریاچه ارومیه می ماند یا نه. اگر دریاچه ارومیه به همان صورت سابق به سمت خشکی مطلق می رفت، هیچکس برای سرمایه گذاری نمی آمد و همه می رفتند.

ما پای صندوق می رویم برای ایران.

دلواپسان، آجرهای دیوار تحریم را در یک انبار گذاشته اند که اگر دولت عوض شد، آن ها را دوباره بیاورند.

ما راه آهن میانه به تبریز را آماده خواهیم کرد.

ما آذربایجان را از لحاظ کشاورزی، مقتدرتر خواهیم کرد.

ما تصمیم گرفتیم و عهد بستیم تا تبریز سربلندتر از همیشه شود. آیا سال آینده تبریز پایتخت گردشگری دنیای اسلام هست یا نه؟

ما می خواهیم تبریز را به مرکز تجارت تبدیل کنیم.

آیا ملت ایران هرروز باید در این فکر باشند که کی قطعنامه جدیدی علیهشان وضع می شود یا منتظر باشند که چه گشایش جدیدی در زندگی شان ایجاد می شود.

دولت یازدهم قدرت ملت ایران را در صحنه جهانی نشان داد. دولتی را انتخاب می کنیم که بتواند با رهبران دنیا حرف بزند.

ما ایران بزرگ و مقتدری داریم و می توانیم قدرت ایران را بیش از گذشته به رخ جهانیان بکشانیم.

روحانی اهل شعار نبود، روحانی مرتب به دنیا فحاشی نمی کرد. اما روحانی در مقام عمل قدرت دفاعی ایران و سلاح های راهبردی ایران را به بیش از آنچه در ده سال قبل بود رساند.

اگر قدرتمند باشید، نیازی نیست در خیابان راه بروید و شعار بدهید من قدرتمندم. ما باید قدرت پیدا کنیم، ما باید بازار دنیا را بگیریم.

شما بازار نفت ما را به عربستان دادید، بعد اظهار قدرت کردید.

شما منابع مشترک نفتی و گازی ما را در اختیار دیگران گذاشتید بعد اظهار قدرت کردید.

شما رفتید در مذاکرات بیانیه خواندید و تحریم جدید گرفتید و برگشتید.

این دولت کاری که کرد این بود که مردم میدان دیپلماسی را درست انتخاب کرد.

مردم، مگر نمی خواستید در کشاورزی بیشتر روی پای خودمان بایستیم. آنها شعار انقلابی گری می دادند، اما در سال آخر 6 میلیون تن گندم برای نان مردم وارد کردند.

ما در سال گذشته 3 میلیون تن گندم اضافه برای صادرات داشتیم.

کسانی می توانند از آینده ایران حرف بزنند که گذشته آنها شهادت دهد.

مردم، دنبال شاهد باشید، هرکس چیزی گفت از او کارنامه بخواهید.

ما برای همین 29 اردیبهشت پای صندوق می رویم.

من گفتم دیوار تحریم هسته ای را خراب خواهم کرد، گفتم در اقتصاد، تورم و رکود را مهار خواهم کرد، گفتم با دنیا روابط بهتری برقرار خواهم کرد، گفتم در بهداشت و درمان شرایط بهتری را ایجاد خواهم کرد، اما بعضی چیزها هم قدرت بازوی من نتوانست.

اینجا به شما مردم تبریز می گویم، بعضی کارها را با رای 51 درصد نمی شود انجام داد. اما رای بالاتر کارساز آن خواهد بود.

چرا این همه علیه روحانی تهمت می زنند؟ چرا صداوسیما ضد این دولت حرکت می کند؟ دعوا سر چیست؟

مردم عزیز، یک راه بیشتر نداریم و آن اینکه همه را پای صندوق آرا ببریم.

درخواست من از همه شما مردم ایران این است که هر نفر، روز جمعه به همراه 11 پای صندوق برود. ما دولت دوازدهم را می سازیم.

اگر همه پای صندوق آرا رفتیم، در اینجا به شما قول می دهم آنچه می خواهید شدنی است.

ما همه می توانیم با وحدت و اتحاد و همبستگی و آرامش، با کمک از رهبر عزیز و فرهیخته ای که من حاضرم برای برخی امور ده ها بار دست ایشان را ببوسم، مشکلات را حل کنیم.

شرطش 1+11 است. شرطش حضور همه مردم پای صندوق آراست.

مردم عزیز و بزرگوار آذربایجان، آیا از عهد و پیمانی که با هم در خرداد 92 بسته بودیم پشیمانید؟ آیا قدم هایی که بنا بود برداریم، حداقل نصف آن را برنداشتیم؟

البته که 50 درصد و بیش از 50 درصد دیگر به دولت دوازدهم مربوط است و انجام خواهد شد.

اگر دریاچه ارومیه تثبیت شده است، البته که کافی نیست و باید قدم های بیشتری برداشته شود. دریاچه ارومیه باید مرکز گردشگری شود.
ما راهی را با هم آمده ایم و به عقب بر نمی گردیم. ما نمی خواهیم به سالهای 90 و 91 برگردیم.

باید دست به دست هم بدهیم برای آینده. من می خواستم در این کشور دروغ نباشد. باز هم دارند دروغ می گویند. می گویند یک سندی بوده که دولت آن را قبول کرده. دولت در آن سند نوشته ما در چارچوب فرهنگ دینی خودمان عمل می کنیم.

ما که انقلابی امروز نیستیم، شماها تازه انقلابی شده اید.

من بسیجی سال 59 هستم، به مردم دروغ نگوییم.

اخلاق، راستگویی، جمعه برای اینها پای صندوق می رویم. همه بر این اهداف سلام می کنیم.

بر اصلاحات، اعتدال و اصولگرایی معتدل سلام.بر روح پاک و مظلوم شهید بهشتی، آیت الله هاشمی رفسنجانی سلام. بر اسلام عزیز سلام. بر آذربایجان و ایران سلام. بر پیروزی 29 اردیبهشت سلام.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۲۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند

بررسی شعارهای سال نشان می‌دهد در ۱۷ سال گذشته ۱۶ سال با محور مستقیم در اقتصاد همراه بوده و همین موضوع حاکی از آن است که ایران از نظر جایگاه اقتصاد هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیازمند کار اساسی بیشتر در این زمینه است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در طول سال‌های گذشته یکی از محورهای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، اقتصاد بوده است. بررسی شعارهای سال نشان می‌دهد در 17 سال گذشته 16 سال با محور مستقیم در اقتصاد همراه بوده و یک دهه نیز صراحتا به تولید اشاره شده است. همین موضوع نشان می‌دهد ایران از نظر جایگاه اقتصاد هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیازمند کار اساسی بیشتر در این زمینه است.

آن‌طور که کارشناسان می‌گویند، دولت‌ها اقدامات را کوتاه‌مدت می‌بینند و اسناد بالادستی را خیلی در انجام امور به کار نمی‌گیرند. یکی از اقداماتی که دولت‌ها باید در راستای آن تلاش کنند، توانمندسازی بخش خصوصی است. امسال نیز همانند سال‌های گذشته نام اقتصادی با محوریت تولید نام‌گذاری شده که ملزومات رسیدگی به آن را بررسی کرده‌ایم. 

1403 سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفت تا نقشه‌راهی باشد برای قوای سه‌گانه، بخش‌خصوصی و فعالان اقتصادی و تجار. از ابلاغ اصل 44قانون اساسی تاکنون نزدیک به دو دهه می‌گذرداماهنوزاین موضوع به‌صورت کامل اجرا نشده و برخی شرکت‌ها واگذار شده‌اند اما مدیریت آنها در اختیار دولت است. در مردمی‌سازی اقتصاد،هدف ایجاد یک بسیج عمومی به‌منظور مشارکت‌دادن و مسئولیت‌گرفتن مردم در اقتصاد ملی است. بسیج عمومی زمانی شکل می‌گیرد که یک ایده‌ کلان سیاسی و گفتمان وابسته به آن از سوی دولت مطرح شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، دولت باید یک برنامه‌ کلان و نقشه‌ جامع داشته باشد. این برنامه‌ کلان ضمن روشن‌کردن جهت حرکت و تصویرسازی از آینده، اولا نوعی دعوت مردم به پذیرش مسئولیت در اقتصاد است و سرمایه‌های عمومی و اراده‌های مردمی را به خود جذب می‌کند. ثانیا همگرایی و هماهنگی در ساختار اداره‌ جامعه را شکل داده و به نحوی دولت را بازسازی می‌کند. در فقدان چنین طرحی، هر عملی صرفا به پراکنده‌کاری کورکورانه منجر خواهد شد.
     
اقتصاد دولتی و اقتصاد بازاری!
مسأله‌ مشارکت مردم در اقتصاد اساسا متفاوت از دو نگاه افراطی «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد بازاری و آزادسازی اقتصادی» است و نباید آن‌ را به مواردی همچون خصوصی‌سازی و آزادسازی تقلیل داد؛ بلکه باید توجهات را به وضعیت اقتصاد ملی ایران (وضع موجود) و هدف برآمده از ایده سیاسی دولت (وضع مطلوب) معطوف کرد. رهبر معظم انقلاب اخیرا در 15 فروردین امسال در واکنش به این تصور نادرست، بیان داشتند: «دولت در مسائل اقتصادی، ستادی عمل کند، هدایت کند، در مسأله آمایش سرزمینی، مسأله‌ نوع فعالیت اقتصادی که باید هرجا انجام بگیرد، نظارت کند، مراقبت کند که تخلفی به وجود نیاید. عامل هم مردم [باشند]. مردم هم عمل اقتصادی را انجام بدهند؛ یعنی تفکیک بین وظایف دولت و وظایف مردم.»
     
مردمی‌سازی اقتصاد
میلاد بیگی، کارشناس اقتصادی درباره مردمی‌سازی اقتصاد می‌گوید در خصوصی سازی  دولت ابتدا باید به بخش ذاتی خود که نظارت و تنظیم گری است بپردازد و بعد سراغ خصوصی سازی برود. همچنین قوای دیگر نیز باید دراین مسیر همراه بخش اجرایی باشند.بنابراین پیش‌نیاز مردمی‌سازی این است که دولت خود را ذیل یک ایده سیاسی بازیابی کرده و بر اساس آن مسئولیت‌های خود را بازتعریف کند. حتی انجام وظایفی همچون«نظارت» و«تنظیم‌گری» که از مسئولیت‌های مهم دولت در اقتصاد هستند نیز نیازمند دولتی است که بداند چه چیزی می‌خواهد و بر اساس آن بنا دارد اراده‌های عمومی جامعه را به چه سمتی معطوف کند.همچنین ابزارهای سیاست‌گذاری و جهت‌دهی رافراهم کرده باشد.سوم این‌که امکان نظارت بر این فرآیندها را نیز در خود شکل داده باشد. چنین دولتی از قضا دولتی بسیار مقتدر با مسئولیت‌های فراوان است. از همین رو مشارکت‌دادن مردم در اقتصاد و گذار از تصدی‌گری دولتی به تنظیم‌گری و نظارت، نباید به معنای شانه ‌خالی‌کردن دولت از مسئولیت‌های ذاتی خود و تضعیف دولت باشد. به عبارت دیگر مردمی‌سازی به معنای کنار گذاشتن دولت نیست، بلکه دقیقا به معنای «احیای دولت قوی» است.
     
توانمندسازی عمومی 
به‌منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصادملی لازم است مردم یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر دراقتصاد را داشته باشد. هرچند تاکنون ظرفیت‌های خوبی در بخش خصوصی ایران شکل گرفته اما در نسبت با نقشی که بخش خصوصی باید در ایران آینده ایفا کند، اندک است.
     
اجتناب از برداشت‌های اشتباه 
دولت قوی، دولتی است که با درس‌آموزی از تجربیات گذشته و اجتناب از برداشت‌های اشتباه در مورد «مشارکت مردم در جهش تولید» به تکرار سیاست‌های اشتباه نمی‌پردازد؛ چراکه آزموده را آزمودن خطاست.  برخی دولت‌ها اشتباهات زیادی در بخش اجرا از رهنمودهای رهبری داشتند. به‌عنوان نمونه می‌توان به تکه‌تکه‌کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌های ارزش تحت عنوان مشارکت عمومی اشاره کرد. یکی از اشتباهات مهم در مورد مشارکت‌ مردم در اقتصاد این است که وجود واحدهای بزرگ اقتصادی در تناقض با اقتصاد مردمی درک شود و تبدیل واحدهای بزرگ و بهره‌ور اقتصادی به کارگاه‌های متعدد در دستورکار قرار گیرد. در شرایط کنونی در بسیاری از حوزه‌ها، ساختار اقتصادی به نحوی است که با واحدهای تولیدی بسیار کوچک و پراکنده مواجه هستیم؛ واحدهایی که بسیار آسیب‌پذیر هستندوبه‌دلیل عدم امکان دستیابی به صرفه‌های مقیاس، توان عمیق‌شدن در زنجیره‌های ارزش را از کشور سلب می‌کنند. در چنین شرایطی حرکت به سمت تکه‌تکه‌کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌ ارزش در ایران اشتباهی بزرگ است. این تلقی که «منظور از مشارکت عمومی، خرد کردن سهام شرکت‌ها میان مردم است» نیز صحیح نیست؛ چراکه عموما به‌دلیل امکان‌ناپذیر بودن تجمیع سهم‌های خرد در شرکت‌ها، یا با تداوم نقش‌آفرینی دولت در اداره آن بنگاه‌ها مواجه خواهیم شد یا باید شاهد آشفتگی در اداره‌ این بنگاه‌ها باشیم.

ممنوعیت خصوصی‌سازی کورکورانه
یک آفت بزرگ در مواجهه با مردمی‌سازی در دوره‌های وجود کسری‌های بودجه برای دولت، گرایش به خصوصی‌سازی صرفا با هدف رد دیون دولت و تامین کسری بودجه، بدون توجه به پیش‌نیازها و ضرورت‌های واگذاری شرکت‌های دولتی است. متاسفانه در دو دهه‌ گذشته به‌کرات این اتفاق افتاده و ثمره‌ خصوصی‌سازی از یک سو خلع‌ید دولت و خالی‌شدن دولت از ابزارها و از دیگر سو، عدم تغییر محسوس کارآمدی و بهره‌وری در اداره شرکت‌ها و حتی گاه از بین رفتن ساختار سرمایه‌ بنگاه‌ها بوده است. همان‌طور که پیشتر اشاره شد، واگذاری شرکت‌های دولتی نباید با نگاه شانه‌ خالی‌کردن دولت از مسئولیت و از روی ناچاری باشد. این تلقی ساده‌انگارانه است که صرفا با واگذاری شرکت‌های بزرگ از سوی دولت به بخش خصوصی، بدون آن‌که دولت توان تنظیم‌گری و نظارت را در خود ارتقا داده باشد و شکل جدیدی از مسئولیت را پذیرفته باشد، وضعیت شرکت‌های دولتی بسامان خواهد شد.آن‌طور که فعالان بخش خصوصی می‌گویند، تجار قابل تحریم نیستند و اگر جنسی را بفروشند، پول آن را می‌آوردند اما در مراودات دولت‌ها این‌گونه نیست و تحریم‌های بانکی و تجاری می‌تواند تاثیر داشته باشد.

منبع: جام‌جم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اوسمار: می‌خواهیم قهرمانی پارسال را تکرار کنیم
  • ترزیچ: رویای دورتموند تکرار قهرمانی سال 1997 است
  • کالابرگ فجرانه سوم تا ۲۱ اردیبهشت ادامه دارد
  • معاملات برق در بورس انرژی رکورد زد
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • ببینید | فراخوان جدید رئیسی از مردم برای تکرار انتخابات باشکوه در میان‌دوره‌ای
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟