Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@23:01:29 GMT

ظرفیت ایجاد 2 میلیون شغل با قراردادهای جدید نفتی

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۱۳۱۳۶

ظرفیت ایجاد 2 میلیون شغل با قراردادهای جدید نفتی

در ادامه این گزارش می خوانیم: قراردادهای جدید نفتی می‌تواند بیش‌از 2 میلیون شغل برای مهندسان و کارگران کشور ایجاد کند. این رقم اگرچه در نگاه اول بی‌شباهت به وعده و وعید این روزهای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نیست اما واقعیت دارد.

اگر بعد از اجرای برجام عده‌ای در داخل کشور به مخالفت با مدل جدید قراردادهای نفتی و سد کردن مسیر جذب سرمایه خارجی نمی‌پرداختند امروز در نخستین گام بعد از اجرای برجام شاهد ایجاد حداقل 100 هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در صنعت نفت بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن هم بدون حتی یک ریال سرمایه‌گذاری مستقیم کشور. چراکه مطابق با مدل جدید قراردادهای نفتی سرمایه‌گذاران خارجی مجبورند که از حضور مهندسان و کارگران ایرانی در پروژه‌ها و طرح‌ها بهره ببرند و بازگشت سرمایه و همچنین سود آن از طریق فروش محصولات به سرمایه‌گذار داده خواهد شد. به این معنا که در شرایط فعلی پولی برای ایجاد شغل پرداخت نخواهد شد.

غلامرضا منوچهری، معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت در این باره گفت: روند بررسی مدل جدید قراردادهای نفتی آنقدر طولانی شد که رئیس جمهوری جدید امریکا روی کار آمد و به مخالفت با برجام و ایران پرداخت. در نهایت اروپاییان نیز نسبت به روابط با ایران محتاط‌‌تر شدند. این موضوع سرعت جذب سرمایه خارجی را کند کرد.

اما این تنها مشکل جذب سرمایه خارجی نبود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این اواخر دولت نیز محتاط‌‌تر از گذشته با مدل جدید قراردادهای نفتی برخورد کرد. مخالفت‌های داخلی با این مدل و همین‌طور قراردادهای نفتی و گازی سابق جوی را به راه انداخت تا دولت نگران شود که مبادا نقصی در مدل وجود داشته باشد.

در این باره منصور معظمی رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران می‌گوید که اگر گذاشته بودند قراردادهای جدید نفتی به امضا برسد، امروز صدها هزار شغل ایجاد شده بود. اما به اصطلاح« ماهی را هر وقت از آب بگیریم تازه است». منوچهری می‌گوید که اگر عمر دولت یازدهم را تا شهریور ماه در نظر بگیریم، تا این زمان نخستین مناقصه نفتی برای میدان آزادگان برگزار خواهد شد و به مرور دیگر طرح‌ها نیز به مناقصه خواهد رفت.

*ایجاد 30 هزار شغل با هر 2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری
معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت با بیان اینکه دو سوم از 200 میلیارد دلار سرمایه مورد نیاز صنعت مربوط به بخش بالادستی آن است، اظهار کرد: دربخش بالادستی به ازای هر 2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری که طی 4 الی 5 سال رخ خواهد داد، حدود 10 هزار شغل مستقیم و 20 هزار شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد. وی ادامه داد: البته بعد از راه‌اندازی طرح این میزان کاهش خواهد یافت اما با اجرای طرح توسعه و ایجاد زنجیره ارزش افزوده محصولات تولیدی دوباره شغل ایجاد خواهد شد و این شغل پایدار خواهد بود.

با یک حساب سرانگشتی می‌توان دریافت که تنها در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز با قراردادهای جدید نفتی نزدیک به 2 میلیون شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد خواهد شد.

منوچهری در این باره می‌گوید: میزان اشتغالزایی طرح‌های توسعه‌ای بخش بالادست صنعت نفت (استخراج و تولید) با بخش پایین دست آن (پالایش و پتروشیمی) تفاوت دارد اما قراردادهای جدید نفتی می‌تواند سرآغاز خوبی برای اشتغال پایدار در ایران باشد. چراکه تکنولوژی در قالب این قراردادها در اختیاز پیمانکار ایرانی قرار خواهد گرفت و پس از آن می‌توانیم در دنیا فعالیت‌های توسعه‌ای انجام دهیم.

البته اروپایی‌ها و آسیایی‌ها یک شرط برای حضورشان در ایران و صنعت نفت آن دارند؛ حفظ شرایط فعلی و ثبات سیاسی و اقتصادی کشور. به این معنا که تحریم‌ها دیگر به ایران بازنگردد و خرده تحریم‌های باقیمانده نیز لغو شود. بنابراین اگر شرایط آتی کشور مانند امروز یا بهتر از آن باشد، سرمایه و تکنولوژی روز دنیا در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی به کشور خواهد آمد.

*ادامه روند اشتغال‌زایی در صنایع پایین‌دستی
صنعت نفت ایران اگرچه عمری بیش از 100 سال دارد اما همچنان در میانه راه است. برای آنکه طرح‌های توسعه‌ای آن چه در بخش بالادستی و چه پایین دستی به ثمر برسد به 200 میلیارد دلار سرمایه نیاز است. رقم بزرگی که امکان تأمین آن از داخل کشور وجود ندارد و باید بخش اعظم آن را از طریق سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و پالایش تزریق شود. همانطور که اشاره شد در بخش پایین دستی صنعت نفت از پالایشگاه‌ها گرفته تا پتروشیمی نیز امکان جذب سرمایه خارجی، توسعه صنعت و اشتغالزایی در راستای جلوگیری از خام فروشی وجود دارد. اگر ایران بتواند در این بخش موفق عمل کند و سرمایه خارجی را جذب کند، می‌تواند نیاز بسیاری از جوانان جویای کار کشور را حل کند. برای مثال عادل‌نژاد سلیم مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس می‌گوید: از نظر کارشناسی در صنعت پتروشیمی، به ازای یک میلیون تن محصول حدود 400 نفر اشتغال مستقیم و به طور خوش بینانه 800 نفر نیز اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود که در مجموع اشتغالزایی 1200 نفر را به همراه دارد. اما ایجاد هر شغل در صنعت پتروشیمی نیاز به سرمایه بالایی دارد که برای آن نیاز به جذب سرمایه خارجی است.

اگر چه در این 4 سال دولت با استفاده از ظرفیت‌های موجود در داخل کشور گام‌های بلندی در جهت توسعه صنعت نفت برداشته است اما امروز ظرفیت جذب سرمایه از شرکت‌های خارجی و کشورهای دیگر در صنعت نفت ایران وجود دارد و باید از این فرصت تا دیر نشده استفاده کرد. اگرچه جذب تمام این 200میلیارد دلار و اشتغال زایی به سبب آن زمانبر است اما برای کشور بیش از صدها هزار شغل به همراه خواهد داشت و یکی از بزرگترین مشکلات امروز اقتصاد کشور را حل خواهد کرد.

*منبع: روزنامه ایران، 96،2،26
**گروه اطلاع رسانی**1699**2002**انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۳۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی اعلایی ظهر دوشنبه در دیدار با سفرای کشورهای کره جنوبی، نیوزلند، نیکاراگوئه و فیلیپین در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: استان قزوین به عنوان یکی از استان‌های مهم کشور در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و سیاسی به حساب می‌آید و این استان آمادگی هرگونه همکاری خارجی با کشورهای مختلف را دارد.

وی با اشاره به مفاخر متعدد استان در زمینه‌های سیاسی، ورزشی، علمی و مذهبی ادامه داد: شهید رجایی رئیس جمهور شهید ایران و از فعالین و مبارزین انقلابی بودند که اصالت قزوینی داشتند و در مدت کوتاهی پس از ریاست جمهوری در یک اقدام تروریستی شهید شدند و به عنوان یکی از چهره‌های محبوب و دوست داشتنی کشور به حساب می آیند.

استاندار گفت: به دلیل دارا بودن ظرفیت‌های تاریخی قابل توجه در ایران خیلی از نقاط تاریخی کشور مغفول مانده است که جاذبه‌های تاریخی قزوین هم بر همین اساس زمینه خوبی برای معرفی بیشتر دارد.

وی با بیان اینکه قزوین یکی از اولین زیستگاه‌های زندگی بشر بوده است، افزود: در منطقه تاریخی سگزآباد در بوئین زهرا آثاری از انسان‌های اولیه کشف شده و تاریخ زیست آنها بسیار قدیمی است که بخشی از این کشفیات در موزه قزوین وجود دارد و آنها را مشاهده خواهید کرد.

اعلایی گفت: در تاریخ‌های نزدیک هم قزوین در دوران صفویه که از دوران‌های پرشکوه ایران به حساب می‌آید به مدت زیادی پایتخت ایران بوده است که بخشی از آثار آن دوران را هم در این سفر مشاهده خواهید کرد که به طور قطع منجر به شگفتی شما خواهد شد.

استاندار قزوین اضافه کرد: در منطقه الموت یکی از ظرفیت‌های قابل توجه تاریخی و طبیعی وجود دارد و در قلعه حسن صباح که فردا آن را بازدید خواهید کرد اتفاقات تاریخی متعددی رخ داده است.

وی افزود: استان قزوین از جهت اقتصادی یکی از استان‌های مهم ایران است و در حوزه صنعت و کشاورزی محصولات قابل توجهی از نیازهای کشور و برخی از کشورهای دیگر در استان قزوین تولید می‌شود.

اعلایی گفت: در حوزه‌هایی مثل شوینده‌ها، قطعات خودرو، مواد غذایی و محصولات صنعتی، استان قزوین جزو استان‌های برتر کشور است و این استان در حوزه محصولات و تولیدات دانش بنیان هم توانمندی‌های متعددی دارد که برخی از آنها تجاری سازی شده است.

استاندار قزوین اضافه کرد: دشت قزوین یکی از دشت‌های حاصل خیز کشور است و استان قزوین با وجود اینکه یک درصد مساحت کشور را دارد ولی تقریباً ۵ درصد غذای کشور را تولید می‌کند.

وی افزود: تمامی این ظرفیت‌ها و ظرفیت‌های بی شمار دیگری که در این فرصت نمی‌توان از آنها نام برد نشان دهنده این است که استان قزوین آمادگی لازم را برای هرگونه سرمایه گذاری خارجی دارد و از حضور تجار و سرمایه گذاران کشورهای مختلف استقبال می‌کنیم.

کد خبر 6098273

دیگر خبرها

  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • دستاوردهای هیات اقتصادی هرمزگان به کشور چین
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟