Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@00:34:48 GMT

ضریب خوداتکایی کشور در تولید شکر به 75 درصد رسید

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۲۳۵۴۹

ضریب خوداتکایی کشور در تولید شکر به 75 درصد رسید

علیرضا یزدانی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود:در راستای طرح افزایش ضریب خوداتکایی محصول شکر در کشور که جزو برنامه های اقتصاد مقاومتی نیز می باشد ثابت نگهداشتن سطح کشت بهاره چغندرقند در دستور کار قرار گرفته است.
وی سطح زیرکشت پائیزه چغندرقند کشور را حدود 100 هزار هکتار دانست و گفت:در استانهایی که از نظر اقلیمی کشت چغندرقند پائیزه ممکن است بصورت جدی توسعه کشت پائیزه چغندرقند در دستور کار قرار گرفته و در افق 1400 پیش بینی می شود بیش از 60 هزار هکتار به کشت چغندرقند پائیزه کشور اضافه شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت:در سال زراعی 95-96 کشت چغندرقند در سطح 18 هزار هکتار به 11 استان کشور ابلاغ شد که بیشترین سطح زیر کشت چغندرقند مربوط به استان خوزستان با 10 هزارو 500 هکتار بود و نسبت به دیگر استان ها که کشت پائیزه تازه شروع شده این سطح در سال زراعی 96-97 حدود 30 هزار هکتار افزایش خواهد یافت.
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی افزود:برنامه وزارت جهاد کشاورزی هم در راستای حمایت از این کشت است و قصد داریم در زراعت پائیزه افزایش بهره وری داشته باشیم .
یزدانی به تشریح مزایای کشت پائیزه چغندرقند پرداخت و گفت:به ازای هرمترمکعب مصرف آب در استان خوزستان در کشت پائیزه بیش از 1300 گرم شکر تولید می شود در صورتی که بطور متوسط به ازای هر مترمکعب آب در زراعت بهاره حدود 660 گرم شکر تولید می شود که با توجه به بحران آب در کشور کشت پائیزه این محصول از اهمیت بالایی برخوردار است .
وی اضافه کرد:بطور متوسط مصرف سالیانه شکر در کشور حدود دو میلیون و 200 هزار تن می باشد در حالی که در سال 95 با تولید یک میلیون و 650 تن شکربه یک رکود تاریخی دست یافتیم و مابقی نیاز کشور به شکر از خارج تامین شد.
یزدانی ضریب خوداتکایی شکر در سال 95 را 75 درصد دانست و ابراز امیدواری کرد با توسعه کشت این محصول در سه یا چهار سال آینده و قبل از سال 1400 به خوکفایی این محصول برسیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص حمایت از کشاورزان چغندرکار نیز گفت: تعداد 35 کارخانه قند و نیشکر در کشور وجود دارد که عملا 27 کارخانه در حال حاضر فعال اند.
وی افزود:با توجه به اینکه کشاورزان خوزستان اهمیت کشت چغندرقند را در تناوب کشت و مبارزه با علف های هرز درک کرده اند کشت محصول چغندرقند در این استان از اهمیت بالایی برخوردار است و تلاش می شود بصورت ویژه از کشاورزان خوزستان حمایت شود لذا حل مشکلات کارخانه قند دزفول در دستور کار قرار گرفته است .
وی بیان کرد :در استان خوزستان 2 کارخانه قند اهواز و دزفول را داریم که حل مشکل کارخانه قند دزفول در شمال خوزستان به صورت جدی از سوی سازمان گسترش در دست پیگیری است.
وی گفت:کشاورزان خوزستانی به علت کمبود کارخانه قند مجبورند محصول تولیدی را به کارخانه های هفت استان کشور ارسال کنند و این امر آنها را متحمل هزینه حمل و نقل می کند که امیداریم این هزینه ها با فعالیت مجدد کارخانه قند دزفول از دوش کشاورزان برداشته شود تا کشاورزان با میل بیشتری به کشت چغندرقند روی آورند.
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی ضمن بازدید از مزارع چغندرقند دزفول گفت: محصول چغندر قند تولید دزفول قابل رقابت با محصول مشابه در سایر کشورهای پیشرفته است.
یزدانی افزود:کشاورزان سخت کوش و باتجربه دزفول و استان خوزستان محصول چغندرقند مرغوبی در این استان تولید می کنند که جای تقدیر دارد.
وی در خصوص فروش محصول چغندرقند به کارخانه های تولید شکر کشور نیز گفت:برای محصول چغندرقند قیمت تضمینی درنظر گرفته شده و کارخانجات طرف قرارداد ملزم به پرداخت مطالبات کشاورزان بابت خرید محصول چغندرقند هستند چرا که این امر در حال انجام است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
7278/6068/6064
خبرنگار:رقیه کردی**انتشاردهنده:محسن بهاروند

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۳۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش نشان می‌دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهاد‌های دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران در حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهاد‌ها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد؛ ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

وی با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور اذعان داشت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

وی در مورد توزیع بذر کلزا نیز تصریح کرد: برای سال زراعی جاری نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع اراقام داشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تولید یک میلیون تن چغندرقند در مزارع استان کرمانشاه
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • آیرودینامیکی ترین خودروی تولیدی جهان معرفی شد
  • ضریب اشغال بیمارستان سبلان اردبیل به ۸۵ درصد رسید
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • خرید گندم در خوزستان به بیش از ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد