Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:28:23 GMT

فرزندان ، نخستین قربانیان طلاق

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۷۳۱۴۸

فرزندان ، نخستین قربانیان طلاق

به گزارش ایرنا، گسترش طلاق به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی سبب از هم گسیختگی اجباری در خانواده ها شده و باعث شده بیشترین آسیب روحی - روانی در اینگونه خانواده ها به فرزندان وارد می گردد.
آمار های طلاق استان زنجان در سال گذشته بیش از 2هزار و 400 مورد بوده و این آمار هرچند به نسبت سایر استان ها میزان کمی دارد، اما نشان از افزایش ضمنی گسترش آن در این استان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این در حالی است که آمار ازدواج در استان زنجان در سال 94، بیش از 11 هزار واقعه بوده و در سال گذشته نیز با کاهش جزئی به 10 هزار و 818 واقعه رسیده است.
از شاخص ترین دلایل جدایی زوجین می توان به توقع نادرست از یکدیگر، بیماری جسمی، نبود امنیت شغلی و درآمد، فقر، نداشتن آگاهی جنسی، فاصله طبقاتی، دخالت های غیرمسئولانه والدین، تفاوت زیاد در فرهنگ، نداشتن گذشت در زندگی، بی تعهد بودن نسبت به زندگی و نداشتن درک متقابل اشاره کرد.
بعضی از آسیب های طلاق در صورت مدیریت نامناسب در فرزندان، غیر قابل جبران خواهد بود و برای کنترل این موضوع لازم است زوجین آگاهی های کافی در مواجه با این مسئله را کسب کرده باشند.
اختلافات پدر و مادر قبل از جدایی، هنگام و بعد از آن باعث ایجاد التهاب و تشویش ذهنی در کودکان خواهد شد، بنابراین لازم است تا والدین برای جلوگیری از آسیب این نهال نورس، وی را جزیی از مناقشه ها قرار ندهند و از او به عنوان قاضی جهت محکوم کردن طرف مقابل استفاده نکنند.
مشاجره، اختلاف و بحث های لفظی به علت انتظار نداشتن کودک از پدر و مادر خود، فشار روانی و ضربه شدیدی روحی به وی می زند، به همین جهت والدین باید این نکته را همواره در نظر داشته باشند.
موضوع مهمی که خیلی در جامعه امروزی ما خیلی به آن توجه نمی شود، مسئله مدیریت احساسات طرفین پس از طلاق در رفتار با فرزندان است، که باید والدین مهارت کافی در کنترل احساسات خود و درک مناسب فرزندشان، از آسیب بیشتر وی جلوگیری کنند.
سرپرست مجتمع قضایی خانواده در زنجان می گوید: اثرات طلاق در نوجوانان و دختران بیشتر از سایر کودکان به عنوان یک ناهنجاری مشاهده می شود.
حجت الاسلام قادر احمدی می افزاید: طلاق اثر زودگر در خانواده ندارد، بلکه در تمامی زندگی افراد آن خانواده تاثیرگذار بوده و تا سالیان درزار همراه افکار آنها خواهد بود.
وی با بیان اینکه بی سرپرستی فرزندان طلاق باعث فروپاشی و از هم گسیختگی روحی - روانی در آنها می شود، تصریح می کند: والدین حامی بزرگی در زندگی کودکان به شمار می آیند، از دست دادن این حامی باعث زود فریب خودن و منحرف شدن آنها می شود.
شاید آسیب های فراوانی فرزندان طلاق را تهدید می کند، اما برای آشنایی با این مسائل، با نگاهی گذرا به بیشترین آسیب قربانی های طلاق، تعدادی از آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
بی خوابی، بی اشتهایی، رفتارهای ناهنجار اجتماعی، فرار از خانه، افت تحصیلی، اختلال هویتی، به هم خوردن تعادل روحی، روانی و جسمی، بروز مشکلات تربیتی، ترک تحصیل، بروز سوء تغذیه، پرخوری عصبی، احساس حقارت، سرخوردگی و درماندگی از جمله این آسیب ها به شمار می آیند.
سرپرست مجتمع قضایی خانواده در زنجان می افزاید: کودکان طلاق بیشترین افراد بزهکار در سطح جامعه را تشکیل می دهند و یک ناسازگاری با اجتماع خود دارند و برای خود آینده خوبی را متصور نیستند.
انزوای اجتماعی، نداشتن قاطعیت و استقلال، کاهش اعتماد به نفس، اضطراب، افسردگی، انحرافات اجتماعی، اجتماع ستیزی، دیگر آزاری، احساس ناامنی، حسادت، سوء ظن، پرخاشگری، انواع خشونت ها، زودرنج شدن، بدبینی نسبت به دیگران، ولگردی، بزهکاری، دزدی، اعتیاد، فقر، خودکشی و کاهش میل به ازدواج از دیگر آسیب های فرزندان طلاق بعد از جدایی پدر و مادر محسوب می شود.
رئیس نظام روانشناسی و مشاوره استان زنجان می گوید: فقر عاطفی فراگیرترین مشکل این فرزندان به شمار می رود و در واقع به لحاظ عاطفی ارضا نمی شوند.
سیدعبدالله احمدی قلعه می افزاید: فرزندان طلاق در بسیاری از مواقع در همسرگزینی و سازگاری با محیط پیرامون خود دچار مشکل هستند و در اکثر زمان ها نگاه منفی به اجتماع دارند و تمام اینها ناشی از طلاق والدین است.
معاون تهذیب مرکز مدیریت حوزه های علمیه زنجان با اشاره به از دست دادن والدین به عنوان سرپناه معنوی، در این فرزندان، می گوید: به خاطر نبود راهنما و هدایتگر در طول زندگی بسیاری از فرزندان طلاق، ناهنجاری ها و رفتارهای نامناسب اجتماعی زیادی از این افراد، بروز می کند.
حجت الاسلام علی ناصر، می افزاید: هرچقدر بتوان میزان طلاق را در جامعه اسلامی کاهش داد، همان قدر امنیت اجتماعی را در جامعه افزایش داده ایم و این مقدور نیست مگر نگاه درست اسلامی همه افراد مسئول در امر ازدواج اعم از دولتی و غیر دولتی به موضوع ازدواج جوانان.
به نظر می رسد اصلی ترین راه کاهش طلاق، اصلاح سبک زندگی در سطح جامعه، تغییر ملاک ها در زمان ازدواج از سوی والدین و جوانان، آگاه سازی والدین از آسیب های طلاق روی فرزندانشان و البته حمایت منطقی متولیان حوزه خانواده، ازدواج و جوانان با برنامه ریزی درست است.
شاید با رعایت موارد اشاره شده، بتوان امیدوار بود روزی برسد که ناهنجاری ها، بزهکاری ها و ناامنی های اجتماعی به پایین ترین حد خود در کشور برسد.
3216/8068
خبرنگار: سجاد کریمی ** انتشار دهنده: اسماعیل جهانبخش

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۷۳۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه ۲۰ هزار نفری آموزش‌وپرورش در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد

ایسنا/زنجان مشاور وزیر آموزش‌و پرورش در امور شاهد و ایثارگران گفت: در آزمون استخدامی که تمام دستگاه‌های اجرایی قرار است در اردیبهشت‌ماه برای فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد برگزار شود، آموزش‌وپرورش مفتخر است بیش از ۲۰ هزار سهمیه جذب دارد.

زهرا مظفر امروز (پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه) در مراسم یادواره ۴۹ شهید فرهنگی استان زنجان، اظهار کرد: شهادت معامله دو جانبه با خداست چرا که خداوند فرموده است هر کس با جان و مال خود در راه خدا با دشمنان بجنگد در مقابل، خداوند به او سعادت ابدی و حیات جاودان عنایت می‌کند.

وی با بیان اینکه مشتری واقعی سرمایه انسان یعنی جان او خداوند است که به بهای بهشت خریداری می‌شود، افزود: خانواده شهدا نیز که صبر بر این مصیبت عظیم دارند نیز برنده‌اند چرا که خداوند در آیه ۱۵۷ سوره بقره بر آنها  سلام و درود و رحمت می‌فرستد که این امر بسیار مرتبه بالا و بزرگی است.

مظفر با تاکید بر اینکه خانواده شهدا مانند خود شهید برنده هستند زیرا شهدا قدرت شفاعت دارند و در برزخ و قیامت نیز نقش ایفا می‌کنند تا خانواده خود را شفاعت کنند، تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: خداوند به خانواده شهدا می‌گوید من خلیفه شهید پس از او در خانواده هستم؛ هرکس خانواده شهید را شاد کند مرا خوشحال کرده است و هر کس شهید را ناراحت کند مرا ناراحت کرده است.

وی با بیان اینکه مادران شهدا به خاطر اسلام از بزرگ‌ترین سرمایه خود یعنی فرزندان‌شان گذاشتند، یادآور شد: در برابر این موضوع وظیفه ما مسئولان و مردم توسعه و ترویج فرهنگ شهادت است که یکی از اقدامات در این مسیر برگزاری یادمان‌ها و مراسم‌های گرامیداشت شهدا است.

او با یادآوری اینکه وظیفه داریم مصادیق گذشت و ایثار و همچنین ایثارگری شهدا را به نسل جدید تبیین کنیم، متذکر شد: مطالبه شهیدان و خانواده شهدا ادامه مسیر شهدا و پیروی از مقام معظم رهبری است.

مشاور وزیر در امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه این کشور نیز از دیگر وظایف ما در برهه کنونی است که باید بدان توجه شود، تصریح کرد: باید تلاش کنیم  فاصله‌ای که بین نسل امروز و نسل گدشته در دفاع‌مقدس افتاده با برگزاری چنین برنامه‌هایی و ارتباط دانش‌آموزان با خانواده شهدا و تکریم و تحلیل از مقام آنان را پر کنیم.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال ۸۹ حدود ۱۲ سیاست اجرایی مهم را در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کردند، گفت: بند ۶ این سیاست‌های ابلاغی تاکید دارد که در شرایط مساوی مدیریتی، اولویت با فرزندان شهدا و خانواده شهدا باشد که باید تلاش کنیم این بند به خوبی اجرا شود.

مظفر با توضیح اینکه آموزش‌وپرورش مفتخر است با درصد بالا نسبت به همه دستگاه‌های اجرایی کشور حتی بنیاد شهید به دلیل ظرفیت استخدام هر ساله میزبان فرزندان شهدا و ایثارگران است، گفت: در آزمون استخدامی که تمام دستگاه‌های اجرایی قرار است در پایان اردیبهشت ماه برای فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد برگزار شود، آموزش‌وپرورش مفتخر است بیش از ۲۰ هزار سهمیه جذب دارد مگر اینکه متقاضی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش یک نهاد فرهنگی است که وظیفه حضور در جنگ نداشت اما بیش از ۴۱ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده و همپای نیروی مسلح و انتطامی و نظامی بوده است، گفت: معلمان حتی در دوران جنگ هم سنگر دانش را رها نکردند و در برهه فعلی نیز فقط پرداختن به آموزش کافی نیست بلکه باید به تربیت نیز توجه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • امام جمعه اهواز: والدین باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان
  • خانواده مارادونا به دنبال انتقال جسد او به بوئنوس آیرس
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • سهمیه ۲۰ هزار نفری آموزش‌وپرورش در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود