Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@15:09:33 GMT

حمایت مالی از زوجین نابارور/۹۰ درصد زایمان ها ایمن است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۷۵۵۵۵

معاون بهداشتی وزارت بهداشت با بیان اینکه اصلی ترین عنصر تداوم کشور جمعیت سالم است، گفت: زوجین نابارور در طرح تحول سلامت تحت حمایت مالی و درمانی هستند.

به گزارش میزان،علی اکبر سیاری گفت: ایران در دوران طلایی جمعیت قرار دارد؛ یعنی با جمعیت مولد و درحال کار روبرو است. ۳۰ درصد جمعیت کشور را جوانان و ۶۰ تا ۷۰ درصد را افرادی که آماده اشتغال هستند، تشکیل می دهند، لذا فرصت خوبی در اختیار کشور است تا از این فرصت که مانند ابری بر کشور سایه افکنده، استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: برای فرزندآوری و افزایش جمعیت، فرصت های زیادی پیش روی کشور قرار دارد؛ یکی اینکه جمعیت بالایی در سن باروری هستند و دوم، جوانانی که مایل به داشتن دو یا سه فرزند هستند.

سیاری گفت: اکنون با وجود اینکه نرخ باروری کاهش پیدا کرده، سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به جمعیت کشور افزوده می شود که فرصت خوبی است و دغدغه وزارت بهداشت هم این بوده که این تعداد کودک، با زایمان آسان متولد شوند و از مرگ نابهنگام نوزادان جلوگیری شود.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در طرح تحول سلامت، در برنامه گسترده آموزشی برای بهداشت باروری و فرزندآوری در کشور، برای هر ۲ تا ۳ هزار نفر در کشور، یک کارشناس سلامت درنظر گرفتیم که دو سوم آنها ماما هستند.

سیاری با تاکید بر این که ماماها نقش مهمی در سلامت مادر و نوزاد ایفا می کنند، تصریح کرد: درحال حاضر هیچ ایرانی وجود ندارد که یک کارشناس سلامت نداشته باشد.

وی گفت: یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی، آمار بالای ۹۰ درصد زایمان ایمن است. زایمان طبیعی رایگان در کشور نیز فرصت خوبی را فراهم کرد تا مادران ترغیب به فرزندآوری شوند.

سیاری تصریح کرد: یکی از برنامه های مهم در وزارت بهداشت، برنامه ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر است. ما توانستیم از مرگ نابهنگام مردم در سن میانسالی به میزان ۲۵ درصد تا ۱۰ سال آینده پیشگیری کنیم.

وی گفت: فرصت دیگری که ایجاد شد، دسترسی همگانی مردم به سلامت و امکانات بهداشتی و درمانی است که در طرح تحول سلامت سه هدف؛ سهولت دسترسی، خدمات باکیفیت مناسب و محافظت مالی عملیاتی شد.

سیاری یادآور شد: سیاست های جمعیتی، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری افق روشنی را برای سایر وزارتخانه ها در زمینه سیاست های جمعیتی فراهم کرد و همه متعهد هستند تا این سیاست ها را اجرا کنند و در راس آنها وزارت بهداشت قرار دارد که برای تحقق سیاستهای جمعیتی اهتمام دارد.

معاون وزیر بهداشت در ادامه گفت: در حال حاضر تمام مادران قبل از ازدواج، زمان ازدواج و بعداز ازدواج از مشاوره های لازم برخوردار می شوند، لذا مسئله جمعیت و فرزندآوری با برنامه های مناسب روند خوبی را طی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ۱۱ تا ۱۳ میلیون نفر در کشور در سن ازدواج هستند، ادامه داد: اگر فقط بر مقوله ازدواج کار شود، شیب کاهشی روند ازدواج متوقف شده و جوانان تمایل بیشتری برای همسرگزینی و فرزندآوری خواهند داشت.

سیاری با بیان اینکه ۳ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، تصریح کرد: در طرح تحول سلامت، زوج های نابارور تحت حمایت های مالی و درمانی قرار گرفته اند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۷۵۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی

به گزارش همشهری آنلاین، ۵ می روز جهانی ماماست و در قانون جوانی جمعیت هم به صورت ویژه به کمبود ماما در کشور اشاره شده است. این در حالی است که به ازای هر دو زایمان فعال باید یک ماما در کشور وجود داشته باشد اما به دلیل کمبود ماما در بیمارستان‌های کشور این بند قانونی اجرایی نشده است. قرار هم بود امسال حدود ۳۵۰۰ ماما در کشور استخدام شوند اما در ظرفیت پذیرش و استخدام وزارت بهداشت تنها حدود ۳۰۰ ماما در کشور ثبت شده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در جشن روز ماما که با حضور نمایندگان جامعه مامایی از سراسر کشور برگزار شد هم به این نکته اشاره کرد و گفت: از ۷۶ هزار جمعیت مامایی کشور تنها ۱۰ درصد آن‌ها پروانه مطب دارند و این یعنی ۷ هزار و ۷۱۲ پروانه فعال مامایی. این در حالی است یکی از مهمترین مولفه‌های تشویق به فرزند آوری این است دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتمل‌تر خواهد بود و جمعیت عظیم جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید بکار گرفته شوند و این واقعیت‌ها را باید مسئولان عزیز کشور بدانند.

دکتر محمد رئیس‌زاده با بیان این که جشن روز ماما باید یک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد وحتما ما باید به آینده امیدوار باشیم و موظفیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم، افزود: باید به شما جامعه بزرگ مامایی تبریک بگوییم که عمر و تجربه خود را صرف شیرین ترین و زیباترین تجربه هستی و خاطره یک خانواده می کنید و واسطه ظهور امن فیض خداوندی حیات بر روی زمین هستید و این حتما جای تقدیر دارد و جایگاه شما در جامعه پزشکی جایگاه بسیار رفیعی است. به اندازه ارزش جان یک سرزمین وتداوم خلقت. راز قوی بودن این کشور عزیز و دوست داشتنی که به جان نفوس خود وابسته است، به دستان شماست که از نفوس این دیار مراقبت می کنید، هم در دوران بارداری، هم در دوران زایمان و هم مراقبت‌های پس از زایمان.

به گفته این مسئول زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و حتما یکی از مولفه‌های تقویت آن جمعیت سالم مولد، عملکرد جامعه عظیم ۷۶ هزار نفری مامایی کشور است. از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور برای جامعه مامایی سرمایه گذاری‌های کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود. این سرمایه گذاری‌های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است. اگر ما می‌خواهیم از این سیاه چاله جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، حتما باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.

رئیس زاده با بیان این که طی سال‌های ۹۲ تا ۱۴۰۰ یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم، تاکید کرد: در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۱۲ و ۴ دهم درصد کاهش موالید داشتیم. این کاهش را هنوز داریم اما سرعت شیب کمتر شده با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت شده است سرعت نزول کمتر شده است.

او ادامه داد: در ۱۴۰۰، یک میلیون و ۱۱۴ هزار تولد داشتیم. ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۵ هزار و در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۷ هزار. لذا کاهش ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۳ و شش دهم بوده اما کاهش ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ یک و شش دهم بود و جلوی آن سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شد.

کد خبر 849188 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها زنان - مامایی سازمان نظام پزشکی طرح جوانی جمعیت

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی
  • ایران در تهدید بحران سالخوردگی قرار دارد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان