Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، حسین امیرعبداللهیان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما در ابتدای سخنان خود خلق حماسه جدید انتخاباتی را پشتوانه و سرمایه عظیم سیاسی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دولتمردان دانست و تبریک گفت.

وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به این پرسش که چرا ترامپ رئیس جمهور آمریکا نخستین سفر خارجی خود را به عربستان و سرزمین های اشغالی اختصاص داده است، افزود: ترامپ در مبارزات انتخابی خود برخی از مواضع افراطی و غیر واقع بینانه و غیرمنطقی را از جمله در موضوعات مسلمانان و مهاجرت مطرح کرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرعبداللهیان ادامه داد: به نظر می رسد پس از اینکه ترامپ قدرت را در دست گرفت ساختار سیاسی آمریکا تلاش کرد وی را مدیریت کند.

وی گفت: ترامپ با سفر به عربستان و پس از آن تل آویو و سپس واتیکان، اسلام ، یهود و مسیحیت را پوشش قوی برای اهداف پیچیده امنیتی ، نظامی ، سیاسی و اقتصادی قرار داده است.

امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه ترامپ از سفر به عربستان اهداف تجاری هم دارد افزود: این سفر برای جهان اسلام و داخل آمریکا پیام دارد و هدف اصلی او این است که در حوزه های انرژی ، نفت ، فروش تسلیحات و ایجاد اشتغال در داخل کشورش بتواند به اهدافش برسد و سود حاصل از حمایت هایش را ببرد.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل با بیان اینکه رفتار ترامپ توسط سیستم آمریکا هدایت می شود و نه توسط چند فرد پیرامون وی گفت: این سفر ، برای منطقه ما و جهان اسلام ، میمون نخواهد بود.

امیرعبداللهیان افزود: اشکال اساسی که در حاکمان برخی کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی وجود دارد این است که مشروعیت خود را به علّت شکاف عمیقی که میان مردم این کشورها و حاکمیت وجود دارد از قدرت های خارجی طلب و چه بسا التماس می کنند.

وی ادامه داد: در زمانی که پایان دوره آقای اوباما بود و تکلیف ریاست جمهوری جدید روشن نشده بود سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ابتکار عربستان سعودی جلسه ای را با خانم ترزا می، نخست وزیر انگلیس گذاشتند و از وی خواستند که از آنها حمایت کند.

امیرعبداللهیان افزود: قانون « جاستا » افشاگری جدی علیه عربستان سعودی بود که خانواده های قربانیان حادثه 11 سپتامبر توانستند این قانون را تصویب و از عربستان سعودی مطالبه خسارت کنند.

وی گفت: یکی از بحث های پنهان این سفر این است که سعودی ها در ازای امتیازاتی که می دهند در پی این هستند تا قانون « جاستا » را به نوعی منتفی کنند تا از نظر حیثیتی متهم اوّل حادثه تروریستی قرار نگیرند.

دستیار ویژه رئیس شورای اسلامی در امور بین الملل گفت: برنامه پنهان و بسیار فعالی در دستور کار آمریکا ، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی قرار دارد که بر مبنای آن قرار است برخی از کشورهای عربی متناسب با شرایط داخلی خود، روابط پنهان خود را با اسرائیل را به روابط آشکار تبدیل کنند.

امیرعبداللهیان افزود: قرارداد 100 میلیارد دلاری تسلیحاتی عربستان و آمریکا با تضمین استفاده نکردن از این تسلیحات علیه هرگونه جنگ احتمالی با رژیم صهیونیستی است.

وی گفت: آن ها سلاح های پیشرفته ای را که به عربستان سعودی می دهند به گونه ای مدیریت می کنند تا علیه رژیم صهیونیستی استفاده نشود.

امیرعبداللهیان افزود: ترامپ تلاش می کند تا بحث صلح میان اعراب و رژیم صهیونیستی را پیش ببرد و برخی کشورهای عربی هم شعار حمایت از فلسطین می دهند امّا در عمل ، روابط تجاری ، بانکی و امنیتی و حتی روابط سیاسی آشکار با رژیم صهیونیستی دارند.

وی گفت: عربستان با این بازی های دیپلماتیک و سیاسی می خواهد خود را رهبر جهان اسلام و فرمانده ائتلاف نظامی جدید علیه تروریسم در منطقه معرفی کند.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل گفت: تأمین حداکثری امنیت رژیم صهیونیستی، جذب مبالغ بالای سرمایه گذاری عربستان و اشتغالزایی برای آمریکا، فروش تسلیحات و ایجاد درآمد برای آمریکا از اهداف سفر ترامپ به منطقه است.

حسین امیرعبداللهیان در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما افزود: طرح خاورمیانه بزرگ یا خاورمیانه جدید ، مرده متولد شد و آمریکایی ها نتوانستند در این زمینه دستاوردی داشته باشند و بیداری اسلامی هم در این زمینه مؤثر بود.

وی با بیان اینکه آمریکایی ها می خواهند محور مقاومت را تضعیف کنند و آن را بشکنند، گفت: آنها در این سفر به دنبال ائتلاف جدید ضد جمهوری اسلامی ایران هستند.

امیرعبداللهیان گفت: عربستان تلاش می کند از قِبَل این سفر، ایران هراسی جدید و فضای مقابله با ایران در قالب ائتلاف جدید ایجاد کند.

وی افزود: ایران در منطقه نفوذ معنوی دارد و با قدرت از این نفوذ برای تأمین حداکثری امنیت ملی خود استفاده می کنیم.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل گفت: آمریکایی ها تمایل دارند حداکثر تا تابستان سال آینده چند پرونده منطقه ای از جمله پرونده سوریه و ایجاد منطقه امن در شمال این کشور را بازتعریف کنند.

امیرعبداللهیان افزود: مطلوب آمریکایی ها این است که از کردها در "رقه" استفاده کنند و آن ها را جایگزین داعش کنند و ترکیه در این زمینه با آمریکایی ها اختلاف دارد و علاقمند است ارتش آزاد سوریه در آنجا حاکم شود.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از اثرگذارترین طرف ها در جهت حفظ استقلال و تمامیت ارضی سوریه و دفاع از مردم و نظام مردمی سوریه است.

امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه عربستان در بدترین وضعیت خود قرار دارد، افزود: جماعتی تندرو، افراطی و جنگ طلب در رأس قدرت آن قرار دارند.

وی تاکید کرد: باید با حکمت، اقتدار و قدرت با عربستان برخورد کنیم البته این به معنای این نیست که در استراتژی خود، عربستان را به عنوان دشمن تعریف کرده باشیم زیرا چنین ظرفیتی را ندارد.

امیرعبداللهیان افزود: در قطع روابط دیپلماتیک عربستان با تهران هم به علت اینکه رفتار حاکمان عربستان از روی عقلانیت نبود مانند سعودی ها عمل نکردیم و سعی کردیم مسیر را باز بگذاریم تا هر وقت سعودی ها در مسیر عقلانیت قرار گرفتند بازگشت رابطه طبیعی با ایران برای آنها امکان پذیر باشد.

وی ادامه داد: اما عربستان به علت بحران مشروعیت و بحران در درون خاندان آل سعود در بدترین شرایط قرار دارد به همین علت سناریوهای مختلفی را خلق می کند.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شکاف عمیقی میان آل خلیفه و مردمش در بحرین ایجاد شده است، گفت: حکومت بحرین تصور می کند با حمایت انگلیس می تواند اقتدار خود را حفظ کند.

امیرعبداللهیان افزود: فشار بحرین بر آیت الله شیخ عیسی قاسم نه تنها به حل مشکل بحرین کمکی نمی کند بلکه اوضاع را پیچیده می کند.

وی ادامه داد: حکومت بحرین قادر به تحمل تبعات اجرای حکم علیه آیت الله شیخ عیسی قاسم نخواهد بود.

امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی و در تأمین امنیت ملی خود با هیچ طرفی تعارف ندارد، گفت: رهنمودهای مقام معظم رهبری و هدایت های ایشان در طول این سال ها ما را در مسیر آرامش، امنیت و تأمین حداکثری نه تنها امنیت ملی مان قرار داده بلکه نقش مهمی در کمک به امنیت در سطح منطقه ای دارد.

وی با گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم گفت: آنها برای امنیت ملی کشورمان و امنیت منطقه که بخشی از امنیت ملی کشورمان است جان خود را تقدیم کردند و در سوریه و عراق جانفشانی کردند و همچنان می کنند.

امیرعبداللهیان افزود: جایگاه جمهوری اسلامی ایران هم از نظر مشروعیت بخشی در انتخابات اخیر با حضور گسترده مردم و هم از منظر تقویت بالا و کم نظیر بنیه دفاعی کشور است و هم در حوزه گفتمان منطقی انقلاب اسلامی برای ما ظرفیت بزرگ و نفوذ سرشاری را در منطقه ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: این کمک و بستر بزرگی را در جهت تأمین امنیت ملی ما ایجاد کرده است و فرصت فراوانی را برای کشورمان و دولتمردان قرار داده تا در ارتقای کشور و سطح زندگی مردم بهترین تلاش ها را داشته باشند.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هم در منطقه و هم در سطح بین المللی یکی از اصلی ترین بازیگران است.

تاییدکننده: سرلک

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۶۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد

  احسان خاندوزی با بیان جزئیاتی در این زمینه افزود: قرار شد بار مالی ناشی از این پنجره مالی توسط کشورهایی که جزو سهامداران این بانک هستند و جمع‌بندی اقتصادی مناسبی در حوزه اقتصاد کلان دارند، تأمین شود و در نتیجه بتوانیم شاهد این باشیم که در سال آینده بانک توسعه اسلامی برای نخستین‌بار از روش‌های تأمین مالی ترجیحی هم به‌عنوان یک پنجره تشویقی و ترجیحی استفاده کند.وزیر اقتصاد در توضیح بیشتر تأمین مالی ترجیحی متذکر شد: یکی از روش‌های بانک‌های توسعه بین‌المللی و چندجانبه، برای کمک ویژه به پروژه‌های خاصی که مورد تأکید بانک است یا نیازهای ویژه‌تری دارند، استفاده‌ از ظرفیت پنجره ترجیحی است؛ البته با نرخ‌های ترجیحی برای آن پروژه‌های مورد تأیید بانک که این شرایط تا‌به‌امروز در بانک توسعه اسلامی وجود نداشت اما امسال این پیشنهاد ارائه شد و اکثریت اعضا نیز با این پیشنهاد موافق هستند.وی ادامه داد: ما در بیانیه رسمی ایران به بانک توسعه اسلامی، هم موافقت خودمان با این پنجره را اعلام کرده بودیم و هم شرایطی را در ارتباط با مسأله تأمین مالی پیشنهاد داده بودیم؛ این‌که چه بخش‌هایی، بسته به اولویت‌های توسعه‌ای کشورهای اسلامی، پروژه‌های عمدتا دانش‌بنیان و پروژه‌های حوزه فقرزدایی محسوب می‌شوند تا بتوان در زمینه‌های مختلف از پنجره تأمین مالی ترجیحی استفاده کرد؟ که این امر با استقبال ۵۷ کشور عضو بانک توسعه اسلامی مواجه شد. وزیر اقتصاد کشورمان در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی پیشنهاد کرد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه راه‌حل‌های فین‌تک (فناوری مالی)، تأمین مالی اسلامی برای بهبود دسترسی به خدمات مالی و دستیابی به بستری برای تسهیل مبادلات مالی بین کشورهای اسلامی به‌دلیل مزایای زیاد آن به‌صورت جدی مورد توجه بانک قرار گیرد. وی ادامه داد: بی‌تردید گروه بانک توسعه اسلامی به‌عنوان یک بانک پیشرو در امت اسلامی قادر خواهد بود نقشی اساسی ایفا کند و ایران نیز با به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات خود آمادگی‌اش برای همکاری با بانک و کشورهای عضو را اعلام می‌دارد.

دیدار وزرای اقتصاد ایران و عمان
در دیدار سعیدبن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان باسیداحسان خاندوزی،وزیر اقتصاد ایران هر دو کشور بر تجدید تفاهمنامه‌های مشترک گمرکی و سرمایه‌گذاری بین دو کشور تأکید کردند و قرار شد لیستی از سرمایه‌گذاران کشور عمان که به ورود به بازار ایران علاقه‌مندند، تهیه و به تهران ارسال شود. همچنین قرار شد در اولین فرصت، کمیته مشترک و دوجانبه هر دو کشور در موضوعات تکنیکی همکاری‌ها تشکیل و در اولین سفر وزیر اقتصاد ایران به مسقط، این مسأله نیز نهایی شود. در ادامه سعیدبن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان نیز با ابراز رضایت از علاقه‌مندی کشورش نسبت به تحکیم رابطه با ایران، بر تسریع عملیاتی و اجرایی‌شدن تفاهمنامه‌های بین دو کشور تأکید کرد. چندی پیش در سفر سلطان عمان به ایران یک توافق‌نامه حوزه سرمایه‌گذاری به‌عنوان کمیته مشترک سرمایه‌گذاری بین دو کشور به امضا رسید و هر دو کشور برای حمایت از سرمایه‌گذاری به توافق رسیدند که پس از طی مراحلی در مجلس عمان به امضای دو طرف نیز رسید.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: ایران همه خدمه کشتی توقیف‌شده استونی را آزاد کرد
  • امیرعبداللهیان: همه خدمه کشتیِ توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با سفیر ایران در لبنان
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • تأکید امیرعبداللهیان بر توسعه مناسبات با قاره آفریقا