Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاریخچه تشکیل و برقراری شوراها در ایران به زمان مشروطه برمی‌گردد. به گواه تاریخ نخستین و مهم‌ترین تصمیمات مجلس شورای ملی پس از استقرار مشروطه، تهیه و تصویب قانون انجمن‌های ایالتی و ولایتی و قانون بلدیه مصوب 20 ربیع‌الثانی 1325ه.‌ق بوده است.پس از انقلاب اسلامی نیز موضوع شوراها با شکل و شمایل دیگر در کشور دنبال شد؛ به طوری که در سال 58 پس از تصویب قانون شوراها در تعدادی از شهرهای کشور مانند اصفهان، قزوین و سنندج به صورت آزمایشی انتخابات شوراها برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این هر چند نخستین قانون شوراها در سال 60 در مجلس به تصویب رسید اما به دلایل مختلف از جمله وقوع جنگ تحمیلی مجالی برای پروبال گرفتن بحث شوراها در کشور وجود نداشت و تا سال 75 عملا قانون شوراها مسکوت ‌ماند تا این که در اول خرداد سال 1375 توسط مجلس پنجم تصویب شد و پس از آن وزارت کشور دولت ششم، قانون شوراهای مصوب مجلس پنجم را در تمام روستاها و شهرها سراسر کشور اجرا کرد.

بر این اساس باید گفت شورای اسلامی شهر و روستا شوراهایی هستند که در شهرها و روستاها ایران بطور جداگانه با رای مردم همان حوزه انتخاب می‌شوند و شورای هر استان نیز از نمایندگان منتخب شوراهای شهرستان‌های تابعه هر استان تشکیل می‌شود. همچنین وجود شوراهای مختلف از جمله مواردی است که در قانون تصریح شده و مورد تاکید قرار گرفته ‌است و فصل هفتم قانون اساسی نیز به شوراها اختصاص دارد.از این رو نگاهی به برگزاری دوره‌های مختلف شورای اسلامی شهر و روستا نشان می‌دهد از سال 1378 تاکنون چهار دوره انتخابات شهر و روستا در کشور برگزار (دوره اول سال 78 تا 82؛ دوره دوم سال 82 تا 86؛ دوره سوم سال 86 تا 92 و دوره چهارم سال 92 تا 96) و انتخابات دوره پنچم آن نیز در 29 اردیبهشت امسال برگزار و تعیین تکلیف شد.

البته طی این سالها برپایی و عملکرد شوراهای اسلامی شهر و روستا بویژه در کلان شهری چون تهران بدون حاشیه نبوده است و از کشمکش‌های سیاسی و اختلاف‌ها بر مسائل مختلفی از جمله انتخاب شهردار گرفته تا حضور افرادی چون ورزشکاران و اهالی موسیقی‌ و ... و نیز عدم انتخاب افراد غیرمتخصص در شورا شهر، دستها را برای انتقاد به عملکرد این رکن مهم در جامعه باز نگه داشته است.از این رو باید گفت تاکید بر تخصص و توانمندی فردی منتخب نهایی در شورای اسلامی شهر و روستا از این جهت بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد که اعضای شورا در جایگاه قانون‌گذاری برای شهر و ایجاد مصوبات قرار دارند. بعلاوه این که یکی دیگر از وظایف اصلی شورای شهر نظارت بر عملکرد شهرداری و سایر بخش‌های مدیریت شهری با استفاده از اهرم‌های نظارتی است که بر این اساس موضوع دیگری که خود نمایی می‌کند بحث سیاسی کاری و ورود احزاب با ملاحظات سیاسی به شوراهاست که ممکن است رسالت مهم نظارت بر عملکرد شهرداری و سایر بخش‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

بنابراین تاکید می‌شود که نیاز امروز روستاها و شهرها بویژه کلان شهر تهران افراد متخصص با توانمندی فردی بالاست نه لیستهای سیاسی و نگرشهای حزبی.

همچنین یکی دیگر از موارد قابل توجه در خصوص تاثیر شورای اسلامی شهر و روستا در بهبود اداره شهرها، موضوع شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص برنامه‌ها، مصوبات، اقدامات و نیز شناساندن شورا و کارکردهایش به مردم است که این موضوع نیز به تخصص، کارایی و توانمندیهای فردی منتخبان شورا و توانایی آنها در تعامل با رسانه‌ها بستگی دارد.

افزون بر این در خصوص لزوم توجه به مقوله تخصص منتخبان شورای اسلامی شهر و رستا هم باید گفت حسابرسی و رسیدگی به مسائل مالی تمام شرکتها و سازمان‌ها و مناطق تحت پوشش شهرداری و نیز نظارت شورا بر ذیحسابان مناطق از دیگر مواردی است که در نوع انتخاب و رای مردم می‌بایست مورد توجه و تامل قرار گیرد.بنابراین باید اشاره کرد که منتخبان مردم باید دارای جمیع شرایط لازم باشند تا بدور از هیاهوی سیاسی خدمت‌رسانی به شهر و شهروندان را به بهترین شکل ممکن انجام دهند، از این رو نگاهی به منتخبان دوره‌های گذشته شورای اسلامی شهر و روستا نشان می‌دهد جای خالی فعالان بازار سرمایه در شوراها بیش از پیش احساس می‌شود؛ چرا که افرادی که تاکنون با بورس و بازار سهام سروکار داشته‌اند بر این موضوع واقف هستند که بازار سرمایه را می‌توان به نوعی پایتخت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... کشور تلقی کرد؛ آن هم به این دلیل که از همه صنایع و شرکتها در این بازار حضور دارند و موضوعات مختلف نیز می‌تواند بر وضعیت اقتصاد، صنایع، شرکتها و در نتیجه بازار سهام اثرات مستقیم و غیرمستقیم داشته باشد.

بنابراین یک کارشناس بازار سرمایه علاوه بر این که باید از تخصص لازم برای آگاهی از حوزه‌های مختلف برخوردار باشد، باید از توانمندی لازم نیز برای تحلیل شرایط و رخدادها برخوردار باشد تا بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام به گرفتن بهترین تصمیم کند.همچنین موضوع شفافیت اطلاعات، نظارت بر عملکرد شرکتها و ... از دیگر مواردی است که یک کارشناس و فعال بازار سرمایه باید اشراف کاملی نسبت به آنها دارد که این موضوع می‌تواند فصل مشترکی برای حضور فعالان بازار سرمایه در شوراها در راستای نظارت بر عملکرد و شفافیت ارگانها و سازمانهای مختلف باشد.

از سوی دیگر یکی از ملزومات اداره بهتر کلان شهری چون تهران تامین مالی بنگاههای مختلف و شرکتها در راستای خدمت‌رسانی بهتر به شهر و شهروندان است که با توجه به فلسفه وجود بازار سرمایه که می‌توان در آن تامین مالی بنگاههای اقتصادی و شهرداریها و نیز ایجاد فرصتهای سرمایه‌گذاری سودآور را با استفاده از ابزارهای مالی انجام داد، حضور فعالان بازار سرمایه در میان منتخبان شورای اسلامی شهر و روستا می‌تواند این فرصت مغتنم را برای رفع مشکلات مالی شهرداریها و نیز گسترش فرهنگ مشارکت اقتصادی و کاستن بازار مالی دولت در این زمینه فراهم کند.

افزون بر این؛ شفافیت و پاسخگویی به شهروندان با بکارگیری ابزارهای نظارت و حسابرسی، فرهنگ‌سازی در خصوص آشنایی اقشار محتلف جامعه با بازار سرمایه از طریق مراکز فرهنگی شهر از جمله فرهنگسراها و خانه‌های فرهنگ در راستای ایجاد اشتغال پایدار در شهر و جامعه، بوجود آوردن و تسهیل سازوکار هدایت نقدینگی جامعه به سمت فعالیتهای مولد اقتصادی شهر در بازار سرمایه، کاهش ریسکهای مختلف شهر و ... از جمله مواردی هستند که یک کارشناس و فعال بازار سرمایه باید از آنها آگاه باشد و در پی حضور وی در جمع منتخبان شورای اسلامی شهر و روستا درصد اقدام و عمل به آنها برآیند.

در خصوص تاثیر بازار سرمایه بر توسعه شهر ذکر همین نکته کفایت می‌کند که در دنیا شهرداریها بیش از هر ارگان و نهاد دیگر از طریق انتشار ابزار مالی متنوع در بازار سرمایه اقدام به تامین مالی و در پی آن اداره بهتر شهر می‌کنند؛ بنابراین آگاهی از این سازوکارها و نیز برقراری ارتباط با ارکان بازار سرمایه می‌تواند علاوه بر این که کمک حال شهر و شهروندانش در بهبود بهتر امور باشد، بار سنگینی از هزینه‌های تحمیلی به اقتصاد و دولت را برداشته و نیز در بهبود و شفافیت بیشتر فعالیتها و نظارت بر آنها اثرگذار است و از این جهت نیز حضور کارشناسان و فعالان بازار سرمایه در جمع منتخبان شورای اسلامی شهر و روستا می‌تواند مفید و موثر باشد.

از این رو نگاهی به انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران نشان می‌دهد با وجود حضور چند تن از فعالان بازار سرمایه در بین نامزدها، فعالین بورسی هیچ گونه اقدام و عملی برای حمایت از آنها در راستای توسعه بیشتر بازار سهام و پررنگ شدن نقش بورس در تامین مالی و توسعه شهری از خود نشان نداده‌اند.به همین دلیل برخی کارشناسان معتقدند در حالی 10 میلیون کد سهامداری در کشور وجود دارد و همیشه از نبود حمایتها از این بازار ناراحت و نالانند که عدم حمایت از لیست بازار سرمایه در انتخابات امسال شورای شهر تهران نشان می‌دهد که عدم مشارکت فعال بازار سرمایه در انتخاب فرد مرتبط با این بازار نشان از عدم خودباوری و آگاهی فعالین بورس از نقش بازار سهام در رونق توسعه شهری و تاثیر پذیری بورس از این رخداد است.همچنین برخی بر این باروند که فعالین بورسی از این نکته نیز غافلند که بودجه سالانه 20 هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران و نیز گردش مالی بیش از 50 هزار میلیارد تومانی آن می‌تواند سهم زیادی برای حضور و تامین مالی در بورس داشته و خدمات متقابلی را برای بازار سهام به همراه داشته باشد.

از این رو باید گفت روستاها و شهرهای مختلف کشور از جمله کلانشهر تهران با گستردگی 70 هزار کیلومتر مربعی خود نیازمند افرادی متخصص با توانمندیهای فردی و شخصیتی بالاست تا با دلسوزی و همتی بلند در سالی که با اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده است، با تکیه بر "توان" و "تولید داخلی" و نیز "استفاده از الگوهای موفق کشورهای پیشرفته در امر اداره شهر"، سروسامانی به بی‌سامانی شهر و اصلاح زیرساختها دهد.هر چند در دوره‌های گذشته و نیز این دوره، جای فعالین بازار سهام در شورای خیابان بهشت کماکان خالی بوده و هست ..

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۹۳۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات انجام شده در بازار روز جاری نهایتا با رشد 650 واحدی کار را تمام کار البته که بازار در نیمه اول در مسیر نسبتا صعودی قرار داشت اما این روند ضعیف دوامی نداشت و در نیمه دوم مسیر نزولی را انتخاب کرد تا بازار عملا تغییر خاصی را به چشم نبیند.

بازار توان و قدرت رشد را ندارد از طرفی هم کاسه منفی شدن و افت خود را لبریز کرده است.

شاید اگر زیرساخت لازم برای دو طرف کردن بازار سرمایه هرچه زودتر فراهم می‌شد شاهد بهبود روند و ارزش معاملات در بازار سرمایه بودیم و بازار سرمایه همچنان جذابیت خود را برای سرمایه گذاری داشت.

این در حالی است که بازارهای موازی با بازار سرمایه از قابلیت دو طرف بودن استفاده می‌کنند و علاقمندان و معامله‌گران بیشتری را به خود جذب می‌کنند.

قادر معصومی مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس اظهار داشته است که تا زمانی که شرایط بازار سرمایه مساعد نشود عرضه‌ای صورت نخواهد گرفت. این در حالی است که کمی قبل تر از پایان سال 1402 عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه متوقف شده است. البته بازهم فعالان بازار انتظار داشتند که این عرضه ها از ابتدای سال 1402 متوقف شود اما با اصرار رییس سازمان بورس هفته یک عرضه در سال گذشته به بازار وارد شد و این موضوع مورد انتقاد خیلی از فعالان این حوزه بوده است.

قادر معصومی در این خصوص این مطلب را  اضافه کرده است که باید بازار کشش کافی برای عرضه‌ها اولیه را داشته باشد و نقدینگی جدید وارد بازار سرمایه شود تا IPO‌ها از سر گرفته شوند.

اما پای وزارت خارجه به تعطیلی پایان هفته‌ای باز شد و وزارت امور خارجه در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌ خصوصی با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافقت کرد. این وزارتخانه در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور هم تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده‌ است!

وزیر صنعت ، معدن و تجارت هم اعلام کرده است که امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. او گفته ما به ظرفیت تولید 5 هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود 20 درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است. در بحث واردات خودرو ، قصد داریم تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده‌ایم و مردم می‌توانند ثبت‌نام کرده و بخرند.

این در حالی است که به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد ارقام خودروهای دپو شده در گمرکات کشور از زبان مسئولان امر کاملا در تضاد با هم است.

دنیای اقتصاد این طور نوشته که طی یک ماه گذشته ارقام متفاوتی از خودروهای وارداتی دپو شده در گمرکات کشور و مناطق آزاد منتشر شده است. بطوریکه وزیر صمت خودروهای متوقف مانده در گمرکات را 50 هزار دستگاه اعلام کرده این در شرایطی است که معاون وی و رییس سازمان توسعه تجارت مدعی است، 13 هزار خودروی وارداتی دپو شده است. با این حال احسان خاندوزی وزیر اقتصاد ماه گذشته اعلام کرد ۲۰هزار دستگاه خودرو در آستانه ورود به گمرکات کشور قرار دارند.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

با توجه به رشد مس در بازارهای جهانی این انتظار برای افزایش قیمت فملی در بازار روز جای وجود داشت تا این نماد بتواند تاثیر خوبی را روی شاخص کل نیز قرار دهد . فملی امروز به تنهایی بیش از 2900 واحدی شاخص کل را مثبت کرد اما نمادهای دیگر اجازه رشد شاخص کل را نداند و مسیر شاخص کل صعودی نشد.

از منظر تکنیکالی همچنان سایه سنگین سقف کانال صعودی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بر سر شاخص کل سنگینی می‌کند و اجازه رشد به شاخص کل داده نمی شود اما اهالی بازار همچنان معتقد هستند که بازار می تواند به اعداد بالاتری برسد چرا که قیمت دلار در بازار آزاد کمی عقب نشسته است و این موضوع را نشانه ای برای کاهش تنش های منطقه ای می بینند.

معافیت مالیات عایدی بر سرمایه در بازار بورس هم به همراه افزایش قیمت دلار نیما می تواند از دیگر عواملی باشد که بازار برای صعود شاخص کل روی آنها حساب باز می‌کند و یا حداقل به این موارد در تحلیل های خود وزن بیشتری خواهد داد.

منبع:‌ اکو ایران

tags # بورس سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • تعیین تکلیف رینگ شهری یزد بعد از ۲۵ سال
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • باز شدن گره‌های چند دهه شهر یزد در شورای ششم
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس