Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-06@23:08:06 GMT

تحول ساختار سنی جمعیت بدلیل میزان باروری

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۰۰۰۹۷

به گزارش بولتن نیوز، محمد جلال عباسی شوازی، رئیس موسسه ملی مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور گفت: در سه دهه گذشته تحولات چشمگیری در حوزه جمعیت تجربه کردیم.


او گفت: رشدجمعیت در دهه‌های اخیر روند کاهشی داشته است و از 3/9 درصد در دهه انقلاب به 1/24 درصد رسیدیم که این روند کاهشی بود که ما تجربه کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مولفه های موثر بر این کاهش رشد جمعیت، میزان باروری کل بوده است یا تعداد فرزندانی که هر زن باید به دنیا می آورده است که از 7 به دو فرزند رسیده‌ایم (یعنی 1/9 درصد) و بطور طبیعی این تحول رشد باعث تحول ساختار سنی جمعیت شده است.

او افزود: الان ما ساختار سنی جوان داریم جوانانی که تحصیلات دارند که بطور طبیعی با چنین تحولاتی باعث ایجاد نیازهای جدیدی می باشد.

عباسی شوازی گفت: در هر مرحله از زمان باید سیاست های جمعیتی مان متناسب با شرایط جمعیتی آن روز باشد که خوشبختانه این سیاستهای جمعیتی ابلاغ شده است.

او گفت: هر کشوری برای پاسخ به نیازهای جمعیتی خود باید آن جمعیت را بصورت پویا نگاه کند و سیاستهای انعطاف پذیری داشته باشند.


عباسی شوازی گفت: جمعیت جوان نیازهای خاص خودش را دارد همانطور که در آینده نیازهای دیگری خواهیم داشت یعنی با جمعیت سالمندی روبرو خواهیم و مهم این است که در حال حاضر سیاست هایمان را چگونه تدوین کنیم که پاسخگوی نیازهای موجود باشد و ما را آماده کند برای وضعیت آینده جمعیت کشور.


رئیس موسسه ملی مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور در برنامه روی خط خبر شبکه خبر گفت: بند اول سیاستهای جمعیتی، موضوع افزایش باروری و سطح جانشینی است بنابراین عمده سیاستهایی که در کشور های مختلف معمولا اجراء می شود به بحث باروری توجه می شود و سؤال این است که وضعیت باروری در چه سطحی است و در آینده به چه شکلی خواهد بود و ما چه کار باید بکنیم این سطح باروری را افزایش دهیم یا حداقل در سطحی که هست حفظ کنیم؟.


او گفت: وقتی که ایده آل‌های مردم را می پرسیم مردم اعلام می کنند که دوست دارند فرزندان بیشتری داشته باشند ولی به علت مشکلات اقتصادی و اجتماعی نمی‌توانند تعداد فرزندان دلخواهشان را داشته باشند.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۰۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه بیرون آمدن از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با اشاره به خدمات ارزشمند جامعه مامایی کشور، گفت: زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و حتماً یکی از مؤلفه‌های تقویت جمعیت سالم مولد، عملکرد جامعه عظیم ۷۶ هزار نفری مامایی کشور است. از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور بر روی جامعه مامایی سرمایه گذاری‌های کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود. این سرمایه گذاری‌های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است. اگر ما می‌خواهیم از سیاه چاله جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، حتماً باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.

وی به آمار قابل توجه در حوزه جمعیت اشاره کرد و افزود: ما در سال‌های ۹۲ تا ۴۰۰ یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم. در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۱۲ و ۴ دهم درصد کاهش موالید داشتیم. این کاهش را هنوز داریم اما سرعت شیب کمتر شده است با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت شده است سرعت نزول کمتر شده است.

رئیس زاده ادامه داد: در ۱۴۰۰، یک میلیون و ۱۱۴ هزار تولد داشتیم. ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۵ هزار و در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۷ هزار. لذا کاهش ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۳ و ۶ دهم بوده اما کاهش ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ یک و ۶ دهم بود و جلوی سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شد.

وی با استناد به آخرین آمار سازمان نظام پزشکی گفت: از ۷۶ هزار جمعیت مامایی کشور تنها ۱۰ درصد آنها پروانه مطب دارند، یعنی ۷ هزار و ۷۱۲ پروانه فعال مامایی داریم. یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تشویق به فرزندآوری، این است که دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتمل‌تر خواهد بود و جمعیت عظیم جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید به کار گرفته شوند و این واقعیت‌ها را باید مسئولان کشور بدانند.

رئیس زاده گفت: جشن روز ماما باید یک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد و حتماً ما باید به آینده امیدوار باشیم و موظفیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم.

کد خبر 6096601 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • راه بیرون آمدن از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • جزییات طرح تقسیم استان تهران از زبان استاندار
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان