Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@03:13:02 GMT

۳۸ میلیون نفر در انتخابات شوراها شرکت کردند

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۰۷۴۸۱

۳۸ میلیون نفر در انتخابات شوراها شرکت کردند

فرهاد تجری سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها، بعد از ظهر امروز در نشست خبری پیرامون جمع بندی انتخابات شوراهای شهر و روستا اظهار داشت: با گذشت چند روز از انتخابات، هنوز شیرینی این افتخار آفرینی ملت در جامعه وجود دارد و این را صرف نظر از نتیجه انتخابات می گویم و برای همین از مردم تشکر میکنم.

وی گفت: حدود ۳۸۰۰ روستا و ۱۲۴۰ حوزه شهری انتخابات داشتیم ۱۴۱ شهر الکترونیکی بود و تجربه بسیار خوبی را کسب کردیم و در همان شب اول انتخابات اولویت با جمع بندی و شمارش آرای ریاست جمهوری بود برای همین تاخیر پیش آمد در اعلام نتیجه ولی در کل تجربه خوبی را در این دوره داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجری ادامه داد: ۱۳۰ هزار نفر ناظر در سراسر کشور داشتیم که بر صندوق های رای نظارت داشتند و وضعیت انتخابات را رصد می کردند. ۹۶ نفر از نمایندگان مجلس در این انتخابات دخیل بودند که ۴۰ نفر از آنها در قالب نظارت استانی در در انتخابات فعالیت داشتند.

سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها تصریح کرد: ۱۴۰۰ نفر تقریبا اعتراض داشتند که از این تعداد اعتراض کننده ۷۰۰ نفر آنها تایید صلاحیت شدند.

وی با بیان اینکه در تهران ۳۹۰۰ شعبه اخذ رای داشتیم؛ خاطر نشان کرد: هیات های نظارت تهران و شهرستان ها از بدو انتخابات تا آخر حضوری فعال داشتند، حتی یک مورد نداشتیم که رای کسی کمتر شمرده باشد.

تجری ادامه داد: کسانی که در خصوص سلامت انتخابات صحبت هایی می کنند با اطلاع حرف بزنند تا به ناحق این فرایند که زحمات بسیاری برای آن کشیده شده، زیر سوال نرود. ما معتقدیم تقلب را نمی توان نفی کرد اما اینکه بخواهیم کلیت کار را زیر سوال ببریم که این امر خواسته بزرگان نیست.

سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها افزود: جمعیت شرکت کننده در انتخابات ریاست جمهوری بالغ بر ۴۰ میلیون و در انتخابات شوراها ۳۸ میلیون که از این میزان ۳۶ میلیون نفر آن آرای صحیح بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین آرای اخذ شده در تهران، خراسان رضوی و فارس بوده است، گفت: کاندیداها ۴۸ ساعت فرصت اعتراض دارند به صورت قانونی دوستان ما نتیجه را به آنها اعلام خواهند کرد.

تجری اظهار داشت: تا کنون۱۱۳ شکایت به هیات نظارت رسیده است که ۷۰ مورد آن در خصوص باز شماری بود که به معنای اعتراض به شمارش است و نه فرآیند انتخابات که نتیجه بررسی مجدد این مساله هم به زودی اعلام می شود.

سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها افزود: هر جا احساس کنیم تخلفات و جرایم مسولین و مقامات در جابجایی داوطلبین و نتیجه موثر بوده با قاطعیت و اجماع کامل هیات مرکزی با آن برخورد می شود.

وی در خصوص اینکه برخی کاندیداها اعلام شکایت از نتیجه داشتند و خواستار حضور نمایندگان خود در صندوق ها بودند، گفت: خوب بود که کاندیداها، نمایندگان خود را جهت حضور در شعب اخذ رأی پیش از انتخابات به هیات های شهر و روستا اعلام می کردند، این موارد مبنی بر شکایات بعد از انتخابات مطرح شده است.

تجری ادامه داد: در برخی از حوزه ها نه تنها لیست خدمت صفر بوده لیست امید هم صفر بود، باید رای و نظر مردم را در سراسر کشور بپذیریم، آرای ۵۰۰ صندوق را مطابقت دادیم و نفرات بالای تهران را بررسی کردیم که هیچ موردی نداشت و آماده ایم با حضور رسانه ها هم این کار را انجام دهیم.

سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها ادامه داد: نظارت بر انتخابات وظیفه مهمی است و سپردن این مساله با یک تشکیلات موقتی شاید امر ناپسندی باشد که موجب تضییع حقوق مردم خواهد شد. به طور مثال واگذار شود به یک نهادی همچون شورای نگهبان و یا اینکه شورایی متشکل از سه قوه به طور ثابت باشد این مساله بهتر می تواند انجام پذیرد.

وی ادامه داد: شورای نگهبان در اکثر استان ها دفتر نظارتی دارد و رصد می کند نامزدهای استان های کشور ولی بنده به عنوان ناظر انتخابات شوراها دو سه ماه قبل از انتخابات گرد هم می آییم و ممکن است در برخی تایید و رد صلاحیت ها مشکلاتی ایجاد شود. مجلس وظیفه قانون گذاری دارد نباید وارد اقدامات اجرایی شود.

تجری گفت: این مساله باعث می شود قریب به دو سه ماه وقت نمایندگان را می گیرد و این فرآیند موجب آن می شود که نتیجه مطلوبی در آخر کار به دست نیاید. امیدواریم آسیب شناسی که این دور شد و تا حدودی همه واقف هستند که مشکلاتی داریم به نتیجه مطلوبی در دوره های بعدی منجر شود.

سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها تصریح کرد: در بحث اهواز و شمارش آرا و تعرفه هایی که به صندوق ها ریخته شده هنوز نتیجه قطعی نداریم و در حال بررسی هستیم.

وی در خصوص در خواست رئیس مجلس به صورت تلفنی مبنی بر باز شماری، گفت: ریاست مجلس کمترین ورودی در اقدامات هیات نظارت را داشته و این موارد به گونه ای نیست که بگوییم اقدامی فراقانونی است. رسیدگی به صحت انتخابات و شمارش آرا وظیفه قانونی هیات مرکزی است.

تجری افزود: مطلبی که آقای چمران مطرح کردند و اعتراضی داشتند، اگر لازم باشد ایشان می توانند به صورت قانونی اعلام شکایت کنند و پاسخ آن را در زمان مقرر خواهند گرفت و برای هر عزیزی که ابهامی داشته باشد آماده ایم که رفع ابهام کنیم.

سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها اظهار داشت: اینکه نمایندگان مجلس بر روند انتخابات نظارت داشته باشد امر طبیعی است و جزو وظیفه آنها است. نظر همکاران ما محترم است و بدانیم که قانون نظارت بر شوراها مشکل اصلی است که باید مجلس را از نظارت بر مجلس کنار بگذارد.

وی گفت: هیچ شکایتی از چهره های ورزشی که پیشتر در شوراها بودند، مبنی بر اینکه در این دوره انتخاب نشده اند نداشتیم. آنها به هر دلیلی در این دوره مورد استقبال مردم قرار نگرفته اند.

تجری ادامه داد: از دستگاه های امنیتی به ویژه وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و دیگر مراجع امنیتی به دلیل همکاری خوبی که داشتند تشکر میکنم.

سخنگوی هیات نظارت بر انتخابات شوراها خاطرنشان کرد: در فرایند بررسی صلاحیت افراد به طور مثال ممکن بود در خصوص مدرک آنها شبه ای بوده باشد که باید از وزارت علوم کسب اطلاع می کردیم و به این معنا است که از مراجعی غیر از مراجع چهارگانه هم استعلام گرفته ایم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: همه می دانیم مشکلاتی در فرآیند انتخابات شوراهای شهر و روستا وجود دارد و لازم است به این سمت رویم که رویکرد حل مشکلات در قانون آن را پیگیر بشویم و شوراها را از نظارت مجلس خارج کنیم تا نتیجه بهتری به دست آید.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۷۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها؛ انتخابات یکی از رخدادهای بزرگ و تاریخ‌ساز در هر کشوری است، در این میان نظر و رأی مردم به عنوان اصلی‌ترین تصمیم گیرندگان از اهمیت والایی برخوردار است.

شمارش معکوس برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز شده، انتخاباتی با داوطلبانی از طیف‌های مختلف که اهمیت مشارکت گسترده در آن بیش از ادوار گذشته است.

در باب اهمیت مشارکت در انتخابات، رهبر معظم انقلاب در بیاناتی انتخابات را برای کشور و ملت، فرصتی بسیار بزرگ و برای دشمنان تهدید خواندند و افزودند: «برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم در پای صندوق‌های رأی، تضمین کننده امنیت کشور خواهد بود زیرا دشمنان از پشتوانه مردمی نظام بیش از امکانات تسلیحاتی آن هراس دارند.»

در موضوع اهمیت حضور در انتخابات، همواره مسئولان در رده‌های مختلف سخن گفته‌اند و با توجه به شرایط موجود حضور آگاهانه مردم در انتخابات می‌تواند گره گشا باشد.

همانگونه که می‌دانیم انتخابات از اهمیت بسیاری برخوردار است و نظر و رأی مردم نیز نتایج آن را مشخص می‌کند.

سری به سطح شهر می‌زنم تا نظر مردم را در خصوص برگزاری مرحله دوم انتخابات جویا شوم؛

ایمان زمانی از دانشجویان تبریزی است، او تاکید می‌کند: امروز مهم‌ترین خواسته مردم وحدت، انسجام و همدلی در بین مردم و مسئولان است و زمانی این اتفاق می‌افتد که مسئولین در عمل با مردم باشند. مردم انتظار دارند مسئولان با مردم صادق باشند و اخلاص و ایثارگری را در عمل مسئولان ببینند.

او ادامه می‌دهد: امروز مهمترین خواسته مردم این است که مسئولین دست به دست هم دهند و برای رفع مشکل بیکاری و معیشت مردم که از ملموس‌ترین خواسته‌های آن‌هاست، گام بردارند.

او می‌افزاید: به رغم تمامی مشکلات وظیفه هر ایرانی است که در انتخابات شرکت کند و خود برای آینده کشور تصمیم‌گیری کند.

زهرا دانشی از دیگر دانشجویان تبریزی است، او نیز خاطرنشان می‌کند: شرکت در انتخابات یک وظیفه شرعی، ملی، میهنی، اخلاقی و قانونی است؛ بنابراین در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت می‌کنم، به فرمایش مقام معظم رهبری، ملاک انتخاب نماینده مجلس اصلح‌ترین، امین‌ترین و قادرترین از بین نامزدهای انتخاباتی است، همچنان که شرکت در انتخابات یک وظیفه است، گزینش خوب و آگاهانه هم یک وظیفه است.

او ادامه می‌دهد: توجه بیشتر به حوزه فرهنگ عمومی جامعه و آموزش، تصویب قوانین در ارتباط با تسهیل اشتغال و ازدواج دانشجویان، ایجاد شفافیت در آرا و زندگی نمایندگان، تصویب یا اصلاح قوانین مرتبط با بهبود معیشت مردم، تحقیق و تفحص بی طرفانه و منصفانه از تمامی امور کشور به منظور پیشگیری و مبارزه با فساد و مسؤلیت‌پذیری در ارتباط با عملکرد خود در مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان ملت از اهم خواسته‌های اینجانب به عنوان دانشجو است.

رجب یوسفی از ریش سفیدان تبریزی است، او می‌گوید: می‌خواهم در تعیین سرنوشت کشورم سهیم باشم، پس در مرحله دوم انتخابات مانند مرحله اول شرکت می‌کنم چراکه شرکت در انتخابات مانند خواندن نماز واجب است.

او ادامه می‌دهد: شرکت در انتخابات وظیفه‌مان است و به خاطر خون شهدا شرکت می‌کنم تا آزاد باشم و در کشورم زندگی بهتری داشته باشم.

او تاکید می‌کند: شرکت در انتخابات وظیفه شرعی و ملی است و برای اطاعت از ولایت فقیه و به عنوان یک ایرانی باید شرکت کرد.

علیرضا کاظم پور از بازاریان تبریز است، او به خبرنگار مهر می‌گوید: اولین مؤلفه مهم برای من صداقت است و از نمایندگان خود انتظار دارم که از شعار دادن پرهیز کنند و واقع بین باشند چراکه شعار دادن راه به جایی نمی‌برد و به نماینده‌ای که دائماً از دیگران انتقاد می‌کند رأی نمی‌دهم.

او ادامه می‌دهد: به نوعی در اقداماتی که می‌خواهند انجام دهد شفاف باشد و ما بدانیم دقیقاً چه برنامه‌ای برای پیشبرد اهداف ملی دارند چرا که اگر نماینده‌ای صرفاً وعده دهد و کاری از پیش نبرد موتور پیشرفت مملکت را عقب می‌اندازد، پس صداقت برای من به شخصه خیلی مهم است.

او می‌افزاید: دومین مؤلفه برای من شایستگی نماینده است، برای من خیلی مهم نیست که نماینده شناخته شده است یا خیر بلکه این مهم است که چه سوابق علمی و اجرایی دارد و من انتظار دارم که وقتی نماینده من به مجلس راه پیدا می‌کند سواد خوبی داشته باشد و کاری به جناح سیاسی ندارم، کارآمدی برای من مهم‌تر است.

مرحله دوم انتخابات به اندازه مرحله قبلی مهم است

استاندار آذربایجان شرقی نیز در جلسه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در سه حوزه انتخابی استان به اندازه مرحله قبلی مهم است، از تلاش رسانه‌های استان در انتخابات قدردانی کرد.

مالک رحمتی افزود: رأی، حق الناس و ما امین مردم هستیم و امیدوارم مانند دور اول شاهد برگزاری انتخابات باشکوهی باشیم.

وی تاکید کرد: چهار فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات مبنی بر سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت حداکثری در دوره دوم انتخابات نیز جاری و ساری است.

وی افزود: بسترسازی برای حضور همه مردم در صحنه انتخابات و انتخاب نامزد مورد نظرشان، وظیفه یکایک دست اندرکاران برگزاری انتخابات در دور دوم آن است.

وی اضافه کرد: از رسانه‌های استان بابت تلاش‌های ارزشمندشان در انتخابات دوره اول قدردانی می‌کنم و معتقدم مرحله دوم فرصت مناسبی برای مشارکت حداکثری مردم و برگزاری انتخاباتی باشکوه است.

وی گفت: رسانه‌ها مردم را دعوت به حضور با بصیرت در انتخابات کنند.

رحمتی ادامه داد: انتخابات حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر در دور دوم تمام الکترونیکی است و باید از تولیدات چندرسانه ای برای آموزش مردم درباره آنها اخذ رأی الکترونیکی بهره گرفت.

استاندار آذربایجان شرقی افزود: از هواداران نامزدهای انتخاباتی انتظار می‌رود ضمن معرفی نامزدهای خود، مردم عزیز را به مشارکت حداکثری در دور دوم انتخابات، ترغیب و تشویق کنند.

وی اضافه کرد: رعایت اخلاق انتخاباتی نیز مد نظر باشد و انتخاباتی در شأن فرهنگ مردم آذربایجان شرقی برگزار شود.

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی نیز گفت: آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های انتخابیه «تبریز، اسکو و آذرشهر»، «شبستر» و «میانه» هستیم.

تراب محمدی با اشاره به اینکه انتخابات دور دوم در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر تمام الکترونیکی است، افزود: آموزش‌های لازم به دست اندرکاران برگزاری انتخابات در این زمینه داده شده است.

وی اضافه کرد: تبلیغات انتخاباتی از بامداد پنجشنبه هفته گذشته آغاز شده و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه بعد ادامه دارد.

کد خبر 6096650

دیگر خبرها

  • الزام واجدان شرایط شرکت در دور دوم انتخابات مجلس به مراجعه به شعب قبلی
  • طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی
  • مرحله دوم انتخابات مجلس در ۲۲۱ شعبه اخذ رای سمیرم و لنجان
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • اظهارات جدید سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره مرحله دوم انتخابات مجلس/ چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ / تکلیف نیروهای شرکتی چه می‌شود؟