Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا گفت: هر گزارش تخلفی به هیئت مرکزی برسد با جدیت آن را دنبال خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، فرهاد تجری سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا در نشست خبری که عصر امروز (سه‌شنبه 2 اردیبهشت)‌ برگزار شد اظهار داشت: ما حدود 3871 روستا انتخابات شوراها را داشتیم که نتایج آن مشخص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین انتخابات در 1240 حوزه شهری هم برگزار شد که غیر از شهر اهواز، نتیجه سایر شهرها مشخص شده است.

وی افزود: امسال در 141 شهر انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شد و دلیل تاخیر بوجود آمده در اعلام آراء آن به دلیل آن بود که اولویت شمارش آرا با انتخابات ریاست جمهوری بود.

تجری با بیان اینکه برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی تجربه خوبی بود، خاطر نشان کرد: حدود 99 درصد از این نوع برگزاری اعلام رضایت داشتند البته عدم آگاهی افراد و لزوم تایید هویت آنها به صورت الکترونیکی باعث طولانی شدن روند این نوع انتخابات شد.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا ادامه داد: در این دور از انتخابات 130 هزار نفر به عنوان ناظر از طرف هیئت مرکزی ماموریت نظارت بر انتخابات را داشتند که از این بین 96 نفر از نمایندگان مجلس در این امر دخیل بوده و 40 نفر از نمایندگان به عنوان بازرسان استانی حضور داشتند.

وی با بیان اینکه بعد از اعلام احراز صلاحیت‌ها 1400 نفر به هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها اعلام شکایت کردند گفت: قانون انتخابات در کشور ما یکی از پرضعف‌ترین قوانین است که همه را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند. از این تعداد شکایت کنندگان نزدیک به 700 نفر تایید شدند.

تجری با اشاره به برگزاری انتخابات استان تهران تصریح کرد: در تهران حدود 3900 شعبه اخذ رای داشتیم و 5 هزار نفر ناظر و هزار نفر هم به عنوان بازرس در این امر دخیل بودند. همچنین 15 مورد از صندوق‌های اخذ رای را به صورت رندومی انتخاب کردیم و با نتایج سامانه وزارت کشور مطابقت دادیم که حتی در یک مورد هم تفاوتی نداشت. البته ما به عنوان هیئت مرکزی وجود تخلف در انتخابات را نفی نمی‌کنیم ولی اینکه کلیت انتخابات زیر سوال برود را قبول نداریم.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا، جمعیت شرکت کننده در انتخابات را نزدیک به 40 میلیون نفر اعلام کرد و گفت: در انتخابات شوراها 38 میلیون و 274 هزار و 869 رای اخذ شده که از این میزان حدود 36 میلیون و 360 هزار و 145 میلیون رای آراء صحیح و یک میلیون و 914 هزار 724 رای باطله بوده است و بیشترین میزان آرا هم به تهران، خراسان رضوی، فارس، مازندران و اصفهان تعلق داشت.

وی ادامه داد: از تاریخ اعلام نتایج به مدت 48 ساعت افراد می‌توانند شکایت خود را در حوزه‌های متناظر اعلام کنند که نتیجه آن با هماهنگی هیئت مرکزی نظارت اعلام می‌شود و اگر نیاز به رسیدگی تخلف در حد ابطال یک صندوق یا حوزه انتخابیه باشد حتما باید با هماهنگی هیئت مرکزی باشد.

تجری افزود: تاکنون 113 شکایت به هیئت مرکزی ارجاع شده که از این میان 70 شکایت در مورد بازشماری آرا و 43 شکایت هم در مورد خرید و فروش رای بوده که در حال بررسی است و اگر این شکایات در حوزه‌های منتهی به تعیین سرنوشت افراد بشود حتما پیگیری کرده و تصمیم لازم را اتخاذ می‌کنیم. هر کجا احساس کنیم تخلفات و جرائم و دخالت مسئولان اثرگذار بوده با قاطعیت با آن برخورد خواهیم کرد.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا،‌ در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه بیشترین تخلفات در حوزه خرید و فروش رای اعلام شده است، گفت: تا الان قرائنی که بتواند این موضوع را اثبات کند به دست ما نرسیده البته در برخی صندوق‌ها برگ رای و تعرفه رای گم شده است اما در مورد خرید و فروش رای اگر این موضوع به تایید ماموران انتظامی برسد و یا مستندات قابل اثباتی به دست ما برسد حتما برخورد خواهیم کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه حضور نمایندگان کاندیداها سر صندوق‌های رای حق آنهاست، اظهار داشت: در این خصوص از دیروز شکایاتی به هیئت مرکزی رسیده است که ای کاش قبل از انتخابات مطرح می‌شد. آراء صندوق‌ها و لیست‌های صورتجلسه و آمار تجمیعی در مورد شمارش آرا موجود است همچنین حدود 15 صندوق با حضور نمایندگانی از طرف لیست خدمت مورد بازشماری قرار گرفت و در آن حوزه‌هایی که آنها اعلام می‌کردند رایشان صفر است تخلفی پیدا نشد. همچنین ما در تهران بالغ بر 500 صندوق را در خصوص آراء 50 نفر اول مورد تطبیق قرار دادیم و تخلفی مشاهده نکردیم.

تجری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا نتیجه انتخابات شوراها توسط وزارت کشور اعلام شده در حالیکه باید توسط فرمانداریها اعلام می‌شده گفت: سامانه جامع انتخاباتی در وزارت کشور طراحی شده و کل آرا در آنجا تجمیع می‌شود. البته نتایج آرا از مسیر فرمانداری به وزارت کشور منتقل می‌شود و اگر در این مسیر ایرادی باشد و ما به این نتیجه برسیم ترتیب اثر می‌دهیم.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا، خاطر نشان کرد: نظارت بر انتخابات یک وظیفه مهم است و سپردن آن به تشکیلات موقتی شاید پسندیده نباشد و باعث تضییع حقوق مردم و اشخاص شود. لذا باید یک مرکزی متشکل از سه قوه به صورت دائمی تشکیل شود تا نظارت بر انتخابات شوراها را بر عهده بگیرد. اینکه نظارت بر انتخابات شوراها به عهده نمایندگان مجلس باشد باعث می‌شود برخی از نمایندگان به دنبال منافع شخصی خودشان باشند که به دور از شان نمایندگی و مجلس است.

وی ادامه داد: باید نهادی مانند شورای نگهبان برای انتخابات شوراها بوجود بیایدشاید افراد دست‌اندرکار نظارت ذیصلاح نباشند که باعث می‌شوند افرادی را به حق یا ناحق تایید یا رد کنند. به موجب قانون اساسی هم امور اجرایی برعهده مجلس نیست ضمن آنکه این کار 2،3 ماه وقت نمایندگان را می‌گیرد. امروزه در خیلی از جاها به دلیل همین عدم نظارت صحیح خیلی از اعضای شورای شهر پس از طی دوران مسئولیت خود به دلیل فساد دستگیر شده و در زندان هستند.

تجری تصریح کرد: امروز و در اولین جلسه مجلس پس از انتخابات نمایندگان در حال پیش‌نویس طرحی بودند تا بحث نظارت بر انتخابات شوراها را از مجلس به جای دیگری بسپارند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا، با اشاره به تاخیر بوجود آمده در اعلام نتایج انتخابات در اهواز اظهار داشت: در شهر اهواز در موضوع شمارش آرا مباحثی مطرح شده که از طرف افرادی که سمت قانونی نداشتند منتشر شده است. هیئت نظارت استان خوزستان در حال کار بر روی این موضوع است و شاید تا 48 ساعت آینده نتایج واقعی مشخص شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه رئیس مجلس کمترین دخالت در حوزه اقدامات نظارتی را داشته عنوان کرد: هیئت نظارت بر انتخابات چه ریاست مجلس بخواهد یا نخواهد کارش را انجام می‌دهد. تذکر ایشان به این جهت بود که اگر جایی ابهامی است افراد به صورت حضوری بیایند و آمار را ارائه بدهیم تا ابهام آنها برطرف شود در مورد شکایت آقای چمران هم باید بگویم ایشان باید شکایت خود را ارائه دهند تا رسیدگی شود.

تجری با اشاره به صحبت‌های معاون اول دستگاه قضایی در خصوص تخلفات انتخاباتی گفت: وظیفه برخورد با تخلفات در انتخابات برعهده دستگاه قضایی است و چه بسا منشاء بسیاری از گزارشات به دستگاه قضایی هیئت‌های نظارتی و اجرایی باشند.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون نامه 52 نفر از نمایندگان درباره اقدامات هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها، تصریح کرد: نظارت حق نمایندگان است و ما هم نمی‌گوییم که بی‌نقص هستیم اما شما باید قانون انتخابات را با تمام نقص‌های آن بنگرید. اینکه ما بخواهیم به شکایت 1400 نفر در عرص 24 ساعت رسیدگی کنیم ضریب خطا را بالا می‌برد. برخی از نمایندگان مجلس می‌خواستند به دلیل مسائل شخصی افرادی را در حوزه‌های انتخابیه رد صلاحیت کنند اما به لحاظ قانونی این کار میسر نبود و این افراد جزو امضاکنندگان این نامه هستند مشکل اساسی ما قانون انتخابات است که باید اصلاح شود.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا، ادامه داد: تاکنون شکایتی از سوی چهره‌های ورزشی به هیئت مرکزی نرسیده و شاید افرادی که در برخی شهرها عضو شورا بوده‌اند و بعدا دارای پرونده قضایی شدند در شکل‌گیری ذهنیت مردم نسبت به خود نقش منفی بازی کرده‌اند که رای نیاوردند.

تجری با بیان اینکه در قانون انتخابات مراجع 4 گانه به عنوان بازوی مشورتی هیئت نظارت عنوان شده، تصریح کرد: هیئت نظارت با کسب نظر مراجع 4 گانه تصمیم نهایی را می‌گیرد نه اینکه تبعیت محض از آنها داشته باشد. به طور مثال در جلسه‌ای که در دادستانی کل کشور داشتیم لیست 70 نفره‌ای به من داده شد که 30 نفر از آنها به دلیل داشتن سابقه سوء رد صلاحیت شدند.

وی ممهور نبودن بعضی از تعرفه‌های رای را از جمله موارد ابطال آرا دانست و خاطر نشان کرد: بدخطی، نوشتن اسم افرادی به غیر از کاندیداها، سفید بودن برگه رای یا نوشته شدن اسامی افرادی که احراز صلاحیت نشدند از جمله موارد ابطال آرا بود.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا، در پایان تصریح کرد: باید به سمت ایجاد یک سامانه نظارتی جامع برای انتخابات شوراها برویم تا این حوزه نظارتی از مجلس خارج شده و باعث تضییع حقوق افراد نشود.

انتهای پیام/

R1429/P1011121/S11,1,12/CT11 موضوعات مرتبط انتخابات شورای شهر و روستا

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۷۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) گفت: حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین احیا شده و گزارش‌های هیئت‌های ارزیاب به وزارت علوم حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت در این استان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده شامگاه جمعه -هفتم فروردین- در نشست بررسی مسائل آموزش عالی استان قزوین که در قالب برنامه موسوم به سفر کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور مدیر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم صورت گرفت، اظهار کرد: قزوین به سبب نزدیکی به تهران زمینه جذب دانشجویان زیادی از تهران و کرج را فراهم آورده است.

وی آمار دانشجویان مشغول تحصیل در این استان را ۴۳ هزار نفر بیان کرد و گفت: ۳۹ مرکز آموزش عالی و دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در این استان فعال است و همچنین حدود ۱۰۰۰ نفر عضو هیئت‌علمی در استان قزوین مشغول به خدمت هستند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) ارزیابی و نظارت را کاری چالش‌برانگیز و طاقت‌فرسا توصیف کرد و افزود: معمولاً ً در همه استان‌ها مشکلات و موانعی وجود دارد که امکان ارزیابی و نظارت خوب را از هیئت ارزیابی‌کننده می‌گیرد. در استان قزوین هم مشکلات از این دست از جمله دخالت‌ ها و مقاومت‌های بیرونی (خارج از حوزه آموزش عالی) وجود دارد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه این دخالت و مقاومت‌های خارج از حوزه آموزش عالی در استان قزوین بارز است، گفت: همین چالش گاهی‌اوقات باعث می‌شود نتوانیم به حد مطلوب کیفیت آموزش عالی را تأمین کنیم و بعضی وقت‌ها مجبور می‌شویم رویکردمان در حوزه ارزیابی و نظارت را تعدیل کنیم.

وی ادامه داد: به این شکل وادار می‌شویم که از توقعات‌مان بکاهیم تا بتوانیم کم‌کم زمینه بهتر شدن اوضاع و کیفیت آموزش عالی را فراهم کنیم. با این حال در بین مراکز دانشگاهی استان قزوین وفاق و همگرایی خوبی برای بهبود کیفیت آموزش عالی و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه وجود دارد.

نماینده عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به موضوع انحلال برخی مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی گفت: بعضی از این مؤسسات به حدی نظر کارشناسی حوزه نظارت و ارزیابی وزارت علوم را قبول داشتند که داوطلبانه به سمت انحلال رفتند. چرا که عمدتاً مقاومتی در چنین مؤسسه‌هایی وجود دارد، اما خوشبختانه این اتفاق اینجا به آرام‌ترین شکل افتاد.

قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد با حمایت‌ها و کمک‌های وزارت علوم نظام آموزش عالی در استان قزوین به یک الگو برای کل کشور تبدیل شود.

وی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت دانشگاه را به عهده بگیریم، یکی از گلایه‌های جدی این بود که نظارت بر آموزش عالی در استان قزوین جایگاه ندارد و جایگاه و نیروی انسانی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل چند نیروی کارآمد به این حوزه اضافه کردیم تا حداقل‌های این حوزه تأمین شود و نظارت که وظیفه ذاتی ماست، محقق شود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاد و حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین احیا و فعال شده و گزارش‌های هیئت‌های ارزیاب به وزارت علوم می‌رسد، حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت در استان قزوین است.

قاسم‌زاده در پایان صحبت‌های خود یادآور شد: امیدواریم روز به روز امکانات بیشتری در این حوزه مهیا شود، چرا که نظارت چشم آموزش عالی کشور است و اگر این بخش تضعیف شود، آموزش عالی نمی‌تواند به اهداف متعالی خود برسد.

کد خبر 748172

دیگر خبرها

  • جریمه ۲۰ میلیارد ریالی مدرسه غیر انتفاعی در اردبیل
  • آجیل فروش گران‌فروش در زنجان جریمه شد
  • جریمه ۵ میلیارد ریالی قاچاقچی سوخت در یاسوج
  • جریمه تاوان ثبت نکردن موادبهداشتی فروشگاه مواد غذایی در کرمانشاه
  • آجیل فروش متخلف در زنجان جریمه شد
  • مقصر هدر رفت ۳۰ هزار لیتر نفت کوره محکوم شد
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • جریمه برای گرانفروشی خودرو
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • محکومیت ۴ میلیاردریالی قاچاقچی سیگار در زنجان