Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، فصل انتخابات، شعارها و وعده و وعیدهای انتخاباتی در حالی به پایان رسید که مردم ایران به خصوص قشر جوان کشور منتظر تحقق وعده های دولت یازدهم در دولت بعدی هستند. آنچه در این بین مهم است چینش تیم اقتصادی دولت و لزوم انجام و ارائه برنامه های کارشناسی شده است تا دولت بتواند بخشی از مطالبات وعده شده به مردم را محقق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقداماتی از قبیل مبارزه با واردات بی رویه کالای خارجی،بهبود فضای کسب و کار، توانمندسازی بخش‌های خصوصی و تعاونی و تقویت این بخش ها برای سرمایه‌گذاری در تولید و همچنین کنترل جریان نقدینگی که طی سال‌های گذشته بسیار افزایش یافته است باید به صورت جدی در دستور کار دولت دوازدهم قراربگیرد.
هر چند اینک جوانان ایرانی منتظر تحقق وعده ایجاد ۹۵۰ هزار شغل در سال هستند اما موفقیت این مساله منوط به وارد شدن بخشی از نقدینگی موجود کشور به تولید داخلی است. موضوعی که می تواند با فراهم کردن سرمایه در گردش تولیدکنندگان زمینه های تحقق این کار را ایجاد کند. پایگاه خبری- تحلیلی قدس آنلایندر گفتگو با دکتر وحید شقاقی شهری اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی به بررسی اصلی ترین مطالبات مردمی از دولت دوازدهم و امکان تحقق آن از سوی دولت آتی پرداخته است.

شقاقی شهری با اشاره به اصلی ترین مطالبات مردمی از دولت دوازدهم به قدس آنلاینگفت: به نظرم دولت در حوزه اقتصاد باید سه مطالبه اصلی مردمی یعنی: اشتغال و کارآفرینی برای جوانان؛ تامین مسکن جوانان و ثبات اقتصادی کشور را مورد توجه قرار دهد، به عبارت دیگر باید به اصلی ترین مطالبات مردم که در این سه حوزه دسته بندی می شوند توجه بیشتری کند. وی در ادامه افزود: بی شک برآورده کردن این سه مطالبه بسیار سخت و زمان بر است چرا که کارآفرینی واشتغال زایی نیازمند تقویت تولید داخلی وتولید داخلی نیز نیازمند افزایش سرمایه گذاری و مطلوب شدن بسیاری از شاخص ها و پارامترهای اقتصادی است.

شقاقی شهری با اشاره به لزوم ایجاد تحرک در بازار مسکن خاطرنشان کرد: اگر دولت تمایلی در ایجاد تحرک در بازار مسکن دارد باید بیش از پیش در این عرصه اقدامات اساسی انجام داده و علاوه بر ایجاد تحرک به ساماندهی طرف تقاضای مسکن نیز بپردازد. این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: از سوی دیگر ایجاد رونق در حوزه مسکن نیازمند آمایش سرزمینی است که باید با جدیت بیشتر مورد توجه دولت دوازدهم قرار گیرد. باید پذیرفت که نمی توان هشتاد میلیون ایرانی را صرفا در کلان شهرها اسکان دهیم لذا نیازمند توزیع مناسب جمعیت در سطح کشور هستیم و برای انجام این مهم باید به سایر موارد از جمله تمرکز زدایی مالی، تمرکز زدایی قدرت و حتی وضعیت آب در طرح آمایش سرزمینی توجه کرد.

این اقتصاد دان بیان کرد: از جمله مسائل مهمی که دولت باید به آن توجه کند افزایش ثبات اقتصادی است. وی افزود: مردم زمانی متوجه وجود ثبات در اقتصاد می شوند که زندگی روزمره مردم به شکل مناسبی اداره شود ضمن اینکه سبد خرید مردم در کنار ثبات نرخ ارز و تامین کالاهای اساسی از مواردی هستند که باید به تفکیک مورد توجه قرار گیرند.

شقاقی شهری با انتقاد از بی برنامگی در اقتصاد کشور به قدس آنلاینگفت : در مجموع مناظره هایی که در تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری از شبکه ملی پخش شد برنامه قابل توجهی در زمینه اقتصاد از سوی کاندیداهای محترم ارائه نشد. این استاد اقتصاد تصریح کرد: حداقل بنده به عنوان یک کارشناس اقتصادی برنامه مشخصی را که درجهت پیشرفت و ثبات اقتصادی کشور باشد از سوی نامزدهای محترم دریافت نکردم. وی اظهار داشت: بی شک ایجاد سالیانه ۹۵۰ هزار شغل در دولت دوازدهم که یکی از وعده های انتخاباتی آقای روحانی بود نیازمند ایجاد رشد حداقل هشت درصدی در اقتصاد است، ضمن اینکه این مسئله زمانی محقق می شود که رشد اقتصادی ایجاد شده حتما پایدار باشد. شقاقی شهری خاطرنشان کرد: رشد هشت درصدی در اقتصاد ایران نیازمند ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی وخارجی است که بدون شک باید نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار از سرمایه مورد نظر از داخل کشور تامین شود تا بتوان به رشد اقتصادی مورد نظر دست یافت.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی تصریح کرد: این در حالی است که در برنامه های انتخاباتی دیدیم کاندیداها پاسخ قانع کننده ای در راستای تامین ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی و خارجی به مردم ارائه نداده و حتی رئیس دولت یازدهم که تاکید زیادی بر روی جذب سرمایه گذاری داشت در سخنان خود اشاره ای به این موضوع نداشت. شقاقی شهری بیان داشت: لذا باید گفت تا کنون تامین سرمایه های مورد نیاز برای ایجاد رشد و ثبات اقتصادی که منجر به اشتغال زایی می شود مورد تردید و در ابهام باقی مانده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۲۵۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از رونمایی ۲۰ محصول جدید استان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو 2024) که با حضور قابل توجه استان فارس و 30 استان دیگر کشور برگزار می‌شود توانمندی‌های صادراتی هر استان به مدت 5 روز به نمایش درمی‌آید و قرار است 20 محصول جدید تولید شده در فارس طی روز‌های آتی در این نمایشگاه رونمایی شود.

هدف از برگزاری این نمایشگاه فراهم کردن زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، شیلات، فرش و صنایع دستی، گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، محصولات آرایشی، بهداشتی، صنعت ساختمان، خدمان فنی مهندسی و پتروشیمی اعلام شده است.

استان فارس نیز با تاکید بر معرفی زنجیره‌های ارزش در زمینه‌های فولاد و گیاهان دارویی مشارکت جدی در این رویداد مهم اقتصادی دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اینکه ششمین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های صادراتی با شعار توجه به زنجیره‌های ارزش آغاز به کار کرده است؛ ابرازداشت: استان فارس با ظرفیت‌های کم نظیر خود در این رویداد ملی حاضر شده و شعار توسعه زنجیره ارزش درفناوری‌های نوین را در دستور کار خود قرار داده است.

حسن شیخ نیا با اشاره به اینکه استان فارس با 122 هزار کیلومتر مربع وسعت و 37 شهرستان به عنوان چهارمین استان پهناور کشور شناخته می‌شود؛ گفت: این استان در زمینه تولیدات باغی رتبه نخست و در زمینه تولیدات زراعی رتبه دوم کشور را در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه فارس در تولید محصولات پروتئینی نیز رتبه سوم کشور را در اختیار دارد گفت: در حوزه معدن نیز این استان جایگاه اول به لحاظ سنگ‌های تزیینی، سیمان و خاک نسوز کشور را به خود اختصاص داده است؛ این در حالی است که در حوزه صنعت و صنایع مادر و اساسی نیز از جمله استان‌هایی هستیم که در زمینه سازه‌های فولادی در رده‌های برتر کشور قرار داریم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های بخش گردشگری و میراث فرهنگی استان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در این زمینه توریسم سلامت، گردشگری تاریخی، طبیعی، مذهبی و... می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

شعار امسال بهشت سرمایه گذاری با رویکرد زنجیره ارزش

شیخ‌نیا مجموعه این ظرفیت‌ها را زمینه ساز کسب عنوان «بهشت سرمایه گذاری برای استان فارس» عنوان کرد و گفت: شعار امسال «بهشت سرمایه گذاری با رویکرد زنجیره ارزش» می‌باشد و از همین جا از همه سرمایه گذاران داخلی و خارجی دعوت می‌کنیم تا ضمن بازدید از ظرفیت‌های استان فارس، در این بهشت، سرمایه گذاری کنند.

وی جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی را در توسعه بیش از پیش استان موثردانست و گفت: این کار در تقوبت تولید تجاری نیز موثر خواهد بود.
به گفته وی، تولیدات استان فارس در کشور‌های حوزه خلیج فارس و تعدادی از کشور‌های اروپایی بازار مصرف مناسبی دارد. گ

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس وضعیت بسیار خوب استان فارس در حوزه تولید گیاهان دارویی و لبنیات را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: تامین زیرساخت‌های صنعتی، معدنی، تجاری و مباحث گمرکی از عمده نیاز‌هایی است که فعالان اقتصادی باید در این زمینه‌ها مورد حمایت قرار گیرند.

شیخ‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی استان فارس برای جذب مشارکت‌ها و توسعه بیش از پیش زیرساخت‌ها برمبنای شعار سال خبر داد و گفت: در سال 1402 در بحث صادرات وضعیت بسیار خوبی داشتیم، در زمینه سرمایه گذاری خارجی نیز تمام بستر‌های لازم و زیرساخت‌ها فراهم شده؛ کمااینکه مرکز خدمات سرمایه گذاری برای نخستین بار در کشور در استان فارس راه اندازی شد تا بتواند نیاز‌های فعالان اقتصادی در خارج از کشور را پاسخگو باشد.

وی با تاکید براینکه آمادگی لازم برای تامین نیاز‌های سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخش‌های اقتصادی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری وجود دارد؛ تصریح کرد: در نمایشگاه اکسپو امسال از 20 محصول جدید در حوزه فرایند‌ها و تولیدات رونمایی می‌شود که بخشی از این محصولات نیاز فعالان اقتصادی در داخل کشور را پوشش می‌دهد و بخشی نیز در حوزه سرمایه گذاری خارجی کاربرد دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در پایان سخنان خود مجموعه اقدامات انجام شده را در راستای کمک به فعالان اقتصادی در زمینه اصلاح فرایند‌ها و معرفی ظرفیت‌ها عنوان کرد.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟