Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@23:00:33 GMT

انتخابات شوراها نیازمند تغییرات و بازنگری جدی است

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۲۷۱۶۷

انتخابات شوراها نیازمند تغییرات و بازنگری جدی است

بندرعباس - عضو هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراها در هرمزگان با بیان اینکه شیوه برگزاری کنونی انتخابات شوراها جای اشکال دارد، گفت: برگزاری انتخابات شوراها نیازمند تغییرات و بازنگری جدی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین هاشمی تختی پیش ازظهر پنجشنبه در جلسه مشترک اعضای هیئت عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان هرمزگان با کاندیداهای شوراهای شهر و روستا در استان هرمزگان بیان داشت: شکایات کاندیداها در وقت قانونی به هیئت عالی نظارت رسیده است و طبق روندی که در قانون مشخص شده است بررسی و بازبینی انتخابات انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این نکته که در انتخابات خلا ایجاد شده و نیاز به بازبینی و تجدید نظر دارد، اظهارداشت: متاسفانه در سالهای اخیر بدعت اشتباهی در انتخابات بنا نهاده شده است و زمانی که برای بازدید به مناطق و محلات مختلف در استان و شهر بندرعباس می رویم شاهد درخواست های نامتعارف از سوی برخی افراد هستیم که نشان از بدعت اشتباهی است که برخی از کاندیداها برای رای اوری بنا نهاده اند.

هاشمی تختی با بیان اینکه انتخابات شوراهای اسلامی شهرها و روستاها نیازمند بازنگری جدی است، عنوان کرد: فرآیند انتخابات شوراهای شهر و روستا از زمان ثبت نام کاندیداها تا زمان برگزاری و اتمام و شمارش آرا نیازمند آسیب شناسی دقیق و جدی است. حضور تعداد زیادی از علاقمندان به شرکت در انتخابات در روند انتخابات مشکلاتی را ایجاد کرده است.

وی افزود: در سالهای اخیر خرید و فروش رای باب شده است و این فرآیند اشتباهی که برخی از کاندیداها برای ورود به شورای شهر و یا روستا در پیش گرفته اند فضا را برای افرادی که با صداقت و با دانش پا پیش گذاشته اند را با مشکل روبرو می کند.

این عضو هیئ عالی نظارت بر انتخابات شوراها در هرمزگان خاطرنشان کرد: اعتراض کاندیداها به این است که چرا برخی با بدعت های اشتباه و خرید و فروش رای و سایر روش های اشتباه و غیرقانونی وارد شورا شده اند.

وی تصریح کرد: از امروز باید به فکر اصلاح این فرآیندها بود و کاندیداها می توانند با ارائه پیشنهاداتشان کمک کنند تا یک لایحه قوی با کمترین نقض تحویل مجلس شود و سپس پس از تایید شورای نگهبان اجرایی شود و شاهد اتفاقات کنونی در عرصه انتخابات شوراهای شهر و روستاها نباشیم.

هاشمی تختی با انتقاد از تعداد زیاد کاندیداها در عرصه انتخابات، بیان داشت: متاسفانه در فرآیند ثبت نام کاندیداها در ریاست جمهوری هم شاهد حضور افراد مختلف در وزارت کشور جهت ثبت نام بودیم. همین اتفاق در انتخابات شوراها هم رخ داده است. باید فضا برای نخبگان و فرهیختگان باز شود و اجازه حضور هر فرد غیرمتخصص در عرصه انتخابات را ندهیم.

وی با تاکید بر فرهنگ سازی در عرصه انتخابات عنوان کرد: باید به دنبال فرهنگ سازی و تغییر فرهنگ اشتباه کنونی انتخابات باشیم، فرهنگ گرفتن پول از کاندیداها برای رای دادن یک فرهنگ اشتباه است که در صورتیکه جلوی آن را نگیریم در دوره های بعد انتخابات شاهد اتفاقات جبران ناپذیر خواهیم بود.

هاشمی تختی در خصوص درخواست کاندیداهای معترض به شمارش تمامی صندوق های رای، اظهارداشت: امکان شمارش تمامی صندوق ها وجود ندارد، ولی طبق قانون موضوع رسیدگی و شمارش ۲۶ صندوق از ۱۸۱ صندوق در شهر بندرعباس مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت تصویب بازشماری آرای این ۲۶ صندوق در حضور نماینده هیئت اجرایی و هیئت نظارت و نمایندگان کاندیداهای معترض انجام خواهد شد.

وی افزود: از سوی هیئت نظارت بر انتخابات هم موضوعاتی مورد شک و شبه است که به هیئت اجرایی منتقل خواهد شد و صندوق هایی که آرای کاندیدایی جهشی باشد و یا دست خطها در روی برگ رای متفاوت باشد مورد رسیدگی قرار می گیرد و در صورت احراز تخلف، متخلفان به مراجه قضایی معرفی خواهند شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۲۷۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی/ برگزاری دو مانور انتخاباتی

 

محسن اسلامی با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۲۱ اردیبهشت، اظهار کرد: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

وی در ادامه افزود: بازه زمانی تبلیغات داوطلبان از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام می شود. به ستادهای انتخابات استان ها تاکید کرده ایم که میادین شهری برای تبلیغات آماده شوند. فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است. به ستادهای انتخاباتی داوطلبان تاکید کرده ایم که حتما براساس همین دستورالعمل برای تبلیغات اقدام کرده و به هواداران خود توصیه کنند که مبنای قانون، تبلیغات کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی، گفت: مانور شبیه سازی شعب اخذ رأی و راه اندازی شعب و تست دستگاه های احراز هویت و صندوق های رای برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانورها با حضور اعضای هیات های نظارت و ناظرین شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوق های الکترونیکی را زیر بار می بریم و شبیه سازی انتخابات الکترونیک را اجرا می کنیم. از سویی آموزش عوامل اجرایی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم.

اسلامی خاطرنشان کرد: با معاونین سیاسی و انتخابات و معاونین امنیتی ۱۵ استان که انتخابات مرحله دوم در آن استان ها برگزار می شود، جلسه داشته ایم و موارد لازم برای برگزاری انتخابات را بررسی و هماهنگ کرده ایم. به آنها تاکید کردیم که حتما با داوطلبان نشست داشته باشند و مورادی که لازم است را به اطلاع داوطلبان رسانده و آنها را توجیه کنند.


وی در ادامه گفت: ۱۱هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است. تاکید داریم که در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزش های لازم به مردم داده شود. مردم هم می توانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه "انتخاب ایران" که در اینترنت موجود است، بررسی کنند.

اسلامی درباره واجدین شرایط رای اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رای نداده باشند، می توانند در هر حوزه ای رای دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، فقط در همان حوزه می توانند در مرحله دوم رای بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می توانند در این انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رای دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه می شود. در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رای دادن باشد، به او کارت تعرفه داده می شود. رای دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار می دهد و وقتی صندوق اجازه رای دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رای دهنده قرار می گیرد و و فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رای خود را می دهد. در این انتخابات دیگر تعرفه رای کاغذی وجود ندارد و تعرفه ای هم داخل صندوق انداخته نمی شود. بعد از اینکه فرد رای خود را داد، کارت تعرفه را برمی گرداند و مدرک شناسایی خود را پس می گیرد.

اسلامی در پایان با بیان اینکه در حوزه های الکترونیک تلاش می شود با تایید هیات نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام گردد، گفت: البته فرایندهای اعتراض و شکایت در هیات های اجرایی و نظارت هم پیش بینی شده و طبق قانون انجام می شود.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی/ برگزاری دو مانور انتخاباتی
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی / چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی/چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • بازنگری الگوریتم اینستاگرام به «محتوای اصیل» پاداش می‌دهد و کپی‌کاران را جریمه می‌کند
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود
  • رفتار تبلیغاتی کاندیدهای انتخابات مجلس رصد می‌شود
  • آماده سازی ۴۰۰ نقطه در کرمانشاه برای تبلیغات کاندیداهای مجلس
  • تغییرات در رأس باشگاه استقلال؛ سمیعی جانشین خطیر شد