Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@14:59:28 GMT

دلیل ممنوعیت شماره‌گذاری خودروهای آمریکایی چیست؟

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۵۴۱۶۳

رئیس پلیس راهور ناجا درباره ممنوعیت شماره‌گذاری خودروهای آمریکایی توضیحاتی را ارائه داد و تاکید کرد: شماره‌گذاری تمام خودروهای وارداتی اعم از برنده‌های آمریکایی یا خودروهای غیر آمریکایی ساخت آ‌مریکا بر اساس آیین‌نامه‌ها و مقررات شفاف انجام می‌شود.

خبرگزاری تسنیم: سردار تقی مهری در خصوص برخی اظهارات وارکنندگان مبنی بر ممانعت پلیس از شماره‌گذاری خودروهای آمریکایی بر اساس تفسیر به رای اشتباه از سخنان مقام معظم رهبری اظهار داشت: تصمیم ممانعت از ورود خودروهای آمریکایی و عدم ثبت سفارش این خودروها موضوعی است که در اختیار دولت و وزارت صنعت قرار دارد و پلیس نقشی در واردات خودورها نداشته و شماره‌گذاری خودروهای وارد شده را هم بر مبنای آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های شفاف انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس پلیس راهور ناجا اضافه کرد: در حال حاضر بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، واردات خودروها دارای ضوابط و آیین‌نامه‌های مشخص است و پلیس در موضوع شماره‌گذاری خودروها هیچ تفسیری نداشته و بر اساس آیین‌نامه‌های شفاف عمل می‌کند.

وی در واکنش به ادعای مطرح شده مبنی بر اینکه پلیس از شماره‌گذاری خودروهای ساخت داخل آمریکا در حالی سرباز زده که سایت ثبت سفارش باز بوده است گفت: پلیس بر اساس قوانین و آیین‌نامه‌ها عمل می‌کند و شماره‌گذاری هر نوع خودرویی را که به صورت قانونی انجام شده و ثبت سفارش شده باشد را انجام خواهد داد.

مهری تاکید کرد: پلیس راهور ناجا حتماً شماره‌گذاری خودروهایی که از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت سفارش شده باشند را انجام خواهد داد.

به گزارش خبرنگار این در حالی است که روز گذشته مهدی دادفر، در خصوص شماره گذاری خودروهای غیرآمریکایی ساخت آمریکا که امروز با اختلاف نظرهایی میان دستگاه‌ها روبه رو شده است، گفته بود: انجمن واردکنندگان خودرو همیشه مطابق قانون و منویات مقام معظم رهبری عمل کرده و به هیچ عنوان حاضر به نقض قانون با واردات خودروهای آمریکایی نیست اما در مورد شماره‌گذاری خودروهای غیرآمریکایی ساخت آمریکا امروز برداشت‌های ناثوابی توسط راهنمایی و رانندگی انجام شده است.

وی با بیان اینکه بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری در ممنوعیت واردات خودرو، شورولت هایی که به ایران وارد شده بود برگشت داده شد، افزود: با وجود این تصمیم سایت ثبت سفارش خودروهای ساخت آمریکا تا بهمن ماه 95 باز بود و وارد کنندگان در‌ آن مقطع اقدام به ثبت سفارش خودرو می‌کردند.

نایب رئیس انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به اینکه در حالی سایت ثبت سفارش خودرو تا بهمن ماه سال گذشته باز بود که از آبان ماه همان سال راهنمایی و رانندگی از شماره گذاری خودروهای ساخت آمریکا ممانعت می‌کرد، تصریح کرد: به اعتقاد ما تنها مرجع ممنوعیت یا محدودیت در خصوص واردات و صادارت خودرو وزارت صنعت است و این مرجع باید در این رابطه تصمیمات لازم را اعمال کند. نکته جالب توجه آنکه وزارت صنعت طی نامه‌ای به پلیس راهور از آنها دلیل عدم شماره گذاری خودروهای ساخت آمریکا را مطرح کرده اما آنها هیچ پاسخ قانع کننده‌ای را اعلام نکردند.

دادفر اضافه کرد: یک برداشت نا ثواب باعث شده تا 1910 دستگاه خودرو معطل شماره گذاری باشند، سوال واردکنندگان در ممنوعیت شماره گذاری این خودروها این نکته است که اگر این موضوع غیرقانونی بود چرا تا بهمن ماه سال گذشته سایت ثبت سفارش باز و مشکلی برای واردات وجود نداشت. ما اعتقاد داریم این تعداد واردکننده براساس قانون و مقررات عمل کرده و نباید درگیر برداشت‌های نامعقول پلیس راهور شوند.

وی افزود: به اعتقاد ما یقیناً باید شماره گذاری خودروها انجام شود مگر آنکه رهبری دستور ممنوعیت شماره گذاری آنها را اعلام کنند چرا که هیچ کس اجازه تفسیر به رأی منویات مقام معظم رهبری را ندارد.امروز بیش از هزار دستگاه خودرو درگیر اختلافات بین دستگاهی قرار گرفته‌اند. شاید وزارت صنعت در بستن سایت ثبت سفارش تعلل به خرج داده اما ناجا نمی‌تواند بدون هماهنگی تصمیم به عدم شماره گذاری خودروها کند.

نایب رئیس انجمن واردکنندگان خودرو با تأکید براینکه این خودروها امکان بازگشت ندارند، گفت: پلیس راهور نباید در راستای منویات رهبری که خود آن را تفسیر کرده شماره گذاری خودروهای ساخت آمریکا که در‌آن مقطع به صورت قانونی به کشور وارد شده بود را ممنوع کند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۴۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟

به گزارش خبرنگار مهر، شورای نگهبان تیرماه سال گذشته با بررسی طرح، مالیات بر عایدی سرمایه ۱۹ مورد ایراد گرفت و آن را به مجلس بازگرداند. در نهایت بعد از گذشت یک سال نمایندگان مجلس نهم اردیبهشت ماه ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر عایدی سرمایه را برطرف و مجدد به شورای نگهبان ارسال کردند.در این طرح املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل، انواع خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک) شخصی، انواع طلا، نقره، پلاتین و جواهرات و انواع ارز (ارز، رمز پول، رمز دارایی) مشمول پرداخت مالیات هستند.

نکته مهم آن است که مالیات بر عایدی سرمایه فقط در زمان فروش دارایی‌ها دریافت می‌شود؛ به عبارت بهتر، تمام دارایی‌هایی که پتانسیل واسطه‌گری و کسب سود در آن‌ها وجود دارد، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می شود؛ چراکه اتخاذ رفتار سوداگرانه توسط افراد، نقش اساسی در افزایش جهشی قیمت اقلام در بازه‌های زمانی مختلف دارد. بنابراین به‌طورکلی افرادی مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند که در فعالیت‌های اقتصادی غیرمولد و سفته بازی مانند خرید و فروش مسکن، خودرو، طلا و ارز، مشغول هستند.

نرخ مالیات بر عایدی سرمایه از صفر تا ۴۰ درصد است. همچنین در تعیین نرخ مالیات بر عایدی سرمایه عواملی مثل مدت‌زمان نگهداری در موضوع مالیات موثر است. مالیات بر عایدی سرمایه فقط زمانی قابل اخذ است که دارنده ملک، خودرو، زمین، طلا و… بخواهد آن را بفروشد. این مالیات دو بخش دارد. مالیات بر معاملات مکرر و مالیات عایدی معاملات مکرر.

مالیات خودرو

مطابق با قانون مالیات بر عایدی سرمایه خودرو، نگهداری خودرو کمتر از یک سال ۳۰ درصد مالیات بر عایدی را در برخواهد داشت؛ یعنی اگر بعد از یک سال خودرویی که خریده‌اید را بفروشید باید ۳۰ درصد مبلغ مابه‌التفاوت آن را مالیات بپردازید؛ اما اگر خودرو بیشتر از سه‌سال تحت مالکیت شما باشد، دیگر مالیاتی به آن تعلق نخواهد گرفت. چون هیچ دلالی برای رسیدن به سود، سه سال صبر نمی‌کند؛.

به صورت خلاصه یعنی اگر کسی یک خودرویی را بخرد و دو ماه بعد اقدام به فروش آن کند و دوباره یک خودرو دیگر بخرد و در چند ماه بعد آن را با قیمت بالاتری بفروشد، باید نسبت به مابه‌ازای مبلغ حاصل‌شده از خرید و فروش مالیات بپردازد.

بنابراین اگر مدت نگهداری خودرو کمتر از یک سال باشد، نرخ مالیات بر سود انتقال آن ۳۰ درصد، بین یک تا دو سال ۲۰ درصد و بیش از دو سال ۱۰ درصد است.

معافیت های مالیاتی خودرو

بر اساس طرح مذکور انتقال خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک) شخصی، متعلق به فرد غیرتجاری بالای هجده سال در صورتی‌که دوره تملک آن بیش از یک سال باشد و شخص فوق، مالک تمام یا بخشی از خودروی سواری دارای شماره انتظامی شخص دیگری نباشد، شامل پرداخت مالیات نمی‌شود.

همچنین عایدی سرمایه حاصل از انتقال خودروی سواری دارای شماره انتظامی شخصی متعلق به سرپرست خانوار، در صورتی‌که دوره تملک آن بیش از یک سال باشد و این شخص فقط یک خودروی شخصی دیگر داشته باشد، مشمول مالیات نمی‌شود. درباره سرپرست خانوار، شرط دوره تملک بیش از یک سال، می‌تواند در هر پنج سال یک‌بار رعایت نشود. همچنین خودرویی که به ارث می‌رسد، شامل پرداخت مالیات نمی‌شود.

به صورت خلاصه، فروش تنها خودرو سواری با مالکیت بیشتر از یک سال، یک خودروی مازاد برای سرپرست خانوار، تعویض تنها خودروی فرد در کمتر از ۶ ماه و خودروی ارثی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف است.

کد خبر 6092860 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • ممنوعیت تردد خودروهای سنگین در ۷ محور شمالی کشور از امروز تا شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه
  • لوازم یدکی رنو
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما / ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • تغییر قیمت گواهی اسقاط برای شماره گذاری هایما/ ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • توضیحات پلیس برای عدم شماره‌گذاری تاکسی‌های برقی و ون‌ها
  • ظهور خودروهای پرنده در آسمان چین/ ثبت سفارش در سال جاری!
  • ممنوعیت استفاده از «چراغ زنون» و استیکر
  • متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟
  • ممنوعیت استفاده از چراغ زنون و استیکر تزئینی برای خودرو
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟