Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سیدرضا امیری صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز، دوشنبه، 8 خردادماه در آیین افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن که در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به شعار نمایشگاه بیست‌و‌پنجم، «قرآن؛ اخلاق؛ زندگی» گفت: قرآن کریم آیینه تمام‌نمای فضائل و اخلاق عملی است؛ با اخلاق عملی و استعانت از آموزه‌های قرآنی و اهل بیت(ع) است که می‌توان مؤلفه‌های سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی را در جامعه شاهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: انس با قرآن و به کارگیری مفاهیم اخلاقی سبب جاری شدن اخلاق در جامعه می‌شود که جلوه‌ها و مصادیق اخلاق عملی عبارت از صداقت و راستگویی، وفای به عهد، همنوایی و هم‌دردی و توجه به فقرا و زیردستان است.
صالحی امیری با بیان اینکه اخلاق گمشده جامعه امروزی است و ضروری‌ترین نیاز جامعه اخلاق و اخلاق‌مداری است، اظهار کرد: اخلاق بزرگ‌ترین سرمایه جامعه و دولتمردان است و اخلاق و فضیلت جوهر فرهنگ و فرهنگ زیرساخت توسعه جامعه است؛ جامعه بدون اخلاق ره به جایی نخواهد برد و اگر بنا باشد در جامعه‌ای امن و آرام و باثبات زندگی کنیم باید اخلاق را توسعه بدهیم و اگر بنا باشد از آسیب‌های اجتماعی به دور باشیم باید اخلاق را ترویج دهیم و اخلاق اکسیر نجات‌بخش جامعه است و بدون اخلاق جامعه به مقصد و مقصود خود نخواهد رسید.
وی با طرح این سؤال که چرا در جامعه رویکرد اخلاقی آنچنان که مورد انتظار است، مشاهده نمی‌شود و چرا به همدیگر نگاه قهرآمیز داریم، گفت: همه اینها به دلیل افول اخلاق است و ما وظیفه داریم با تمسک به اصول اخلاقی برآمده از قرآن کریم بر این کاستی‌ها و آسیب‌ها فائق بیاییم و باید جامعه‌ای پایبند به اخلاق قرآنی را پایه‌گذاری کنیم و برای جامعه اخلاق‌مدار و اخلاق‌محور قرآنی باید صداقت، شفافیت، پرهیز از تهمت و انگ‌زنی و پرهیز از وعده‌های دروغین و گفت‌وگو و تعامل را مد نظر قرار بدهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در جامعه دارای اخلاق و فضیلت‌های اخلاقی، شاهد انسجام و همنوایی و همدردی افراد جامعه خواهیم بود؛ در جامعه اخلاق خشونت جایی ندارد و گفت‌وگو و تعامل نقش محوری پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه عامل اصلی منازعه و مناقشه دوری از اخلاق است، تأکید کرد: گفت‌وگو به دلیل نیاز جامعه امروز باید در محور فعالیت‌های فرهنگی قرار گیرد و قرآن کریم در موارد متعددی بر ضرورت گفت‌وگوی محترمانه و منصفانه تأکید دارد؛ گفت‌وگو باید وسیله‌ای باشد برای یافتن ارزش‌های مشترک که مبنای عمل قرار گیرد و لازمه گفت‌وگوی مثبت دینی پذیرش تعدد فرهنگی و قبول حد تساوی و برابری و آزادی برای تمامی فرهنگ‌هاست.
صالحی امیری افزود: هدف گفت‌وگو باید فهم دیگران باشد؛ گفت‌وگو باید مبتنی بر ارزش‌های دینی و مفاهیم قرآنی پایه‌ریزی شود و عادلانه باشد یعنی طرفین گفت‌وگو برتری برای خود قائل نباشند و باید با احترام به تفکر و اعتقادات و اندیشه و آداب و رسوم همدیگر همراه باشد.
وی با تأکید بر اینکه گفت‌وگو علاوه بر گفتن، مستلزم شنیدن نیز است، اظهار کرد: گفت‌وگو ابزار مهم و کلید گشاینده قفل درب‌های بسته و تنها محصول عقل جمعی انسان‌ها در طول تاریخ بوده است؛ جامعه امروز می‌تواند با استعانت از قرآن و آموزه‌های قرآنی و اهل بیت(ع) به این هدف مهم دست بیاید و از این طریق می‌توانیم به کاهش آسیب‌های اجتماعی دست پیدا کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی را می‌توان در شاخص‌های مانند الگوی مصرف فرهنگی و اوقات فراغت جستجو کرد؛ برای تحقق سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی از منظر قرآن باید گفتمان‌سازی در سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی با استعانت از قرآن شکل بگیرد.
وی افزود: این گفتمان باید از سطح به عمق حرکت کند؛ این گفتمان باید از احساس به عقلانیت حرکت کند؛ این گفتمان از سطح دولت به سطح جامعه حرکت کند و از شعار به شعور و از سطح خرد به کلان و از سطح سخت‌افزار به نرم‌افزار حرکت کند؛ در چنین جامعه‌ای است که ما شاهد اصلاح الگوی مصرف در خانواده و تحقق ارزش‌ها و ارتقای اخلاق عمومی در سطح ملی خواهیم بود.
صالحی امیری گفت: گسترش عدالت اجتماعی، وجدان کاری، انضباط اجتماعی، مسئولیت‌پذیری، تقویت روحیه کار جمعی و توجه به مصلحت‌های ملی و جمعی و خردورزی و منطق‌گرایی از آثار سبک زندگی اسلامی و قرآنی است و کاهش آسیب‌های اجتماعی، بی‌انضباطی، قانون‌گریزی، حاشیه‌نشینی، بی‌هویتی و ده‌ها مسئله دیگر نتیجه دوری از این سبک زندگی است.
وی تأکید کرد: افزایش سرمایه‌ اجتماعی یعنی امید به آینده، روحیه مشارکت اجتماعی، اعتماد به نظام و نهادهای حکومتی و رضایت اجتماعی و سلامت فرهنگی، اعتماد به رسانه‌های جمعی و اتحاد و انسجام و وحدت محصول سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی است؛ از این منظر برای ترویج اخلاق و فضائل انسانی باید آموزه‌های قرآنی در جامعه به طور پیوسته جاری و ساری باشد در این شرایط است که اخلاق در رفتار مردمان و تعاملات انسانی متجلی می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اظهار کرد: برای بازتولید اخلاق نیازمند زمینه‌هایی هستیم که از جمله آنها تلاش حداکثری حوزه‌های علمیه و مراکز دینی، حضور فعال نخبگان دینی، رسانه‌ها خصوصا صدا و سیما و آموزش و پرورش و نهادهای آموزشی، نهادهای قرآنی و معرفتی کانون‌های توسعه رفتار و سبک زندگی قرآنی در جامعه هستند از این منظر باید تلاش کنیم با ایجاد نمادسازی در میان آحاد جامعه اخلاق عملی را تعریف کنیم که با وجود شخصیت بزرگ دینی این سرزمین، وجود شخصیت‌های بزرگ در ادوار انقلاب اسلامی می‌توانند سرمشق خوبی برای توسعه اخلاق در جامعه باشند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۹۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است

به گزارش قدس آنلاین رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص جزئیات حرکت هم‌افزای ملی زندگی با آیه‌ها، نکات زیر را مرقوم فرمودند:

بسمه تعالی

کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است. مراقب باشید در نیمه‌ی راه رها نشود.

پیگیری نکردن کارها و روزآمد نکردن برنامه‌ریزی‌ها آفت بزرگ سرفصل‌های شوق‌انگیز است.

در باب قرآن، کار لازم ابتدایی، فهم معانی کلام خداوند است و البته حفظ هم بسیار مهم است.

گفتنی است؛ پویش ملی زندگی با آیه‌ها با محوریت حفظ موضوعی آیاتی از قرآن کریم در ماه رمضان با مشارکت بیش از ۱۰ میلیون نفر و محوریت ۳۰ آیه کلام الله مجید برگزار شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • زیرآب زنی با نهی از منکر فرق دارد ‍!
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • نشست گفتمان سازی بیانات مقام معظم رهبری
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • ضرورت گفتمان سازی و تبیین راهبرد جامع برای تحقق شعار سال
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد