Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-01@15:14:58 GMT

در سیاست موشکی‌ تغییری ایجاد نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۷۹۸۵۸

در سیاست موشکی‌ تغییری ایجاد نمی‌شود

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، بهرام قاسمی در نشست خبری صبح روز دوشنبه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هشت نفر از صیادان ایرانی که در سومالی گرفتار بودند همچنان در اسارت هستند، خانواده‌ها نامه‌ای به آقای روحانی نوشتند به این امید که پس از دو سال و دو ماه راه نجاتی برای آنها پیدا شود. جزئیات پرونده آنها در چه مراحلی است و تأیید می‌کنید که آقای روحانی دستور پیگیری داده‌اند؟ گفت: این موضوع به سال 1394 برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

37 صیاد به اسارت درآمدند و تعدادی از آنها فرار کرده، تعدادی آزاد شده و متأسفانه چند نفر هم جان خود را از دست دادند و در نهایت هشت تن از این صیادان عزیز همچنان در اسارت دزدان دریایی هستند.

وی ادامه داد: پرونده مفتوح و بسیار پیچیده است. شاید بتوانم بگویم کانال‌های مختلف به صورت هفتگی در دستگاه‌های مختلف آن را تحت پیگیری دارند. امیدواریم با اقداماتی که در جریان است شاهد آزادی آنها باشیم و بتوانند به وطن و نزد خانواده‌های خود بازگردند.

قاسمی با بیان اینکه خانواده صیادان اسیر در سومال نامه‌ای به رییس جمهور نوشته‌اند،‌ افزود: دستورات لازم صادر شده اما پیچیدگی‌های این مسیر در گذشته کار را تا حدی ناهموار کرده است ولی به هر حال تلاش‌ها ادامه دارد، ارتباط‌ها وجود دارد و امیدواریم بتوانیم هر چه سریع‌تر اخبار مثبتی در این خصوص داشته باشیم.

وی همچنین در پاسخ به بخش دیگری از این سوال مبنی بر اینکه رویترز خبری در رابطه با دزدیده شدن قایق ایرانی دیگری در سومالی، خاطرنشان کرد: خبر دیگر در رابطه با لنج دیگر ایرانی بود که در سومالی توسط دزدان دریایی به اسارت گرفته شده است. در حال بررسی موضوع هستیم اما هنوز اطلاعات دقیقی نمی‌توانم در رابطه با اینکه چند نفر هستند و چه تعداد از آنها ایرانی هستند را ارائه کنم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: فکر می‌کنم همه سرنشین‌ها ایرانی نیستند و احتمالاً از یک یا دو ملیت دیگر در این لنج حضور داشته‌اند ولی اخبار دقیق‌تر را متأسفانه هنوز در این ارتباط دریافت نکرده‌ایم.

اگر صحبت‌های آقای "نبویان" درست باشد، حتما اقدام قضایی می‌کنیم

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اتهامات اخیر سید محمود نبویان یک فعال سیاسی به دولت و شخص ظریف مبنی بر این‌که آقای ظریف با آمریکایی‌ها توافق کرده که در ازای کاهش تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، تهران سردار قاسم سلیمانی را به آمریکایی‌ها تحویل دهد، گفت:‌ آیا باید به این‌گونه سخنان جواب داد. من نمی‌دانم این شخص کیست. من در جریان کلیت این سخنان هستم. سخنانی است که باید به آن خندید. صحبت‌های عجیبی است؛ اگر واقعیت داشته باشد. امیدواریم که چنین حرف‌هایی درست نباشد و یک ایرانی در حدی از درک و درایت باشد که این‌گونه سخنان نادرست و دروغ را نگوید. این سخنان ناپسند و غلط است و نمی‌فهمیم که این‌گونه سخنان بر اساس چه اصول دینی و اخلاقی می‌تواند مطرح شود. شاید این صحبت‌هایی است که از درون موساد و سازمان سیا شنیده و مطرح می‌شود و ما نمی‌توانیم باور کنیم که در ایران کسی بتواند این‌گونه سخنان غلط و دروغ را مطرح کند.

وی ادامه داد: سیاست ما در وزارت خارجه در طول چند سال اخیر در برابر بی‌حرمتی‌هایی که انجام شده صبر و مدارا بوده و هرگز فکر نکرده‌ایم که به سیستم قضایی مراجعه کنیم، ولی اگر چنین موضوعی درست باشد، حتما اقدام قضایی می‌کنیم. کار را با تمام توان و جدیت وافر پیگیری می‌کنیم. این سخنان در صورتی که درست باشد سخنانی ناروا و نادرست است و نمی‌توان به راحتی از آن عبور کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز در ادامه نشست رسانه‌ای خود با خبرنگاران در ارتباط با درگیری اخیر ایجاد شده بین مرزبانان ایرانی در آذربایجان غربی و گروه‌های تروریستی در مرز ترکیه و تأکید فرمانده مرزبانی ناجا مبنی بر اینکه ترکیه را مسئول این اقدام می‌دانیم و این کشور باید پاسخگوی این موضوع باشد، گفت: اتفاق صورت گرفته اتفاق ناخوشایندی بود، ما این موضوع را از کانال‌های دیپلماتیک به دولت ترکیه ابلاغ کردیم.

وی با بیان اینکه امیدواریم دیگر شاهد چنین اقدامات ناگوار در مرزهای خود با ترکیه نباشیم، افزود: امیدواریم که ترکیه پاسخ مناسبی را در این زمینه ارائه کند و ما بر اساس این پاسخ اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

هیچ گروه مخالف کشور ترکیه در داخل خاک ایران نیست

در همین راستا خبرنگاری خطاب به سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که برخی از رسانه‌های ترکیه مدعی هستند که تعدادی نیروهای تروریستی پ.ک.ک در برخی از نقاط مرزی ایران مستقر شده‌اند و درواقع آنها مدعی هستند که ایران به این عناصر پناه داده است که بهرام قاسمی گفت: این سخنان فرافکنی و کذب است و ما درخواست خودمان را از طریق هیچ گروه تروریستی خشن و گروه‌هایی که به خشونت روی آورده‌اند و علیه همسایگان اقداماتی انجام می‌دهند نداریم. من این ادعاها را تکذیب می‌کنم و هیچ گروه مخالف کشور ترکیه در داخل خاک ایران نیست. اینها فضاسازی رسانه‌ای است و شاید با اهداف مشخص در برهه کنونی انجام می‌شود.

انتخابات در خارج از کشور در شرایط سالمی برگزار شده است

خبرنگاری با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در خارج از کشور خطاب به این دیپلمات کشورمان گفت برخی از رسانه‌ها در داخل کشور این موضوع را مطرح کردند که در برخی از صندوق‌های رأی در خارج از کشور به نفع آقای روحانی فعل و انفعالاتی صورت گرفته و شکایت‌هایی نیز در این ارتباط به شورای نگهبان ارائه شده است، نظر شما به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه در این ارتباط چیست؟ که قاسمی گفت: من چنین موضوعی را تکذیب می‌کنم. انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور بر اساس مکانیسم‌هایی که در گذشته وجود داشته برگزار شده و نمایندگان شورای نگهبان و ستاد انتخابات بر سر صندوق‌ها حضور داشته‌اند. از گذشته ما شاهد هیچ‌گونه تخلفی در صندوق‌های رأی در خارج از کشور نبودیم و اگر شکایتی در این ارتباط مطرح شده در صلاحیت شورای نگهبان است که آن را بررسی کند و آنچه که این شورا می‌گوید ملاک عمل ما است.

وی افزود: من به عنوان عضوی از وزارت امور خارجه که مجموع تحولات را دنبال می‌کند فکر می‌کنم چنین خبری دروغ محض است و انتخابات در خارج از کشور در شرایط سالمی برگزار شده است.

در نشست مطبوعاتی سخنگوی وزارت خارجه خبرنگاری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در اولین روز ماه مبارک رمضان در ارتباط با برخی از کشورهای مرتجع و هم‌چنین تاکید ایشان مبنی بر این‌که در زمینه ذکر مبانی اسلام آحاد مردم و مسوولان صریح باشند، اظهار کرد: صحبت‌های مقام معظم رهبری صحبت‌های شیوایی بود که باید با ذکاوت و هوشمندی تمام از این مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران دفاع کنیم.

وی ادامه داد: منویات مقام معظم رهبری همیشه مورد توجه ما بوده و با دقت بیش‌تری این فرمایشات را پیگیری می‌کنیم.

مواضع ترامپ درباره ایران در ریاض "نابجا" و "بی‌ربط" بود

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اتهامات ترامپ به ایران در سفر اخیرش به ریاض مبنی بر این‌که تهران از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند، اظهار کرد: این مواضع نابجا، غلط و بی‌ربط برخی از کشورها در مورد ایران در خصوص بحث تروریسم، بحث جدیدی نیست و فرافکنی است.

وی این سخنان را غیر قابل باور و غیر قابل قبول عنوان کرد و گفت: سفر ترامپ به کشوری که مولد و مروج خشونت و تروریسم است باطل بودن این‌گونه ادعاها را مشخص می‌کند و ترامپ باید به این تناقض پاسخ دهد که چگونه کشوری که در همان ایام درگیر برگزاری انتخابات باشکوهی بود را در کشوری که در دادگاه‌های آمریکا به صورت رسمی محکوم شده و مواضع آن در چند دهه گذشته نسبت به تروریسم برای افکار عمومی مشخص و مبین است، متهم به ترویج تروریسم می‌کند.

خبرنگار دیگری با اشاره به توافق‌نامه آستانه 4 مبنی بر این‌که سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به عنوان ضامن آتش بس در سوریه مناطق کاهش تنش را مشخص کنند و سخنان اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی مبنی بر این‌که ایران آمادگی دارد در صورت لزوم، برای نظارت بر مناطق شمول کاهش تنش، نیرو اعزام کند، گفت: مذاکرات و گفت‌وگو بین سه کشور ایران، روسیه و ترکیه که در چارچوب مذاکرات آستانه، ضامن اجرای آتش بس در سوریه هستند ادامه دارد. کارشناسان سه کشور مذاکراتی را با یکدیگر بر روی نقاط تعیین کاهش تنش انجام داده‌اند. هم‌چنین تلاش‌های خوبی صورت گرفته و اگر زمینه‌ها و نتیجه‌گیری‌های لازم صورت گیرد فکر می‌کنم نیروهایی از سوی این سه کشور برای نظارت بر مناطق کاهش تنش اعزام شوند و ما آمادگی داریم که در صورت رسیدن به تفاهم لازم در ارتباط با نقشه راه مناطق کاهش تنش، این اقدام را انجام دهیم و به روند تحقق آتش بس در سوریه کمک کنیم.

در ادامه خبرنگار دیگری با اشاره به حضور رئیس‌جمهور آذربایجان در نشست ریاض و اظهار رضایت این مقام عالی رتبه آذربایجانی در ارتباط با این نشست، خطاب به سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نظر جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با مواضع دو پهلوی مقامات آذربایجانی در نحوه تعامل با تهران چیست؟ که وی در پاسخ تصریح کرد: ما مانع حضور دیگران در اجلاس‌هایی که تشکیل می‌شود نیستیم. رییسان کشورها می‌توانند در هر اجلاسی که می‌خواهند شرکت کنند و رفت و آمد داشته باشند. برای ما مهم آن چیزی است که در صحنه عمل می‌بینیم. موضوعی که ممکن است در برخی موارد متضاد با آن‌ چیزی باشد که در رسانه‌ها مطرح می‌کنند.

قاسمی ادامه داد: ایران و آذربایجان رابطه خوبی با یکدیگر دارند و امیدواریم دو طرف حق همسایگی را به خوبی انجام دهند.

خبرنگار دیگری در ارتباط با محتوای دیدار اخیر حسین امیرعبداللهیان با نماینده حماس پرسید که سخنگوی وزارت خارجه گفت: من در مورد این دیدار اطلاعی ندارم.

وی افزود: این نوع مذاکرات همواره و هر روز در سطوح مختلف بین مقامات ایران با دیگر مقامات در تهران و نمایندگی‌های ما در خارج از کشور انجام می‌شود و امری غیر عادی نیست.

بحث در مورد چرایی انتخاب نشدن سفیر ایران در سوئیس و طولانی شدن روند این انتخاب از دیگر سوالاتی بود که در این نشست بار پرسیده شد که قاسمی در پاسخ گفت: این موضوع دلیل خاصی ندارد و فکر می‌کنم با استقرار دولت جدید سفیر جدید در این کشور نیز مشخص شود، البته در حال حاضر سفارت‌خانه ما در این کشور تمام وظایف خود را انجام می‌دهد، البته به طور قطع حضور سفیر نیز لازم است.

قاسمی ادامه داد: شاید به دلیل انتخابات و باز بودن دست رئیس‌جمهور، مقداری به عزل و نصب‌ها توقف داده شد و اکنون با توجه به برگزاری انتخابات فکر می‌کنم شرایط برای انجام عزل و نصب‌های لازم فراهم شده باشد.

هر اتفاقی می‌تواند روی دهد

خبرنگار دیگری در این نشست در ارتباط با صحبت تیلرسون وزیر خارجه آمریکا مبنی بر این‌که شاید در آینده با ظریف صحبت کند و آیا اکنون در این ارتباط برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است توضیح داد: چنین قرار و تصمیمی وجود ندارد ولی شما باید توجه کنید دیپلماسی یک دامنه وسیعی است و هر اتفاقی می‌تواند یک روزی بیفتد.

در ادامه این نشست مطبوعاتی خبرنگاری گفت، مقامات خزانه‌داری آمریکا گفته‌اند که می‌خواهند مجوز فروش هواپیما به ایران از جمله بوئینگ را مجددا مورد بررسی یا بازبینی قرار دهند. اگر چنین اتفاقی انجام شود واکنش جمهوری اسلامی ایران چه خواهد بود که سخنگوی وزارت خارجه در واکنش تاکید کرد: ما به طور رسمی چنین چیزی را در مورد این موضوع دریافت نکرده‌ایم و مثل شما مطالبی در این ارتباط شنیده‌ایم.

قاسمی خاطرنشان کرد: هیچ دولتی نمی‌تواند مفاد برجام را به صورت گزینشی و دل‌بخواه تعریف کند. بخشی را بپذیرد و بخشی را نه. به بخشی پایبند باشد و به بخشی دیگر پایبند نباشد. تمام مفاد برجام باید مورد توجه قرار بگیرد و نمی‌توان با آن برخورد گزینشی داشت. در مورد آن‌چه شما گفتید ما چیزی رسمی دریافت نکرده‌ایم و اگر چنین موضوعی درست باشد، ما پیش‌بینی‌های لازم را داشته‌ایم. سکوت نمی‌کنیم و اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

اجلاس ریاض با ناکامی و مشکلات زیادی رو به رو شد

خبرنگاری به ماجراهای بعد از نشست ریاض اشاره کرد و پرسید، بعد از این اجلاس امیر کویت و قطر با آقای روحانی صحبت کردند، از دیگر سو به نظر می‌رسد اختلافاتی بین برخی از اعضای شورای همکاری خلیج فارس و عربستان ایجاد شده و اظهاراتی هم به نقل از امیر قطر بعد از این اجلاس منتشر شد. به طور کلی نظر جمهوری اسلامی ایران در مورد این تحولات چیست؟

سخنگوی وزارت خارجه نیز در پاسخ گفت: باید به اتفاقاتی که صورت گرفته و در رسانه‌ها و مطبوعات منطقه منعکس شده با چند زاویه نگاه کرد و نگاه تک بعدی کافی نیست.

وی با اشاره به اجلاس ریاض و حضور عربستان در این اجلاس گفت: حضور قدرت‌های خارجی در منطقه همواره مخل امنیت، وحدت و تفاهم کشورهای منطقه بوده است. اجلاس ریاض با اهداف خاصی برگزار شد گرچه با ناکامی‌ها و مشکلات زیادی نیز رو به رو شد و برخی از این مشکلات اکنون خود را بروز داده‌اند.

بیانیه نشست "ریاض" بیانیه‌ای یک جانبه از سوی کشور میزبان بود

بعضی کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس ریاض قبل و بعد آن با ایران تماس داشتند

قاسمی ادامه داد: دولت عربستان از برخی کشورهای عربی و اسلامی دعوت کرد که در نشستی در ریاض شرکت کنند. برخی از این کشورهای شرکت‌کننده بعد از اجلاس و قبل از آن تماس‌هایی را با ایران داشتند که در جریان این تماس‌ها به ما اطلاع دادند که آنها از وجود هیچ‌گونه بیانیه‌ای آگاه نبوده‌اند و صحبتی از بیانیه نبوده است.

وی گفت: آنها هم‌چنین به ما گفتند که با مفاد این بیانیه موافق نیستند،‌ چنان‌که برخی از کشورها این موضوع را به صورت رسانه‌ای اعلام کردند و برخی نیز در تماس‌های دیپلماتیک با ما به این موضوع اشاره کردند. بیانیه ریاض بیانیه‌ای یک جانبه از سوی کشور میزبان بود.

قاسمی با تاکید مجدد مبنی بر این‌که سیاست‌های قدرت‌های بزرگ در منطقه هیچ‌گاه سیاست‌های وحدت آفرین و ثبات بخش در منطقه نبوده است، خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که در برخی از کشورهای منطقه از جمله خلیج فارس در چند روز اخیر رخ داده است به نظر می‌رسد ناشی از این اجلاس و عوارض آن است.

وی با بیان این‌که ما اصراری نداریم در مورد کم و کیف مسائلی که بین کشورهای خلیج فارس رخ داده و وجود دارد صحبت کنیم، افزود: اگر مشکلاتی به وجود آمده ناشی از این اجلاس و چیدمان نادرستی است که به اسم تمامی کشورها صورت گرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه بار دیگر به سیاست جمهوری اسلامی ایران در مورد منطقه اشاره کرد و افزود: سیاست ما در ارتباط با تعامل با کشورهای منطقه روشن است و سعی می‌کنیم با زبان مودت صحبت کنیم و فاصله‌ها را کم کنیم.

وی به نوع رابطه ایران با کشورهایی چون قطر، عمان و کویت اشاره کرد و افزود: روابط و گفت‌وگو با مقامات این سه کشور وجود داشته و دارد، گرچه ممکن است اختلاف سلیقه‌هایی نیز وجود داشته باشد که این یک امر طبیعی است.

قاسمی خاطرنشان کرد: ما برای دیگران تعیین تکلیف نمی‌کنیم. قبل از برگزاری اجلاس ریاض به کشورهای عربی و اسلامی هشدار داده بودیم که در برابر توطئه‌های رژیم صهیونیستی در راستای ایجاد انشقاق بین جوامع اسلامی هوشیار باشند و امیدواریم بتوانیم در راستای تفاهم و رایزنی‌هایی که با کشورهای منطقه داشته و خواهیم داشت، بر مشکلاتی که در این منطقه وجود دارد فائق آییم.

خبرنگار دیگری درباره مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با ادامه جنایت‌ها و اشغالگری‌های رژیم صهیونیستی از سخنگوی وزارت خارجه پرسید که وی در پاسخ گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در مورد این رژیم کاملا روشن و تغییرناپذیر است.

وی افزود: تا زمانی که اشغال‌گری هست مقاومت و مبارزه نیز هست.

اعتقاد نداریم که تحریم‌های اخیر آمریکا که به اقدام متقابل ایران منجر شد نقض برجام است

خبرنگار دیگری از بهرام قاسمی پرسید به تازگی آقای نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اعلام کرده است که بین بررسی‌های این کمیسیون و گزارش سه ماهه‌ای که وزارت خارجه در مورد برجام داده است، اختلافاتی وجود دارد که وی در پاسخ خاطرنشان کرد: من در مورد ذهنیت و نظر ایشان اطلاع دقیقی ندارم. بر اساس توافقی که صورت گرفته هر سه ماه وزارت خارجه در تاریخ مشخصی گزارشی از روند اجرای برجام به کمیسیون امنیت ملی ارائه می‌کند و این کمیسیون نیز با برگزاری نشست‌هایی این گزارش را بررسی می‌کند.

وی هم‌چنین در پاسخ به این سوال که یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی اعلام کرده تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران که به اقدام متقابل تهران منجر شد، نقض برجام است گفت:‌ ما چنین چیزی را نشنیده‌ایم و به چنین چیزی اعتقاد نداریم.

دولت‌ها در برخورد با مردم خود از رافت لازم برخوردار باشند

قاسمی در پاسخ به سوالی در مورد نحوه رفتار اخیر عربستان سعودی با برخی از مخالفانش گفت: توصیه ما این است که دولت‌ها در برخورد با مردم خود از رافت لازم برخوردار باشند و اجازه اظهارنظر به آن‌ها بدهند و به خاطر هر سخنی آن‌ها را تبعید نکنند یا به حبس نفرستند.

وی هم‌چنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که گفته شده وزیر خارجه قطر در سفری که به عراق داشته با سردار سلیمانی دیدار کرده است، گفت: من در مورد این خبر و موضوع نظری ندارم.

ما دولت بحرین را به خویشتن داری، احترام به عقاید دیگران و خودداری از خشونت و زور توصیه می‌کنیم

خبرنگار دیگری در ادامه این نشست مطبوعاتی در ارتباط با افزایش برخوردها از سوی دولت بحرین با شیخ عیسی قاسم و طرفدارانش پرسید که قاسمی گفت: ما در روابط با سایر کشورها از جمله همسایگان از اصل عدم مداخله در امور داخلی دیگری پیروی می‌کنیم. اما آن‌چه که در حوادث اخیر در بحرین اتفاق افتاده است، اقدامات ناگوار و محکوم است و ما دولت بحرین را به خویشتن داری، احترام به عقاید و افکار دیگران و خودداری از درگیری و به کار بردن خشونت و زور توصیه می‌کنیم.

قاسمی تصریح کرد: متصل کردن ناراضیان داخلی به خارج از مرزها و سرکوب آن‌ها تا یک ظرف زمانی مشخصی می‌تواند پاسخ‌گو باشد اما وقتی به نقطه جوش خود برسد فوران می‌کند و مشکلات بیش‌تری را ایجاد می‌کند.

عربستان فکر می‌کند با سلاح و پول می‌تواند امنیت را بخرد

قاسمی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه به نظر ایران هدف عربستان از خرید چندصد

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۹۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوانان باید از منطق سیاست‌ها و رفتار نظام با خبر باشند | آنها بدانند چرا حاضر به ایجاد روابط با برخی کشور‌ها نیستیم | دانش‌آموزان را از خطر‌ها و دشمنی‌ها آگاه کنید

رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز معلم در دیدار هزاران نفر از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور، تکریم و تشکر از معلم را وظیفه فرد فرد ملت خواندند و با اشاره به اینکه آموزش‌وپرورش از لحاظ اهمیت و تأثیرگذاری با هیچ دستگاه دیگری قابل مقایسه نیست، افزودند: هویت‌سازی نسل نوجوان و جوان و ایجاد شوق و امید در او، تحول مستمر، توانمندسازی مادی و غیرمادی معلمین، حمایت از مراکز تربیت معلم، تقویت معاونت پرورشی و الگوسازی در جامعه معلمین، مهمترین سرفصل‌های کاری آموزش‌وپرورش است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین گسترش تظاهرات حمایت از ملت فلسطین در آمریکا و کشور‌های دیگر را نشانه استمرار اولویت مسئله غزه در افکار عمومی جهان خواندند و تأکید کردند: جنایات رژیم صهیونیستی و همدستی آمریکا با او، حقانیت مواضع نظام و ملت ایران را در نفی رژیم اشغالگر و بدبینی به آمریکا اثبات کرد و همه بدانند هیچ راه حلی برای حل مسئله فلسطین جز بازگشت این سرزمین به صاحبان مسلمان، یهودی و مسیحی آن وجود ندارد و روابط با رژیم صهیونیستی و عادی‌سازی، مشکلی را حل نخواهد کرد.

ایشان با تبریک روز معلم به جامعه عزیز معلمان به عنوان پرورش‌دهندگان فضیلت و سازندگان آینده کشور، گفتند: توجه و احترام همگانی به معلمان، باعث ایجاد جاذبه بیشتر برای این شغل شریف، ارتقای سطح جامعه معلمین و در نتیجه، ارتقای کشور می‌شود و لازم است رسانه‌ها و صاحبان تریبون‌های عمومی در زمینه تبیین جایگاه معلم و ضرورت تمجید از او، فعال شوند.

رهبر انقلاب علت متفاوت بودن اهمیت آموزش‌وپرورش با دیگر دستگاه‌ها را تربیت منابع انسانی برشمردند و گفتند: همه دستگاه‌ها بکارگیرنده نیروی انسانی هستند، اما آموزش‌وپرورش، پرورش‌دهنده منابع انسانی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای معلمان فعال را هویت‌سازان نسل نوجوان و جوانان دانستند و گفتند: هر حرف و رفتار و موضع‌گیری و حتی اشاره معلم در شخصیت‌سازی نسل نو تأثیر دارد.

ایشان وجود نیروی انسانی خوب را غیرقابل مقایسه با منابع و سرمایه‌های طبیعی خواندند و گفتند: پیشرفت، امنیت، سلامت، علم و تحقق همه ارزش‌های انسانی و اسلامی در کشور در گرو وجود نیروی انسانی مناسب است که این کار عظیم برعهده آموزش‌وپرورش است.

حضرت آیت‌‎الله خامنه‌ای سخنان وزیر آموزش‌وپرورش در این دیدار را خوب ارزیابی کردند و افزودند: بحمدالله برخی نکاتی که در سال‌های گذشته بیان کرده‌ایم در مسیر اجرا قرار گرفته است.

رهبر انقلاب در تبیین سرفصل‌های مهم آموزش‌وپرورش، اجرای سند تحول را مهمترین خواندند و گفتند: از انفعال و کم‌توجهی به این سند در سال‌های گذشته، ضرر کردیم، اما بازنگریِ در حال نهایی شدن این سند و تدوین نقشه‌راه اجرایی آن خبر خوبی است که ترمیم سند تحول با استفاده از نخبگان داخل و خارج آموزش‌وپرورش، باید مستمر ادامه یابد.

«توانمندسازی»، سرفصل دومی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در باب وظایف آموزش‌وپرورش مطرح کردند.

ایشان گفتند: توانمندسازی معیشتی و مادی معلمان همیشه مورد تأکید بوده و اکنون نیز هرچه ممکن است باید در این زمینه تلاش شود.

رهبر انقلاب افزودند: توانمندسازی، اما محور دیگری هم دارد و آن قوام‌یافتگی کار «معلمی» است؛ یعنی معلم از نیروی معنوی و عشقی که در وجود هر انسانی به تعلیم و تربیت وجود دارد، استفاده کند و با بهره‌مندی از ملزومات، نیاز‌ها و تجربیات، شغل پرمرتبت معلم را قوام و استواری و استحکام دهد.

ایشان در همین بحث، نیت، روحیه، انگیزه و درک حقیقی از «معلمی» را لازمه پرورش نسل نو دانستند و افزودند: معلمی صرفاً با کلاس و تدریس محقق نمی‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین تقویت مراکز تربیت معلم را لازمه دستیابی جامعه معلمین به سطح تراز خواندند و افزودند: دانشگاه فرهنگیان و دیگر مراکز تربیت معلم باید کاملاً تقویت شوند.

سرفصل سومی که رهبرانقلاب به تبیین پرداختند، اهمیت و لزوم تقویت معاونت پرورشی بود. ایشان گفتند: در برهه‌ای عده‌ای می‌گفتند معاونت پرورشی لازم نیست و خود معلم در کنار تعلیم وظیفه پرورش را هم انجام می‌دهد؛ البته این حرف درست است، اما صرف توجه معلم به مسائل پرورشی کافی نیست و باید مجموعه‌ای، متولی این مسئله بسیار مهم باشد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، جلوگیری از ایجاد و شیوع آسیب‌های اجتماعی را جزو توقعات از جوانان خواندند و گفتند: مقدمه و شرط تحقق این مهم آن است که در خود مدارس آسیب‌های اجتماعی وجود نداشته باشد که این جزو وظایف معاونت پرورشی است.

تبیین صحیح مسائل بنیادی کشور و نظام برای نوجوانان و جوانان، وظیفه دیگر معاونت پرورشی بود که رهبر انقلاب با اشاره به آن گفتند: اگر میلیون‌ها جوان و نوجوان، مصالح بنیادی و مسائل اساسی کشور را بشناسند، از جبهه دوست و دشمن آگاه باشند و در مقابل اهداف دشمنان ملت واکسینه شوند، سرمایه‌گذاری عظیم رسانه‌ای و سیاسی دشمنان نتیجه‌ای نخواهد داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان باید از منطق و عقلانیت سیاست‌ها و رفتار نظام باخبر باشند و بدانند پشت شعار‌های «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیلِ» ملت چه منطقی نهفته است و چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشور‌ها و دولت‌ها نیست.

رهبر انقلاب در سرفصلی دیگر با تأکید بر اهمیت ثبات مدیریتی در آموزش و پرورش، تغییرات کوتاه‌مدت مدیریتی را موجب به ثمر نرسیدن کار‌های اساسی دانستند و گفتند: بنده در مدیریت‌های سطح بالا تا متوسط تأکید بر ثبات دارم تا بتوان برنامه‌ها و کار‌های مهم را دنبال کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به وجود الگو‌هایی برای اقشار در صنوف مختلف جامعه، الگوسازی و معرفی نمونه‌های برتر معلمان را ضروری و شوق‌آفرین خواندند و افزودند: آموزش و پرورش باید الگو‌های موفقی همچون معلمی که خوب تدریس می‌کند یا سال‌های طولانی از عمر خود را صرف تدریس کرده است، یا رنج رفت و آمد به مناطق دشوار برای تدریس به دانش‌آموزان را به جان خریده است، شناسایی، و این معلمان را به عنوان قهرمانان تعلیم و تربیت معرفی کند.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان و در بیان انتظارات از جامعه معلمان، معلم را نه فقط آموزنده علم بلکه پرورنده هویت دانش‌آموز خواندند و گفتند: معلم می‌تواند توانایی‌های بالقوه و استعداد‌های دانش‌آموز را همچون استخراج طلا و نقره از معدن، کشف و بالفعل کند؛ بنابراین معلم باید در کنار علم‌آموزی، انگیزه، همت، اعتماد به نفس و شوق به درس و کار هم به دانش‌آموز بدهد تا ظرفیت‌های درونی او شکوفا شود.

«دادن نگاه ملی به دانش‌آموز» انتظار دیگری بود که رهبر انقلاب با اشاره به آن گفتند: نگاه ملی یعنی دانش‌آموز بداند که تحصیل و کلاس درس قطعه‌ای از حرکت عمومیِ پیشرفت و جزیی از ماشین عظیم پیش‌برنده کشور و نظام است، بنابراین لازم است دانش‌آموزان را با افتخارات ملی، داشته‌های کشور، پیروزی‌های ناشی از راه‌های درست، آشنا و همچنین از خطر‌ها و دشمنی‌ها آگاه کنید.

ایشان امیدآفرینی را وظیفه دیگر معلمان دانستند و افزودند: امید تضمین‌کننده آینده کشور است و اگر کسی امید را در دل و جان جوان و نوجوان برانگیزد در واقع به ساخت آینده کشور کمک کرده است و به همین علت است که مکرراً بر امیدآفرینی اصرار می‌کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: افرادی که از سر لجاجت با نظام یا دولت یا اشخاص دیگر، جوانان را ناامید می‌کنند در واقع به آینده کشور لطمه می‌زنند.

«تشویق دانش‌آموزان به فعالیت‌های اجتماعی» و همچنین «مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان»، توصیه‌های دیگر رهبر انقلاب به معلمان بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانشان به مسئله غزه پرداختند و افزودند: با وجود تلاش‌های زیاد صهیونیست‌ها و پشتیبانان آمریکایی و اروپایی آن‌ها مسئله غزه همچنان مسئله اول دنیا است که اعتراض‌ها به جنایات رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا و گسترش آن به دانشگاه‌های اروپا از نشانه‌های استمرار حساسیت افکار عمومی جهان به مسئله غزه است.

ایشان افزایش روزافزون فشار افکار عمومی بر روی رژیم اشغالگر را ضروری خواندند و افزودند: رفتار وحشیانه و بی رحمانه سگ هار صهیونیستی باعث اثبات حقانیت موضع جمهوری اسلامی و ملت ایران شد و کشتار سی و چند هزار نفر که نیمی از آن‌ها زنان و کودکان هستند ذات شریر و خبیث رژیم صهیونیستی و حقانیت موضع همیشگی ایران را به همه دنیا نشان داد.

رهبر انقلاب، رفتار آمریکا و دستگاه‌های مرتبط با آن‌ها را در قبال «اعتراض بدون خشونت و تخریب» دانشجویان معترض به جنایات اسرائیل، دلیل دیگری بر اثبات موضع جمهوری اسلامی ایران در بدبینی به دولت آمریکا دانستند و گفتند: این موضوع به همه نشان داد که آمریکا شریک جرم و همدست صهیونیست‌ها در گناه نابخشودنی کشتار مردم غزه است و برخی حرف‌های به‌ظاهر دلسوزانه آن‌ها هم دروغ است؛ بنابراین موضع جمهوری اسلامی که نمی‌توان به دولت آمریکا خوش‌بین بود و به آن اعتماد کرد، اثبات شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تنها راه‌حل مسئله فلسطین را پیشنهاد مطرح شده از جانب ایران یعنی بازگشت فلسطین به صاحبان اصلی آن اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی خواندند و تأکید کردند: تا وقتی فلسطین به صاحبان خود بازنگردد مشکل غرب آسیا حل نخواهد شد و حتی اگر بیست، سی سال دیگر هم تلاش کنند که رژیم صهیونیستی را سر پا نگه دارند -که ان‌شاءالله نمی‌توانند- این مسئله، حل شدنی نخواهد بود.

رهبر انقلاب افزودند: فلسطین باید به مردم آن بازگردد و پس از تشکیل نظام فلسطینی، خودشان تصمیم بگیرند که با صهیونیست‌ها چه کنند.

ایشان با اشاره به تحرکاتی برای عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشور‌های منطقه، گفتند: بعضی‌ها خیال می‌کنند با این کار‌ها مسئله حل خواهد شد در حالی که با فرض عادی شدن روابط رژیم صهیونیستی با کشور‌های عربی اطراف، نه تنها مشکل حل نمی‌شود بلکه مشکل متوجه دولت‌هایی خواهد شد که با چشم بستن بر جنایات رژیم اشغالگر با آن دست دوستی داده‌اند و ملت‌ها به جان خود آن دولت‌ها خواهند افتاد.

در ابتدای این دیدار وزیر آموزش و پرورش در گزارشی از مراحل نهایی بازنگری در سند تحول خبر داد. آقای صحرایی، تصویب نقشه راه اجرایی سند تحول با محوریت معلمان، برنامه‌های درسی و تربیتی، مدارس و ارزشیابی تحصیلی را از دیگر فعالیت‌ها اعلام کرد.

استخدام کم‌سابقه ۷۰ هزار معلم با اولویت جذب دانشجو-معلمان، تکمیل و ساخت ۲۹۰۰ مدرسه در سراسر کشور، افزایش سهم دانش‌آموزان فنی‌وحرفه‌ای در مقطع تحصیلی متوسطه دوم، پیگیری سیاست «هر دانش‌آموز یک مهارت شغلی»، ارتقای امور پرورشی و مشاوره‌ای از جمله محور‌های گزارش وزیر آموزش‌وپرورش در این دیدار بود.

دیگر خبرها

  • سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد
  • جوانان باید از منطق سیاست‌ها و رفتار نظام با خبر باشند | آنها بدانند چرا حاضر به ایجاد روابط با برخی کشور‌ها نیستیم | دانش‌آموزان را از خطر‌ها و دشمنی‌ها آگاه کنید
  • نتانیاهو: احتمال رسیدن به معامله تبادل اسرا اندک است
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • (ویدئو) رئیس شورای شهر: تغییری در طرح ترافیک ایجاد نمی‌شود
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو + فیلم
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی/تعداد شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر رسید
  • تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور