Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز |

آیا اتصال چابهار به گوادر به توسعه چابهار کمک می‌کندیا تنها منافعی برای چین و هند دارد؟ این پرسشی بود که چندی پیش در یک گروه تلگرامی مطرح شد ومدیر کل ترانزیت و تعرفه سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ به آن گفت: این اتصال در تضاد منافع ملی است.

خسرو سرایی افزود: از دلایل واضح آن است که پاکستان گوادر را بسیار گران فروخت و چین با سرمایه گذاری عظیم ۴۶ میلیارد دلاری فقط برای بندر و بیش از ۲۰۰ میلیارد در سی پک دسترسی مناطق غرب خود را به آب‌های گرم ۱۴۰۰ کیلومتر نزدیکتر ساخته و دسترسی به منابع انرژی خلیج فارس و معادن و منابع سی آی اس را فراهم آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طرح اتصال چابهار به گوادر از طرف چین پشتیبانی نمی‌شود فقط پاکستانی‌ها این موضوع را پیگیری می‌کنند تا با دسترسی به پسکرانه مشترک دو بندر از طریق چابهار کالایی که به چین فروخته را به لحاظ اقتصادی توجیه پذیر سازند.

این کارشناس حمل‌ونقل تاکید کرد: همچنین عرض شد پاکستانی‌ها هیچ‌گاه در مذاکرات مشخص نکرده اند منطورشان از اتصال ریلی با چابهار دقیقا چیست؟ آیا این اتصال در نقطه بندرخواهد بود یا در نقطه‌ای دورتر به شبکه راه آهن وصل خواهد شد کهباید این موضوع هم سوال شود و مورد بررسی قرار گیرد که کدام نقطه مورد نظر پاکستانی هاست.

سرایی تاکید کرد: اگر نقطه اتصال در بندر باشد از دیدگاه اقتصاد حمل و نقل بی معناست اگر باری متعلق به ایران باشد در ۱۲۰ کیلومتری یک بندر در بندر دیگری تخلیه شود و اگر بار متعلق به آسیای میانه است ما به راحتی کمک می‌کنیم به گوادر تا در ابتدای کار خود که لینک پسکرانه‌ای مناسبی ندارد با استفاده از لینک‌های ایران بندر جدید چابهار را «بای پس» کنند.

این در حالی است که بهرام امیر احمدیان، استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر متخصص در حوزه مطالعات اوراسیا در این باره معتقد است: پاکستان برای جلوگیری از حضور بیشتر دریایی هند در منطقه و تامین منافع بیشتر چین و به نحوی جلب رضایت ایران و خنثی کردن تبلیغات منفی علیه گوادر آمادگی خود را برای همکاری با ایران در بین بندر گوادر و چابهار اعلام کرده است.

وی افزود: بندر گوادردر 170 کیلومتری شرق چابهار قرار دارد و در این مسیر خطوط و شبکه‌های ارتباطی وجود ندارد. پیشنهاد پاکستان برای احداث یک کریدور ارتباطی بین گوادر و چابهار که بیشتر تمایل چینی‌هابرای حضور فعال‌تر در منطقه و مقابله با هندوستان است، اگرچه تهدیدی برای ایران به شمار نمی‌آید ولی منافع قابل توجهی هم برای آن مترتب نخواهد بود زیرا اگر گوادر بخواهد هاب منطقه شود، مسیر گوادر به چابهار، برای کشتیرانی چندان قابل توجه نخواهد بود که از آنجا به ایران ترانشیپ صورت گیرد.

این کارشناس خاطرنشان کرد: اکنون بندر جبل علی در دوبی به عنوان هاب منطقه فعالیت دارد که برای ایران و حتی افغانستان هم مقرون به صرفه است مگر آنکه گوادرقدرت رقابت نسبی بیشتری از خود بروز دهد. بندر گوادر برای چین از اهمیتیحیاتی برخوردار است. زیرا هم راه دسترسی به مناطق شمال غربی در سین گیانگ را تسهیل می‌کند و هم کنترل دولت چین و پاکستان بر مناطق قبایلی پاکستان و نا آرام سین گیانگ و افغانستان را بیشتر می‌کند. دیگر اینکه در کریدور اقتصادی پاکستان، چین توانایی آن را خواهد داشت که بر خاورمیانه و جریان‌های افراط گرایی نیز نظارت و مدیریت کند.

احمدیان گفت: از نظر تجاری اقتصادی بندر گوادر و کریدور اقتصادی پاکستان در یک استراتژی قابل بررسی هستند. در صورت ناامنی و ناکارمدی این کریدور چین باید به دنبال جایگزین باشد. هر چند ظرفیت و دسترسی چابهار و محور شرق برای چین هیچ‌گاه اهمیت را نخواهد داشت، با این وجود چابهار در صورت توسعه همه فازها و بهره برداری از آن در زمانی قابل توجه می‌تواند مورد توجه چین هم قرار گیرد. احداث راه ارتباطی گوادر و چابهار می‌تواند به گسترش روابط ایران و چین و پاکستان منجر شود. همکاری ایران و پاکستان و نزدیکی این دو کشور مورد علاقه هندی‌ها نیست زیرا هندوستان نه خواستار توسعه حضور چین در منطقه شبه قاره هند و نه ایران است. بنابراین در توسعه چابهار هنوز با جدیدیت وارد عمل نشده است.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۰۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین

به گزارش قدس آنلاین، هان ژنگ معاون رئیس جمهور چین با دیانا موندینو وزیر امور خارجه و تجارت بین المللی آرژانتین در پکن دیدار کرد.

هان در این دیدار که دیروز صورت گرفت، با بیان اینکه امسال دهمین سالگرد آغاز مشارکت راهبردی جامع بین دو کشور است، خاطرنشان کرد: توسعه روابط دوجانبه در خدمت منافع بلندمدت دو کشور و برآورده کننده انتظارات دو ملت است.

وی گفت: چین آماده ادامه همکاری با آرژانتین در چارچوب درک و حمایت از یکدیگر است، دو کشور شرکای همکار در توسعه و خواهان افزایش مستمر اعتماد متقابل سیاسی و تلاش برای همکاری عملی پایدار و بلندمدت و ارائه منافع برای دو ملت هستند.

موندینو نیز گفت: آرژانتین قاطعانه به سیاست چین واحد پایبند بوده و امیدوار است به طور مداوم همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با چین را تحکیم کرده و گسترش دهد.

وی افزود: این وزارتخانه از شرکت های چینی بیشتری برای سرمایه‌گذاری و توسعه در آرژانتین استقبال می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تا پرتاب ماهوار از پایگاه فضایی چابهار وقت زیادی باقی نمانده
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین
  • وعده ریل پایه شدن بندر چابهار در آینده‌ ای نزدیک
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • آتش‌سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار/ یک نفر فوت کرد
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار | فوت یک نفر و خسارت سنگین مالی به صیادان