Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-02@02:17:32 GMT

مقایسه آرای روسای مجلس در 10 دوره گذشته +جدول

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۰۱۱۲۸

صراط: مقایسه آماری آرای سال اول و دوم انتخابات هیئت‌رئیسه ادوار مجلس نشان می‌دهد، علی لاریجانی در مجلس دهم با کسب 237 و در مجلس هشتم با کسب 232 رای، بیشترین رأی مثبت را از نمایندگان گرفته است.

به گزارش خبرآنلاین، با رأی گیری امروز نمایندگان در صحن علني مجلس، ترکیب هیئت رئیسه دومين سال از مجلس دهم مشخص شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخاب هیئت رئیسه مجلس، روالی است که براساس آیین نامه داخلي قوه مقننه، اهالی خانه ملت، 4 بار در هر دوره از مجلس آن را برگزار می‌کنند.در این میان شاید بی‎راه نباشد که از انتخاب رئیس مجلس به عنوان، مهم ترین حرکت در صفحه شطرنج هیئت رئیسه یاد کنیم. آیت الله هاشمی رفسنجانی و علی لاریجانی دو چهره ای هستند که از مجلس اول تا مجلس دهم، بیشترین دوره ریاست بر مجلس را به نام خود ثبت کرده اند و بعد از آنها نیز ناطق نوری با قرار گرفتن در جایگاه ریاست مجالس چهارم و پنجم، در جایگاه دوم قرار دارد.

مهدی کروبی رئیس مجلس ششم و حدادعادل نیز به عنوان رئیس مجلس هفتم با کسب تجربه حضور در یک دوره از مجلس، در رده آخر میان سه فرد دیگر حاضر در لیست روسای مجلس، جای دارند.

در نگاهي مقايسه اي ميان اجلاسيه اول و دوم ادوار مجلس به اين نكته مي توان اشاره كرد كه علي لاريجاني در مجالس هشتم و دهم با کسب 237 راي، بيشترين رأي مثبت را از نمايندگان گرفته است. از اين منظر او محبوب‎ترين رئيس مجلس در ده دوره تشکيل خانه ملت است. رتبه بعدي از آن اكبر هاشمي رفسنجاني در قامت رئيس مجلس سوم است، او در اجلاسيه دوم مجلس سوم نظر مساعد 230 نماينده را براي ادامه حضورش بر مسند رياست مجلس كسب كرد.

با قياس میان انتخابات اجلاسیه های اول و دوم در ادوار مختلف مجلس، این نکته روشن می شود که ناطق نوری در مجلس پنجم در فاصله اجلاسیه اول تا دوم، توانست 65 رأی مثبت بیشتر در سبد رأیش برای پوشیدن قبای ریاست خانه ملت کسب کند. بر این اساس او رکورددار بالاترین کسب رأی در مقایسه اجلاسيه‎هاي دوم و اول، در میان روسای مجالس است. پس از او هاشمی رفسنجانی در مجلس سوم قرار دارد. هاشمی رفسنجانی نیز در اجلاسیه دوم از مجلس سوم، 43 رأی بیشتر نسبت به اجلاسیه اول کسب کرد.

پس از ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی، سکوی سوم در این روند مقایسه ای، به نام علی لاریجانی سند خورده است. لاریجانی در اجلاسیه دوم مجلس نهم توانست 40 راي بيشتر را با خود همراه سازد و اینگونه بر آمار نمایندگان همراهش نسبت به اجلاسیه اول افزود.

اما در این تحلیل نمی توان از چهره ای که بیشترین رأی منفی را در فاصله یکساله میان اجلاسیه اول تا اجلاسیه دوم در مجلس هفتم در پرونده کاری خود به یادگار گذاشت؛ عبور کرد. رئیس مجلس هفتم؛ غلامعلی حداد عادل با بيشترين ريزش آرا همراه شده بود.او همچنين رکوردار کسب رأی منفی از نمایندگان در اجلاسیه دوم در ميان ادوار مجلس است. حداد عادل در سال اول مجلس هفتم، با 226 رای به ریاست دست یافت. او هر چند در انتخابات سال دوم مجلس هفتم هم موفق شد رياستش را تمديد کند، اما سبد رأیش در سال دوم کمی سبکتر شد. این ادیب سیاستمدار در اجلاسیه دوم توانست تنها 160 نماینده را با خود همراه کند، که گوياي تمديد ریاست با 66 راي کمتر است.

در جدول زیر می‌توانید میزان آراء روسای مجلس در سال اول و دوم هر دوره را مرور کنید:

دوره مجلس

نام و میزان رأی

مجلس اول

اجلاسیه اول

اکبر هاشمی رفسنجانی؛ ۱۴۶ رأی

اجلاسیه دوم

اکبر هاشمی رفسنجانی، ۱۴۰رأی

مجلس دوم

اجلاسیه اول

اکبر هاشمی رفسنجانی، 181 رأی

اجلاسیه دوم

اکبر هاشمی رفسنجانی، 200 رأی

مجلس سوم

اجلاسیه اول

اکبرهاشمی رفسنجانی، 187 رأی

اجلاسیه دوم

اکبرهاشمی رفسنجانی، 230 رأی

مجلس چهارم

اجلاسیه اول

علی اکبر ناطق نوری، 191 رأی

اجلاسیه دوم

علی اکبرناطق نوری،195 رأی

مجلس پنجم

اجلاسیه اول

علی اکبر ناطق نوری، 146 رأی

اجلاسیه دوم

علی اکبر ناطق نوری،211 رأی

مجلس ششم

اجلاسیه اول

مهدی کروبی، 193 رأی

اجلاسیه دوم

مهدی کروبی، 215 رأی

مجلس هفتم

اجلاسیه اول

غلامعلی حدادعادل، 226 رأی

اجلاسیه دوم

غلامعلی حدادعادل، 160 رأی

مجلس هشتم

اجلاسیه اول

علی لاریجانی، 232 رأی

اجلاسیه دوم

علی لاریجانی، 216 رأی

مجلس نهم

اجلاسیه اول

علی لاریجانی،177 رأی

اجلاسیه دوم

علی لاریجانی،213 رأی

مجلس دهم

اجلاسیه اول

علی لاریجانی ، 237 رأی

اجلاسیه دوم

علي لاريجاني،‌204 رأي

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۰۱۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناف هاشمی: مجلس ردیف بودجه رویداد‌های بین المللی را حذف کرد/ بالای ۳۵ سهیمه المپیک خواهیم داشت

سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک پس از نشست هیات اجرایی در جمع خبرنگاران گفت: دلیل تاخیر کوتاه مدت در برگزاری جلسات هیات اجرایی این بود که بودجه کمیته ملی المپیک در پایان اسفند نهایی و ابلاغ نشد و با توجه به اینکه در سال جاری سه رویداد بزرگ پیش رو داریم، منتظر اعلام اعداد و ارقام بودیم تا نحوه توزیع بودجه، بسته‌های حمایتی و پاداش‌ها را تعیین کنیم.

وی ادامه داد: در نشست امروز هیات اجرایی سه دستور جلسه داشتیم که ابتدا گزارشی از امور مربوطه به بازی‌های المپیک پاریس توسط مرکز نظارت و حوزه سرپرستی ارائه و مقرر شد بسته‌های حمایتی از فدراسیون‌ها ادامه داشته باشد. همچنین تصمیم بر آن شد تا از رشته‌هایی همچون دوومیدانی، تیروکمان، تنیس روی میز و سنگ نوردی که دنبال سهمیه هستند، حمایت بیشتری شود.

هاشمی تاکید کرد: تاکنون ۱+۳۱ (۳۲ ورزشکار) سهمیه کسب کردیم، تیم‌های والیبال ساحلی و والیبال سالنی هم دنبال سهمیه و رشته‌های جودو، شنا و بدمینتون هم دنبال سهمیه جهانی هستند و امیدواریم بیش از۳۵ سهمیه برای المپیک پاریس کسب کنیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک ادامه داد: از دیگر مباحث امروز هیات اجرایی موضوع بازی‌های داخل سالن آسیا بود که ۳۸ رشته در جلسه کمیته برگزاری به فدراسیون‌ها اعلام شد و ما هم ۳۲ رشته را هدف گذاری کردیم. رشته‌هایی که احتمال کسب مدال طلا، نقره و برنز هستند در یک گروه و بقیه در گروه‌های بعدی هستند البته ملاک اصلی در بازی‌های داخل سالن آسیا کسب مدال طلا است و اولویت اعزام از دید هیات اجرایی و کمیته کسب سکو است چراکه حفظ جایگاه دور قبل، آسان نیست البته ما تا تعیین تکلیف قطعی بودجه به فدراسیون‌ها اعلام کردیم مضاف بر اینکه بخشی از بودجه را خودشان باید تامین کنند.

هاشمی در مورد بودجه کمیته ملی المپیک گفت: در مورد بودجه رایزنی خوبی با سازمان برنامه و بودجه داشتیم، اما در لایحه بودجه‌ای که به مجلس رفت، ردیف اصلی بودجه ما که مربوط به رویداد‌های بین المللی بود حذف شد و سازمان برنامه و بودجه تلاش کرد و قسمتی از آن عدد برگشت تا برای سه رویداد سال جاری مشکلی نداشته باشیم، اما اگر آن عدد تغییر نمی‌کرد بودجه خوبی داشتیم. شاید الان بودجه رشد زیادی نداشته باشد، اما بازهم در مجلس در حال بررسی است و اصلاحات اولیه صورت گرفته و منتظر رقم نهایی هستیم، اما در کل تعامل خوبی با سازمان برنامه و بودجه و مجلس داشته و جا دارد از آنها تشکر کنم که تمام تلاششان اینست که بتوانند از لحاظ بودجه به ما کمک کنند.

سرپرست کاروان اعزامی به المپیک پاریس خاطر نشان کرد: در نشست امروز مقرر شد درخصوص نام و شعار کاروان و سهمیه بودجه فدراسیون‌ها طی جلسه فوق‌العاده‌ای که دو هفته آینده داریم تصمیم گیری شود. البته درباره بودجه بحث بسیار مفصلی داشتیم، اما برای نهایی شدنش موکول به نشست آتی شد. با این حال پرداختی علی الحساب خوبی به فدراسیون‌ها داشتیم و بسته‌های حمایتی و حقوق ورزشکاران هم پرداخت شد. 

دبیر کل کمیته ملی المپیک برخی شائبه‌های در حقوق پرداختی کسب کنندگان سهمیه گفت: ورزشکاران طبق مصوبه ابلاغی به فدراسیون‌ها از زمانی که سهمیه را می‌گیرند حقوق خود را دریافت می‌کنند و پرداخت حقوقشان نیز بر اساس شش شاخص ابلاغی است در جلسه امروز هیات اجرایی به صورت جدی در مورد این دو نکته بحث شد. در بسته‌های حمایتی از ورزشکاران سه نکته حقوق ورزشکاران، فعالیت ورزشکاران و سرانه اردویی ورزشکاران قرار دارد. در مصوبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲ شاخص را برای پرداخت حقوق به ورزشکاران لحاظ کردیم مرکز نظارت در تیم‌های ملی هم با همکاری فدراسیون‌ها به صورت جدی این شش شاخص را نظارت می‌کند. کف پرداخت حقوق به ورزشکارانی که سهمیه المپیک گرفته‌اند ۱۵ میلیون تومان است و ۵۰ میلیون تومان هم برای پاداش گرفتن سهمیه المپیک است. ارقام دیگر در صورتی به آنها پرداخت می‌شود که با گزارش فدراسیون و تایید مرکز نظارت بر تیم‌های ملی همراه باشد. برای نمونه اگر یک ورزشکار دو شاخص دیگر دریافت کند، دو مبلغ ۲۵ میلیون تومان دیگر به حقوقش اضافه می‌شود.

سرپرست کاروان اعزامی به المپیک پاریس در مورد پیش بینی خود از تعداد سهمیه‌ها گفت: بالای ۳۵ سهمیه خواهیم داشت و احتمال می‌دهیم بین یک تا سه سهمیه دیگر کسب کنیم، همین تعداد هم کادر فنی داریم. به تعداد محدود هم کادر سرپرستی و پزشک همراه کاروان خواهیم داشت. جمع کاروان ما بعید می‌دانم از ۸۵ تا ۹۰ نفر عبور کند، اما امیدوارم نتایج خوبی به دست آوریم.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی سایر حوزه ها

دیگر خبرها

  • اعلام اسامی نامزد‌های نمایندگی مجلس شورای اسلامی در حوزه‌ی بیرجند، درمیان و خوسف
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • جوان رفسنجانی ناجی جان بیماران شد
  • مناف هاشمی: مجلس ردیف بودجه رویداد‌های بین المللی را حذف کرد/ بالای ۳۵ سهیمه المپیک خواهیم داشت
  • صیانت از آرای مردم گنبدکاووس با ۷۰۰ ناظر آموزش‌ دیده
  • کدام نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه تهران سابقه‌ نمایندگی دارند؟+ جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • برگزاری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره خودنویس در نمایشگاه کتاب
  • کارت سوخت رانندگان باطل می شود!
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟