Web Analytics Made Easy - Statcounter

اختصاصی قدس آنلاین- طبق آمار ها و نظرات کارشناسی، پدیده فقر و میزان افراد زیر خط فقر در ایران سال‌ به ‌سال رو به افزایش است و این پدیده به ویژه در مناطق حاشیه ای شهر های بزرگ در سال های اخیر نمود بیشتری یافته است. به طوریکه بر اساس آمار از اواسط دهه ۸۰ تعداد فقیران در کشور افزایش قابل ‌توجهی یافته و اکنون سوءمدیریت و بی‌تدبیری دولت‌ها موجب شده با پایین آمدن قدرت خرید مردم، حدود ٤٠ درصد جمعیت ایران زیر خط فقر باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقر از جمله معضلات و پدیده های اجتماعی است که ناهنجاری ها و آسیب های بسیاری را با خود در جامعه به همراه می آورد به گفته کارشناسان علوم اجتماعی، رفتارشناسان و روانشناسان فقر می توانند پایه و اساس یک جامعه را به خطر بیاندازند. چنانچه با افزایش کج روی ها و بداخلاقی های اجتماعی، گسترش طلاق و اعتیاد بر دیگر معضلات و آسیب ها دامن می زند. فقر از منظر اسلام هم نکوهش شده چنانچه حضرت علی(ع) به فرزندشان محمد بن حنیفه می فرمایند: "بر تو از فقر و تنگدستی می ترسم، از آن به خداوند پناه ببر، زیرا فقر باعث نقصان دین، و پریشانی فکر و مایه دشمنی و عداوت است. "

دکتر سیما فردوسی روانشناس مطرح کشور و استادیار گروه روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با قدس آنلاین فقر را از منظر روانشناسی به دو دسته فقر فرهنگی و فقر اقتصادی تقسیم کرده و می گوید: وقتی فقر فرهنگی وجود داشته باشد آن جامعه از نظر تفکر، اندیشه و از نظر حل مسئله دچار مشکل خواهد بود.

وی می افزاید: اینگونه افراد چون نمی توانند درست فکر کنند فقیر هستند و این فقر به لحاظ فرهنگی است چرا که دانش و اطلاعات آن ها کم است و وقتی کسی دانش و اطلاعاتش کم باشد، نمی تواند به حل معضلات و پیشگیری ها بپردازد لذا زندگیش سبک خیلی پایینی را به خود اختصاص می دهد و در روابط و تصمیم گیری هایش مشکلاتی به وجود می آید.

فقر مولود شخصیت های ضد اجتماعی

این روانشناس با بیان اینکه وقتی آدم ها از نظر اقتصادی فقیر باشند ممکن است کج روی های رفتاری و اخلاقی پیدا کنند، ادامه می دهد: کسی که به لحاظ مالی فقیر است اگر از نظر فرهنگی و اخلاقی نیز فقیر باشد با مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهد شد و این موضوع تبعات و پدیده های بسیاری را در جامعه به دنبال دارد چنانچه این آدم ها شخصیت هایی ضد اجتماعی پیدا کرده و کارهایی می کنند که از نظر جامعه پسندیده نیست.

وی با بیان اینکه رفتارهای ضد اجتماعی، آسیب ها و معضلات ناشی از فقر در جامعه از نظر فرهنگ هم پسندیده نیست، می افزاید: رفتارهایی همچون دزدی، اذیت و آزار دیگران و رفتارهایی ضد اجتماعی که هم از بعد مادی و هم جانی ممکن است به دیگران آسیب وارد کند از جمله معضلات گسترش فقر در جامعه است.

استادیار گروه روان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی پدیده خلاف کاری، کج روی و دروغگویی را از معضلات ناشی از فقر در جامعه بر شمرده و معتقد است: پدیده هایی مانند ریاکاری، فریبکاری و عدم اعتماد به دیگران و بدبینی از دیگر معضلات فقر در جامعه محسوب می شود.

وی بر این اعتقاد است که فقر در خود خانواده هم ممکن است معضلاتی ایجاد کند چرا که وقتی فقر فرهنگی و مالی وجود داشته باشد پدر خانواده نمی تواند نیازهای اعضای خانواده خود را برطرف کند لذا نمی تواند یک فرد متعادل و سالم باشد بنابراین الگوی خوبی هم برای فرزندان در خانواده خود نیست و این در روابطش تاثیر گذار بوده و در پی آن رقابت های ناسالم و چشم و هم چشمی ها رشد بیشتری می یابد که آسیب هایی را در بعد خانواده یا اعضای نزدیک و فامیل به دنبال دارد و در خیلی از مواقع رابطه ها را به ورطه نابودی می کشاند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۳۲۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «رضای انقلاب» عصر امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در تالار اندیشه سوره مهر انقلاب اسلامی برگزار شد.

حجت الاسلام موسی‌پور نماینده ولی فقیه و رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این‌مراسم گفت: در تولید محتوا و منابع فرهنگی اقدامات خوبی انجام و در جایگاه مطلوبی هستیم اما نقص ما در فرآوری و ارایه تولیدات فرهنگی است.

وی افزود: همانطور که اگر در مواد معدنی ارزش افزوده نداشته باشیم موفق نیستیم. موضوعات فرهنگی نیازمند فراوری است و در بهره‌وری از کانی‌های غنی معنوی و فکری نقص داریم و باید برای جبران این نقص فکر کرد. ما در بهره‌وری معنوی هم مشکل داریم و باید برای آن نیز فکر کرد. اندکی بهره وری در حوزه های انرژی و نفتی و مانند آن بسیاری از مشکلات کشور را برطرف می‌کند. در حوزه فرهنگی همانگونه‌که در تولید توجه می‌کنیم باید به بهره وری از این تولیدات و برداشت از آن اقدام کنیم. ما چهره های بزرگ فرهنگی داریم اما در جامعه از آثار چنین چهره هایی بهره برداری نمی‌کنیم و از آثار و برکات انها بهره‌مند نیستیم. این چهره‌ها را باید بشناسانیم و منش آنان را در جامعه ساری و جاری کنیم.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در پایان گفت: قلب سلیم، صداقت، صراحت و شجاعت از ویژگی‌های بارز حجت الاسلام مطلبی است. تبعیت محض از ولایت از دیگر ویژگی‌های ایشان است.

حجت‌الاسلام سعید فخرزاده نویسنده کتاب رضای انقلاب هم در این‌مراسم گفت: ممکن نیست کسی که در حوزه انقلاب کار می‌کند حجت اسلام مطلبی را که امام جماعت مسجد ابوذر بوده، نشناسد.

وی با بیان سوابق ۷۰ ساله انقلابی این چهره فرهنگی گفت: برای نگارش کتاب سوالات و موضوعات متعددی مطرح و نکاتی بیان شد که با لحن ساده و بیانی شیوا به رشته تحریر درآمدند و در ۷ فصل از جمله زندگینامه ، دوران حیات حوزوی، مبارزات ۱۵ خرداد و منبرها تدوین شدند.

فخرزاده گفت: حجت‌الاسلام مطلبی، الگوی متعالی چهره‌های فرهنگی و انقلابی است. معرفی چنین چهره هایی امر به معروف در جامعه است و این مهم با رونمایی از کتاب رضای انقلاب محقق شد.

کد خبر 6098576 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود
  • معلمان معمار اصلی شخصیت افراد در جامعه هستند
  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • جمیله علم‌الهدی پست جنجالی را به دلیل مشغله علمی رد کرد
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • جمیله علم‌الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت
  • رونمایی از پدیده کشتی یزد تا برق مدال برنز دختران دارت باز
  • شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری/ برخی شخصیت‌های حقوقی عضویت را نپذیرفتند