Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، هنر قرآن برگرفته از احساسات فرد و گرایش درونی اوست که به بهترین شکل تجلی پیدا می کند. آیات قرآن مجید زوایای فرهنگی، اجتماعی، هنری گوناگونی دارد که به تصویر درآوردن آنها برای درک بهتر و اندیشمندانه ‌تر، گامی است که محققان، ادیبان و هنرمندان با تدبیر و تدبر برداشته و سعی کرده اند در هر رشته ای آن را به گونه ای به تصویر بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هنرهای مرتبط با قرآن همواره در مرتبه ای بلند قرار دارند هنرهایی مانند نقاشی، خطاطی، نقاشی خط، تذهیب، حجم، نگارگری، پوستر، تصویرسازی و کاریکاتور با محوریت مضامین و مفاهیم قرآنی .
امروزه هنرمندان ایرانی، از خوشنویسی تا فرش، از منبت و معرق تا سفال در کمال ارادت و اخلاق به منبع وحی و منشاء همه زیبایی ها و خوبی ها و با توسل به کتاب مبین را به محضر هنردوستان تقدیم می دارند.
بخش هنری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قران کریم امسال با استقبال گسترده مردم روبرو شده که شاید بتوان گفت به دلیل اختصاص دادن مکانی مناسب به این بخش و ارائه آثار با کیفیت بالا موجب این استقبال شده است.
علی اصغر امیرنیا مدیربخش هنری بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قران کریم در گفت وگو با ایرنا افزود: قرآن جوشش هدایت الهی در تاریخ اجتماعی بشر است نه مانند فلسفه خشک است و نه مثل هنر از احساسات سرچشمه می گیرد بلکه معقول ترین مفاهیم را پر از احساس بیان می کند.
وی ادامه داد: مقایسه بین زبان قرآن و زبان هنر قیاس به جایی نیست چون همسطح نیستند بلکه مفاهیم قران را باید با قران به اضافه فرهنگ اهل بیت (ع) باید درک کرد.
امیرنیا بیان داشت: گرچه هنرمندان ما قطره ای از اقیانوس بیکران فرامین الهی را فهم کرده اند و با مهارت وتخصص خویش نسبت به خلق اثار می پردازند . معمولا هنرمندان از یک موهبت الهی برخوردارند و احساسی از عالم دیگر در آنها تحقق می یابد و او می تواند به این احساس لباس زیبا بپوشاند. و آن اثر را گویا نماید و هدف خود را به بیننده منتقل نمایند.
امیرنیا در ادامه بااشاره به آثار ارائه شده دربخش هنری افزود: امسال در زمینه هنرهای تجسمی، عکس، نقاشی، خطاطی، کاریکاتور، صنایع دستی، سینما و تئاتر آغاز کرد که برخی از این آثار مربوط به سال 95 است یا پیش از این در گالری دیگری به نمایش درنیامده است در بخش هنری ارائه شده است.
وی گفت: 340 اثر در بخش هنرهای تجسمی آثاری با محوریت مضامین و مفاهیم قرآنی ارائه شده که تعداد 70 اثر در بخش خوشنویسی از هنرمندان شاخص همچون استاد امیرخانی ،خروش، بختیاری، محمدی تبار، سبزه، پگاه و مرحوم آیت اله نجومی و خانم خاتمی، دربخش نقاشیخط 50 اثر از هنرمندان همچون افجه ای، شیرچی ، روشن، تن و خوشبختی ، در بخش نقاشی 8 اثر از طاهری، سلمانی، فرخی و مدرسی، در بخش نگارگری 5 1اثر از اقامیری، طهماسبی، فیض پور و ماجیانی ، در بخش معرق و منبت 7 اثر از فیضی و گلشنی ، در بخش تذهیب 20 اثر از آقا میری ، جوقانی و پروین ، دربخش سوخته کاری 15 اثر از نداف و مودب، عکس 26 تابلو ، کاریکاتور 50 تابلو ، قطاعی 5 اثر ، حجم و کارهای چوبی و خاتم 12 اثر ، در بخش المان 9 المان ارائه شده است.
وی خاطر نشان کرد: در بخش هنرهای نمایشی غرفه هنری، هر شب بین هشت تا نه اثر نمایشی شامل اجرای تئاترهای خیابانی، اجرای مرد نقره ای و مرد سپید (سیلور من، وایت من) و همچنین پرده خوانی و نقالی توسط گروه های نمایشی پایتخت در فضای بیرونی نمایشگاه و همچنین در محوطه بسته غرفه هنری قبل و بعد از زمان افطار برگزار می شود.
وی گفت: در بخش تئاتر خیابانی 147 نمایش در قالب 5 گروه نمایشی اجرا ، مردان نقره ای با 30 اجرا وسفید مردان با 21 اجرا با عنوان های احترام به والدین ، روزی حلال، وسوسه و اخلاق در زندگی ارائه اجرا داریم.
امیر نیا با اشاره به نمایش فیلم در این بخش گفت: فیلم های مسافران بهشت، واینک خدا، افتاب مهتاب زمین، گهواره ای برای مادر ، استشهادی برای خدا، ملک سلیمان، زمانی برای شکفتن ، سر به مهر، مسافران بهشت و فیلم داستانی و پویا نمایی 30 فیلم به نمایش در می آید.
وی گفتک هر روز در شش رشته هنری نظیر نقاشی و خطاطی، شش کارگاه تخصصی برای بازدیدکنندگان با حضور استادان برجسته نظیر خسرو روشن، غلامعلی طاهری و حبیب الله صادقی برگزار می شود.
همچنین بخش دیگری از این غرفه به نمایش آثار موزه هنرهای دینی امام علی (ع)، موزه ملک و موزه ایران باستان که در روزهای آتی به ترتیب برگزار می شوند، اختصاص داده شده و چکیده ای از داشته های این موزه ها در معرض دید عموم قرار داده شده است.
بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با شعار «قرآن، اخلاق و زندگی» از هشتم تا بیست و ششم خردادماه از ساعت 17 تا 24 در مصلای امام خمینی (ره) برپاست.
فراهنگ**9338*1724*
خبرنگار: صدیقه بهارلو * انتشار: حسین فتح الهی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۴۴۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد

مهرناز قربان‌پور هنرمند خوشنویس که ۲ اثر از او در نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درآمده است، درباره برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار مهر بیان کرد: نمایشگاه با کیفیت خوبی برگزار شده است. به ویژه در شرایطی که نمایشگاه برگزار کردن کار سختی شده است و انگیزه کافی از سوی هنرمندان وجود ندارد، به همین دلیل در فضای کلاسیک خوشنویسی، کمتر شاهد برگزاری چنین رویدادهایی هستیم و نمایشگاه گروهی با این کیفیت کمتر برگزار می‌شود.‌

وی با تاکید بر اینکه کیفیت برگزاری نمایشگاه توسط بخش خصوصی بسیار محسوس است، گفت: به طور قطع اگر جایی بخواهد از هنرمندان حمایت کند بخش خصوصی است، کسانی که در فروش آثار هنری و گالری‌داری تخصص دارند، هم در برگزاری نمایشگاه موفق‌ترند و هم در فروش آثار می‌توانند موفق‌تر عمل کنند. مطمئناً اگر بخش خصوصی به این عرصه ورود کند، اتفاقات خوبی می‌تواند به لحاظ حرفه‌ای برای هنرمندان بیفتد.

این هنرمند خوشنویس درباره نمایشگاه «روایت باران» توضیح داد: نمایشگاه «روایت باران» از چند جهت متفاوت است؛ اختصاص یک بخش به نمایش آثار قدما جالب توجه است، همچنین از اساتید پیشکسوت آثاری به نمایش درآمده و نشان از گزینش خوب در انتخاب آثار دارد. در مجموع نمایشگاه شسته رفته و خوبی است. مدت‌هاست این اتفاقات کمرنگ شده و نمایشگاه خوب، کم می‌بینیم.

وی تاکید کرد: به اعتقاد من، خوشنویسی ما ظرفیت بسیار بالایی دارد، هنرمندان خوبی در این عرصه داریم که زحمت بسیاری می‌کشند که نیاز به حمایت دارند. به هر حال وقتی حمایت‌های خوبی از یک هنرمند شود، مطمئناً آثار فاخر و بهتری خلق می‌کند. اما وقتی نه فضایی برای ارایه آثار وجود داشته باشد و نه فضایی برای فروش آن، انگیزه هنرمند کاهش پیدا می‌کند.

قربان پور در پایان گفت: حضور افرادی که تخصص دارند و سال‌هاست در این حوزه فعالیت دارند، کار بلد هستند و می‌توانند ارایه‌های قوی و حرفه‌ای و خوبی داشته باشند، مغتنم است و مطمئناً چنین حرکت‌هایی به بهبود وضعیت هنر کمک می‌کند.

اولین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» توسط گالری تخصصی هنرهایی ایرانی و اسلامی «ترانه باران» در فرهنگسرای نیاوران برپا شده و تا پایان اردیبهشت همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ دایر است.

کد خبر 6097681

دیگر خبرها

  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود