Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - «سعودي‌ها از اين پس هيچ مخالفت و يا حتي کوچکترين عدم همراهي را از کشورها تحمل نخواهند کرد.»

به گزارش سرويس بين‌الملل جام نيـوز، سرانجام سعودي (سرقبيله) و سپس مصر، امارات، بحرين و چند کشور ديگر رابطه سياسي خود را با قطر قطع کردند.
اين موضوع مهم، حاوي گفتني‌هايي است.


1- رفتارهاي قطر به نقطه‌اي رسيده که براي سعودي‌ها ديگر قابل تحمل نيست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهم اين رفتارها عبارتند از:

* حمايت از اخوان المسلمين به‌عنوان شريک و حامي راهبردي آن‌ها در منطقه. اين مسأله خط قرمز مصر، سعودي و امارات به‌حساب مي‌آيد.
* نزديکي به ترکيه در مقابل دوري از سعودي‌ها.
* شروع بازي اختصاصي در سوريه و خارج از چارچوب سعودي‌ها؛ هرچند در مجموع حمايت از گروه‌هاي تروريستي است.
* اعتقاد بر ضرورت تعامل با ايران به‌عنوان قدرت منطقه‌اي.
* عدم همراهي با اقدامات سعودي‌ها در يمن
* افشاي مواضع شيخ تميم امير قطر پيرامون ايران، حماس و...

اين مواضع و رفتارها موجب شد سعودي‌ها در مقام تنبيه و مجازات جدي قطر برآيند.

2- سعودي‌ها عزم خود را جزم کرده‌اند تا به هر نحو ممکن «ناتوي عربي» را عليه ايران شکل دهند.
ميلياردها دلار هزينه و خريد صدها ميلياردي نظامي از آمريکا، مقدمات شکل‌گيري اين ناتوست که سعودي‌ها براي عملياتي‌سازي‌اش از اين پس هيچ مخالفت و يا حتي کوچکترين عدم همراهي را از کشورها تحمل نخواهند کرد.
لذا اين اقدام سعودي‌ها پيام مهمي به کليه اعضاي ناتوي عربي است که در صورت عدم همراهي و يا مخالفت، بايد منتظر سخت‌ترين تنبيهات و مجازات‌ها باشند.

3- اين مواضع قطري‌ها هرگز به‌معناي هم‌سويي و يا بهبود رابطه قطر با ايران نيست.
شرايط به‌وجود آمده، براي ايران يک ظرفيت راهبردي ايجاد نخواهد کرد، هرچند يک فرصت تاکتيکي مناسب است.

4- آنچه قابل پيش‌بيني است اينکه:

الف) قطري‌ها به‌دليل شکنندگي بالاي اقتصادي و امنيتي در مقابل سعودي‌ها، تلاش خواهند کرد اين فضا را مديريت کنند. قطري‌ها تحمل چنين فشاري را ندارند.

ب) اگر قطري‌ها به رفتارهاي خود ادامه دهند و اين شکاف را سريعا ترميم نکنند، احتمال کودتاي سعودي‌ها در قطر دور از ذهن نيست.

ج) اخراج (خروج محترمانه) رهبران حماس مانند خالد مشعل، ابومرزوق و... از قطر، از تبعات محتمل اين فشار به قطري‌ها خواهد بود.

د) هرگونه نزديکي قطر به ايران - به‌عنوان خط قرمز سعودي‌ها- به‌معناي تشديد مجازات‌ها و افزايش فشارها خواهد بود.

ه) ترک‌ها تلاش مي‌کنند حداکثر بهره‌برداري را از اين شکاف بنمايند و جايگزين سعودي‌ها براي قطري‌ها بشوند؛ گرچه موفق نخواهند شد.



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۷۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه

نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه عصر شنبه در ریاض برگزار و مقامات شرکت کننده در این نشست خواستار توقف فوری جنگ در این باریکه شدند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، وزیران خارجه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردن و دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی نشست مشورتی درباره تحولات غزه برگزار کردند.

بر اساس این گزارش، در نشست وزیران گروه عربی بر ضرورت پایان دادن به جنگ در غزه تاکید شده است.

در این نشست، وزرای کشورهای عربی مذکور همچنین بر لزوم رفع تمامی محدودیت‌ها برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تاکید کردند و درباره عواقب اقدامات غیر قانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس اشغالی هشدار دادند.

 پس از گذشت ۲۰۴ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرومی‌رود.

این رژیم طی این مدت دستاوردی غیر از جنایت، قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۰۴ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به‌ خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه برگزار شد
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟