Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزیگروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،پروژه فولاد سازی شادگان یکی از 7 طرح فولادی وعده داده شدۀ دولت بود، که ازسال 85 طرح آن تعریف شد و در سال 87 شروع ساخت آن کلید خورد، اما مشکلات متعدد در فاینانس پروژه و مسائل حقوقی به‌وجود آمده باعث شد تا در سال 92 پروژه به‌صورت 65 درصد به فولاد خوزستان و 35 درصد تحت عنوان سازمان ایمیدرو به دولت واگذار شود و بالاخره با تأخیرهای فراوان در نهایت در 24 اردیبهشت امسال به بهره‌برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما بعد از روشن شدن مشعل‌های فولاد شادگان مشکلات آن به پایان نرسید و در روز بازگشایی پروژه، 25 نفر از کارگران در حضور معاون وزیر صنعت و چند تن از مسئولان استان به بیکار شدن خود اعتراض کردند.
این کارخانه که قرار است برای اولین بار، فولاد را به روش پِرِد در کشور تولید کند، هنوز نتوانسته سنگ آهن مورد نیاز خود را از معادن داخلی به دلیل قیمت بالا تهیه کند، این در حالی است که وعده‌های دولت هم در زمینه تأمین سنگ آهن محقق نشده است.
در صورت برطرف شدن مشکلات فولاد شادگان و شروع راه اندازی فاز دوم پروژه ، برای تعداد زیادی از جوانان منطقه شادگان که دچار بحران بیکاری است و 45 درصد آمار بیکاری دارد، اشتغال ایجاد خواهد شد.
مردم می‌خواهند پارتی‌بازی نباشد
علی راهبر یکی از کارگران بیکار شده فولاد شادگان گفت: الان حدود 7 سال است که در پروژه بهره برداری فولاد شادگان مشغول به‌کار هستم و شرکت های مختلف پیمانکاری در این سال ها مسئولیت احداث پروژه را به عهده گرفته اند.
وی در ادامه افزود: ما حدود 25 نفر هستیم که تا پایان اردیبهشت ماه 96 قراردادمان به پایان رسیده و خواهان آن هستیم که در فولاد شادگان به‌طور ثابت مشغول کار شویم ولی برخی از مسئولان می‌خواهند ما را جواب کرده و آشناهای خود را به سر کار بیاورند.
هادی خزایی یکی دیگر از کارگران فولاد شادگان می گوید: با 7 سال سابقه کار چند روز پیش با من تصفیه شد، در حالیکه هنوز در کارخانه به کار ما نیاز دارند .
وی ادامه داد: شرکت کارفرما پروژه تحویل داده و دیگر نمی پذیرد که ما ادامه همکاری داشته باشیم، در حالیکه ما سالها در شرایط بسیار سخت و گرمای بالای 50 درجه و در میان گل ولای در اینجا کار کرده ایم.
کارگر بیکار شده کارخانه فولاد شادگان افزود: برای تأمین زندگی همسر و فرزندانم و مادر مریضم به مشکل خورده‌ام و تنها خواسته‌ام از مسئولان این است که ما را به سر کار خودمان بازگردانند.
تمام کارگران از طریق آزمون استخدام شده‌اند
عباس تفضلی مدیر عامل شرکت فولاد شادگان در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،در رابطه با بیکاری تعدادی از کارگران این کارخانه ، گفت: بر اساس آزمونی که در سال 94 برگزار شد، 143 نفر از بومیان استان خوزستان برای کار در کارخانه فولاد شادگان پذیرفته شدند.
وی در ادامه افزود: شاید در برخی کارخانه‌های دیگر کشور پارتی بازی برای استخدام نیرو شده باشد ، اما در فولاد شادگان حتی یک مورد استخدام سفارشی نداشته ایم و همه چیز بر اساس چارت قانونی و برگزاری آزمون استخدامی انجام شده است.
مدیر عامل کارخانه فولاد شادگان تصریح کرد: کارگری که در مرحله راه اندازی بوده در زمان بهره‌برداری به درد کارخانه نمی‌خورد.
وی در ادامه اضافه کرد: البته تمام این 25 نفر کارگر به اضافه تعداد زیادی از جوانان منطقه می توانند در فاز دوم پروژه که کارخانه فولاد سازی است، استخدام شوند البته اگر دولت به تعهد خود برای تأمین سنگ آهن مورد نیاز ما عمل کند.
امیدواریم تا سه هفته آینده پروژه فاز 2 فولاد شادگان راه اندازی شود
در ادامه محمدرضا مدرس خیابانی ، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به‌عنوان سهامدار 65 درصد از پروژه فولاد شادگان بیان کرد: ما در امور داخلی مربوط به فولاد شادگان دخالتی نداریم اما بر اساس قرارداد فی مابین مشارکین که در گذشته امضا شده ، دولت خودش را متعهد دانسته تا سنگ آهن مورد نیاز برای فولاد شادگان از شرکت گل گهر تهیه کند.
وی در ادامه افزود: به‌طور حتم با وجود هزینه 800 هزار میلیاردی ، خود دولت هم به دنبال اجرای پروژه در فازهای بعدی است.
مدرس خیابانی تصریح کرد: در مرحله اول ، بعد از دریافت سنگ آهن از گلگهر فولاد خوزستان آن را تبدیل به گندله کرده و گندله ها تحویل فولاد شادگان خواهد شد و در آنجا با روش نوین پرد تبدیل به آهن اسفنجی خواهد شد و در صورتیکه این پروسه صورت پذیرد ، می توانیم فاز دوم شادگان یعنی ساخت کارخانه فولادسازی را راه بیندازیم و در نتیجه بسیاری از کارگران قدیمی بیکار شده و نیروهای جدید کار می توانند، استخدام شوند.
مدیر فولاد خوزستان در پایان ابراز امیدواری کرد: ظرف چند هفته آینده پروژه فولادسازی شروع به کار کرده و کارگران سر کارشان باز خواهند گشت.
پروژه فولادسازی توان به کار گیری 2000 کارگر جدید را دارد
مجید ناصری نژاد نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: باید قبول کنیم که این کارگران در پروژه راه اندازی مشغول به‌کار بودند و زمان پروژه هم محدود است، بر همین اساس به دنبال این هستیم که پروژه جدیدی را راه اندازی کنیم.
وی در ادامه افزود: در صورتیکه پروژه فولادسازی راه بیفتد ، ظرفیت بکارگیری نه تنها این کارگران بلکه تا 2000 کارگر جدید را داراست.
ناصری نژاد تأکید کرد: ما به دنبال نوردسازی هستیم، زیرا نوردسازی ارزش افزوده بالایی ایجاد می کند.
وی در پایان قول داد: در صورت شروع پروژه ، کارگران قدیم بیکار شده در اولویت استخدام باشند.
با توجه به صحبت ها و رایزنی های صورت گرفته و قول هایی که مسئولان شهرستان شادگان و مسئولان فولاد دادند ، مسئله بازگشت 25 نفر از کارگران فولاد شادگان مورد پیگیری قرار خواهد گرفت وامیدواریم مسئولان به وعده ای خود در این زمینه عمل کرده و کارگران این کارخانه به سر کار خود بازگردند.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۷۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهریار حیدری، نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مورد آخرین شرایط ابلاغ قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان، گفت: طرح مذکور با اشراف کامل به مسائل و مشکلات کولبران و مشکلات مرزنشینان طراحی شد و بیش ۲۰۰ نفر از نمایندگان برای اجرایی شدن آن موافقت کردند.

رشد قاچاق و ناامنی در مرز‌ها در با ارتباط با نیاز معیشتی مرزنشینان است

نماینده مردم قصر شیرین سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این قانون به امنیت پایدار مرز‌ها کمک خواهد کرد، افزود: وجود چنین قانونی به امنیت پایدار مرز‌ها کمک خواهد کرد، یکی از موارد رشد قاچاق و ناامنی در مرز‌ها نیاز معیشتی مرزنشینان است، اگر معیشت آنان به درستی تامین شود شاهد کاهش مولفه‌های ضد امنیتی و قاچاق خواهیم بود تا زمانی که مردمان مرزنشین نیازمند‌ترین قشر جامعه از نظر معیشتی باشند کماکان این مشکلات وجود خواهند داشت، با تمام این تفاسیر اجرایی شدن قانون مذکور به امنیت پایدار کمک می‌کند.

مرزنشینان حافظان مرز‌ها هستند

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ضرورت دارد از نظر حاکمیتی مردم مرزنشین، در مرز‌ها ساکن باشند تا توسط خود مردم با همکاری مرزبانی امنیت مرز‌ها را تامین شود، اظهار کرد: این طرح بار‌ها در رفت و برگشت شورای نگهبان بود و مجلس و دولت برای اصلاح و تایید نهایی تلاش داشتند که در نهایت به تصویب رسید، در حال حاضر دولت باید ظرف دو ماه آیین نامه اجرایی آن را به دستگاه‌های مختلف ابلاغ نماید. امیدوارم در اردیبهشت ماه اجرایی و عملیاتی شود تا مرزنشینان از مواهب آن بهره‌مند شوند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) منجر به اشتغال پایدار و تجارت مرزی می‌شود، گفت: در قانون مذکور فعالیت مرزنشینان مشخص، حقوق گمرکی و بازرگانی نیز تعیین و به بیانی در این قانون وظایف و حقوق دولت، مرزنشینان و تاجران مشخص می‌شود.

در قانون ساماندهی کولبران، تاجران ۳۵ درصد معافیت بازرگانی برخوردار خواهند بود

حیدری با بیان اینکه در قانون ساماندهی کولبران تاجران از ۲۵ تا ۳۵ درصد معافیت بازرگانی و فعالیت گمرکی برخوردار خواهند بود، اظهار کرد: به واسطه اجرایی شدن قانون مذکور تجاری که کالایی را از امارات و یا چین سفارش و توسط تاجر به مرز‌های گمرکی ایران منتقل سپس در اختیار وانتخاب کوله قرار می‌گیرد.  

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این قانون مسیری برای اقدام به فعالیت قانونی کولبران است، گفت: با اجرایی شدن این قانون نیازی نیست کولبران با مشقت در آن سوی مرز‌ها به دنبال تامین کالا‌های خود باشند بلکه در داخل مرز‌ها کالای مورد نیاز را تهیه می‌کنند و حدود ۲ میلیون تومان در ماه تخفیف سود بازرگانی می‌گیرند به فرض مثال اگر کالایی ۱۰میلیون تومان قیمت آن باشد حدود ۴ میلیون سود بازرگانی به آن تعلق می‌گیرد و از محل تخفیف سود بازرگانی دو میلیون تومان تخفیف سود بازرگانی دریافت می‌کنند، به عبارتی سالانه ۲۴ میلیون تومان برای هر کوله‌بری سودآوری خواهد داشت.

سخنگوی فراکسیون مرزنشینان مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه اجرای قانون مذکور موجب افزایش امنیت مرزی خواهد شد، اظهار کرد: حفاظت و حراست از امنیت مرز‌ها از مسئولیت دولتمردان و مسئولان نظام است، این مهم زمانی رخ می‌دهد که قوانین کارآمدی برای بهبود معیشت و امنیت مرزنشینان تصویب شود خوشبختانه این قانون اقدام موثر و مناسب در این راستا است، از دیگر مزایایی این قانون درآمد‌های بازرگانی و گمرکی متعلق به دولت به مدت ۵ سال برای تقویت زیرساخت‌ها و بهبود وضعیت مناطق مرزی بازگردانده می‌شود بنابراین با توجه به مزیت‌ها و ضرورت‌ها دولت هرچه سریعتر این قانون اجرایی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • فولاد جلوی جنجال بزرگ در خوزستان را گرفت (عکس)
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • حمایت‌ها باید همه جانبه و یکپارچه باشد