Web Analytics Made Easy - Statcounter

قطر همچنان در شوک قطع روابط کامل دیپلماتیک 4 کشور عربستان، بحرین، امارات و مصر با خود به سر می برد، بسته شدن مرزهای هوایی، زمینی و اعمال ده ها تحریم ریز و درشت دیگر که تکاپوی دیگر کشورهای همسایه برای رایزنی و میانجگری را به همراه داشته است.

وارد کردن اتهامات ریز و درشت به دوحه که حمایت از ایران در مرکز این اتهامات قرار دارد، باعث شد تا عربستان که به مدد روی کار آمدن دونالد ترامپ در واشنگتن اکنون خود را قوی تر از همیشه می داند با همکاری متحدانش شدید ترین تحریم ها را علیه دوحه اعمال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است امیر کویت امروز به ریاض سفر کند تا پس از رایزنی های روز گذشته خود با امیر قطر راه حلی برای جلوگیری از تشدید تنش میان پایتخت های عربی پیدا کند.
در ادامه به تمامی واکنش ها به بحران قطع روابط دیپلماتیک 4 کشور عربی با قطر می پردازیم.

ایران، از رایزنی های پی در پی ظریف تا واکنش رئیس دفتر رئیس جمهور

اولین واکنش ایران به بحران قطع روابط 4 کشور عربی با قطر به رئیس دفتر رئیس جمهور باز می گردد، حمید ابوطالبی در این باره در توییتر خود نوشت که زمان تحریم به پایان رسیده و قطع رابطه دیپلماتیک، بستن مرزها، محاصره کشورها، اخراج از همان ائتلاف و... راه خروج از بحران نیست.

ابوطالبی در ادامه اتهاماتی که از سوی 4 کشور عربی به قطر وارد شده را زیر سوال ببرد و نوشت: شکاف و فروپاشی ائتلاف نخستین نتیجه رقص شمشیر در ریاض است؛ نمی توان یک جا با شمشیر رقصید و جای دیگر به معاشقه پرداخت! جای برادربزرگتر عوض شده است!؟

ظریف وزیر خارجه کشورمان نیز از روز گذشته تا واپسین نخستین ساعات بامداد سه شنبه به بررسی و رایزنی بحران قطر با همتایان عربی و اروپایی خود پرداخت. اولین واکنش ظریف به واکنش توییتری وی باز می گردد آنجا که نوشت: همسایگان دائمی هستند و نمی‌توان جغرافیا را تغییر داد. فشار و تهدید هرگز راه‌حل نیست. گفت‌وگو ضروری است، به خصوص در ماه مبارک رمضان.

وزیر خارجه کشورمان روز گذشته با تعدادی از همتایان خود از جمله وزرای خارجه عراق، الجزایر، اندونزی، عمان، ترکیه، تونس، مالزی و لبنان درباره بحران قطر به رایزنی پرداخت و در نهایت شب گذشته وی با همتای قطری خود به مکالمه تلفنی پرداخت و دو طرف اخرین تحولات منطقه را بررسی کردند.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز گفت وگو را تنها راه حل این بحران دانست و تاکید کرد که - راه حل اختلافات میان کشورهای منطقه و از جمله اختلاف فعلی میان سه دولت همسایه قطر با این کشور، تنها از طریق روش‌های سیاسی و مسالمت آمیز و گفت‌وگوهای شفاف و صریح میان طرفین امکان پذیر است.

واکنش های عربی، از تلاش عمان و کویت برای میانجگری تا ابراز امیدواری دبیر کل اتحادیه عرب

عمان و کویت غایبان بحران قطع روابط بودند، کشورهایی که از نخستین ساعات پس از اعلام این خبر رایزنی های خود را برای میانجگری میان قطر و 4 کشور عربی با هدف جلوگیری از تشدید بحران آغاز کردند.

از سوی دیگر امیر کویت اولین کسی بود که راهی دوحه شد و با امیر قطر به گفت وگو پرداخت و از وی خواست تا با واکنش احتمالی دست به تشدید این بحران نزند، امیر کویت قرار است امروز سه شنبه برای رایزنی و گفت وگو با مقامات عربستان وارد ریاض شود.

پادشاه اردن نیز قرار است امروز سه شنبه برای بررسی و رایزنی بحران قطر با امیر کویت وارد این کشور شود. وزیر خارجه عمان نیز روز گذشته دوشنبه ساعاتی پس از اعلام قطع روابط عازم دوحه شد و با همتای قطری خود دیدار کرد.

دبیر کل اتحادیه عرب نیز در واکنش به این بحران با صدور بیاینه ای ضمن ابراز تاسف از اتفاقات رخ داده نوشت که بحران دیپلماتیک به وجود آمده میان برخی کشورهای عربی و قطر به خاطر تأمین امنیت ملی اعراب در برابر چالش‌های موجود، در آینده‌ای نزدیک حل و فصل خواهد شد.

از دعوت به خویشتن داری واشنگتن تا تاکید لاوروف بر عدم دخالت مسکو

وزیر خارجه آمریکا روز گذشته (دوشنبه) با بیان اینکه واشنگتن نمی خواهد شورای همکاری خلیج فارس از هم بپاشد، از کشورهای حوزه خلیج فارس خواست تا متحد بمانند و برای از میان برداشتن اختلاف نظرها با یکدیگر همکاری کنند.


رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا که در سیدنی استرالیا به سر می برد، گفت: ما همگی به تمامی طرف‌های حوزه خلیج (فارس) تاکید می‌کنیم تا با یکدیگر بر سر میز مذاکره بنشینند و این اختلاف نظرها را مورد بررسی قرار دهند. به نظر ما تنها مساله مهم برای این کشورها همکاری و متحد ماندن است.

از سوی دیگر لاوروف، وزیر خارجه روسیه با تاکید براینکه این تصمیم شخصی 4 کشور عربی برای قطع ارتباط بود، اعلام کرد ما همه کشورها را به گفتگو فرا می‌خوانیم.

لاوروف این گونه اختلافات را طبیعی عنوان کرد و گفت: ما باور داریم به اینکه هرگونه اختلافاتی ممکن است رخ دهد. ما هرگز از سختی‌هایی که در روابط میان دیگر کشورها ایجاد می‌شود خوشحال نخواهیم شد.

از خوشحالی اسرائیل تا تلاش آنکار برای میانجگری

یعلون وزیر دفاع اسرائیل در واکنش به بحران 4 کشور عربی با قطر عنوان کرد: عرب‌هایی که در زمان جنگ ۶ روزه ائتلافی علیه ما تشکیل داده بودند و قصد نابودی ما را داشتند، اکنون خودشان را با ما در یک کشتی می‌بینند. وزیر خارجه تلآویو رضایت خود را از این بحران آشکارا اعلام کرد و گفت: اکنون با این کشورهای عربی سنی به جز قطر در یک کشتی حرکت می‌کنیم و همه اینها نتیجه آن است که ما ایران را دشمن شماره یک خود می‌دانیم.

آنکارا برای میانجیگیری میان کشورهای جنوب خلیج فارس و رفع اختلافات با قطر اعلام آمادگی کرد و اعلام کرد.

نامه

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۸۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه

نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه عصر شنبه در ریاض برگزار و مقامات شرکت کننده در این نشست خواستار توقف فوری جنگ در این باریکه شدند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، وزیران خارجه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردن و دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی نشست مشورتی درباره تحولات غزه برگزار کردند.

بر اساس این گزارش، در نشست وزیران گروه عربی بر ضرورت پایان دادن به جنگ در غزه تاکید شده است.

در این نشست، وزرای کشورهای عربی مذکور همچنین بر لزوم رفع تمامی محدودیت‌ها برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تاکید کردند و درباره عواقب اقدامات غیر قانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس اشغالی هشدار دادند.

 پس از گذشت ۲۰۴ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرومی‌رود.

این رژیم طی این مدت دستاوردی غیر از جنایت، قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۰۴ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به‌ خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه برگزار شد
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟