Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته بازرگانان نفتی هنوز خیلی زود است که درباره تأثیر این اختلافات بر محموله‌های LNG در منطقه اظهارنظر شود، بویژه اینکه هم مصر و هم امارات متحده عربی هر دو از واردکنندگان گاز قطر هستند.

سرویس بین‌الملل فردا؛ عاطفه تقدیسی: عربستان سعودی و دیگر متحدان کلیدی‌اش روز دوشنبه روابط خود را با قطر، بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی منطقه (LNG) به اتهام افراط‌گرایی، بی‌ثباتی در منطقه و حمایت از گروه‌های تروریستی از جمله اخوان‌المسلمین، داعش و القاعده قطع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات متحده عربی با صدور بیانیه‌های جداگانه اعلام کردند که هرگونه سفر هوایی و دریایی از قطر به حالت تعلیق در خواهد آمد. عربستان سعودی اوایل صبح دوشنبه از طریق خبرگزاری رسمی این کشور بیان کرد که رفت و آمد زمینی را نیز به کشور همسایه خود قطع خواهد کرد.
در پی نگرانی‌ها از شکاف گسترده میان کشورهای عرب، قیمت هر بشکه نفت خام برنت با 1.6 درصد افزایش به 50 دلار رسید. قطر به همراه عربستان سعودی و امارات متحده عربی یکی از اعضای اصلی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است. اما هنوز مشخص نیست که چگونه این بحران سیاسی به رهبری عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان است، بر سیاست‌های اوپک تأثیر می‌گذارد. یک منبع نفت عربستان اعلام کرد با توجه به اینکه قطر تولیدکننده‌ای خرد در اوپک به شمار می‌رود، بعید است که این بحران‌ها تأثیر زیادی در تصمیم‌گیری‌های اوپک داشته باشد.
نامشخص بودن وضعیت LNG
به گفته بازرگانان نفتی هنوز خیلی زود است که درباره تأثیر این اختلافات بر محموله‌های LNG در منطقه اظهارنظر شود، بویژه اینکه هم مصر و هم امارات متحده عربی هر دو از واردکنندگان گاز قطر هستند. قطر تقریباً یک سوم تقاضای LNG جهان را تأمین می‌کند و مصر برای رفع نیازهای برقی خود از ژانویه 2016، به طور متوسط در هر ماه 857 هزار متر مکعب LNG از قطر وارد کرده است.
مصر در سال گذشته، مناقصه بزرگی برای سال 2017 ترتیب داد که قطر بیشترین سهم را در آن داشت. گرچه به گفته بازرگانان نفتی قرار بود افزایش تولیدات داخلی و جایگزین کردن منابع دیگر از کشورهایی همچون نروژ، نیجریه و ایالات متحده، شکاف‌های بالقوه موجود را پر کند. امارات متحده عربی نیز از سال 2016، به طور متوسط در هر ماه 190 هزار متر مکعب LNG از قطر وارد کرده است. در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، کویت که معمولاً دنباله‌رو تصمیمات عربستان سعودی است، هنوز در خصوص اختلافات پیش آمده واکنشی نشان نداده است. مطابق داده‌های موجود، کویت از سال 2016، به طور متوسط در هر ماه 283 هزار متر مکعب LNG از قطر وارد کرده است. هندوستان نیز که به گفته آژانس انرژی «وود مکنزی»، بعد از ژاپن، دومین خریدار LNG قطر است، با ذکر اینکه صنایع نفت و گاز از این اختلاف تأثیر چندانی نخواهد گرفت، تصریح کرده ما همچنان به دریافت گاز از قطر از طریق دریا ادامه خواهیم داد.
یک تاجر LNG ژاپنی هم اعلام کرد که اختلاف قطر با کشورهای عربی خلیج فارس تأثیر فوری بر واردات LNG از قطر نخواهد داشت. قطر یکی از عمده‌ترین صادرکنندگان میعانات نفتی، نفت خام سبک و LPG است که اکثر محصولات خود را تحت عرضه‌های بلند مدت به دو کشور ژاپن و کره جنوبی می‌فرستد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۳۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز فارسی،ده سال مانده به زمان برگزاری جام جهانی فوتبال در عربستان سعودی، این کشور مشغول گسترش و بهبود زیرساخت‌های خود برای میزبانی از بزرگترین فستیوال فوتبال ملی در جهان است.

جایی که حکومت پادشاهی باید استادیوم‌ها، هتل‌ها و شبکه‌های حمل و نقل خود را به شکل قابل توجهی بهبود و گسترش دهد. خبرگزاری فرانسه در گزارشی به این مسئله پرداخته و اضافه می‌کند که زیرساخت‌ها دغدغه اصلی این پادشاهی نفت‌خیز نفت است، تنها کاندیدای برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ که به زودی رسما این میزبانی را از سوی فیفا دریافت خواهد کرد.

عربستان صادرکننده نفت خام فاقد منابع نیست، اما برای تلطیف وجهه خود به عنوان یک کشور محافظه‌کار و اسلام‌گرای افراطی تلاش می‌کند با جذب سرمایه‌گذار خارجی این نقیصه را برطرف کند.

این کشور با سرمایه هنگفت ۵۰۰ میلیارد دلار در پروژه شهری آینده‌نگر و بلندپراوزانه نئوم می‌خواهد تصویری از آینده را ارائه نماید. صرف نظر از اینکه این ایده جاه‌طلبانه تا چه اندازه عملی و اجرایی خواهد بود، بیشتر نمایانگر تمایل ولیعهد ماجراجوی سعودی برای نمایش و جلب توجهات جهانی است.


چالش استادیوم‌ها
برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۴ عربستان به ۱۴ ورزشگاه با ظرفیت دست‌کم ۴۰ هزار نفر نیاز خواهد داشت تا بتوانند پذیرای ۴۸ تیم حاضر در جام جهانی باشند، اما در حال حاضر تنها دو ورزشگاه آماده هستند؛ استادیوم ملک عبدالله در جده و استادیوم بین‌المللی ملک فهد که در ریاض در حال بازسازی است.

این کشور که دارای لیگ فوتبال معتبری است حدود ۳۰ زمین دیگر هم دارد، اما بیشتر آنها قدیمی، کوچک و یا احاطه شده توسط پیست‌های دو و میدانی هستند که دیگر در دنیای فوتبال مرسوم نیستند.

یکی از مقامات فدراسیون فوتبال عربستان به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «ما هنوز ده سال در پیش داریم که در طی آن وضعیت استادیوم‌ها به طور اساسی تغییر خواهد کرد.» او که نخواست نامش فاش شود، افزود: «این یک چالش بزرگ است، اما ما بر آن غلبه خواهیم کرد.»

اسکان و حمل و نقل
علاوه بر جام جهانی فوتبال، این کشور بیابانی با جمعیت ۳۲ میلیون نفر میزبان جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷، بازی‌های آسیایی زمستانی ۲۰۲۹ و همچنین بازی‌های آسیایی ۲۰۳۴ نیز خواهد بود. برگزاری بازی‌های زمستانی در این کشور بیابانی و کویری انتقاد طرفداران محیط زیست را به همراه داشته، اما پادشاهی سعودی می‌خواهد بدون توجه به این انتقادات تمام این فرآیند‌ها را به مدد دلار‌های نفتی طی کند.

قطر همسایه، که میزبان اولین جام جهانی در خاورمیانه در سال ۲۰۲۲ بود، قبل از این رویداد تا ۲۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرد که زیرساخت‌های مربوطه را نیز شامل می‌شود.


عربستان سعودی در حال حاضر ساخت دو استادیوم جدید را آغاز کرده است: استادیوم بین المللی ملک فهد در قیدیه، پروژه‌ای بزرگ در خارج از پایتخت، و استادیوم دیگری در شهر دمام، در شرق کشور. هر دو این استادیوم‌ها قرار است دو سال دیگر افتتاح شوند.

به گفته یک مقام سعودی، طراحی یک استادیوم جدید در دیریه در نزدیکی ریاض نیز از پیش تصویب شده، در حالی که رسانه‌های محلی گفتند که مناقصه‌های ساخت و توسعه زمین‌های فوتبال به‌زودی به ارزش ۲.۶۹ میلیارد دلار آغاز می‌شود.

اما این کشور تنها به استادیوم‌ها نیاز ندارد و حمل و نقل و اسکان طرفداران هم در شهر‌های میزبان این مسابقات یعنی در ریاض، جده، دمام و اب‌ها و همچنین در قیدیا و نئوم نیز حائز اهمیت است.

حسین ماهران، معمار، در کنفرانسی درباره طراحی و ساخت استادیوم که در ماه فوریه در ریاض برگزار شد، به خبرگزاری فرانسه گفت: «عواملی مانند اسکان و حمل و نقل عمومی در داخل و بین شهر‌ها هنوز باید توسعه یابد. اما واضح است که پادشاهی قاطعانه به این راه متعهد است.»

چالش عمده آب و هوا
گرما، در کشوری که دمای هوا در تابستان از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر می‌رود، چالش دیگری برای کشور میزبان است، اگرچه یاسر المصحال، رئیس فدراسیون فوتبال عربستان سعودی سال گذشته گفت که پادشاهی آماده است تا این رویداد را در تابستان مانند زمستان برگزار کند.


رضوان درویش، رئیس شرکت تهویه مطبوع عربستان سعودی گرین ایر به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «در حال حاضر برنامه‌های خنک کننده برای سه ورزشگاه مورد استفاده لیگ عربستان وجود دارد که ستاره‌های جهانی مانند کریستیانو رونالدو و نیمار را به خود جذب کرده است.»

فراتر از زیرساخت‌های فیزیکی، عربستان سعودی همچنین باید منابع انسانی لازم برای مدیریت سایت‌ها، از امنیت گرفته تا نظافت، از جمله تهیه بلیط و پذیرایی را نیز در نظر بگیرد.

لی کولیر، از گروه مشاوره STRI، با برآورد این که کشور خلیج فارس به جای واردات نیروی کار به دنبال آموزش سعودی‌ها خواهد بود، تاکید کرد که این یک چالش بزرگ خواهد بود.

در فاصله یک دهه مانده تا زمان برگزاری جام جهانی فوتبال در عربستان سعودی این کشور با چالش‌های قابل توجهی رو به رو خواهد بود که امیدوار است به مدد دلار‌های نفتی، مدیریت و مشاوره خارجی و همچنین تربیت نیروی انسانی مناسب بتواند از پس آن برآید.

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟