Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بولتن نیوز، با دانستن عوامل خطر شما می‌توانید از ابتلا به سرطان جلوگیری کنید. چاقی، رژیم غذایی ناسالم، عدم تعادل هورمونی و التهابات مزمن همه از عوامل شناخته شده سرطان محسوب می‌شوند. اما عوامل برخی از سرطان‌ها آشکار نیستند در این گزارش 10 عاملی را که فکرش را هم نمی‌کنید، باعث سرطان شود را بهتان معرفی کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مکانی که زندگی می‌کنید

در سال 2017 مطالعه‌ای در مجله سرطان به چاپ رسید مبتنی بر این موضوع که در شهر و کشورهایی که نوع کیفیت آب و هوا، زمین و محیط زیست از اوضاع خوبی برخوردار نیست افراد به مراتب بیشتر به انواع سرطان‌ها مبتلا می‌شوند. این عوامل باعث رشد آماری سرطان سینه در زنان سرطان پروستات در مردان شده است. تحقیقات نشان داده است آلودگی هوا خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

شمع و خوشبو کننده‌های هوا

محققان، سطح مواد شیمیایی آلی را در 6 خانه در نیویورک و انگلستان مورد بررسی قرار دادند. تمامی ساکنین این منازل از مواد خوشبو کننده (شمع‌های معطر و مواد پاک کننده) استفاده کردند. «لیمونین» یک ماده شیمیایی است که فاکتور اصلی ابتلا به سرطان‌هایی چون لوسمی میلوئید(سرطان مغز استخوان) و نازوفارنکس(سرطان حفره بینی) را افزایش می‌دهد. همچنین عطر‌های مصنوعی و رایحه‌های جعلی نیز باعث آسیب به هورمون‌ها شده و ممکن است فرد را درگیر آسم و مشکلات جدی دیگر کند.

تماشای بیش از اندازه تلویزیون

پژوهش‌ها در سال 2014 توسط دانشگاه رگنسبورگ آلمان نشان داد ارتباطی بین زمان نشستن (تماشای بیش از اندازه تلویزیون، نشستن‌های طولانی مدت در محل کار و...) با خطر ابتلا به سرطان وجود دارد. سرطان روده بزرگ، آندومتر و ریه در کمین این افراد است. بیشترین قشری که درگیر این نوع از سرطان‌های می‌شوند کارمندان هستند.

انجمن سرطان آمریکا توصیه کرد 150 دقیقه در روز فعالیت متوسط و 75 دقیقه فعالیت شدید برای کاهش ابتلا به سرطان نیاز است.

خاک اره و چوب

شاید این گزینه را تا به حال نشنیده‌اید اما آژانس بین المللی سرطان گرد و غبار چوب را برای انسان بسیار مضر و سرطان زا اعلام کرد. همچنین یک مطالعه نشان داده است افرادی که با چوب‌ها بیشتر سروکار دارند (مانند مبلمان سازها) بیشتر به سرطان بینی و سینوس مبتلا می‌شوند .

فست فود خورها

فست فود و غذاهای بسته بندی شده(غذاهای آماده) اغلب دارای مواد شیمیایی نظیر perfluorinated هستند. این ماده شیمیایی علاوه بر سرطان زا بودن باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی و دیگر اثرات مضر بر سلامتی می‌شوند. لذا بسیار توصیه می‌شود تا حد امکان از مصرف فست فودها و غذاهای بسته بندی شده خودداری کنید، بیشتر غذاهای خانگی میل کنید تا از شر این ماده سرطان زا در امان باشید. همچنین در ظروف کاغذی ، قاشق و چنگال پلاستیکی به هیچ عنوان غذا نخورید.

برخی از کرم‌های ضدآفتاب

قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض نور خورشید درصد ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد علاوه بر آن استفاده از کرم‎های ضد آفتاب ناسالم نیز به همیین اندازه شما را سرطان نزدیک می‌کند. «بنزوفنون-3» یک عنصر مشترک در کرم‌های ضدآفتاب هستند که باعث تولید رادیکال‌های آزاد شده که خود به تنهایی از آسیب رسیدن دی ان ای جلوگیری می‌کند.

سازمان بهداشت جهانی در حال محدود کردن بنزوفنون 3 تا 6 درصد است. لذا این سازمان توصیه کرد در هنگام خرید ضدآفتاب برچسب آن را چک کنید و در صورت مشاهده موادی چون اسیدپارا آمینوبنزوئیک، سینوکسات، دیاکسوپبنزون، هموسالات، پارابن و اکسیبنزون از خریداری آن محصول اجتناب کنند.

کمبود نور خورشید

به گفته محققان مرکز سرطان مورس در کالیفرنیا، می‌توان در حدود 250هزار مورد سرطان روده بزرگ و 350هزار سرطان پستان را در سراسر جهان با افزایش سطح ویتامین دی کاهش داد.

محققان ارتباط بین ویتامین دی و سرطان را مورد بررسی قرار دادند و یک رابطه معکوس بین این 2 عامل کشف کردند. اگر سطح ویتامین دی پایین باشد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سینه به شدت افزایش پیدا می‌کند. نور خورشید غنی‌ترین منبع ویتامین دی محسوب می‌شود، اما بیش از اندازه در معرض آن قرار گرفتن هم مناسب نیست.

برخی از ویروس ها و باکتری ها

درحالی که ویروس‌ها خطرات جدی کوتاه مدتی را در بر خواهند داشت بلکه برخی از اثرات مخرب طولانی مدت را نیز در بدن به همراه دارند. محققان بر این باورند که 95 درصد جمعیت به طور کلی توسط ویروس Epstein-barr(EBV) مبتلا شده‌اند. این ویروس با برخی از انواع سرطان مانند لنفوم هوچکین و لنفوم بورکیت و بیماریهایی مانند ایدز (HIV) و مولتیپل اسکلروز همراه است، ویروس EBV در بدن هیچ نشانه ای ندارد و می‌تواند سالیان سال در بدن باقی بماند.

کمبودهای تغذیه‌ای، قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین و ضربه‌های روانی یک ویروس خفته را در بدن بیدار می‌کند. یک مطالعه در سال 2016 نشان داد سلول‌های پستان متصل یه این ویروس با یک واکنش فیزیکی به سرطان پستان تبدیل شدند.

کار در شیفت شب

طبق برخی از مطالعات کار در اواخر شب خطر ابتلا به سرطان را در افراد افزایش می‌دهد. محققان دانشگاه ام آی تی با انجام مطالعه‌ای بر روی موش‌ها دریافتند دو ژن در بدن وظیفه کنترل ریتم شبانه روزی سلول و سرکوبی تومور ها را بر عهده دارند. ژن مربوط به کنترل ریتم شبانه روزی سلول‌ها در پاسخ به نور و تاریکی در محیط زیست واکنش نشان می‌دهد. لذا موش‌هایی که در نور غیر طبیعی برای مدت طولانی قرار داشتند، تورمورها تهاجمی تر عمل کردند.

مصرف غذاهای سوخته

شاید این گزینه کمی برایتان نا آشنا باشد اما باید بدانید که بین مصرف غذاهای سوخته و ایجاد سرطان ارتباطاتی وجود دارد. «آکریل آمید» ماده شیمیایی است که در غذاهای نشاسته دار وجود دارد و در مواجه با دمای بالا آشکار می‌شود. سرخ کردن و پختن غذاهای نشانه دار در دمای بالای 248 درجه فارنهایت آکریل آمید موجود در مواد غذایی را آزاد می‌کند. این ماده باعث تخریب دی ان ای و ایجاد سرطان می‌شود، به همین سبب آژانس بین المللی «آکریل آمید» را سرطان زا اعلام کرد.

لذا از مصرف غذاهای نشاسته داری که بیش از اندازه سرخ شده اند ( و یا سوخته اند) اجتناب کنید. البته می‌توان با استفاده از زردجوبه، سیر و رزماری کمی از آثار مخرب این ماده را کاهش داد.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید

پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید (CO۲) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست؛ بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.

به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-۱۹، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.

اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضا‌های بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.

آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-۱۹ موسوم به SARS-CoV-۲ مانند سایر ویروس‌ها، از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.

کربن دی اکسید (CO۲) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO۲ تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO۲ به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.

در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO۲ تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO۲ در محیط قرار می‌گیرد.

از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO۲ محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.

در شرایط همه‌گیری کووید-۱۹ از مانیتور‌های سنجش CO۲ برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود ۴۰۰ قسمت در میلیون (ppm) کربن دی اکسید است. در فضا‌های داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ ppm است. در فضا‌های دارای تهویه ضعیف، غلظت CO۲ می‌تواند از ۲۰۰۰ ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از ۵۰۰۰ ppm بالاتر رود.

پژوهشگران با تغییر غلظت CO۲ در هوا بین ۴۰۰ ppm و ۶۵۰۰ ppm، ارتباط بین غلظت CO۲ و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.

در مقایسه با CO۲ معمولی جو که حدود ۵۰۰ ppm است، افزایش متوسط در CO۲ از ۴۰۰ ppm به ۸۰۰ ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-۲ از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین ۸۰۰ و ۶۵۰۰ ppm مشاهده نشد.

افزایش غلظت CO۲ عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-۲ در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید ۳۰۰۰ ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از ۴۰ دقیقه تقریباً ۱۰ برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.

هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویداد‌های اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-۲ احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO۲ هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.

خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.

هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.

با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO۲ جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از ۵۵۰ ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامد‌های گسترده‌تری دارد.

هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامد‌های گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.

وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد