Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-03@00:18:04 GMT

چاپ ترجمه شهرزادلولاچی از«عقل و احساس»

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۸۰۱۷۱

به گزارش بولتن نیوز، رمان «عقل و احساس» نوشته جین آستین به تازگی با ترجمه شهرزاد لولاچی توسط نشر افق منتشر و راهی بازار نشر شده است.
نشر افق پیش از «عقل و احساس» رمان های «دزیره»، «بلندی های بادگیر»، «جین ایر»، «ربکا»، «زنان کوچک»، «بابا لنگ دراز» و «اوژنی گرانده» را در قالب مجموعه «عاشقانه های کلاسیک» به چاپ رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«عقل و احساس» که در ایران با نام «حس و حساسیت» هم شناخته می شود، اولین رمان جین آستین نویسنده مشهور انگلیسی است که رمان «غرور و تعصب» او چند مرتبه مورد اقتباس های تصویری و سینمایی قرار گرفته است. یکی از اقتباس های شناخته شده «غرور و تعصب» فیلمی سینمایی با همین نام، به کارگردانی جو رایت با بازی کایرا نایتلی بود که در سال ۲۰۰۵ ساخته شد.
«عقل و احساس» هم از جمله رمان های مهم آستین است که با اقتباس از آن، سریال ها و فیلم های سینمایی مختلفی تولید شده است. در سال ۱۹۹۵ آنگ لی کارگردان تایوانی سینمای هالیوود، با اقتباس از آن فیلمی سینمایی ساخت. اولین چاپ این رمان در سال ۱۸۱۱ منتشر شد.
داستان این رمان درباره زندگی دو خواهر به نام های الینور و ماریان دشوود است که در پی نقل مکان به خانه جدیدشان، با اتفاقات جدیدی از جمله ماجراهای عاطفی و دلشکستگی هایی که از پی اش می آید، روبرو می شوند. بستر زمانی و مکانی این رمان سال ها ۱۷۹۲ تا ۹۵ در جنوب غربی انگلستان است.
آستین زمانی داستان می نوشت که نویسندگی زنان، چندان در انگلستان مرسوم نبود. او نسخه اولیه این رمان را زمانی که ۲۰ ساله بود در سال ۱۷۹۵ نوشت. عنوان اولیه کتاب هم «الینور و ماریان» بود اما آستین پس از بازنویسی کتاب، نام فلسفی «عقل و احساس» را برای آن انتخاب و با نام مستعار چاپش کرد. «عقل و احساس» در سال ۱۸۱۱ چاپ شد و تا سال بعد، هزار نسخه از آن فروش رفت. سپس در همان سال تجدید چاپ شد.
در قسمتی از این رمان می خوانیم:
اما متاسفانه هنگام در آغوش کشیدن طفل، سوزن کلاه لیدی کمی گردن بچه را خراش داد و کودک ناگهان جیغ بلندی کشید و سروصدا کرد که حتی از چنان بچه پرسروصدایی هم بعید بود. بچه را که روی پای مادرش نشسته بود غرق بوسه کردند. یکی از خواهران استیل جلوی بچه زانو زد و زخمش را با عصاره اسطوخودوس شست و شو داد و خواهر دیگر بچه برگه هلوی شکری در دهان بچه گذاشت تا گریه اش بند بیاید. او همچنان با تمام قوا جیغ می کشید و زاری می کرد تا اینکه لیدی میدلتون خوشبختانه به یاد آورد که در غوغای مشابه هفته گذشته کمی مارمالاد زردآلو به بچه دادند تا درد شقیقه متورمش را فراموش کند. خوشبختانه همین علاج برای این غوغا هم به فکرشان رسید و وقتی متوجه شدند که لیدی کوچک با شنیدن این پیشنهاد کمتر گریه می کند امیدوار شدند که این چاره ساز باشد. بنابراین مادرش او را در آغوش گرفت و از اتاق بیرون برد تا مارمالاد زردآلو به بچه بدهد.
به محض اینکه لیدی میدلتون و بچه از اتاق رفتند، دوشیزه استیل گفت: «طفل بیچاره! شاید خیلی بدتر می شد.»
ماریان با صدای بلند گفت: «فکر نکنم، مگر اینکه شرایط کاملا فرق می کرد. اما بچه ها معمولا به این ترتیب بی دلیل قشقرق به پا می کنند.»
لوسی استیل گفت: «لیدی میدلتون عجب خانم دوست داشتنی ای هستند!»
ماریان ساکت شد، نمی توانست در هر شرایطی، حتی موقعیت های پیش پا افتاده، به خلاف احساسش چیزی بگوید و به این ترتیب همه بار تعارف به دوش النور افتاد. بنابراین النور هم همه تلاشش را کرد و از لیدی میدلتون با احساسی که نسبت به او نداشت تعریف کرد، ولی به هیچ وجه به پای دوشیزه لوسی نرسید.
این کتاب با ۴۳۲ صفحه، شمارگان ۳ هزار نسخه و قیمت ۲۱۰ هزار ریال منتشر شده است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۸۰۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث «پل آستر» در سینما

«پل آستر» در کنار این که نویسندگی ماهر و سرشناس بود، در فیلمنامه‌نویسی و حتی کارگردانی در سینما نیز فعال بود.

به گزارش ایسنا، «پل آستر» رمان‌نویسنده معروف آثاری چون سه‌گانه «نیویورک» در حالی در سن ۷۷ سالگی به دلیل عوارض ناشی از بیماری سرطان درگذشت که نه تنها چهره‌ای شاخص در دنیای ادبیات بود، در عرصه سینمایی نیز تاثیرات زیادی داشت و ۱۸ رمان از آثار او از جمله «موسیقی شانس» به فیلم تبدیل شدند.

او خودش نیز وارد عرصه فیلمنامه‌نویسی شد و کار خود را با نگارش فیلمنامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی «هاروی کایتل»، «ویلیام هرت» و «جیانکارلو اسپوزیتو» آغاز کرد و این اثر جایزه بهترین فیلمنامه اول را برای آستر از جوایز مستقل اسپریت به ارمغان آورد. همچنین فیلم «دود» که کارگردانی آن را «وین وانگ» بر عهده داشت، موفق به کسب خرس نقره‌ای جایزه هیات داوران از چهل و پنجمین جشنواره فیلم برلین هم شد.

«پل آستر» در دنباله فیلم «دود» با عنوان «صورت آبی» که در سال ۱۹۹۵ ساخته شد در کنار «وین وانگ» به صورت مشترک کارگردانی فیلم را نیز بر عهده داشت و این کمدی که بار دیگر با نقش‌آفرینی «هاروی کایتل» و «جیانکارلو اسپوزیتو» به همراه« لو رید»، «میرا سوروینو» و «مدونا»‌ بود با نقدهای متفاوتی رو به رو شد.

این نویسنده در فیلم «مرکز جهان» در ۲۰۰۱ با فیلمنامه‌ای مشترک با «وین وانگ» بار دیگر کارگردانی را تجربه کرد. این فیلم که نخستین نمایش جهانی خود را در پنجاه و چهارمین جشنواره فیلم کن تجربه کرد، نامزد دریافت جایزه مستقل اسپریت برای بهترین بازیگر زن (مولی پارکر) شد.

در سال ۱۹۹۸، آستر فیلم «لولو روی پل» را نویسندگی و کارگردانی کرد و در سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی «دیوید تیولیس»، «ایرنه جاکوب» و «مایکل ایمپریولی» بار دیگر نگارش فیلمنامه و کارگردانی را بر عهده داشت.

«آستر» در «دانشگاه کلمبیا»‌ تحصیل کرد و در اوایل دهه ۷۰ میلادی به پاریس مهاجرت کرد و به فعالیت‌های مختلفی از جمله ترجمه کردن پرداخت. او در سال ۱۹۷۴ میلادی به ایالات متحده آمریکا بازگشت و ازدواج کرد.

در ژانویه سال ۱۹۷۹ میلادی پدر «آستر» درگذشت و این اتفاق به دلایلی به نوشتن نخستین کتاب خاطرات این نویسنده منجر شد؛ «اختراع انزواء»  که در سال ۱۹۸۲ میلادی منتشر شد.

«آستر» با انتشار «شهر شیشه» در سال ۱۹۸۵ که نخستین جلد از سه‌گانه «نیویورک» بود به موفقیت چشمگیری دست یافت.

این نویسنده به طور مرتب در دهه ۸۰، ۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی بیش از ده‌ها رمان از جمله «قصر ماه» (۱۹۸۹)،‌ «موسیقی شانس» (۱۹۹۰)، «کتاب توهم»‌(۲۰۰۲) و «شب پیشگویی»(۲۰۰۳) منتشر کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • کتاب شعر «ناله‌های امپراطور» در بروجرد رونمایی شد
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • میراث «پل آستر» در سینما
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • ترجمه و شرح «فصوص الحکم» به قلم علی شالچیان منتشر می‌شود
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  •  معرفی کتاب های بازار مالی