Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در محضر رهبر انقلاب گفت: شفافیت و سقفی برای هزینه‌های تبلیغاتی انتخابات وجود ندارد.

بهگزارش خبرنگار گروه دانشگاهخبرگزاری تسنیم،امین سردار آبادی نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی شب گذشته در محضر رهبر انقلاب طی سخنانی اظهار داشت:در اندیشه مدرسه انقلاب اسلامی نقش مردم صرفاً معطوف به پیروزی انقلاب نیست بلکه برای تحقق اهداف و ادامه حرکت انقلاب باید «مردم» نقش‌آفرین باشند و حضور پرشور ملت در انتخابات شرط لازم مردم‌سالاری دینی است اما کافی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز عده‌ای که خود را نخبگان سیاسی جناح‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا می‌خوانند باور ندارند که نسخه انقلاب بر اساس « مردم» چیده شده است. گویی آنها حضور مردم در جهاد سازندگی، نهضت سوادآموزی و پشتیبانی جنگ را در دهه 60 از یاد برده‌اند.

وی یادآور شد: یک گروه اگر در انتخابات رأی نیاورند دست به هر کاری می‌زنند، از آشوب خیابانی گرفته تا تحصن در مجلس، گروه دیگر که اگر می‌توانستند؛ انتخابات را هم تعطیل می‌کردند! حال که نمی‌توانند، پیگیر استانی شدن انتخابات و محدود کردن نقش مردم در آن می‌شوند!دو گروه مذکور، تشکیلاتی مبتنی بر سهم‌خواهی سیاسی ایجاد کردند تا مردم را منفعل بار بیاورند نه «تحلیل‌گر» امام اعتقاد داشت ملت قیم نمی‌خواهند. امروز بیش از همیشه در فضای نگرشی جامعه جای خالی مسجد کرامت‌ها و حسینه ارشادها احساس می‌شود.

**شفافیت و سقفی برای هزینه‌های تبلیغاتی انتخابات وجود ندارد

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به ضرورت نقش مردم تصریح کرد: آرمان‌گرایی، عدالتخواهی و کار برای انقلاب نباید تنها در برهه انتخابات و تصاحب قدرت سیاسی خلاصه شود، بلکه ما هر روز انتخاب‌های فرهنگی و سیاسی و اجتماعی بدون صندوق رأی داریم.در تبلیغات و قوانین انتخاباتی - به ویژه انتخابات شوراها و مجلس - عدم توجه به اقناع مردم و برجسته شدن نقش مراکز قدرت و ثروت به چشم می‌خورد. وقتی هیچ شفافیت و سقفی برای هزینه‌های تبلیغاتی وجود ندارد - عملاً رقابت بر سر حامیان الهی کاندیداها صورت می‌گیرد.

وی افزود: شورای نگهبان همواره حافظ قانون اساسی بوده است اما در مواردی، در انتخابات گذشته، احراز صلاحیت‌های نامزدها مورد سؤال افکار عمومی بوده است و شورای نگهبان پاسخ اقناع‌کننده‌ای به این ابهامات نداده است. (حتی خود حضرتعالی هم هشت ماه قبل از انتخابات، سیاست‌‌های کلی انتخابات را ابلاغ کردید اما اقدامی را از این نهاد شاهد نبودیم). لذا این شائبه ایجاد می‌شود که تأیید صلاحیت‌ها به چیدمان سیاسی انتخابات برمی‌گردد.

سردارآباد با طرح این سوال کهچرا شورای نگهبان احراز صلاحیت‌ها را «شفاف» نمی‌کند و معیارهای کیفی قانون را سنجش‌پذیر نکرد؟ ادامه داد: متأسفانه نه شاهد بودیم کاندیدای دولت امکانات بیت‌المال را برای تبلیغات انتخاباتی هزینه می‌کند و از سوی دیگر درباره حضور سیاسی نظامیان - که خدمات بسیاری به انقلاب داشتند - در انتخابات مباحثی مطرح شده است. باید روشن شود که کدام فعالیت نظامیان، طبق قانون اساسی در راستای نگهبانی از دستاوردهای انقلاب است و کدامیک، دخالت در انتخابات محسوب می‌شود؟

این فعال دانشجویی در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: قوه قضاییه مقتدر و قاطع در برخورد با فساد خواست همه مردم است. ریشه بسیاری از مشکلات این دستگاه را می‌توان در عدم مشارکت مردم جستجو کرد، یکی از مصادیقی که فاصله مردم با دستگاه قضایی را زیاد می‌کند برخورد محافظه‌کارانه و سیاسی با مفسدان است. این گونه به نظر می‌رسد که برای برخورد با مفاسد، متناسب پست و مقام افراد و اطرافیان، برخورد متفاوتی صورت می‌گیرد. گویا مسائل سیاسی بر مسائل حقوقی اولویت پیدا می‌کند.

سردار آبادی ادامه داد: عدم حساسیت نسبت به مسائل مطرح شده در مناظره‌های انتخاباتی، پرونده کرسنت، مسئله حقوق‌ها و املاک نجومی مصداق روشنی بر این مدعا هستند. بعضاً افرادی بازداشت یا زندانی می‌شوند که با یک اعتصاب غذا و فشار رسانه‌های بیگانه آزاد می‌شوند. به جامعه پاسخی نمی‌رسد بر چه مبنایی دستگیر و بر چه مبنایی آزاد شدند! شفافیت و پاسخگویی یکی از مهمترین شاخصه‌های کارآمدی است. طبق قانون اساسی اگر دادگاه‌ها علنی برگزار می‌شد، طبق برنامه پنجم آرا قضات منتشر می‌شد، بسیاری از شبهات برطرف می‌شد.

**با اعتراضات صنفیبرخوردهای امنیتی و قضایی صورت می‌گیرد

وی افزود: قضات به طور همزمان از قدرت و مصونیت قضایی برخوردارند. تنها دادسرای انتظامی قضات و حفاظت قوه قضاییه بر آنها نظارت می‌کند. لکن این 2 نهاد زیرمجموعه دستگاه قضایی‌اند.(پیشنهاد ما نهادی مستقل جهت نظارت بر قوه قضاییه است).

سردار آبادی با بیان اینکه ساختار موجود قادر به مبارزه با فساد سیستمی نیست، اظهار داشت: وظیفه دینی نهی از منکر، اصل مترقی هشتم قانون اساسی و تجربه انقلاب نشان می‌دهد که هر جا کار به مردم سپرده شد، انقلاب چند گام پیش رفت. در نظامات غیردینی دنیا که قائل به مردم نیستند هم حدود نیمی از مبارزه با فساد با مردم است. اما قوه قضاییه با داشتن این الگوی دینی و انقلابی هنوز نتوانسته است با سازوکار حقوقی و حمایتی، مردم را وارد صحنه مبارزه با مفاسد کند.

وی با بیان اینکهوضعیت به حدی بغرنج است که با افراد مؤمن و انقلابی هم برخورد سخت قضایی می‌شود،گفت:نمونه آن شهروندی است که تمام مراحل قانونی را برای مبارزه با فساد در سیستم قضایی شهرکرد دنبال می‌کند ولی به جرم دخالت در کاری که به او ربطی ندارد زندانی می‌شود. عدم تعریفی دقیق از عناوینی کلی نظیر «تشویش اذهان عمومی»، «اقدام علیه امنیت ملی»، «نشر اکاذیب» زمینه‌ساز صدور احکامی بعضا عجیب برای امران به معروف و ناهیان از منکر شده.

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: متأسفانه با اعتراضات صنفی همچون اعتراضات کارگران، معلمان، رانندگان معترض به فساد در شبکه حمل‌ونقل و متقاضیان مسکن مهر برخوردهای امنیتی و بعضا قضایی صورت می‌گیرد. به نظر ما شنیده نشدن صدای دادخواهی خلاف امنیت ملی و آرمان‌های انقلاب است. (پیشنهاد می‌کنیم که اتحادیه‌های دانشجویی بتوانند در قامت مدعی‌العموم در دادگاه‌ها برای مطالبات عدالت محورانه اقامه دعوا کنند).

سردار آبادی در ادامه با بیان اینکهصدا و سیما به مردم نگاهی دکوری دارد، تصریح کرد:رسانه ملی از حضور مردم عادی در انتخابات و راهپیمایی‌ها در دفاع از انقلاب گزارش می‌گیرد، اما از تجمعات صنفی کارگران، پرستاران و دانشجویان که همان مردم‌اند گزارش نمیگیرد. رسانه ملی با سانسور خبری مطالبات صنفی به حق مردم، فرصت را به رسانه‌های ضدانقلاب می‌دهد تا نقش دایه دلسوزتر از مادر را برای آنها بازی کنند. جریان محافظه‌کار پیر و خسته کنونی سکان‌دار صدا و سیما برنامه‌‌ای هم چون «ثریا» را در مسیری قرار داده که عملاً تعطیل شده است.

وی افزود: وقتی بیش از نیمی از بودجه سازمان از راه تبلیغات و آنتن‌فروشی تأمین می‌شود پس دیگر نباید از تغییر سبک زندگی و مصرف‌زدگی جامعه گلایه کرد! البته تمامی مسئولان قبل، حال و احتمالاً بعدی سازمان از گروکشی بودجه صدا و سیما در دولت‌های مختلف می‌گویند. چه زمانی رسانه ملی از بند دولت‌ها خلاص می‌شود؟! و مهمتر اینکه چه زمانی صدا و سیما خود را چابک می‌کند تا نسبت هزینه و اثرگذاری‌اش منطقی شود؟تا زمانی که صدا و سیما اصلاح نشود مردم نه تنها تجربه برجام را درک نخواهند کرد، بلکه سند 2030، پیمان آب و هوایی پاریس و fatf نیز یک به یک اجرا خواهند شد و در جامعه هیچ گونه مقاومتی صورت نخواهد گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به سیاست خارجی کشور اشاره کرد و گفت: برجام و ما ادراک برجام با گذشت تقریباً دو سال، هم متن برجام و هم شروط حضرتعالی مکرراً نقض شده است. در این میان اعتراضات کارشناسی جنبش دانشجویی، نه تنها توسط دولت و مجلس شنیده و پاسخ داده نمی‌شود، بلکه منتقدین را به جهنم حواله می‌دهند، یا به ارجاع مسئولیت برجام به حضرتعالی، منتقدان را ساکت می‌کنند.

**اعتراضات جنبش دانشجویی نسبت به برجام را دولت و مجلس نشنیدند

این فعال دانشجویی افزود: اگر آنهایی که صراحتاً در تبلیغات انتخاباتی وعده برجام 2 و 3 دادند، خواستند با موشک‌ها، مدافعین حرم و احکام اسلامی به بهانه‌های حقوق بشری معامله کنند، باز هم ما فقط باید در سالنی جمع شویم و پاسخ آنها را به صورت کارشناسی بدهیم و به این حرکت قانع باشیم؟ مگر در برجام چنین نکردیم؟ اما نتیجه چه شد، در 20 دقیقه با اسم نظام تصویب شد و امروز هم چرخ سانتریفیوژها ایستاده و هم چرخ زندگی مردم و هیچ تحریمی هم لغو نشد!

وی گفت: مسأله از نابودی دستاوردهای هسته‌ای فراتر است؛ با پیگیری قطعات بعدی همچون fatf، ipc سند 2030 مذاکرات حقوق بشری، و پیمان پاریس عملاً پازل هضم جمهوری اسلامی در هاضمه نظام بین‌المللی تکمیل می‌شود و هرگاه جناح مؤمن انقلابی در برابر این روند استحاله و چرخش اساسی از گفتمان حمایت از مستضعفین عالم واکنشی نشان می‌دهد با این جمله که تصمیم نظام بوده است، سرکوب می‌شود.

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: در اینجا ابهامی که در یکی، دو سال اخیر بین بچه‌های حزب‌اللهی وجود دارد را خدمتتان مطرح می‌کنم، از حضرتعالی تقاضای راهنمایی داریم. حضرتعالی بارها بر این نکته که «حرف من را از خود من بشنوید» تأکید فرموده‌اید. ما نیز برمبنای همین توصیه‌ حضرتعالی به نقل قول‌های سیاسیون از شما بی‌توجهی کرده و دیدگاه‌های ولی امرمان را از همین سخنرانی‌های عمومی دنبال می‌کنیم. لکن از قضایای برجام به بعد، با پدیده‌ای مواجهیم که در فضای رسانه‌ای به «کد» معروف شده است. کدهایی که دیگر نه از سیاسیون دسته چندم، که از برخی اعضای دفتر رهبری برای بچه حزب‌اللهی‌ها نقل می‌شود.

وی ادادمه داد: ابهامی که پس از انتشار هر کدی، موجب بحث در بین نیروهای انقلابی شده آن است که چنین اخباری، گویای نظر حضرت‌عالی است؟ آیا آنچه اعضای محترم دفتر رهبری می‌گویند یا انجام می‌دهند نظر ولی امر است یا دیدگاه‌های شخصی عزیزان؟ آیا در برابر این کدها همچنان باید به «حرف من را از خود من بشنوید» استناد کرد و یا شرایط جدید و پیچیده‌ کنونی، راهه‌ای ارتباطی دیگری را اجتناب‌ناپذیر کرده است؟

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در پایان گفت: ما معتقدیم که دانشجوی مسلمان انقلابی باید علمدار مطالبات مردم باشد تا سرمایه اجتماعی نظام حفظ شود به همین دلیل پیگیری و مطالبه مشکلات مردم را در اولویت‌های کاری جنبش عدالتخواه دانشجویی قرار دادیم.

انتهای پیام/

R1011173/P1360/S1,14/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۹۱۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟

محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استانهای شانا و دبیران جریانات سياسی دیگر بر وحدت گروه های انقلابی تاکید کرد. 

 

رضایی در دیدار با آقایان نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، آقایان رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و آقای احمد نادري و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد. 

 

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده محوری به جای شخص محوری است.

 

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و وعده صادق خاطرنشان کرد: موقعیت ایران درغرب آسیا بیش از گذشته تعیین کننده شده است، فلذا فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنين شرايطي وحدت نيروهاي انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره برداری از فرصت هاست و هر نوع تکروی و سهم خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروزه بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ علیرغم شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد و آن‌ها نشان دادند که تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی تر و بیشتر می کند.

 

رضایی در پایان گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات و شفافیت باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش های جدید مهیا باشد. تحمل سليقه های سياسی علامت بلوغ عقلانیت گروه های سیاسی است.

 

گفتنیست طی این نشست‌های جداگانه آقایان نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی پور و سعید محمد از صبح ایران، ضمن تشریح روند شکل گیری جریان‌ها و جبهه های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله مندی ها پرداختند و همچنین آمادگی خود برای گفتگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند. 

 

همچنین محسن رضایی در جلسه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد
  • تبلیغات کاندیداها در رسانه ملی گلستان آغاز شد
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند