Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دانشگاهیگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛یادداشت تفاهم‌ همکاری بین ایران و عراق برای ایجاد شعب دانشگاه آزاد اسلامی در این کشور صبح امروز با حضور علی‌اکبر ولایتی رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی، علی‌محمد نوریان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و سیدمحسن حکیم نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق ، در سالن جلسات بیمارستان مسیح دانشوری امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌اکبر ولایتی، در حاشیه امضای این یادداشت تفاهم با اشاره به ضرورت اهتمام جدی به تجدید نظر در حوزه اقدامات خارجی این دانشگاه ، بررسی روابط غیر مفید و در برخی مواقع زیانبخش و تصمیم گیری در این زمینه و توسعه و رشد فعالیت های برون مرزی به ویژه با کشورهای همسایه و متحد راهبردی جمهوری اسلامی ایران گفت: از جمله اقدامات جدید در زمینه ارتباطات خارجی دانشگاه ،کمک به ایجاد روابط علمی ،دانشگاهی و فناوری به ویژه با کشورهای دوست و متحد راهبردی ایران است که در این زمینه برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است.

وی ادامه داد: از جمله این اقدامات که با همت دکتر نوریان شکل گرفته توسعه همکاری با کشور عراق است که امروز در این زمینه یادداشت تفاهم همکاری با سید محسن حکیم یکی از شخصیت های برجسته مجلس اعلای عراق به امضاء رسیده است.

رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بیشترین همکاری را با کشور عراق داریم و اکنون این همکاری‌ها در حوزه دانشگاهی به عنوان اولین اقدام در دوره جدید مدیریتی شکل می‌گیرد و توسعه می‌یابد.

وی افزود: در ابتدا این همکاری‌ها در حوزه علوم‌ پایه و بعد در رشته‌های مهندسی و پزشکی توسعه خواهد یافت.

به گفته ولایتی، یادداشت تفاهم امضاء شده، آغازی برای گسترش همکاری در حوزه دانشگاهی و آموزش عالی و زمینه ای است که موجب می‌شود در آینده همکاری‌های علمی بین دو کشور افزایش یابد؛ البته همکاری‌های علمی بین ایران و عراق سابقه تاریخی دارد ولی در تاریخ معاصر این اولین‌باری است که همکاری علمی بین دو کشور شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: این همکاری خواست دو ملت ایران و عراق است. با همت دو دولت متحد راهبردی ایران و عراق و با هدایت‌های مقام معظم رهبری، همکاری دو کشور توسعه یافته و امروز این همکاری‌ها به حوزه علمی رسیده است.

رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بخش هایی از این یادداشت تفاهم افزود: بعد از اخذ مجوزهای لازم از مراجع و مقامات رسمی عراق، شعب دانشگاه آزاد اسلامی در نجف، کربلا، بغداد، بصره و کردستان تاسیس و اقدامات لازم به انجام خواهد رسید ضمن آن که همکاری با دانشگاه ها و مراکز علمی مرتبط با مجلس اعلای عراق در زمینه های مختلف نیز توسعه خواهد یافت.

آغازهمکاری علمی دانشگاه آزاد اسلامی با عراق از علوم پایه
در ادامه سیدمحسن حکیم نیز گفت: امروز فرصتی بود که در خدمت دکتر ولایتی که انسان فرهیخته و مرد بزرگی است، باشیم. همچنین توانستیم با دکتر نوریان نیز ملاقاتی داشته باشیم که این مبنای پیشرفت و توسعه روابط بین دو کشور خواهد بود.

نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق ادامه داد: از زمینه‌های مهم ارتباط بین دو کشور، سطوح علمی و آموزشی است. با توجه به گستردگی کار کیفی و کمی دانشگاه آزاد اسلامی و رتبه‌های بالای این دانشگاه در جهان و همچنین از آنجایی که دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است، لازم دانستیم که در زمینه علمی با این دانشگاه همکاری داشته باشیم.

وی گفت: علاقه عراق به دانش‌اندوزی در علوم مختلف سابقه دیرینه دارد، ابتدا همکاری‌ها در حوزه علوم پایه خواهد بود، چرا که این علوم مبنای پیشرفت همه کشورها هستند. ما تا امروز در عراق مشکلات زیادی داشتیم ولی اکنون فصل نوینی شکل گرفته است و می‌خواهیم از تمام امکانات جمهوری اسلامی ایران برای اعتلای عراق استفاده کنیم و در حوزه‌های اقتصادی، دانشگاهی و فرهنگی نیز با ایران همکاری داشته باشیم.

حکیم افزود: امیدواریم این یادداشت تفاهم به مرحله تفاهم‌نامه و قرارداد برسد و بتوانیم شعب دانشگاه آزاد اسلامی را در شاخه‌های مختلف علوم‌پایه در عراق احداث کنیم.

به گفته وی؛ در حال حاضر صدها دانشجوی عراقی در ایران تحصیل می‌کنند و امیدوارم شاهد باشیم که جوانان عراقی نهایت استفاده از این فرصت به دست آمده را ببرند. انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۹۴۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه

امیر آشتیانی در دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه گفت: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، کنستانتینو چیونگا معاون رئیس جمهور زیمباوه با امیر آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در تهران دیدار و گفتگو کرد.

امیر آشتیانی در این دیداربا اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهور ایران  به حراره و سفر آتی رئیس محترم جمهور زیمباوه به تهران گفت: این تعاملات نشان دهنده اهمیتی است که دو کشور در سطوح عالی برای توسعه روابط فی مابین قائل هستند.

 وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط ایران و ونزوئلا گفت: حدود 10 سال پیش وزارت دفاع ایران، میزبان جناب آقای مانانگا گوا رئیس جمهور بود که در آن زمان ایشان به عنوان وزیر دفاع به تهران سفر کردند.

آشتیانی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است، گفت: این جایگاه متاثر از جوهره انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کشورهای مستقل و انقلابی از یک سو و تلاش کشورهای آفریقایی جهت کسب استقلال از کشورهای استعمارگر و سلطه طلب بوده است.

وی ادامه داد: در میان کشورهای انقلابی، کشور زیمباوه به دلیل رهبران و مردم انقلابی، حفظ روحیه استقلال طلبی، مبارزه با استعمار نقش مثبت و سازنده‌ای که در منطقه جنوب آفریقا ایفا می‌کند، از اهمیت بسزای برخوردار است.

وزیر دفاع تاکید کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند.

وی ایران با اشاره به پدیده تروریسم به عنوان یکی از مهمترین تهدیدات امنیت منطقه و محیط بین الملل اظهار داشت: متاسفانه شاهد استانداردهای دوگانه دنیای غرب در قبال تروریسم هستیم.

آشتیانی با اشاره به  کشتار وحشیانه و قتل عام نزدیک به 40 هزار نفر از مردم و به ویژه کودکان فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به سبب حمایت آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سکوت نهادها و مجامع بین المللی گفت: بر همه کشورهای آزاد و مستقل لازم است  تا ضمن اعلام انزجار خود از اقدامات این رژیم، اقدامات عملی خود را در خصوص توقف ماشین کشتاررژیم صهیونیستی به کار گیرند.

معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با ابراز تسلیت بابت شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران در حمله به کنسولگری ایران و محکوم کردن این اقدام توسط رژیم صهیونیستی گفت: حمله اخیر  اسرائیل به فلسطین نیز نشان دهنده سیاستهای دو گانه و یک بام و دو هوای غرب است.

کنستانتینو چیونگا با بیان اینکه ایران و زیمباوه تحت تاثیر تحریم‌های کشورهای غربی هستند، گفت: ایران از شرکای زیمباوه است و آمادگی داریم در زمینه همکاری‌های دفاعی و اقتصادی روابط خود با ایران را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران گفت: این سفر نقطه عطفی در توسعه روابط بین ایران و زیمباوه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ریاست زیمباه بر اتحادیه اقتصادی جنوب غرب آفریقا( سادَک) گفت: این موضوع ظرفیت های زیمباوه را برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران بیشتر می کند.

در پایان این دیدار هر دو طرف با اشاره به ظرفیت های اقتصادی و دفاعی و امنیتی دو طرف  آمادگی خود را برای تبادل هیئت در زمینه‌های مختلف اعلام کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • قطار ارتباط دانشگاه با صنعت به سرعت پیش می‌رود
  • اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم