Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@02:46:46 GMT

ثبت ۲۲ زلزله بیش از ۳ ریشتر در ۹ استان کشور

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۰۴۵۰۸

بررسی زلزله‌های هفته گذشته نشان می‌دهد که ۲۱ زلزله با بزرگای ۳، ۳.۱، ۳.۲، ۳.۳، ۳.۴، ۳.۵، ۳.۶، ۳.۷، ۳.۸، ۳.۹، ۴ و ۴.۱ ریشتر در استان‌های بوشهر، تهران، فارس، خراسان رضوی، کرمان، قزوین، هرمزگان، آذربایجان غربی و خوزستان رخ داده است.

در تهران نیز زلزله‌های کوچکی رخ داده است و زلزله ۲ ریشتری در شهر ری و ۳ ریشتری در فیروزکوه نیز به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شنبه ۱۳ خرداد

زمین‌لرزه شبانکاره استان بوشهر با بزرگای ۳.۶ ریشتر اولین زلزله مهم ثبت شده در این روز است. این زلزله در عمق ۱۱ کیلومتری و در ۵ کیلومتری شبانکاره، ۱۰ کیلومتری آب پخش و ۱۰ کیلومتری سعدآباد استان بوشهر رخ داده است.

ترکمچای آذربایجان شرقی زلزله ۲.۲، سربیشه استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۱، رباط پشت بادام زلزله ۲.۹، بهاباد یزد زلزله ۲.۱، بافق یزد زلزله ۲.۵، کازرون استان فارس زلزله ۲.۵، گهرو استان چهارمحال و بختیاری زلزله ۲.۱ و مهربان استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۲ ریشتری را تجربه کرده‌اند.

سفیدسنگ نیز با زلزله‌ای به بزرگای ۳ ریشتر لرزید؛ این زلزله در عمق ۱۱ کیلومتری و در ۳۶ کیلومتری سفیدسنگ، ۳۷ کیلومتری مزدآوند و ۴۷ کیلومتری نصرآباد خراسان رضوی گزارش شده است.

دو زلزله بزرگ ۳.۲ و ۳.۸ ریشتری کازرون استان فارس از دیگر زلزله‌های مهم روز ۱۳ خرداده بوده است که به ترتیب در اعماق ۱۲ و ۱۱ کیلومتری رخ داده است. کانون زلزله ۳.۲ ریشتری در ۱۱ کیلومتری کازرون،۲۰ کیلومتری کنارتخته و ۲۱ کیلومتری نودان استان فارس و کانون زلزله ۳.۸ ریشتری کازرون در ۱۷ کیلومتری کازرون،۱۹ کیلومتری کنارتخته و ۲۰ کیلومتری خشت استان فارس بوده است.

زلزله مهم روز ۱۳ خرداد در فهرج استان کرمان با بزرگای ۳.۴ ریشتر به ثبت رسیده است. این زلزله که در عمق ۱۰ کیلومتری بوده، در ۳۱ کیلومتری فهرج، ۴۱ کیلومتری نرماشیر و ۵۴ کیلومتری نظام‌شهر استان کرمان بوده است.

علاوه بر آن حسینیه استان خوزستان با زلزله ۲.۷، سربیشه استان خراسان جنوبی با زلزله ۲.۳ و خانوک استان کرمان با زلزله ۲.۱ ریشتری لرزیدند.

یکشنبه ۱۴ خرداد

دو زلزله‌ حسینیه خوزستان با بزرگای ۲.۹ و ۲.۴، حویق استان گیلان با بزرگای ۲.۱ و سفیدسنگ با بزرگای ۲.۱ از اولین زلزله‌های بیشتر از ۲ ریشتر روز ۱۴ خرداد به شمار می‌روند.

زلزله‌ای نیز در فیروزکوه استان تهران با بزرگای ۱.۶ ریشتر و در عمق ۶ کیلومتری رخ داده که کانون آن در ۹ کیلومتری فیروزکوه و ۲۹ کیلومتری ارجمند استان تهران و ۴۳ کیلومتری آلاشت استان مازندران بوده است.

در حویق استان گیلان زلزله ۲.۱ و در سفیدسنگ زلزله ۲.۴ ریشتری گزارش شده است.

زلزله بزرگ دیگری در نصرآباد خراسان رضوی با بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۴ کیلومتری رخ داده که کانون این زلزله در ۳۰ کیلومتری نصرآباد، ۳۴ کیلومتری سفید سنگ و ۴۸ کیلومتری قلندرآباد استان خراسان رضوی رخ داده است.

دوشنبه ۱۵ خرداد

در خاکعلی استان قزوین زلزله ۳.۲ ریشتری به ثبت رسید. این زلزله که در عمق ۱۲ کیلومتری بوده است، در ۱۷ کیلومتری خاکعلی، ۲۵ کیلومتری الوند و ۲۵ کیلومتری بوئین زهرای استان قزوین رخ داده است.

در این منطقه همچنین در ساعت ۱۱ و ۳۶ دقیقه زلزله دیگری با بزرگای ۲ ریشتر رخ داد.

در مزدآوند خراسان رضوی زلزله ۲، نورآباد استان فارس زلزله ۲.۵، شول آباد استان لرستان زلزله ۲.۳، بافق یزد زلزله ۲.۲، سلماس استان آذربایجام غربی زلزله ۲.۵ و سفیدسنگ نیز زلزله ۲.۱ ریشتری به ثبت رسیده است.

زلزله سیرچ استان کرمان با بزرگای ۳.۳ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری از دیگر زلزله‌های بزرگ این روز بوده است. کانون آن در ۲۰ کیلومتری سیرچ، ۲۴ کیلومتری ماهان و ۲۸ کیلومتری محی آباد استان کرمان بود.

قلعه گنج استان کرمان نیز زلزله ۳.۷ ریشتری را تجربه کرده است. کانون این زلزله که در عمق ۶ کیلومتری رخ داده، در ۴ کیلومتری قلعه کنج، ۳۹ کیلومتری منوجام و ۴۰ کیلومتری نودژ استان کرمان بوده است.

سه شنبه ۱۶ خرداد

علاوه بر زمین‌لرزه ۲.۶ ریشتری در شهرستان شنبه استان بوشهر، در خورموج این استان نیز زلزله‌ای با بزرگای ۳.۱ ریشتر رخ داد که در ۱۴ کیلومتری خورموج، ۲۴ کیلومتری کاکی و ۳۷ کیلومتری شنبه استان بوشهر بوده است.

کونانی استان لرستان با زلزله ۲.۴، گیان استان همدان با زلزله ۲.۲ و سیس استان آذربایجان شرقی با زلزله ۲ لرزیدند.

در حسینیه استان خوزستان نیز زلزله ۳.۲ ریشتری رخ داد که عمق آن در ۸ کیلومتری و کانون آن در ۲۲ کیلومتری حسینیه، ۳۳ کیلومتری اندیمشک و ۴۱ کیلومتری دزفول استان خوزستان گزارش شده است.

زلزله قطور استان آذربایجان غربی با بزرگای ۳ ریشتر از دیگر زلزله‌های بزرگ این روز به شمار می‌رود. کانون این زلزله که در عمق ۱۰ کیلومتری بوده در ۲۵ کیلومتری قطور، ۲۷ کیلومتری زرآباد و ۴۵ کیلومتری سیه چشمه استان آذربایجان غربی بوده است.

در بنارویه استان فارس نیز زمین‌لرزه دیگری با بزرگای ۳.۲ ریشتر رخ داد. کانون آن در ۱۵ کیلومتری بنارویه، ۲۴ کیلومتری اوز و ۳۲ کیلومتری جویم استان فارس و در عمق ۱۲ کیلومتری بوده است.

علاوه بر آن در سفیدسنگ استان خراسان رضوی زلزله ۲.۱، مزدآوند استان خراسان رضوی زلزله ۲.۸، مورموری استان ایلام زلزله ۲.۹، صالح آباد استان خراسان رضوی زلزله ۲.۲، سیرچ استان کرمان زلزله ۲.۲ و بافق استان یزد زلزله ۲ ریشتری رخ داده است.

در نصرآباد استان خراسان رضوی نیز زلزله ۳.۵ ریشتری در عمق ۷ کیلومتری رخ داده است. کانون آن در ۴۲ کیلومتری نصرآباد، ۴۲ کیلومتری سفید سنگ و ۴۶ کیلومتری مزدآوند استان خراسان رضوی گزارش شده است.

چهارشنبه ۱۷ خرداد

مهمترین رخداد لرزه‌ای روز ۱۷ خرداد زلزله ریوش استان خراسان رضوی است که با بزرگای ۴.۱ ریشتر به ثبت رسید. این زلزله در عمق ۲۰ کیلومتری و در ۱۷ کیلومتری ریوش، ۳۶ کیلومتری خلیل آباد و ۳۹ کیلومتری کاشمر استان خراسان رضوی رخ داده است.

علاوه بر آن زلزله ۳ ریشتری منطقه مزدآوند استان خراسان رضوی را لرزاند. عمق این زلزله در ۱۰ کیلومتری زمین بوده است.

زلزله ۲.۳ ریشتری استان خوزستان، ۲.۶ ریشتری جبالبارز استان کرمان، ۲.۷ ریشتری زرآباد استان آذربایجان غربی، ۲.۴ ریشتری صالح آباد استان ایلام، ۲ ریشتری پیربکران و ۲ ریشتری تیران استان اصفهان و ۲ ریشتری مزدآوند استان خراسان رضوی از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این روز بوده است.

در دهرم استان فارس نیز زلزله‌ای با بزرگای ۳.۴ ریشتری در عمق ۲۶ کیلومتری رخ داد. کانون این زلزله در ۷ کیلومتری دهرم استان فارس و ۳۹ کیلومتری ریز و ۵۰ کیلومتری جم استان بوشهر بوده است.

در سنگان استان خراسان رضوی زلزله ۲.۲، چرام کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۲، گرمسار استان سمنان زلزله ۲.۸، پاوه استان کرمانشاه زلزله ۲.۳ و گلبافت استان کرمان زلزله ۲.۵ ریشتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این روز بوده است.

در بومهن استان تهران نیز زلزله ۱.۹ ریشتری گزارش شده است که این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و در ۱۲ کیلومتری بومهن، ۱۳ کیلومتری رودهن و ۱۴ کیلومتری پردیس استان تهران رخ داده است.

پنج شنبه ۱۸ خرداد

روز ۱۸ خرداد با زلزله حسینیه استان خوزستان با بزرگای ۳ ریشتر آغاز شد. این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و در ۱۸ کیلومتری حسینیه، ۳۵ کیلومتری اندیمشک و ۴۳ کیلومتری دزفول استان خوزستان به ثبت رسیده است.

جندق استان اصفهان زلزله ۲.۱، کوهدشت استان لرستان زلزله ۲.۲، فریدون شهر استان اصفهان زلزله ۲ و نورآباد استان فارس نیز زلزله ۲.۶ ریشتری را در این روز تجربه کرده‌اند.

زلزله ۳.۴ ریشتری رویدر استان هرمزگان از دیگر رخدادهای لرزه‌ای مهم این روز به شمار می‌رود. این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و در ۳۳ کیلومتری رویدر استان هرمزگان و ۳۴ کیلومتری درز و ۶۶ کیلومتری مزایجان استان فارس رخ داده است.

در ری تهران نیز زلزله‌ای با بزرگای ۲ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داده است. کانون این زلزله در ۹ کیلومتری ری، ۱۱ کیلومتری تهران و ۱۷ کیلومتری تجریش بوده است.

در آوج استان قزوین نیز زلزله‌ای با بزرگای ۴.۱ ریشتر رخ داد. عمق این زلزله در ۱۹ کیلومتری و کانون آن در ۲۸ کیلومتری آوج، ۳۰ کیلومتری دمق و ۳۱ کیلومتری آبگرم استان قزوین بوده است.

دو برجی استان فارس با زلزله ۳.۰، حسینیه استان خوزستان با زلزله ۳.۵ و رازقان استان مرکزی با زلزله ۳.۴ ریشتر لرزیدند.

جمعه ۲۰ خرداد

زلزله‌های ۳.۲ ریشتری چلگرد استان چهارمحال و بختیاری و ۳.۲ ریشتری صالح‌آباد استان خراسان رضوی از جمله رخدادهای روز جمعه ۲۰ خرداد بوده است.

در رویدر استان هرمزگان نیز زلزله ۴.۹ ریشتر در عمق ۶ کیلومتری رخ داد، کانون این زلزله در ۲۶ کیلومتری رویدر، ۴۱ کیلومتری درز استان فارس و ۵۸ کیلومتری فین استان هرمزگان بوده است. همچنین بار دیگر زلزله ۳.۳ ریشتری این منطقه را به لرزه درآورده است.

وقوع زلزله ۳.۹ ریشتری در جزیره هندورابی استان هرمزگان در عمق ۲۱ کیلومتری زمین از دیگر رخدادهای روز جمعه محسوب می‌شود.

در فیروزکوه استان تهران نیز زلزله‌ای با بزرگای ۳ ریشتر رخ داد. عمق این زلزله در ۱۰ کیلومتری و کانون آن در ۳ کیلومتری فیروزکوه و ۲۷ کیلومتری ارجمند در استان تهران و ۳۷ کیلومتری آلاشت در استان مازندران بوده است.

در این روز، زلزله ۳.۴ ریشتری درز فارس نیز در عمق ۵ کیلومتری زمین رخ داد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۰۴۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی

به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف غفارزاده با بیان اینکه افتتاح سد قیزقلعه‌سی به عنوان مهمترین طرح مرزی شمال غرب کشور با حضور آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران و الهام علی‌اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان طی روزهای آینده صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: این طرح شامل توسعه سد مخزنی خداآفرین در ۱۹۶ کیلومتری پایین دست سد ارس با حجم ۱.۶ میلیارد مترمکعب، افتتاح سد بین‌المللی قیزقلعه‌سی و نهایتاً بهره‌برداری از کانال و شبکه پایاب به منظور آبیاری اراضی کشاورزی به وسعت ۷۴ هزار هکتار (۱۲ هکتار سهم آذربایجان‌شرقی و ۶۲ هزار هکتار سهم استان اردبیل) است که تماماً توسط دانش و توان فنی و مهندسی داخلی باز طراحی و اجرا شده است.

وی یادآور شد: احداث و بهره‌برداری از این پروژه علاوه بر تأمین آب اراضی شبکه پایین دست و رونق کشاورزی، اسباب توسعه اقتصادی منطقه و همچنین افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و توسعه گردشگری را فراهم خواهد آورد.

غفارزاده با اشاره به دستاوردهای مهم اجرای این طرح به عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آبیاری تحت فشار در منطقه گفت: اجرای این طرح موجب استفاده بهینه از منابع آب و خاک و تحقق حقابه‌های مرزی، تبدیل شیوه‌های سنتی کشاورزی به شیوه‌های مدرن و صنعتی و ساماندهی عشایر با افزایش درآمد خانوارها، ایجاد اشتغال برای ۴۰ هزار نفر و جلوگیری از مهاجرت و توسعه فعالیت صنایع جانبی و تبدیلی خواهد شد.

غفارزاده اضافه کرد: سد قیز قلعه‌سی در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز و در ۱۲ کیلومتری پایین دست سد مخزنی خداآفرین بر روی رودخانه ارس و در حد فاصل مرز جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای بهره‌برداری مشترک احداث شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به پیچیدگی فنی و اجرای تجهیزات هیدرومکانیکال این پروژه خاطرنشان کرد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی به طول تاج ۸۳۴ متر و ارتفاع ۳۷ متر و ۲ واحد نیروگاهی ۴۰ مگاواتی با انرژی قابل استحصال سالیانه ۲۷۰ گیگاوات ساعت در دو طرف است.

غفارزاده خاطرنشان کرد: طراحی این سد براساس سیلاب ۱۰ هزار ساله معادل سه هزار و ۴۴۰ مترمکعب بر ثانیه بوده که از طریق مجاری تخلیه‌کننده تحتانی و سرریزهای رادیال گیت در طرفین در نظر گرفته شده است.

کد خبر 6098721

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • ترافیک ۱۲ کیلومتری در محور رشت - قزوین
  • تصاویر حال خوب‌کُن، پس از بارش‌های اخیرِ تهران
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • پس از یسنا این بار یک نوجوان ۱۶ ساله در طبیعت گم شد!