Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرگ یک کارگر 26 ساله در معدن سرب و روی کوشک بافق بر اثر اصابت سنگ در حین کار زنگ خطر ایمنی معادن استان یزد را به صدا در آورده است .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،

این سومین مورد از مرگ کارگران در این معدن شهرستان بافق و اولین مورد پس از حادثه دلخراش مرگ 35 کارگر معدن زمستان یورت گلستان در استان یزد است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک روز پس از حادثه ، برای پیگیری علت حادثه راهی معدن سرب و روی کوشک بافق می شوم . شهرستان بافق در 126 کیلومتری شهر یزد قرار گرفته و 6 هزار کارگر در 19 معدن فعال این شهرستان مشغول به کارند. معدن کوشک با تولید سالانه 2.5 میلیون تن سرب در فاصله 46 کیلومتری بافق و 156 کیلومتری یزد قرار گرفته است.

وقتی به معدن می رسم با ده ها نفر از کارگرانی مواجه می شوم که عصبانی و خشمگین به احترام خون همکارشان کار را تعطیل کرده اند. آن ها اما با دیدن خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، امید تازه ای می یابند تا درد دل هایشان را بیان کنند.

یکی از کارگران می گوید این جا رفتن کارگران به معدن با خودش ان است اما برگشتنشان با خداست. از زمانی که آتش باری می شود باید 72 ساعت بگذرد تا ریزش ها کامل و لکه گیری انجام شود و نهایتا کارگر برای کار وارد معدن شود اما این موارد برای کارگر مقتول اتفاق نیفتاد.

از یکی از کارگران می پرسم پس چرا کارگر معدن قبل از زمان 72 ساعت به محل کار ارسال شده بود به من جواب می دهد کارگران مجبور به اطاعت از دستورات مافوق خود هستند و در غیر این صورت اخراج می شوند . برای هر یک از کارگران قرارداد یک ماهه تنظیم شده و اگر رضایت کارفرما نباشد کارمان را از دست می دهیم .

یک کارگر دیگر می گوید لوازم کار در این معدن خیلی قدیمی است و بسیاری از تجهیزات غیراستاندارد هستند این موضوع جان ما را تهدید می کند .

کارگر دیگری به من گفت این معدن تا وقتی دولتی بود 700 کارگر داشت اما وقتی که به بخش خصوصی سپرده شد کارگران به 300 نفر تقلیل یافتند .

یک جوان دیگر که آثار زحمتکشی از چهره اش پیداست می گوید ما این جا در عمق دویست متری کار می کنیم و با جان خود بازی می کنیم اما فقط بین یک میلیون و دویست تا یک میلیون و 700 هزار تومان دریافت می کنیم و از کمترین امکانات و حقوق کار برخورداریم.

تصمیم به پیگیری موضوع می گیرم . مدیر عامل مجتمع معدنی در تهران است بنابراین به سراغ مدیر داخلی معدن می روم . احمدی به من می گوید نمی توان تا پایان کار تحقیقات و کارشناسی توسط دستگاه های مرتبط در مورد این حادثه اظهار نظر کرد . با این حال کار ما یک کار پرخطر و پرریسک است پیگیری هایی برای کاهش مشکلات کارگران انجام داده ایم اما سرعت انجام آن کم است .

از شهرستان بافق با دلی اندوهگین بر می گردم و یک راست به سراغ متولی اصلی معادن استان یعنی سازمان صنعت ، معدن و تجارت می روم . در آن جا به بخشی به نام اداره بهداشت ، ایمنی ، محیط زیست و انرژی هدایت می شوم . رئیس اداره در پاسخ سوال من میگوید به منظور شناسایی خطرات کار وارائه راهکار برای رفع انها دستورالعمل ارزیابی وریسک واحدهای صنعتی تهیه شده که این دستورالعمل به اکثرواحدهای پرخطر از جمله معادن ابلاغ شده است .

مفیدی ادامه می دهد یکی از معادنی که نتیجه ارزیابی به آن اعلام شده معدن سرب وروی کوشک بوده اما این که اقدامات ایمنی تا چه حد موثربوده و مسببین حادثه چه کسانی بوده اند باید منتظر نظر مراجع زیرصلاح باشیم تا آنها نظرات کارشناسی خود را ابلاغ کنند.

پیداست که توپ در زمین کارفرما افتاده است . ترجیح می دهم برای پاسخی جدی تر با معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار صحبت کنم . سیدحسینی که در پی فاجعه معدن زمستان یورت استان گلستان در مورد امکان بروز حادثه در استان معدنی یزد به مسئولان هشدار داده بود در جواب تلفن من می گوید من قبلا هم گفته بودم بحث معادن وایمنی آنها دردستگاه های مرتبط یعنی سازمان صنعت معدن وتجارت واداره ی کار و اموراجتماعی باید جدی رعایت شود.

سید حسینی افزود: من تا الان پیگیر ماجرا هستم ، اگر چه نتیجه حادثه معلوم نشده ولی مدیرعامل معدن کوشک بافق برای توضیحات احضارشده وتذکرلازم داده شده است .

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ضمن این که از تلاش خود برای پیگیری ماجرا و احضار مدیر عامل معدن کوشک سخن می گوید می افزاید ما یک استان معدن خیز کشور هستیم و بنابراین تمام معادن استان باید ازلحاظ ایمنی به شدت پیگیری شود.

دو روز از حادثه می گذرد. از فرمانداری به من خبر می دهند که نشست فوری بررسی حادثه در شهرستان با حضورمدیر عامل شرکت معدنی ، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و نماینده اداره کار شهرستان برگزار شده و مصوباتی داشته است.

به سراغ فرماندار بافق می روم . زاده رحمانی با اشاره به اینکه طی چند ماه اخیر بحث ایجاد ایمنی در معادن بخصوص در بخش تونل های زیر زمینی در شهرستان بافق پیگیری شده می گوید:

با سرپرست هیت مدیره این مجتمع معدنی صحبت و مدیرعامل این معدن به جلسه کمیسیون کارگری شهرستان فرا خوانده شد و این نشست با حضور اعضای کمیسیون کارگری و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی برگزار وبحث وتبادل نظر شد.

فرماندار بافق ادامه می دهد قرار شد روند ایمن سازی در مجتمع معدنی کوشک شتاب بیشتری به خود بگیرد صورت بگیرد و ظرف 3 ماه گزارش آن به کمسیون کارگری شهرستان داده شود.

حالا یک خانواده بی سرپرست شده و شش هزار کارگر دیگر معادن این شهرستان هم در بیم آنند که مبادا کم کاری ها سایه پدر را از سر خانواده آن ها بگیرد. اگر چه طبق روال مرسوم ، همیشه از بین مثلث دولت ، کارفرما و کارگر مسئول حوادث کارگران معرفی می شوند اما اگر نیم نگاهی به وجدان و انصاف هم داشته باشیم نباید نقش دولت و کارفرمایان را در ایمنی کارگران معادن دست کم بگیریم .

اگر کارفرما وظیفه آموزش به کارگر و حفظ ایمنی کار را بر عهده دارد باید مشخص شود که اولویت آموزش ایمنی در مقایسه با تولید در معادن کجاست؟ اگر مشکل از لوازم کار غیراستاندارد است چرا نباید کارفرمایان موظف به نوسازی تجهیزات خود شوند و بالاخره نقش دولت در نظارت بر معادن کشور کجاست ؟

از حادثه گذر می کنم و دل خوش می کنم به این که شاید مرگ رضا گنجی کارگر 26 ساله معدن کوشک بافق فارغ از این که مقصر کیست بتواند تکانی به همه ما بدهد تا جدی تر به جامعه کارگری بیندیشیم.


منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۰۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است

ایسنا/زنجان نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان گفت: کسی که برای امرار معاش خود تلاش می‌کند به مصداق جهاد با دشمن است؛ چرا که فقر یکی از بزرگترین دشمنان به شمار می‌رود.

آیت‌الله علی خاتمی امروز (یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه) در مراسم گرامی‌داشت روز کار و کارگر که در معدن انگوران برگزار شد، با بیان اینکه تلاشی که برای آسایش جامعه انجام می‌شود در روشن شدن چراغ زندگی افراد موثر است و در دین اسلام ارزش دارد، اظهار کرد، اظهار کرد: کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و رونق و شکوفایی اقتصادی قرار دارند و تلاش‌های آن‌ها بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه نگاه به کار و کارگر در دنیا براساس منفعت اقتصادی و نظام سرمایه‌داری است، عنوان کرد: در اسلام، کار و تلاش از کرامت خاصی برخوردار بوده و بر اساس فرمایش قرآن، پیامبر و ائمه اطهار (ع)، بالاترین و بهترین دریافت و برداشت انسان در دنیا تلاش است.

خاتمی خاطرنشان کرد: مسئولان وظیفه دارند از زحمات این افراد قدردانی کنند و با تضمین امنیت شغلی، در راستای ایمنی محیط کار و ارتقای مهارت‌های شغلی بکوشند.

در ادامه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه معادن سهم بسزایی در ایجاد اشتغال دارند، اظهار کرد: ۲۳ درصد از سهم توسعه، عمران و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان زنجان تخصیص یافته است و در  این راستا سال گذشته بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان وصول شده است.

مجید گلشنی‌منفرد تصریح کرد: مطابق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی وصول شده به استان، برای ایجاد رفاه و توسعه با اولویت‌بخشی که معدن در آن واقع شده اختصاص یابد که بر این اساس باید ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن سال گذشته به استان تخصیص می‌یافت، در حالی‌که هم اکنون شاهد اختصاص فقط ۵۳۰ میلیارد ریال به استان هستیم که پس از پیگیری‌های مکرر استاندار زنجان محقق شد.

وی تصریح کرد: این میزان تخصیص یافته تنها ۲۳ درصد از سهم توسعه و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان است.

گلشنی اظهار امیدواری کرد: با تشدید پیگیری‌ها و وصول کامل سهم استان در این بخش، شاهد افزایش فعالیت‌های عمرانی و آبادانی شهرها و روستاهای مناطق معدنی استان باشیم.

این مقام مسئول با اشاره به تخصیص ۴۶۵ میلیارد ریال به شهرستان ماهنشان، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۸۵ درصد از میزان تخصیص یافته به استان، جهت توسعه و آبادانی شهرستان ماهنشان اختصاص یافته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه گفت: در استان ۲۰۲ معدن فعال و ۱۶۵ معدن غیرفعال داریم که دلیل اصلی غیرفعال بودن این معادن، اکتشاف نادرست و استفاده نکردن از ذخیره کامل معادن بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجلیل از کارگران شرکت سنگ آهن مرکزی ایران-بافق
  • حضور فرماندار زرند در کنار کارگران سخت‌ترین شغل دنیا
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • معرفی برترین‌های قویترین مردان و دارت بانوان سنگ آهن بافق
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت