Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@23:15:30 GMT

اعتبارات بیابان‌زدایی استان هرمزگان افزایش یابد

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۸۱۰۶۴

اعتبارات بیابان‌زدایی استان هرمزگان افزایش یابد

معاون منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان با بیان اینکه ۲۱ درصد مساحت استان هرمزگان را بیابان تشکیل داده است گفت: اعتبارات بیابان‌زدایی استان هرمزگان افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مجیدپوربلیغی ظهر امروز در حاشیه بازدیداز بیا‌بان‌های غرب استان‌ هرمزگان شعار روز جهانی بیابان‌زدایی امسال را سرزمین ما، خانه ما، آینده ما اعلام‌کرد و اظهار‌ داشت: ایران جزو دومین کشور عضو معاهده بین‌المللی کنوانسیون بیابان‌زدایی استدر نتیجه بیابان‌زدایی جزو وظایف دولت است که اقداماتی در این بخش انجام شده و می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کل مساحت بیابان‌های استان را یک میلیون و 565 هزار هکتار عنوان‌ کرد و افزود: این میزان 21 درصد مساحت استان را شامل می‌شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان بیان داشت: 318 هزار هکتار از بیابان‌های استان را کانون‌های بحران فرسایش بادی تشکیل می‌دهنداین میزان 28 کانون بحران فرسایش بادی است که بایدبیابان‌زدایی به عنوان مهمترین کار زیربنایی در آن انجام شود، اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی باعث افزایش پوشش گیاهی و مصونیت تاسیسات از جمله برق و جاده‌ها و غیرهمی‌شود.

پوربلیغی با اشاره به هزینه‌های بالایی که برای شستشوی تاسیسات برق اهواز در سال گذشته به‌دلیل هجوم ریزگردها به دولت وارد شدافزود: این موضوع توجه به عملیات بیابان‌زدایی را در سایر مناطق بیابانی نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: با اجرای بیابان‌زداییدر واقع به سلامت مردم هم کمک شده و از فرسایش خاک نیز جلوگیری می‌شود.

به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان با اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی در جاسکبیش از 10 کیلومتر از جاده‌های بین جاسک و کنارک از خطر ماسه‌های روان در امان ماند.

وی گفت: با مالچ‌پاشی و درختکاری ماسه‌های روان تثبیت شده و خسارت به جاده‌های مواصلاتی نیز کاهش می‌یابد.

پوربلیغی ادامه داد: در دوسال گذشته نیز بیش از صد هکتار از اراضی بیابانی روستاهای کیدر وگشمی که در معرض هجوم ماسه‌های روان بودند را مهار و کنترل کردیم تا خانه‌های ساکنان در امان بماند. در این مناطق از روش درختکاری و بادشکن غیرزنده استفاده کردیم تا عملیات بیابان‌زدایی را اجرا کنیم.

وی بیان داشت: در بندرلنگه نیز بیش از صد هکتار بیابان‌زدایی در مناطق ارمک و چاه مسلم در دوسال گذشته انجام شده است.

به گفته پوربلیغی عملیات مکانیکی مدیریت روان‌آب‌ها در شش هزار هکتار از اراضی بیابانی استان اجرا شد.

وی گفت: در سال گذشته 400 میلیون تومان اعتبار استانی و یک میلیارد و پانصد میلیون تومان اعتبارات ملی مصوب شد و امسال 15 میلیارد تومان اعتبار ملی و 500 میلیون تومان اعتبار استانی مصوب شده است که با توجه به سیاست دولت یازدهم در بخش مهار کانون ریزگردها و بیابان‌زدایی نیاز است که نگاه ملی به استان در تخصیص اعتبارات شودالبته انتطار است که میزان اعتبارات استانی هم افزایش یابد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در بیابان‌زدایی اظهار داشت: سال گذشته صد هکتار از اراضی بیابانی برای نهال‌کاری و احیای اراضی در قالب ماده 3 به مردم واگذار شد.

پور بلیغی افزود: درصورت تامین اعتبار، امسال بیش از دو هزار هکتار در سطح استان بیابان‌زدایی می‌شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: بندرلنگه با داراب ودن 180 هزار کتار اراضی بیابانی، دومین شهرستان بیابانی استان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: 26 هزار هکتار گالی و فروچاله در سطح استان داریم که با اجرای طرح‌های بیابان‌زداییو توسعه عرصه‌های منابع طبیعی، می‌توان از افزایش فروچاله‌ها جلوگیری کرد، در حال حاضر بایستی پوشش گیاهی را افزایش داد و آب بالادست را کنترل کرد تا سرعت عبور آب کاهش یابد و گالی‌ها افزایش نیابد.

پور بلیغیفاصله گالی‌ها را با روستای کندران کمتر از یک کیلومتر و با تاسیسات برق 250 متر عنوان کرد و گفت: بایدبرای عدم پیشروی فروچاله‌های روستا سایردستگاه هم مشارکت کنند.

به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان امسال باهمکاری حوزه آبخیزداری سه میلیار تومان برای توسعه پوشش گیاهی و عدم توسعه گالی‌ها هزینه می‌شود.

انتهای پیام/

R7872/P1357/S6,58/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۱۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است

تحقیقات جدید در دانشگاه آنگلیا شرقی (UEA) نشان داده است که برنامه‌های کربن‌زدایی کنونی برای پیروی از اهداف توافقنامه آب و هوایی پاریس با هدف محدود کردن گرمایش زمین به ۱.۵ درجه سانتی‌گراد کافی نخواهد بود، همانطور که در مطالعه منتشر شده در مجله Nature نیز گزارش شده است.

دانشمندان با اندازه‌گیری «شکاف انتشار» بین برنامه‌های مختلف حفاظت از آب و هوا و آنچه واقعاً برای رسیدن به این هدف مورد نیاز است، به این نتیجه رسیده اند.

این مطالعه معتقد است که فاصله‌ای به میزان ۳.۲ میلیارد تن دی اکسید کربن (CO ۲) بین برنامه‌های فعلی جهانی برای حذف کربن از جو و آنچه که تا سال ۲۰۵۰ برای جلوگیری از بدترین اثرات گرمایش جهانی مورد نیاز است، وجود دارد. 

از سال ۲۰۱۰، آژانس محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) اندازه گیری‌های مشابهی را از این شکاف انتشار انجام داده است، و تحقیقات دانشگاه آنگلیا شرقی، که عمدتاً بر حذف دی اکسید کربن تمرکز دارد، نشان می‌دهد که اگر می‌خواهیم به حیات خود ادامه دهیم، سیاست آب و هوا نیازمند مقیاس بلندپروازانه تری است. 

این به معنای دنباله روی از یک رویکرد دقیق‌تر و قوی‌تر است که شیوه‌های کربن‌زدایی کنونی را حفظ می‌کند، اما همچنین بر کاهش انتشار، انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش جنگل‌زدایی تمرکز دارد. گزینه‌های جدیدی برای کربن‌زدایی نیز وجود دارد که بسیاری از کشور‌ها حتی در بررسی آن کند هستند چه رسد به آن که این طرح‌ها را اجرا کنند.

این تکنیک‌ها شامل سیستم‌های فیلتر هوای پیشرفته و هوازدگی سنگ‌ها می‌شود، تکنیکی که در آن کربن از جو حذف و در سنگ‌ها ذخیره می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که این گزینه‌های جدید باید در سال‌های آینده گسترده‌تر شوند تا به آستانه ۱.۵ درجه سانتی‌گراد برسند.

نویسنده اصلی این مطالعه، دکتر ویلیام لمب، از گروه کاری علم پایداری کاربردی در MCC، گفت: محاسبات قطعاً باید بهبود یابد، و این بسیار واضح است که بدون کاهش سریع انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به صفر، در همه بخش‌ها، حد ۱.۵ درجه سانتیگراد تحت هیچ شرایطی برآورده نخواهد شد.

دکتر نائومی وان، یکی از نویسندگان مرکز تحقیقات تغییرات آب و هوایی تیندال در دانشگاه آنگلیای شرقی، اضافه کرد: کشور‌ها به آگاهی، جاه‌طلبی و اقدام بیشتر در مورد افزایش روش‌های حذف CO ۲ در کنار کاهش قابل توجه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای برای تحقق توافقنامه آب و‌هوایی پاریس نیاز دارند.

برای این منظور، حتی اگر هر کشور به وعده‌های خود در مورد اهداف کربن‌زدایی پایبند باشد، میزان کربن حذف‌شده احتمالا تا سال ۲۰۳۰ حداکثر تا ۰.۵ میلیارد تن و تا سال ۲۰۵۰ به ۱.۹ میلیارد تن افزایش می‌یابد و اعلام کرده است که نیاز به افزایش دارد. در حالیکه، حذف ۵.۱ میلیارد تن برای جلوگیری از بدترین اثرات تغییرات آب و هوایی ضروری است.

هیئت بین المللی تغییرات اقلیمی سناریوی جایگزینی را پیشنهاد می‌کند که در آن دولت‌های جهان با یکدیگر همکاری می‌کنند تا تقاضای جهانی انرژی را کاهش دهند، سناریویی که با "رفتار همراه با انگیزه سیاسی" تسریع می‌شود. در این سناریو، کربن زدایی تا سال ۲۰۵۰ به میزان ۲.۵ میلیارد تن افزایش می‌یابد و روش‌های جایگزین به کاهش شکاف انتشار به ۴۰۰ میلیون تن کمک می‌کند؛ بنابراین ما اساساً باید کل جامعه خود را از یک جامعه منفعت شخصی به جامعه‌ای با همکاری جهانی تبدیل کنیم.

منبع: الیوم السابع

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی