Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام سید محمدعلی آل هاشم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، امروز در دیدار با مدیرکل، معاونین و روسای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با وی، اظهار کرد: مقام معظم رهبری از سال‌ها پیش در رابطه با فرهنگ و تهدیدات این حوزه با عناوین مختلفی چون، تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی و جنگ نرم هشدار می دهند و این نشان دهنده ی اهمیت موضوع فرهنگ از دیدگاه ایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، تصریح کرد: دشمنان نظام جمهوری اسلامی از طرق مختلف سعی در مقابله با این نظام دارند برهمین اساس جنگ نرم و رخنه فرهنگی را انتخاب کرده‌اند چراکه ویژگی جنگ نرم و نفوذ نرم، آرام بودن و بی سر و صدا بودن آن است.

حجت‌الاسلام آل هاشم، خاطرنشان کرد: دشمنان برخورد سخت و سخت افزاری را با نظام اسلامی پرهزینه ارزیابی کردند، اگر چه دشمن از تهدیدات نظامی دست برنداشته است اما برخورد نظامی را پرهزینه می دانند و در این رابطه ٨ سال دفاع مقدس را تجربه کرده اند.

امام جمعه تبریز، با بیان اینکه جنگ نرم دشوراتر و خطرناک‌تر از جنگ سخت و نظامی است، ادامه داد: در جنگ نظامی دشمن و مواضع آن مشخص است، اما در جنگ نرم شناخت حق و باطل سخت و دشورا است و همین امر است که سبب دشواری جنگ فرهنگی شده است.

وی با اشاره به برنامه ریزی‌های دشمن از طریق جنگ نرم، تهاجم فرهنگی و نفوذ برای ضربه به ایران اسلامی، گفت: دشمن به دنبال ترویج مدگرایی، ناامید کردن جوانان به آینده کشور، ترویج مواد مخدر در جامعه، تضعیف مسؤولان نظام و ولایت فقیه است که باید در برابر این هجمه ها برنامه ریزی قدرتمندی انجام گیرد.

حجت‌الاسلام آل هاشم، موازی کاری در فعایت‌های فرهنگی را از آفت‌های این حوزه برشمره و تاکید کرد: شورای فرهنگ عمومی به عنوان یک نهاد مرجع می‌تواند در انسجام بخشیدن به فعالیت‌های فرهنگی در سطح استان عمل نماید.

وی در ادامه با اشاره به تنوع فعالیت‌های فرهنگی و هنری زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: سلایق و علایق مختلف و متنوعی در این حوزه وجود دارد و می بایست زمینه تعالی و گسترش تمامی رشته های فرهنگی و هنری را ایجاد نماییم.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی، شعر و ادب را یکی از ارکان فرهنگ برشمرد و گفت: از طریق این هنر ارزشمند می توان پیام اسلام و انقلاب را در جامعه منتشر کرد و برهمین اساس باید از شعرای جوان و حماسی سرا حمایت شود.

وی افزود: آذربایجان و تبریز در زمینه هنر فاخر خوشنویسی همواره افتخارآفرین بوده و بزرگان بسیاری را در دامان خود پرورش داده است.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم، تاکید کرد: باید در زمینه هنرهای تجسمی، تئاتر، سینما و موسیقی مانع ترویج هنر مبتذل شده و جوانان را به سمت فرهنگ صحیح اسلامی هدایت کرد .

وی تصریح کرد: تبریز در حوزه مطبوعات و چاپ و دیگر عرصه‌های فرهنگی جزو اولین هاست و باید جایگاه اصلی خود را در این حوزه ها بازیابد.

امام جمعه تبریز، با اشاره به منویات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر تربیت ده میلیون حافظ قرآن در کشور، تاکید کرد: باید با همفکری نهادهای فرهنگی و قرآنی سهم استان در تربیت حافظان قرآن مشخص شود.

محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی نیز در این دیدار ضمن گزارشی از فعالیت‌های این اداره کل ، اظهار کرد: حضور حجت‌الاسلام آل هاشم به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در استان، بدون شک نقطه عطف تاریخی در حیات فرهنگی این استان بوده و امیدواریم در این دوره، فرهنگ و هنر استان شاهد رشد و توسعه و رونق و ترقی قابل توجهی باشد.

وی تاکید کرد: آذربایجان و تبریز دارای پیشینه تاریخی درخشان و گهرباری است و اصحاب فرهنگ و هنر، اهتمام جدی برای بازآفرینی افتخارات گذشته و احیای مکاتب تبریز را دارند.

وی با اشاره به سیاست‌های فرهنگی کشور و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط با حوزه فرهنگ و هدف‌های کلان فرهنگی دولت تدبیر و امید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این اهداف شامل صیانت از فرهنگ و هویت دینی و ملی، تقویت توان و اقتدار فرهنگی، کمک به ارتقای سطح فرهنگ عمومی، تقویت نهادهای صنفی و تشکل های مدنی فرهنگی و هنری، تضمین آزادی های قانونی و ارتقای منزلت اجتماعی اصحاب فرهنگ و هنر، گسترش ارتباطات و مبادلات جهانی فرهنگی و هنر و بهره گیری از ظرفیت های فناوری اطلاعاتی و ارتباطی برای تحقق اهداف نظام است.

محمدپور، تعمیق و گسترش فرهنگ عمومی، تمرکز زدایی، واگذاری و واسپاری امور به کنش گران فرهنگ و هنر، تکریم هنر و هنرمند، کاهش تصدی گری و گسترش دایره ی نظارتی و ارتقای شاخص های فرهنگی و هنری را از دیگر اهداف این اداره کل برشمرد.

وی با بیان اینکه این اداره کل نیز با تبعیت از این اهداف برنامه‌های خود را تهیه کرده و پیگیری می‌کند، گفت: در دولت یازدهم در استان با هماهنگی دستگاه‌های فرهنگی و هنری، سطح تمامی شاخص های فرهنگی و هنری، رشد داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: در حال حاضر ٣٥٠٠ واحد و صنف فرهنگی و هنری تحت نظارت این اداره کل فعالیت می کنند.

وی افزود: ١٢٦٩ کانون فرهنگی هنری مسجد با ١٥٠ هزار نفر عضو، ٨٠ انجمن فرهنگی و هنری، ٦٣ موسسه عال قرآن و عترت، ٣٥٢ چاپخانه، ٢٠٦ ناشر مکتوب و ١٢ ناشر صوتی، ١٩٤ آموزشگاه آزاد هنری، ١٩٨ فروشگاه عرضه محصولات فرهنگ، ١٥ سینما و ٦٨٧ کانون تبلیغاتی بخشی از صنوف تحت نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است.

محمدپور افزود: در عرصه نشریات استان در سال ٩١ حدود ١٥٧ نشریه فعالیت می کرد که در سال ٩٥ این تعداد به ٣١٠ نشریه مکتوب، الکترونیک و پایگاه های خبری دارای مجوز رسیده است.

وی همچنین به فعالیت سه هنرستان و دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر در سطح استان اشاره و خاطرنشان کرد؛ هنرستان میرک با ١٠٠ سال سابقه فعالیت و هنرستان های اقبال آذر و کوثر با حدود ٣٠٠ هنرجو ، پرورش هنرمندان حوزه‌های مختلف هنری را در برنامه کاری خود دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، همچنین به تاسیس بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان اشاره کرد و گفت: این بنیاد به دنبال وعده رییس جمهور در تبریز فعالیت خود را آغاز کرد و تدوین فرهنگ یکسان سازی کلمات ترکی آذربایجانی و نگارش دایرالمعارف آذربایجان با برخورداری از اساتید برجسته و توانمند از اهم فعالیت های این بنیاد است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند

فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۲۸ پیاده کردستان گفت: دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگیدند و اکنون نیز با حداکثر توان تلاش کرده تا به اهداف شومشان برسند‌ و متاسفانه برخی‌ها نیز از آنان حمایت می‌کنند! - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آئین بزرگداشت سالروز شهادت شهیدان «عدنان مردوخی و محمد رشید احمدی» از شهدای آزادسازی باشگاه افسران سابق پیش‌ازظهر امروز با حضور مسئولان، فرماندهان نظامی و انتظامی، خانواده‌های معظم شهدا و جمعی از مردم در بنیاد حفظ آثار این شهر برگزار شد.

اقتدار نیروهای مسلح لرزه بر تن دشمنان انداخته است

فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 28 پیاده کردستان در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار داشت: شهدا و رزمندگان اسلام به خاطر آزادی این‌ نقطه؛ باشگاه افسران هر آنچه که داشتند در طبق اخلاص گذاشتند تا این مکان به دست ضدانقلاب نیفتد.

امیر حمیدرضا رحمت‌پور، با بیان اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی حاکمیت کشور تغییر پیدا کرد، افزود: انقلاب اسلامی ایران با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآنی و تعالیم نبوی، نمونه کاملی از حیات طیبه را به مردم جهان عرضه کرد و پس از گذراندن فراز و نشیب‌های بسیار، الگویی برای مسلمانان و آزاد اندیشان جهان شده است. 

وی با اشاره به ماجرای محاصره باشگاه افسران سنندج تصریح کرد: دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگیدند و اکنون نیز با حداکثر توان تلاش کرده تا به اهداف شومشان برسند‌ و متاسفانه برخی‌ها نیز از آنان حمایت می‌کنند!

فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 28 پیاده کردستان افزود: در آن دوران 2 هزار نفر نیروی ضدانقلاب باشگاه افسران سنندج را محاصره و تمام راه‌های دسترسی را بسته بودند و تنها 50 نفر در مقابل آنان ایستادند و شهدای همچون مردوخی و احمدی‌ها با گذشت از جان خود و لبیک به ارزش‌ها و آرمان‌ها، جانشان را برای حفظ این آب و خاک تقدیم کردند.

وی بیان کرد: فرزندان این دیار همچون شهیدان مردوخی و احمدی جانانه و آگاهانه از کیان و میهن اسلامی دفاع کردند و در این راه شربت شهادت نوشیدند و نامشان همواره ماندگار شده است.

رحمت‌پور اظهار کرد: تجزیه ایران آرزوی دیرینه ایران است تا کشور را تحت سیطره خود در بیاورند و منابع و ظرفیت‌ها را به غارت ببرند؛ هدف شومی که شهدایی همچون مردوخی‌ها و احمدی‌ها اجازه تحقق آن را ندادند.

وی با بیان اینکه سپاه و ارتش متحد و مقتدر در برابر دشمنان ایستاده‌اند، خاطر نشان کرد: ایران امروز یکپارچه، قدرتمند و مجهز به موشک‌های نقطه‌زن و پهبادها بوده که در صورت کوچک‌ترین تعرض، نابود خواهند شد.

فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 28 پیاده کردستان با تأکید بر اینکه نیروهای مسلح کشور همچون ید واحده در برابر دشمنان ایستاده و مایه امید دلسوزان انقلاب و اتحاد آنان لرزه بر تن بدخواهان انداخته است، عنوان کرد: امیدوارم برای تداوم شکست‌های پی در پی دشمنان، این وحدت   اتحاد همچنان ادامه داشته باشد.

«باشگاه افسران» نماد مقاومت و ایستادگی پیشمرگان مسلمان کُرد

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کردستان نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار داشت: باشگاه افسران سابق یک روزی در محاصره گروهک‌های ضدانقلاب بود، در چنین روزی هشتم اردیبهشت‌ماه دو نفر از مدافعان باشگاه به شهادت رسید و در این مکان مقدس به خاک سپرده شده‌اند.

سرهنگ علی کلوندی گفت: «باشگاه افسران» یکی از نقاط حماسی و یادمان دوران دفاع مقدس و یکی از نمادهای مقاومت و ایستادگی پیشمرگان مسلمان کُرد در استان کردستان است.

وی با بیان اینکه احترام به خانواده‌های شهدا را وظیفه خود می‌دانیم، تصریح کرد: برگزاری این یادواره‌ها کوچکترین کاری است که می‌توانیم در حق خانواده‌های شهدا انجام دهیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کردستان بیان کرد: موضوع دفاع مقدس در کردستان آنچنان که باید و شاید تبیین نشده است. امیدواریم بتوانیم ضمن تبیین واقعیات، قدردان خون پاک شهدا و ادامه‌دهنده راه پرافتخار این عزیزان باشیم.

عبدالله جعفری از پیشمرگان مسلمان کُرد نیز در این مراسم به بازگویی خاطراتی از ماجرای محاصره باشگاه افسران سنندج پرداخت.

در پایان این مراسم وصیتنامه شهید مردوخی توسط دانش‌آموز ندا ملائی قرائت و از خانواده معظم شهدا و رزمندگان اسلام تجلیل شد.

ماجرای محاصره باشگاه افسران سنندج توسط 2هزار منافق

به گزارش تسنیم؛ در اردیبهشت‌ماه سال 59، بخشی از شهر سنندج، به تصرف ضدانقلاب درآمد تا به زعم و باور غلطشان، یک دولت دیگر راه‌اندازی کنند؛ تعدادی از نیروهای پاسدار، ارتش و پیشمرگان مسلمان کُرد با دیدن این اتفاق، در محل «باشگاه افسران» به دلیل اشرافیت به منطقه مستقر ‌شدند و دفاع‌شان از این نقطه شروع شد.

نیروهای ضد انقلاب وقتی متوجه ‌شدند که نقطه حساس و تعیین‌کننده‌ای را از دست دادند، همه توان و تلاش‌شان را در اطراف این مقر متمرکز کردند، براساس شنیده‌ها نزدیک به 2هزار نیروی ضدانقلاب از گروهک‌های کومله، دموکرات، چریک‌های فدایی خلق، اقلیت، اکثریت، پیکار، رنجبران، و ده‌ها گروه مزدور دیگر که در آن زمان در شهر سنندج مقر داشتند، همه کنار هم قرار گرفتند تا «باشگاه افسران» را از دست برادران رزمنده بگیرند.

کمتر از 50 نفر نیروی با اعتقاد و با ایمان، در مقابل 2 هزار نفر ضدانقلاب بودند. از صبح تا شب ضدانقلاب به باشگاه افسران آتش می‌ریخت. شب هم شروع به تبلیغات روانی و جنگ روانی می‌کرد که «بیایید تسلیم شوید امشب شب پایانی شما است؛ امشب می‌آییم شما را سر می‌بُریم» اما برادرانمان در این مکان و در محاصره‌ای 22 روزه مقاومت ‌کردند و وقتی ضدانقلاب ناامید ‌شد و ‌فهمید نمی‌تواند این نقطه را بگیرند، دست به محاصره نیروها ‌زد.

راه امدادرسانی ‌بسته شد، آب و برق را به روی رزمنده‌ها قطع ‌کردند، آذوقه و حتی دارویی برای مجروحان وجود نداشت. پیکرهای شهدا در این پایگاه مانده بود و امکانات داشت به حداقل می‌رسید. از طرفی هم ضدانقلاب همه توانش را گذاشته که باشگاه افسران را بگیرد و می‌خواستند غائله پاوه را بار دیگر در سنندج و محل باشگاه افسران تکرار کند؛ فاصله رزمنده‌ها با یگان پشتیبانی‌کننده حدود 2 هزار متر بود؛ یعنی دشمن چنان، مسیر را اشغال کرده بود که نیروهای لشکر 28 هم نمی‌توانستند با طی کردن مسیر به مدافعان اسلام امدادرسانی کنند یا آنها را از محاصره دربیاورند.

بعد از 22 روز مقاومت در چنین شرایطی، نیروهایی از کرمانشاه به فرماندهی شهیدان «محمد بروجردی» و «علی صیاد شیرازی» به سختی از فرودگاه وارد شهر سنندج ‌شدند؛ بعد از طراحی عملیات، در نخستین روزهای اردیبهشت 59 با هدف رهایی نیروهای حاضر در باشگاه افسران از محاصره و پاکسازی مناطق مختلف شهر از وجود ضدانقلاب، عملیات از چند محور آغاز ‌شد.

محورهای عملیاتی به فرماندهی شهید صیاد، شهید محمد بروجردی و رحیم صفوی و محور دیگر از گردنه صلوات‌آباد، وارد عمل شدند. عملیات گسترده‌ای انجام ‌شد و رزمندگان با جنگ حدود 20 روزه موفق ‌شدند ضدانقلاب تا دندان مسلح را که نیروی چندهزار نفری در سنندج داشت، با تلفات و زخمی‌های زیاد از سنندج بیرون کنند و باشگاه افسران که در محاصره ضدانقلاب بود از محاصره خارج و رزمندگان وارد مقرهای محل شدند.

مزار مطهر پنج شهید گمنام که در مناطق عملیاتی شلمچه (عملیات کربلای 5)، طلائیه (عملیات خیبر) و فکه (والفجر مقدماتی) در برابر دشمنان نظام جنگیدند، به همراه پیکر پاک و مطهر شهیدان «عدنان مردوخی» از پیشمرگان مسلمان کُرد و «محمدرشید احمید» از درجه‌داران ارتش جمهوری اسلامی ایران که هشتم اردیبهشت 1359 براثر مقاومت دلیرانه در مقابل ضد انقلاب به شهادت رسیدند، در این مکان مقدس قرار دارد.

باشگاه افسران یکی از نقاط حماسی و یادمان دوران دفاع مقدس و یکی از نمادهای مقاومت و ایستادگی پیشمرگان مسلمان کُرد در استان کردستان است کمااینکه در دوران دفاع مقدس حماسه باشگاه افسران و صدها مورد مانند آن، بارها در این خطه از سرزمین اسلامی اتفاق افتاده است.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • انقلاب اسلامی دشمنان را مستهلک کرده است
  • صبحگاه مشترک نیرو‌های مسلح در بوکان برگزار شد
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم