Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@14:17:37 GMT

مذاکرات محرمانه دیپلماتهای آمریکایی و کره شمالی

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۱۶۷۰۵

در حالی که تنش‌ها در شبه جزیره کره ادامه دارد، رسانه آمریکایی از مذاکرات محرمانه مقامات رسمی و عیررسمی آمریکایی با کره شمالی خبر داده است.

خبرگزاری فارس: روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشته که آمریکایی‌ها در پیونگ یانگ و برخی کشورهای اروپایی با مقامات کره شمالی بیش از یک سال مذاکرات محرمانه داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حالی که تنش‌ها در شبه جزیره کره ادامه دارد، رسانه آمریکایی از مذاکرات محرمانه مقامات رسمی و عیررسمی آمریکایی با کره شمالی خبر داده است.

وال استریت ژورنال گزارش داد: «برای بیش از یک سال، دیپلمات‌های آمریکایی مذاکرات محرمانه‌ای با مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کره شمالی در پیونگ یانگ و شهرهای اروپایی داشته‌اند».

این روزنامه آمریکایی از «امیدواری» دیپلمات‌های آمریکایی به آزادی زندانیان آمریکایی در کره شمالی و حتی ایجاد یک کانال دیپلماتیک برای مهار کردن برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور خبر داده است.

خانم «چوی سون هی» مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای کره شمالی است که برای آمریکایی‌ها شناخته شده است و به زبان انگلیسی مسلط است. گفته می‌شود که او دسترسی و ارتباطات مستقیمی با رهبر کره شمالی دارد.

وال استریت ژورنال با ذکر این موضوع نوشته که همین مساله «انتظارات را زیاد کرده که رژیم(کره شمالی) شاید در نهایت با دولت ترامپ درباره آینده سلاح‌های پیونگ یانگ تعامل کند».

در بخشی از این گزارش این رسانه آمریکایی از تلاش‌های سال گذشته فردی به نام «خانم دی ماجیو» برای ایجاد کانال‌های ارتباطی موسوم به «track two» در استکهلم با کره شمالی خبر داده شده است. البته در دیدارهای مقدماتی او با مقامات و دیپلمات‌های کره شمالی،‌ هیچ مقام آمریکایی حضور نداشت.

منظور از اصطلاح «track two» مذاکراتی است که در دیدارهای مقدماتی آن، مقامات آمریکایی با کشور مدنظر حضور ندارند و با پیش رفتن مذاکرات،‌آمریکاییها هم حاضر می‌شوند.

«دی ماجیو» فوریه 2016 دو بار به پایتخت کره شمالی سفر و با مقامات دیدار کرد تا زمینه برای کاهش تنش‌های هسته‌ای را فراهم کند.

وال استریت مدعی است: دی ماجیو سابقه طولانی در مورد ایجاد کانال‌های ارتباطی بین کشورهای مورد تخاصم با آمریکا داشته و در همین ارتباط، پیش از آغاز رسمی مذاکرات هسته‌ای دولت اوباما با تهران در سال 2012،‌ دیدارهای زیادی با مقامات ایرانی هم داشت».

در ادامه گزارش این روزنامه بر نقش مهم «چوی سون هی» در مذاکرات کره شمالی و آمریکا در دولت‌های بیل کلینتون و جورج بوش تاکید شده است. اکنون سمت رسمی او،‌ مدیرکل دفتر آمریکای شمالی وزارت خارجه کره شمالی است.

«رابرت آیهورن» مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا در این باره می‌گوید که «وقتی حاضران در مذاکرات track two با او(چوی سون هی) دیدار کردند، در واقع آنها به کسی دست می‌یابند که می‌تواند به صورت خیلی دقیق به ما بگوید که مقامات کره شمالی از ما خواهان شنیدن چه چیزی هستند».

وال استریت ژورنال همچنین از اقدامات «بیل ریچاردسون» فرماندار پیشین نیو مکزیکو و وزیر اسبق وزارت انرژی آمریکا در ارتباط با کره شمالی خبر داده است.

طبق گزارش این رسانه،‌ ریچاردسون از طریق کانالی جداگانه حدود 20 دیدار و نشست با دیپلمات‌های کره شمالی در نیویورک ترتیب داد. اقدامات او تقریبا همزمان با سفرهای دی ماجیو برای آزادی «اوتو وارمبیر» آمریکایی از کره شمالی انجام شد.

وارمبیر 22 ساله اخیرا از کره شمالی آزاد شد و به آمریکا بازگشت.

بنا بر گزارش وال استریت ژورنال، ریچاردسون‌ ماه سپتامبر گذشته نماینده خودش را برای گفتگو درباره آزادی این آمریکایی به پیونگ یانگ فرستاده بود.

گفته می‌شود که ریچاردسون از دهه 1990 و زمانی که نماینده کنگره و سپس سفیر رئیس‌جمهور وقت بیل کلینتون در سازمان ملل بود، در مذاکرات با کره شمالی سابقه داشته است.

این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی می‌نویسد که به دنبال مراسم تحلیف ترامپ،‌ ادغام تماسهای رسمی و غیررسمی آمریکا با کره شمالی شروع شد.

«جوزف یون» نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای کره شمالی اولین کسی بود که قرار بر دیدار او با دیپلماتهای کره شمالی در نیویورک طی ماه فوریه گذاشته شد اما در آخرین دقایق،‌ دولت ترامپ روادید سفر مقامات کره شمالی را لغو کرد.

این اقدام بر این اساس صورت گرفت که به اعتقاد دولت آمریکا کره شمالی در ترور برادر ناتنی رهبر کره شمالی در مالزی دست داشت البته پیونگ یانگ این اتهام را رد کرده است.

در ماه می بود که آقای یون در اسلو با خانم «چوی سون هی» دیپلمات ارشد کره شمالی دیدار کرد؛ ‌دیداری که خانم دی ماجیو و دولت نروژ ترتیب آن را داده بود. تمرکز بخش اعظم این نشست روی زندانیان آمریکایی بود.

این مقام کره شمالی در بازگشت از این سفر و در پکن گفته بود «اگر شرایط مهیا شود» آماده ملاقات با مقامات آمریکایی برای گفتگو درباره موضوع هسته‌ای هست.

آمریکایی‌ها گفتند که این مقام کره شمالی با تاکید قاطع بر اینکه کره شمالی برنامه هسته‌ای خود را حفظ خواهد کرد،‌ از آمادگی کشورش برای احتمال محدود کردن این برنامه تاکید کرد».

رابرت آیهورن در این زمینه گفت: «آنها(مقامات کره شمالی) گامها و اقدامات جزئی ما از قبیل محدود کردن یا فریز کردن(برنامه هسته‌ای) به عنوان یک اقدام موقت را رد نکردند. آنها به این اقدامات حمله نمی‌کنند اما البته این را هم نمی‌گویند که قابل قبول است».

طبق گفته وزارت خارجه آمریکا، ششم ژوئن کره شمالی،‌ یون(نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا) را برای نشستی مستقیم با سفیر کره شمالی در سازمان ملل به نیویورک دعوت کرد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۶۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آکسیوس : تعویق ارسال محموله سلاح از آمریکا به اسرائیل

تارنمای «آکسیوس» امروز (یکشنبه) به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داد که دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به رژیم اسرائیل را به تعویق انداخت.

به گزارش ایرنا، این تارنمای خبری آمریکایی نوشت: از زمان حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، این اولین بار است که ایالات متحده [ارسال] یک محموله تسلیحاتی که برای ارتش اسرائیل در نظر گرفته شده بود را متوقف می‌کند.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آنها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت امور خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز بلافاصله به سوالات پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که جو بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال، دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد؛ نگرانی در کابینه رژیم صهیونیستی
  • آکسیوس : تعویق ارسال محموله سلاح از آمریکا به اسرائیل
  • نگرانی‌های جدی مقامات اسرائیلی از این تصمیم آمریکا
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • خبر‌ها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح
  • خبرها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند