Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@06:39:53 GMT

بهره مندی از پاداش وزارت نیرو با مدیریت مصرف برق

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۴۲۵۱۳

بهره مندی از پاداش وزارت نیرو با مدیریت مصرف برق

به گزارش ایرنا، افشین روشن میلانی روز سه شنبه در نشست خبری با بیان اینکه عبور از پیک بار تابستانی از چالش های وزارت نیروست، یادآوری کرد: تقاضای مصرف برق در ساعت های مختلف شبانه روز و فصل های مختلف سال متغیر است و امکان ذخیره انرژِی الکتریکی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی و تولیدی با مشارکت در طرح های تشویقی از جمله طرح تعطیلات و تعمیرات تابستانی، طرح ذخیره عملیاتی و طرح صنایع خود تامین از پاداش های وزارت نیرو بهره مند می شوند، گفت: مشترکان خانگی و کشاورزی هم با جابجایی زمانی مصرف وسایل برقی از زمان اوج بار به ساعت های کم بار از تخفیف در هزینه مصرفی بهره مند می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از افزایش 13 درصدی مصرف برق در هفته جاری در حوزه مدیریت برق منطقه ای آذربایجان به واسطه افزایش دمای هوا خبر داد و گفت: مشترکان با کاهش مصرف 10 درصدی و پرهیز از مصرف وسایل برقی در ساعت های پربار کمک قابل توجهی به مدیریت این انرژِی خواهند کرد.
روشن میلانی به کاهش مصرف 265 مگاواتی مصرف برق توسط واحدهای صنعتی، کشاورزی و ادارات در تابستان سال گذشته اشاره کرد و گفت: پیش بینی پیک بار تابستان امسال سه هزار و 93 مگاوات است.
وی با اشاره به سهم 11 درصدی بخش عمومی و اداری در مصرف برق حوزه مدیریت شرکت برق منطقه ای آذربایجان، گفت: در صورت تغییر ساعت کار اداری 4 تا 5 درصد کاهش مصرف برق در زمان پیک بار خواهیم داشت.
روشن میلانی اعلام کرد: تغییر ساعت کار ادارات به 7 صبح تا 14 ظهر به مدیریت ارشد استان پیشنهاد شده است.

* واردات 450 مگاوات برق از ارمنستان و جمهوری آذربایجان
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان با اشاره به اینکه تبادل برق با کشورهای همسایه از رویکردهای وزارت نیروست و در زمستان به کشورهایی مانند ارمنستان و جمهوری آذربایجان برق صادر کرده و در تابستان وارد می کنیم، گفت: تابستان امسال 300 مگاوات از ارمنستان و 150 مگاوات از جمهوری آذربایجان واردات خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه تبادل انرژی یکی از راه های بهره وری از افق متفاوت کشورهای همسایه است، گفت: برای تبادل برق پولی رد و بدل نمی شود.
روشن میلانی با اشاره به اینکه تبادل برق با کشور ترکیه متوقف شده است، گفت: به عراق تنها صادرات داریم.
وی سربه سر شدن تولید و مصرف انرژی را از بحران های آینده کشور عنوان کرد و گفت: چنانچه این شیوه مصرف و کم توجهی به بهره وری ادامه داشته باشد تا سال 1405 وارد کننده نفت خواهیم شد.
وی با اعلام اینکه وزارت نیرو مشوق های ویژه ای برای تولید برق از مولدهای مقیاس کوچک در نظر گرفته است، گفت: در زمان حاضر 20 مگاوات برق در منطقه آذربایجان از طریق این مولدها تولید می شود و تا پایان سال به 100 مگاوات خواهد رسید .
وی با بیان اینکه تولید انرژی سبز از رویکردهای وزرات نیروست، از امضای موافقت نامه اصولی برای تولید 80 مگاوات برق از طریق ایجاد نیروگاه بادی در این منطقه خبرداد و گفت: مجوز تولید 350 مگاوات برق از طریق پنل های خورشیدی گرفته شده و 60 مگاوات هم با شیوه زمین گرمایی در مشکین شهر تولید خواهد شد.
وی با اعلام اینکه 20 درصد برق مصرفی ساختمان های ادرای تا سه سال آینده باید از انرژی خورشیدی تامین شود، گفت: بازدهی انرژِی خورشیدی در استان آذربایجان شرقی با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی بالاست.
روشن میلانی اظهارکرد: نرخ خرید انرژِی از تولیدکننده های خورشیدی 10 برابر نرخ فروش برق توسط شرکت است.
* محدودیت سوخت گاز موجب تاخیر در اجرای طرح های توسعه نیروگاهی است
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان با بیان اینکه محدودیت سوخت گاز موجب تاخیر در اجرای طرح های توسعه نیروگاهی است، گفت: در صورت افزایش نیافتن سهمیه گاز استان آذربایجان شرقی اجرای طرح های نیروگاهی با وقفه مواجه می شود.
روشن میلانی گفت: در زمان حاضر تنها با تخصیص انرژی گاز برای نیروگاه صوفیان موافقت شده است.
وی با اعلام اینکه تلفات شبکه برق شرکت های توزیع برق منطقه در سه سال گذشته از 13 به 10 درصد کاهش یافته است، گفت: تونل انرژِی تبریز تا اردیبشهت سال آینده بهره برداری می شود.
شرکت برق منطقه ای آذربایجان 3 میلیون و 430 هزار مشترک را در بخش های مختلف تحت پوشش دارد که 78 درصد در بخش خانگی، 15 درصد اداری و عمومی، یک درصد صنعتی، یک درصد کشاورزی و 15 درصد سایر مصارف است.
46 درصد از برق تولیدی نیروگاه های این شرکت در بخش خانگی، 21 درصد صنعت، هفت درصد کشاورزی و 11 درصد در بخش عمومی و اداری مصرف می شود.
شرکت برق منطقه ای آذربایجان در ۱۳۴۵ به منظور تحویل و مدیریت کل بر موسسات و شرکت های سهامی روشنایی برق مستقر در شهرهای مختلف آذربایجان تاسیس گردید این شرکت در حال حاضر در محدوده جغرافیایی سه استان آذربایجان شرقی،آذربایجان غربی و اردبیل در مساحتی در حدود ۱۱۰هزار و ۷۶۴کیلو متر مربع فعالیت می کند و جمعیت تحت پوشش آن بیش از ۸ میلیون نفر می باشد که در بین شرکت های ۱۶ گانه برق منطقه ای کشور، بعد از برق منطقه ای تهران ، پرجمعیت ترین و از نظر تعداد مشترکین نیز با سهم 10.3 درصد کل مشترکین برق ، دومین شرکت بزرگ برق منطقه ای کشور محسوب می شود .
شرکت برق منطقه ای آذربایجان از نظر موقعیت جغرافیای نِیز بدلیل همجواری با کشورهای جمهوری آذربایجان ، ارمنستان ، ترکیه ، عراق و نیز جمهوری خود مختار نخجوان (جمهوری آذربایجان) وهمچنان به عنوان پل ارتباطی شبکه صنعت برق ایران با اروپا، از مهمترین شرکتهای برق منطقه ای کشور در جایگاه ممتاز قرار گرفته است بطوریکه این شرکت به عنوان اولین شرکت برق منطقه ای در ایران از سال ۱۳۷۱ برابر۱۹۹۲ میلادی نسبت به فروش و تبادل انرژی برق به صورت برون مرزی با کشورهای ترکیه، آذربایجان و ارمنستان بر اساس سیاست های جمهوری اسلامی ایران اقدام کرده است.
خبرنگار: پرویز انصاری**انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
3071/518

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۲۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد

علی‌اکبر محرابیان در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده است و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

وی در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور‌ افزوده شد‌‌ و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحدهای نیروگاهی کشور به‌منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت: با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به‌خوبی عمل‌ نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر می‌شود و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو همچنین راجع به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار 1403 گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال ۱۴۰۱ برای این موضوع ۱۰۰ اقدام، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴۰ اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام طراحی و‌ اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو‌ در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی بازمی‌گردد.

وی‌ با تأکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف‌کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه ابراز کرد: بیش از ۸۰ میلیون پاداش اعم از هدایایی چون لوازم برقی کم‌مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صدها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم‌مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده است که به اقشار مختلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش‌آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان با تأکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تأمین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به‌منظور تأمین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با اعلام "انرژی مورد نیاز صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تأمین می‌شود."، گفت: هم‌اکنون 5 واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است ‌صنایعی که اقدام به احداث و تأمین نیروگاه‌های خود کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشورهای همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیروست که به‌صورت کلی در طول یک سال ما ۸۰ درصد صادرات و ۲۰ درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت‌های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تأکید بر اینکه گروه مپنا به‌طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، اضافه کر: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به‌روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش  اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • پرداخت بیش از ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها در قزوین
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد