Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-27@22:51:42 GMT

محمد بن سلمان باچراغ سبزآمریکایی‌‌هاولیعهدشد

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۶۰۲۲۸

محمد بن سلمان باچراغ سبزآمریکایی‌‌هاولیعهدشد

کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان پسرش «محمدبن سلمان» را با تضمین آمریکایی‌ها به عنوان ولیعهد خود منصوب کرد، گفت: با این انتصاب جنگ قدرت در داخل خاندان آل سعود شدت خواهد یافت.
به گزارش جهان نيوز، سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان با صدور فرمانی پادشاهی، محمد بن سلمان را به عنوان ولیعهد، معاون رئیس شورای وزیران و وزیر دفاع منصوب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این اولین بار در تاریخ عربستان است که حکومت از پدر به پسر منتقل می‌شود، از زمان تأسیس پادشاهی آل سعود تخت و تاج از برادر به برادر منتقل می‌شده است. با توجه به اختلافات داخلی آل سعود بعد از شکست‌های محمد بن سلمان در جنگ یمن، احتمال مخالفت با این تصمیم نیز وجود دارد.
در همین رابطه «سید هادی سید افقهی» کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس اظهار داشت: کاملا مشخص بود که به زودی سلمان بن عبدالعزیز پادشاه پیر و بیمار حکومت سعودی پسر خود محمد بن سلمان را که ولی ولیعهد بود، به‌عنوان ولیعهد خود منصوب کند. برخی‌ها تصور می‌کردند که این تغییر و تحول ظرف دو سه سال آینده صورت گیرد؛ اما با توجه به اصرار محمد بن سلمان به دلیل اینکه وضعیت جسمانی پدرش مناسب نیست و هر لحظه امکان دارد، دستش از دنیا کوتاه شود، این تصمیم زودتر از موعد گرفته شد.
وی با بیان اینکه سفرهای محمد بن‌سلمان به آمریکا در انتصاب وی به این سمت تاثیرگذار است، افزود: سلمان بن عبدالعزیز اولین گام در این راستا را سه روز پیش برداشته بود، چرا که وی محمد بن نایف را از سمت دادستانی کشور که زیر نظر وزارت کشور است، برکنار کرده و خودش مسئولیت آنرا بر عهده گرفته بود.
سید افقهی در ادامه با طرح این سوال که آیا سلمان بن عبدالعزیز در زمان حیاتش فرزند خود را به عنوان پادشاه حکومت سعودی انتخاب خواهد کرد؟ یا نه، تصریح کرد: به نظر می‌رسد پادشاه عربستان در زمان حیات خود به نفع فرزندش کنار خواهد رفت تا محمد بن سلمان پادشاه عربستان شود؛ چرا که گرفتن بیعت از خاندان سلتنطی بعد از مرگش تضمین شده نیست.
وی گفت: با توجه به اینکه محمد بن سلمان در زمان ولی ولیعهدی خود عربستان را درگیر بحران‌های اقتصادی، نظامی، اجتماعی، داخلی و ... کرده است، پس اگر به پادشاهی برسد، معلوم نیست این کشور را به کدام سمت خواهد کشاند. مطمئنا با روی کار آمدن وی عربستان بیشتر به سمت بحران و چالش‌های جدی حرکت خواهد کرد و احتمالا محمد بن سلمان نخواهد توانست به پادشاهی خود ادامه دهد.
کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه علت برکناری محمد بن نایف را اینگونه تشریح کرد: با توجه به اینکه اختلاف‌هایی بین محمد بن نایف و محمد بن سلمان وجود داشت و این احتمال هم می‌رفت که اگر سلمان بن عبدالعزیز از دنیا برود، محمد بن نایف پادشاه عربستان بشود، لذا وی تصمیم گرفت محمد بن نایف را از ولیعهدی خود عزل کند و محمد بن سلمان پسر خودش را انتخاب کند.
وی با تاکید بر اینکه عزل محمد بن نایف از سوی پادشاه سعودی برای تحلیلگران سیاسی کاملا مشخص بود، گفت: قطعا با این انتصاب یک نارضایتی در داخل خاندان سعودی صورت خواهد گرفت و در نهایت شاید به کودتا و عدم بیعت با محمد بن سلمان منجر شود.
سید افقهی در ادامه در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه این تغییر و تحول در خاندان سلتنطی آل سعود تا چه حدی در سیاست‌های اتخاذی عربستان در بحران‌های منطقه خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد: سیاست‌های عربستان در قبال بحران‌های منطقه در حال حاضر به دلیل کهولت سن پادشاه در دست محمد بن سلمان است که اگر وی تصدی حکومت را هم در دست بگیرد این سیاست‌ها افراطی‌تر و چالش برانگیزتر نیز خواهد شد.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه تحلیلگران سیاسی از تصدی‌گری محمد بن سلمان برای پادشاهی عربستان خوشبین نیستند، گفت: وی فردی غربگرا است و با سیاست‌ افراطی‌گریانه‌ای که در قبال کشورهای منطقه اتخاذ می‌کند بعید به نظر می‌رسد عمر پادشاهی وی طولانی باشد.
وی در پایان گفت: جنگ قدرت در داخل خاندان آل سعود شدت می‌یابد، چون سابقه نداشته است که یک جوان 31 ساله بی‌تجربه زمام امور را در عربستان در دست گیرد.

منبع:خبرگزاری دفاع مقدس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد

به گزارش جام جم آنلاین، این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

دیگر خبرها

  • این سکانس خلیل و سلمان در سریال نون خ پربازدید شد | ویدئو
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • آخرین فرصت عربستانی‌ها به محمد صلاح
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • (ویدئو) ماجرای خواستگاری بازیگر معروف «نون خ» از دختر ترامپ
  • (ویدئو) بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از ۷۲ سال غیبت
  • (ویدئو) بازگشت پادشاه سابق مصر پس از ۷۲ سال غیبت