Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با انتشار بیانیه‌ای ضمن دعوت از آحاد مردم برای شرکت در راهپیمایی روز جهانی قدس تأکید کرد: روز قدس فقط اختصاص به قدس ندارد، بلکه روز مقابله مستضعفان با مستکبران و روز انتفاضه ملت های ستمدیده علیه طرح‌های صهیونیستی- آمریکایی و کشورهای مرتجع عربی است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، متن بیانیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَیلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیهُ مِنْ آیاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ البَصِیرُ (الإسراء/ 1)
از زمانی که امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان(هفتم آگوست سال 1989) را به عنوان روز جهانی قدس اعلام کرد، سر تا سر امت اسلامی در این روز مشخص گرد‌هم می‌آیند؛ روزی که مسلمانان به روشنی موضع خود را در برابر قدس شریف به عنوان قبله مقاومت و رمز جهاد امت و مسأله فلسطین، به عنوان مسأله اول مسلمانان اعلام می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روز قدس فقط اختصاص به قدس ندارد، بلکه روز مقابله مستضعفان با مستکبران و روز انتفاضه ملت‌های ستمدیده علیه طرح‌های صهیونیستی- آمریکایی و کشورهای مرتجع عربی است.
ندای امام خمینی(قدس سره الشریف) ندایی جاویدان است که پژواک آن پیوسته عزم و اراده را در بند بند وجود ملت‌های مستعضعف جهان بیدار می کند و آنها را در برابر دروازه آزادی از سلطه ظالمان مستکبر و ظلم و ستم صهیونیست‌های جنایتکار و حامیان آنها از استعمارگران غرب و در رأسشان آمریکای متکبر قرار می دهد.
جنگ افروزی در جای جای کشورهای عربی و اسلامی چیزی نیست جز واکنشی علیه بیداری اسلامی که امام خمینی(رحمة الله علیه) آن را پایه گذاری کرد و جانشین برحق و پیرو ایشان، حضرت آیت لله العظمی امام سید علی خامنه ای(دام ظله العالی) در تلاطم جنگ و درگیری‌های فرقه ای، آن را رهبری کرد، این بیداری مبارک، تخت پادشاهان و حاکمان ظالم منطقه را به لرزه درآورد و محاسبات صهیونیست‌ها و حامیان آمریکایی آنها را به هم زد.
وجه مشترک بین ملت‌های منطقه ما این است که آنها ملتی زنده و بیدار هستند و زانوزدن و تسلیم شدن در برابر صهیونیست‌های جنایتکار و اربابان مستکبر آنها را مردود می‌دانند؛ همچنان که حل قضیه فلسطین از طریق مذاکرات تحقیر آمیز به رهبری آمریکا و همیاری رژیم‌های مرتجع عربی را نمی پذیرند و اینها همه در حمایت از مردم مجاهد فلسطین است که با صلابت و شجاعت تمام، برای آزادی سرزمین مقدس فلسطین و قطع ایادی استعمارگران خارجی گام بر می‌دارند.
مجمع تقریب مذاهب اسلامی، در لبیک به ندای دین و وجدان که امام راحل بزرگوار آن را سردادند و در پیروی از حضرت آیت الله خامنه ای(حفظه الله) ولی امر مسلمین، فرزندان امت بزرگ اسلامی را دعوت به مشارکت فعال در راهپیمایی‌ها و مراسم روز قدس و زنده نگه داشتن این روز در سراسر کشورهای جهان اسلام می کند، تا فریاد آنها سیلی محکمی بر صورت صهیونیست‌های متجاوز و حاکمان جدید و متفرعین آمریکا باشد که تمییزی بین نیروها و جنبش‌های اسلامی آزادی بخش و جریان‌های تکفیری جنایتکار قائل نیستند و همه را در یک سبد واحد قرار می دهند، همچنین عامل برافروختن جنگ جدید اسرائیل علیه غزه قهرمان، برای از میان برداشتن جنبش حماس و جهاد اسلامی و دیگر جنبش‌های آزادی بخش فلسطین، و جنگ دیگری علیه لبنان برای از بین بردن مقاومت اسلامی بویژه حزب الله مقاوم و دبیر کل مؤمن و شجاع آن جناب سید حسن نصر الله(حفظه الله) و همچنین اعلان جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران به لحاظ نقش مهم و مواضع ثابت آن در حمایت از محور مقاومت و مقابله با گسترش تفکر تکفیری تروریستی و مبارزه با انواع تروریسم، است.
برادران و خواهران؛ تلاش‌های محور شرارت به رهبری آمریکا(که به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) شیطان بزرگ است) و نیز رژیم صهیونیستی برای برانگیختن آتش فتنه مذهبی بین شیعه و اهل سنت، اگر خدایی ناکرده موفق شود و برخی از گمراهان امت دنباله رو آن شوند، خطرش برای آینده امت بسیار بیشتر از حد تصور است و همین امر همه ما را فرا می‌خواند تا در برابر نتایج کنفرانس ریاض برای شعله ور کردن آتش فتنه‌های مذهبی هوشیار و محتاط باشیم؛ همه می دانیم که عربستان سعودی، شمار زیادی از سران کشورهای عربی و اسلامی را برای دیدار با "دونالد ترامپ" رئیس جمهور تندرو آمریکا، گردآورد تا وی به هرکدام از آنان وظیفه‌ای بسپارد و ارمغان آمریکا را در ظلم به فرزندان و مردم آنها هدیه کند؛ و آمریکا در قبال این اقدام مبالغ هنگفتی از اموال مردم مظلوم در سرزمین حجاز را دریافت کرد، و سرانجام این دیدار شوم نتایج زیر را به دنبال داشت متصور هستیم:
- گسترش عملیات ترویستی در مناطق مختلف جهان اسلام
- بمباران نیروهای بسیج مردمی موسوم به «حشد الشعبی» که برای آزاد ساختن شهر موصل از تروریست‌های جنایتکار در حرکت بودند توسط جنگنده‌های آمریکایی.
- شروع عملیات انفجاری در منطقه قطیف
- تشدید حملات به مردم غیر مسلح یمن و سکوت سازمان‌های بشر دوستانه در برابر شیوع بیماری وبا در آن کشور
- محاصره ظالمانه منزل حضرت آیت الله شیخ عیسی قاسم در بحرین و انحلال احزاب و جماعت‌های شیعی
- هدف قرار دادن محور مقاومت در ایران، لبنان، سوریه، یمن و عراق
- و در نهایت، مجازات قطر به سبب عدم التزام به مصوبات کنفرانس ریاض این اعمال جنایتکارانه و بسیاری از تحرکات صورت گرفته دیگر، نمی تواند محور مقاومت را مختل سازد و مقابله ما با دشمنان امت با وجود قدرت نظامی و حمایتهای مالی صورت گرفته از قبل آنان، به یاری خداوند متعال از صلابت و شدت بیشتری برخوردار خواهد بود.
مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اعلام حمایت کامل خود از ملت‌های ستمدیده عربی و اسلامی و به ویژه مردم مجاهد فلسطین، جنایت های صهیونیست‌های ظالم و حامیان این غده سرطانی از مستکبرین و کشورهای مرتجع عربی را محکوم کرده و از سازمان‌های بین‌المللی، حقوق بشر، سازمان همکاری اسلامی و همه علما، و خطبا، پژوهشگران و نخبگان با وجدان بیدار می خواهد تا در دفاع از حق و پیروزی مظلوم، مسؤولیت خود را در حسابرسی از صهیونیست های جنایتکار و اربابان آنها بر عهده بگیرند و با اتخاذ تدابیر لازم رژیم صهیونیستی را از تلاشهای بی وقفه خود برای یهودی سازی قدس و مسجد الاقصی و از بین بردن آثار اسلامی و هویت تاریخی فلسطین در پرتو سکوت بین‌المللی و برخی کشورهای عربی اسلامی دست بردارد و همچنین برای آزادی اسرای بی‌گناه و اجرای قطعنامه های سازمان ملل متحد در مورد مسأله فلسطین، از جمله بازگشت آوارگان به سرزمین خود تلاش کنند.
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برادران مجاهد گروه‌های مختلف فلسطینی را به تلاش برای توحید صفوفشان و اتخاذ موضع واحد در مسائل سرنوشت ساز فرا می خواند و در پایان از کشورهای عربی و اسلامی خواستار است که در هماهنگی با مواضع ملت‌هایشان که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را پذیرا نیستند، تمامی روابط خود را با این رژیم جنایتکار قطع و کالاهای اسرائیلی را تحریم کنند.
مجمع تقریب مذاهب اسلامی در این ماه با فضیلت از خداوند مسألت دارد که شهدای ما و تمامی شهدای مقاومت و انتفاضه فلسطین را مشمول رحمت واسعه خود قرارداده و به مردم فلسطین پیروزی با عزت عنایت فرماید و با آزادی مسجد الاقصی و تمامی سرزمین فلسطین از نهر تا بحر، بر مردم فلسطین و تمامی مسلمانان منت نهد و به تلاشهای کلیه علمای مجاهد و خیرخواه در تحکیم مبانی صلح و عدالت و اشاعه فرهنگ تقریب و اعتدال و از بین بردن پدیدة افراط گرایی و تکفیر (که هویت مسلمانان را خدشه دار و به وحدت آنان لطمه می زند) برکت عنایت فرماید.
« إنه سمیع مجیب» وَلَینصُرَنَّ اللَّهُ مَن ینصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِی عَزِیزٌ (الحج/ 40)


منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۵۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو

ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها که با مشارکت وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان، آیسسکو و برخی سازمان‌های بین‌المللی مانند ائتلاف تمدن‌های سازمان ملل متحد برگزار می‌شود، چالش‌های جهانی مربوط به گفتمان تمدنی، همکاری برای مقابله با تنفر و تقویت ارزش‌های صلح مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

پیش از این نیز پنجمین دوره مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ برگزار شده بود که در آن دوره از این مجمع ۱۴۰ کشور و نهاد بین المللی مشارکت داشتند.

محمدمهدی اسماعیلی پیش از عزیمت به آذربایجان در گفت‌وگویی درباره اهداف این سفر دو روزه گفت: باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم.

وی افزود: مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها نشستی است که در باکو برگزار خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران هم در این اجلاس ضمن بیان نکات مهم، راهبردی و در حوزه تعامل فرهنگی با ملل و فرهنگ‌های دیگر از این سخنگاه برای بیان حقایق مختلف در حوزه فرهنگ اقلیت‌ها که محور گفتگو‌های امسال است، استفاده خواهد کرد.

وزیر فرهنگ ادامه داد: با توجه به وضعیت ناعادلانه‌ای که در صحنه نظامات بین المللی داریم باید از هر فرصتی برای بیان حقایق و تنویر افکار عمومی استفاده کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به این اجلاس به عنوان فرصتی نگاه می‌کنیم که بتوانیم برنامه‌ها و نگاه انقلاب اسلامی را برای نخبگان و کشور‌های شرکت کننده بازگو کنیم و انشالله سخنگاهی برای بیان حقایق باشد.

وزیر فرهنگ گفت: نکته بعدی گفتگو‌هایی است که طبیعتا در چنین اجلاس‌هایی با کشور‌های مختلف برای تقویت تعاملات فی‌مابین استفاده می‌شود.

دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی راهکاری جدی برای گسترش تعامل با کشور‌های دوست و همسایه

وی افزود: دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی به عنوان راهکاری جدی برای ایجاد بستر‌های لازم برای گسترش تعاملات فی مابین توسط دولت دنبال می‌شود؛ در این راهبرد بیشتر معطوف به کشور‌های دوست، همسایه، جهان اسلام و کشور‌هایی که در موضوعات مهم بین المللی نزدیکی راهبردی با ما دارند هستیم؛ در همین راستا تلاش می‌کنیم در فرصت اجلاس باکو گفتگو‌های مقتضی را انجام دهیم تا از نتایج آن مجموعه حوزه فرهنگی منتفع شود.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: دوستانم برنامه‌هایی را پیش بینی کرده اند تا بتوانیم در فرصت محدودی که به واسطه این اجلاس در اختیار داریم حداکثر استفاده را کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از این گفتگو عازم باکو پایتخت جمهوری آذربایجان شد.

استقبال سفیر ایران از وزیر فرهنگ در بدو ورود به باکو

اسماعیلی و هیات همراه در بدو ورود به باکو مورد استقبال رسمی سیدعباس موسوی سفیر ایران در آذربایجان قرار گرفتند.

حضور در مراسم افتتاحیه ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی

وزیر فرهنگ سپس در مراسم افتتاحیه ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی با موضوع «گفتگو برای صلح و امنیت جهانی» در مرکز کنگره باکو حاضر شد.

سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند

اسماعیلی در سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو گفت: معتقدیم نقش سازمان‌های بین المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سوء تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تاثیر گذار است.

متن کامل سخنرانی محمدمهدی اسماعیلی به شرح زیر است:

"بسم الله الرحمن الرحیم

خانم‌ها و آقایان

سلام علیکم

همانگونه که مستحضرید، در جهان به هم پیوند خورده حاضر، تقویت روابط بین فرهنگی و تلاش برای حفظ ارزش‌ها و میراث فرهنگی در سایه افزایش تعامل مردم جهان و مناسبات متقابل کشور‌ها محقق خواهد شد.

گفت‌وگوی صادقانه و به دور از جهالت و تعصب بین جوامع و سعه صدر در پذیرش تفاوت‌ها ضامن زندگی صلح آمیز مردم جهان و همگرایی بین ادیان و فرهنگ‌ها خواهد بود.

حضار گرامی اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی توجه ویژه به همسایگان و کشور‌های نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قاره‌های آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله اولویت‌های ما است و معتقدیم نقش سازمان‌های بین المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سوء تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تاثیرگذار است.

از جمله این اتفاقات تاسف برانگیز قصه پرغصه فلسطین و غزه است رژیم کودک‌کش و نژادپرست بیش از ۷۶ سال است رسماً نسل کشی مسلمانان فلسطینی را در دستور کار قرار داده است.

در هفت ماه اخیر ده‌ها هزار کودک و زن بی‌گناه غزه به خاک و خون کشیده شده‌اند.

انفعال بی‌سابقه سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای مایه شرمساری است. اقلیتی صهیونیست همه اصول اخلاقی را زیر پا گذاشته است و با پشتیبانی آمریکا هر جنایتی را انجام می‌دهد.

رفتار‌های منافقانه آمریکایی‌ها و دولت‌های هم‌پیمانش را در ضرب و شتم اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های این کشور‌ها شاهد هستیم.

ما امروز سوگوار فاجعه غزه هستیم موضع مترقی ما برای حل این معضل تشکیل دولت واحد فلسطینی با حضور همه ساکنان اصیل سرزمین فلسطین اعم از یهودی، مسیحی و مسلمان است.

ما در جمهوری اسلامی ایران نمونه کاملی از هم‌زیستی همه ادیان و اقوام را تجربه می‌کنیم.

امروز اقلیت‌های دینی در مجلس ما نماینده دارند و آزادی کامل برای انجام عبادات و مناسک خود دارند و همراه با مسلمانان برای پیشرفت کشور فعالیت می‌کنند.

خانم‌ها و آقایان.

توجه به ارزش‌های مختلف در این جوامع چند فرهنگی و چند مذهبی باید مورد مطالبه همه کشور‌ها باشد. در دنیای امروز با توجه به گسترش و پیشرفت سریع علم و تکنولوژی و هوش مصنوعی برای حفظ هویت ارزش‌ها و میراث فرهنگی باید همبستگی و ارتباط فعال بین کشور‌ها برقرار باشد.

با توجه به تاثیرگذاری و قدرت جریان سازی فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی در مسائل مختلف به ویژه امور فرهنگی پیشنهاد می‌شود همه کشور‌ها و نهاد‌ها در راستای تسهیل فرایند گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها و دولت‌ها برای نیل به اهداف صلح محور از رسانه‌های صلح مدار و روشنگر، حمایت و در این امر تشریک مساعی کنند.

همچنین لازم است علمای بزرگ و روشن بین جهان اسلام در برابر معضلاتی از قبیل افراط گرایی و تکفیر دست به دست هم داده و با وحدت و مودت و اخوت اسلامی در برابر این بلای بزرگ با روشنگری و مجاهدت در تبیین و با زبان روز جوانان امت اسلامی را نسبت به این خطر بزرگ که منابع مادی و معنوی جهان اسلام را نابود می‌نماید، آگاه سازند.

در پایان، امیدوارم که این اجلاس، با تلاش‌ها و پیگیری مقامات و کارشناسان تمامی کشور‌های این حوزه هرچه سریعتر محقق و بر این اساس شاهد هم افزایی مودت و ارتقا سطح گفتگو‌ها و روابط در همه سطوح باشیم.

از برگزار کنندگان این اجلاس مهم به ویژه وزیر محترم فرهنگ کشور دوست و برادر جمهوری آذربایجان و حسن توجه شما بزرگواران صمیمانه سپاسگزارم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته"

در حاشیه مجمع جهانی گفت‌وگوی بین‌فرهنگی.

وزیر فرهنگ با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد/ آمادگی برای برگزاری نشست مشترک سینماگران ایرانی و آذربایجانی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو با «عادل کریملی» همتای آذربایجانی خود دیدار و گفتگو کرد.

محمدمهدی اسماعیلی در این دیدار گفت: اشتراکات زیاد فرهنگی، تاریخی و تمدنی با آذربایجان داریم و به همین خاطر یک ایرانی در آذربایجان و یک آذربایجانی در ایران احساس غربت نمی‌کند.

وی افزود: بنای ما در دولت آیت‌الله رئیسی بازطراحی رابطه فرهنگی با کشور‌های همسایه است.

وزیر فرهنگ ادامه داد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در درگیری‌های اخیر تاکید بر حقانیت برادران آذربایجانی بود.

وی تاکید کرد: تمایل داریم تفاهم‌نامه جامع فرهنگی بین دو کشور مجدد امضاء شود.

اسماعیلی گفت: مرز‌های آبی و دریایی مشترک و طولانی با کشور آذربایجان داریم و پیشنهاد می‌کنم تبادلات فرهنگی در شهر‌های مرزی ایجاد شود.

عضو هیات امنای دانشگاه تهران افزود: آمادگی داریم بین نویسندگان و سینماگران دو کشور نشست مشترک سینمایی برگزار کنیم.

برگزاری نشست مشترک سینماگران ایرانی و آذربایجانی

اسماعیلی گفت: رئیس‌جمهور ایران تاکید دارند هر کار فرهنگی در حوزه همسایگان در بخش‌هایی باشد که کاملا همراهی و اتفاق نظر متقابل وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا اولین جشنواره فیلم‌های سینمایی کشور‌های حاشیه خزر را برگزار کنیم در همین زمینه از شما و سینماگران شما دعوت می‌کنیم تا در این جشنواره حضور داشته باشید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • دیدار مؤسس جمعیت آموزش و فرهنگ مقدونیه با دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • اتحادیه جهانی علمای مسلمان: خیزش‌های دانشجویی برای حمایت از فلسطین را ارج می‌نهیم
  • بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت روز کارگر و روز معلم
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی