Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-07@02:48:45 GMT

افزایش 10 برابری خطر تصادف در رانندگی شبانه

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۱۵۲۹۵

جانشین رئیس پلیس راهور ناجا با توصیه به شهروندان مبنی بر اینکه سفر خود را در طول روز توزیع کنند، گفت: رانندگی در شب خطر تصادف را تا ۱۰ برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش صدای ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس راهور ناجا، سردار موسی امیری با اشاره به طرح ترافیک تابستانی، افزود: طرح ترافیک تابستانی امسال ٣ ماه کامل است و از اول تیر آغاز شده و تا اول مهر ماه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته وی تسهیل سفرهای تابستانی و عبور و مرور شهروندان، ارتقای ایمنی سفرها و جلوگیری از وقوع تخلفات و حوادث رانندگی مهمترین اهداف طرح تابستانه پلیس راهور است.

جانشین رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به این که ٢ پیک جدی ترافیکی برای سفرهای تابستانی وجود دارد که اولی بعد از عید سعید فطر و دومی در ٢ هفته پایانی شهریور ماه است افزود: پیک اول تقریبا از روز یکشنبه آغاز شده است به شکلی که همچنان بار ترافیکی سنگین را در محورهای شمالی داریم.

وی گفت: برای روز دوشنبه هم پیش‌بینی بار ترافیک بیشتری برای این محورها داریم و تقاضا می کنیم با توجه به این که ظرفیت راه‌ها خیلی افزایش نیافته و تقاضای سفر بسیار افزایش دارد لذا شهروندان سفر خود را در طول روز دوشنبه توزیع کنند و در صورت امکان به سه‌شنبه موکول کنند. در عین حال اگر ضرورت سفر در روز دوشنبه هست حتما مسافران چند برابر زمان عادی وقت برای سفر خود در نظر بگیرند.

جانشین رئیس پلیس راهور ناجا یکی از مهمترین علل وقوع تصادفات تابستان را خستگی و خواب آلودگی عنوان و تاکید کرد: خستگی و خواب آلودگی رانندگان متوجه همه کشورهاست ولی این آمار در کشور ما سهم بالاتری دارد.

وی گفت: یکی از عارضه های رانندگی کم خوابی و بدخوابی است که موجب بد خلقی راننده می شود و همین امر تمرکز و واکنش و تصمیم‌گیری را برای وی سخت می‌کند و عامل بروز حوادث ناگوار است.

جانشین رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به این که نقش راننده در این خصوص از همه مهمتر است گفت: مهمترین عوامل خستگی و خواب آلودگی عدم استراحت کافی قبل از سفر، استفاده از داروهای خواب آور حتی در حد قرص سرماخوردگی قبل یا حین رانندگی، بیماری افراد خصوصا آنهایی که اختلال خواب دارند، رانندگی در ساعات پیک خواب ١٣ تا ١٦ و ٢ تا ٥ بامداد، رانندگی در شب، رانندگی بیش از ١٠ ساعت مداوم، رانندگی در جاده های یکنواخت بویژه در فصل تابستان، رانندگی در مسیرها ناآشنا و رانندگی در شرایط بد آب و هوایی است.

وی با تاکید بر این که رانندگی در شب می‌تواند خطر بروز تصادف را تا ١٠ برابر افزایش دهد گفت: در عین حال هم رانندگان جوان و هم افراد مسن در معرض خستگی و خواب آلودگی هستند و نباید در این خصوص استثنایی قائل شد.

جانشین رئیس پلیس راهور ناجا در خصوص خودروهای عمومی نیز گفت: بخش قابل توجهی از سفرها بخصوص تابستان با ناوگان حمل و نقل عمومی انجام می‌شود لذا پلیس در این خصوص حساسیت ویژه‌ای دارد.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی در طرح تابستانه پلیس راهور تشدید شده است، افزود: هم‌اکنون سامانه پایش هوشمند حمل و نقل عمومی (سپهتن) حدود ٩٠ درصد محورهای مواصلاتی را پوشش می دهد و تمام اتوبوس‌های بین‌شهری نیز به این سامانه مجهز شده‌اند و بدین ترتیب پلیس آنها را به صورت آنلاین کنترل کرده و تخطی از مقررات را به راننده پیامک می‌کند که امیدواریم امسال این سامانه به بخش بار هم گسترش یابد که در این راستا تمامی نفتکش‌ها امسال به این سامانه مجهز می‌شوند.

جانشین رئیس پلیس راهور ناجا گفت: همچنین سامانه پیامکی ١١٠١٢٠ نیز در اختیار مسافران است تا رفتار رانندگان را از طریق آن به پلیس گزارش کنند. همچنین ماموران نامحسوس پلیس به عنوان مسافر در اتوبوس‌ها سوار شده و تخلفات احتمالی رانندگان متخلف را گزارش می‌کنند.

وی در خصوص سفری ایمن، افزود: وسیله نقلیه به لحاظ فنی باید آماده سفر باشد به عنوان مثال تایرها باید مناسب فصل تابستان باشند، برای سفر برنامه داشته باشیم، از مواهب طبیعی طول سفر استفاده کنیم، از عجله و شتاب پرهیز کنیم، شب رانندگی نکنیم، کنار جاده اطراق نکنیم و از رانندگان جوان و مبتدی در جاده‌ها استفاده نکرده و قوانین و مقررات رانندگی را رعایت کنیم.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۱۵۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید

الهه جعفرزاده: نور می‌تواند بر ابعاد مختلف سلامت ما، از جمله بر چرخه خواب و بیداری، هوشیاری، خلق و خو، عملکرد شناختی و متابولیسم، تأثیر بگذارد. این موضوع به این دلیل است که بدن ما به طور طبیعی برنامه‌ریزی شده است تا در چرخه‌ای مطابق با بود و نبود خورشید عمل کند. این چرخه که به عنوان ریتم شبانه‌روزی شناخته می‌شود، بر بسیاری از جنبه‌های فیزیولوژی، متابولیسم و حتی رفتار ما حاکم است و در درجه اول با نور هماهنگ می‌شود. قرار گرفتن روزانه و منظم در معرض نور به ما کمک می‌کند تا یک ریتم شبانه‌روزی سالم و قوی داشته باشیم.

فواید مهم نور طبیعی بر سلامت جسم و ذهن

متأسفانه در زندگی مدرن به جای اینکه در طول روز، نور طبیعی خورشید و در شب تاریکی را تجربه کنیم، در بیشتر ساعات بیداری خود در معرض سطوح بسیار کم نور الکتریکی قرار می‌گیریم که این پاسخگوی نیاز بدن ما به نور طبیعی نیست. اگرچه نور مصنوعی بر ریتم شبانه‌روزی ما نیز تأثیر می‌گذارد، اما نور طبیعی مزایای فراتری را ارائه می‌دهد که به تقویت تأثیر آن کمک می‌کند، از جمله:

۱. ارتقای هوشیاری و عملکرد

مطالعات نشان داده‌اند که نور با شدت و روشنایی بالاتر، مانند نور خورشید، می‌تواند تأثیر مثبتی بر بهره‌وری ذهنی داشته باشد. تأثیرات نور روز بر مغز عبارتند از: ایجاد حس سرزندگی، هوشیاری و توجه، هوشیاری فیزیولوژیکی، بهبود عملکرد در اعمال شناختی و کاهش خواب‌آلودگی.

۲. دریافت ویتامین D

وقتی نور خورشید به پوست ما می‌رسد، بدن ما ویتامین D تولید می‌کند. ویتامین D برای داشتن استخوان‌های سالم و سیستم ایمنی قوی ضروری است. دریافت این ویتامین حتی در سطح انرژی و خلق و خوی ما اثر مثبت دارد. توجه داشته باشید که به طور معمول باید در برابر آفتاب، محافظت‌های لازم مانند استفاده از عینک آفتابی و ضد آفتاب را به عمل بیاورید، اما لازم است زمان مشخصی از روز، ۱۰ الی ۱۵ دقیقه، را نیز در معرض نور خورشید قرار بگیرید تا بیشترین سطح ویتامین D را دریافت کنید.

۳. بهبود کیفیت خواب

بدن دارای یک ساعت بیولوژیکی یا چرخه‌ شبانه‌روزی است که سطح انرژی روزانه ما را تعیین می‌کند. ساعت بیولوژیکی کمک می‌کند که شب‌ها به راحتی بخوابیم و صبح‌ها با طلوع خورشید از خواب برخیزیم. استفاده زیاد از موبایل و رایانه و بودن در معرض نورهای آبیِ لوازم الکترونیکی در ساعات منتهی به شب می‌تواند این الگو را مختل کند و منجر به بی‌خوابی، خواب بیش از حد و خوابیدن در زمان‌های نامناسب شود. قرار گرفتن منظم در معرض نور طبیعی خورشید می‌تواند به هماهنگ نگه داشتن ریتم شبانه‌روزی، تنظیم خواب و استراحت بهتر کمک کند.

۴. ارتقای سلامت روانی

مزایای نور طبیعی فقط به سلامت جسمانی ما محدود نمی‌شود، بلکه این منبع بر سلامت روانی و خلق و خوی ما نیز اثر می‌گذارد. شاید شما هم جزو افرادی باشید که در روزهای ابری، دلتان می‌گیرد یا انرژی کمتری دارید. در واقع کمبود نور طبیعی می‌تواند باعث شود که ما احساس ناراحتی، افسردگی و اضطراب کنیم. اهمیت اختلال عاطفی فصلی (SAD) گویای اهمیت نور طبیعی بر سلامت روان است. دریافت نور طبیعی کافی می‌تواند به طور فعال با اختلالات سطحی روانی مبارزه کند. مطالعات نشان داده‌اند که بودن در معرض نور طبیعی می‌تواند سطح بی‌قراری و استرس را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید:

آخرین وعده غذایی را چه زمانی بخوریم؟/ اعلام ۵ دلیل علمی این اشتباهات رایج را در فصل گرما انجام ندهید آفتاب‌سوختگی چیست؟ راه‌های پیشگیری از آن کدامند؟ چند نکته مهم درباره استفاده از عینک آفتابی در این روزها منابع: cantifix ، delos

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895210

دیگر خبرها

  • ثبت ۵۰۰ فقره تصادف در شبانه‌روز گذشته در مشهد
  • ۸۲ مصدوم در تصادفات مشهد
  • ۸۲ نفر در سوانح رانندگی مشهد مصدوم شدند
  • ۸۲ مصدوم در سوانح رانندگی یک روز مشهد
  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • ۸ کشته در تصادف رانندگی جاده‌های فارس
  • چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • برخورد خودروی ال نود با پراید یک کشته و ۳ مصدوم بر جای گذاشت
  • جنون در سرعت ، راننده را به آغوش مرگ کشاند
  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید