Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه بین الملل: در روزهای اخیر تنش بین ترکیه و آمریکا بر سر تسلیح کردهای سوریه افزایش بافت،به گزارش رویترزدرحالیکه ترکیه به صورت علنی از آمریکا به خاطر ادامه تسلیح یگان های مدافع خلق و نیز گروه سوریه دموکراتیک انتقاد کرده و گفته هیچگاه استقلال کردها در شمال سوریه را نخواهد پذیرفت، جیمز ماتیس رییس پنتاگون در راه سفر به آلمان از احتمال ادامه تسلیح کردها پس از آزادی رقه از دست داعش صحبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارشبولتن نیوز،ماتیس گفت باید ببینیم شرایط بعد از رقه چطور می شود؛ اگر لازم شد در ماموریت های بعدی نیز به کردها سلاح می دهیم و از آنها پشتیبانی می کنیم. این سخنان در حالی است که در اقدام و سخنانی عجیب دولت آمریکا بشار اسد را متهم به استفاده مجدد از سلاحهای شیمیایی کرد.

به گزارش اسپوتنیک، دفتر مطبوعاتی کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا نسبت به آن چه که این بیانیه «تکرار حمله شیمیایی» خوانده است، واکنش نشان داده و به سوریه هشدار داده که اگر مرتکب حمله شیمیایی جدیدی بشود باید بهای سنگینی بپردازد.

این در حالی است که نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل در حساب توییتری خود نوشت:‌ مسوولیت هرگونه انجام حمله شیمیایی جدید توسط رژیم اسد به عهده ایران و روسیه خواهد بود. اظهارات نیکی هیلی در حالی مطرح می‌شود که کاخ سفید مدعی شده است برخی شواهد نشان‌دهنده احتمال انجام حمله جدید شیمیایی در سوریه است.

به این سخنان باید حمله اخیر امریکاییها به جنگنده سوری را اضافه کرد. براساس آنچه رسانه های خبری منتشر کردنديک جنگنده امريکايي سوپر هورنتF/A-١٨E، روز ١٨ ژوئن يک فروند هواپيماي سوخو ٢٢ سوريه را در نزديکي جعدين واقع در غرب شهر رقه، پايگاه داعش در سوريه که نيروهاي مورد حمايت آمريکا به عمليات بزرگي در آن مشغول بودند، سرنگون کرد. در همين حال، نيروهاي امريکايي به حمايت از نيروهاي دمکراتيک سوريه سرگرم بودند که يک ائتلاف چند قومي و چند مذهبي در حال مبارزه باداعش در منتطقه جعدين، است و کنترل بخش عمده اين شهر را در دست دارد. ولي به نقل از بيانيه منتشره از سوي نيروي ضربت مشترک، پس از حمله ادعايي شبه نظاميان متحد نيروهاي بشار اسد به نيروهاي دمکراتيک با کمک نيروي هوايي سوريه و بيرون راندن آنها، جنگنده هاي امريکايي حاضر در منطقه واکنش نشان دادند و هواپيماي سوري را در راستاي قوانين جنگي و اصل دفاع جمعي از خود و در حمايت از نيروهاي ائتلافي سرنگون کردند. اين نخستين نبرد هوايي امريکا از سال ١٩٩٩ به اين سو بود. در آن تاريخ نيز يک فروند جت جنگندهF-١٦CJنيروي هوايي امريکا يک ميگ ٢٩ متعلق به يوگسلاوي را برفراز کوزوو سرنگون کرد.

اقدامات تهاجمی نیروهای آمریکایی در سوریه که اخیرا روی داده است و ارسال سلاحهای گسترده توسط آمریکا به شمال سوریه از یک سو و طرح ادعاهای بی اساس رااز سوی دیگر باید در راستای طرح جدید امریکا در راستای حضور بیشتر در سوریه از یک سو و همزمان کاهش نفوذ روسیه و ایران ارزیابی کرد.

جیمز جفری، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا و سفیر سابق این کشور در ترکیه و عراق در خصوص تحرکات اخیر آمریکا در سوریهگفت:به اعتقاد من، شاهد کشمکش بر سر تقسیم نفوذ بین قدرت‌های خارجی تاثیرگذار در سوریه هستیم. من اطمینان ندارم که همه در دولت آمریکا از این مسئله آگاهی داشته باشند. افرادی هستند که همچنان خواهان تمرکز بر مبارزه با داعش هستند اما به اعتقاد من این مسئله یک موضوع تاکتیکی است. سوال پیچیده‌تر مربوط به آینده سوریه و نقش ایران و روسیه در آن است. آمریکا باید به دنبال این مسئله باشد که چگونه می‌تواند پس از شکست داعش با توجه به حضور گسترده نیروهایی از ایران و روسیه در این منطقه ایفای نقش کند.

برخی کارشناسان و تحلیل گران خارجی بر این اعتقاد هستند با روی کار آمدن محمد بن سلمان در عربستان سعودی این کشور می کوشد بحران جنگ با ایران را نه در داخل ایران بلکه در داخل سوریه کلید بزند و به همین دلیل در تلاش است زمینه های درگیری بین آمریکا و ایران و روسیه را در سوریه کلید بزند به نحوی که خود مستقیما نیز درگیر نشود.

سعودیها در دوره اوباما نیز خیلی تلاش کردند که آمریکا را وارد نبرد با ایران کنند اما علیرغم وعده های مالی کلان نتوانستند دولت اوباما را به این امر متقاعد نمایند، از این رو با توجه به کودتای محمد بن سلمان در عربستان سعودی و کنترل امور خاورمیانه توسط نظامیان آمریکایی این کشور بی میل نیست با هزینه کمتری جنگ با ایران را در سوریه کلید بزند و باید اتفاقات اخیر را در این راستا تحلیل و ارزیابی کرد وگرنه خود آمریکاییها هم باور ندارند که دولت اسد از سلاحهای شیمیایی استفاده کرده باشد و یا بخواهد مجددا از آن استفاده نماید.

براساس گزارش رسانه ها سیمور هرش روزنامه نگار و خبرنگار معروف آمریکایی با اشاره به اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از دانش تاریخی واقعی برخوردار نیست، تاکید کرد که ترامپ حمله موشکی به سوریه را با وجود آگاهی از مبرا بودن نظام سوریه از حمله شیمیایی به منطقه خان شیخون این کشور انجام داد.

سیمور هرش در مقاله ای در روزنامه دی ولت آلمان نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دستور شلیک موشک های تام هاوک به پایگاه الشعیرات ارتش سوریه در ریف شهر حمص را - با وجود هشدار وزارت اطلاعات آمریکا درخصوص نبود دلایل و مدارکی دال بر حمله شیمیایی ارتش سوریه به منطقه خان شیخون در ماه مارس گذشته- صادر کرد.

این خبرنگار گفت: یک کارمند ارشد دولت آمریکا وقتی از تصمیم ترامپ برای حمله موشکی به سوریه مطلع شد، به دوستش گفت که این امر منطقی نیست... می دانیم که حمله ای شیمیایی در کار نبوده است... روس ها خشمگین هستند.

وی افزود: در طول چند ساعت از حمله به خان شیخون، شبکه های اجتماعی پر شد از تصاویر قربایانی که منبع این تصاویر فعالان محلی و در صدر آنها سازمان موسوم به کلاه سفیدها بودند که یک گروه مشهور به ارتباط با عناصر مسلح معارض سوری است.

هرش تصریح کرد: در جریان مجموعه ای از مصاحبه ها دریافتم که اختلاف کاملی بین ترامپ و بسیاری از مشاوران نظامی و وی مسئولان وزارت اطلاعات آمریکا وجود دارد؛ علاوه بر اختلافات با افسران عملیاتی در منطقه که درک کاملا متفاوتی از ماهیت حمله به خان شیخون دارند. دلایلی به من درباره این اختلافات درقالب تماس ها مستقیما بعد از حمله به من داده شده است.

وی گفت: مسئولان وزارتخانه های اطلاعات روسیه و سوریه که درخصوص عملیات از نزدیک با آمریکایی ها هماهنگی می کنند، توضیح داند که حمله دوجانبه به خان شیخون برای دستیابی به یک هدف بسیار با ارزش صورت گرفت. هرش به نقل از یک مستشار ارشد آمریکایی نوشت: همه افسران عملیاتی در منطقه می دانستند که چیزی در جریان است. روسها به نیروی هوایی سوریه یک بمب هدایت شونده نادر دادند و سوری ها بهترین خلبان های خود را برای اجرای ماموریت اعزام کردند.

به گفته سیمور هرش، این مشاور آمریکایی افزود: آیا سوری ها برای حمله به خان شیخون برنامه ریزی کردند؟ اصلا. آیا ما چیزی برای اثبات آن داریم؟ اصلا. آیا برای استفاده از گاز سارین برنامه ریزی می کردند؟ نه؛ اما رئیس جمهور نگفت که ما یک مشکل دارید بزارید مسئله را بررسی کنیم بلکه گفت که می خواهد سوریه را بزند.

با احتساب این شرایط باید گفت: باید مراقب تحولات جدید سوریه بود، آمریکاییها و سعودیها بشدت از پیشرفت روند مبارزه با تروریستهای تکفیری در سوریه توسط محور مقاومت نگران هستند و همزمان با تحلیل گروههای تروریستی در این کشور بیم حذف خود از صحنه سیاسی سوریه را دارند.

آنها می کوشند به هر توجیهی شده ایران را وارد بازی نبردی پیچیده در سوریه نمایند تا به اهداف خود در این کشور و همزمان محدود کردن نفوذ ایران در منطقه دست یابند. قطعا روزهای آینده روزهای سرنوشت سازی در سوریه خواهد بودو باید نسبت به این تحرکات بسیار هشدار بود.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۱۸۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت دفاع ترکیه امروز یکشنبه در بیانیه‌ ای اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور در شمال عراق و سوریه ۴ نفر از عناصر گروهک تروریستی پ ک ک / ی پ گ را از پای درآورده اند.

وزارت دفاع ترکیه همچنین بر ادامه مبارزه قاطع با گروهک‌ های تروریستی تا نابودی آخرین عنصر تروریستی تاکید کرد.

در بیانیه وزارت دفاع ترکیه آمده است: ۴ تروریست پ ک ک / ی پ گ از جمله ۳ نفر در منطقه عملیاتی پنجه قفل و یک نفر در منطقه عملیاتی سپر فرات از پای درآمدند.

ارتش ترکیه ۹ اکتبر ۲۰۱۹ با مشارکت نیروهای مسلح تحت حمایت خود در شمال سوریه، عملیاتی را با عنوان چشمه صلح در شرق رودخانه فرات آغاز کرد و طی آن توانست کنترل ۲ شهر تل ابیض و رأس العین را به دست بگیرد.

این در حالیست که ترکیه در سال‌ های اخیر به بهانه مبارزه با تروریست های پ ک ک، بر خلاف منشور ملل متحد در لزوم عدم نقض تمامیت ارضی یک کشور مستقل، بدون کسب مجوز از دمشق و بغداد بارها به خاک عراق و سوریه تجاوز کرده است؛ اقدامی که اعتراض این دو کشور را نیز به همراه داشته است.

کد خبر 6097649

دیگر خبرها

  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • سرلشکر رشید: رژیم صهیونیستی جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه