Web Analytics Made Easy - Statcounter

13 هزار بهره بردار کردستانی در تولید توت فرنگی اشتغال دارند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه در هر هکتار از اراضی کشت توت فرنگی استان به طور متوسط 16 تُن محصول برداشت می شود گفت: حدود 13 هزار بهره بردار کردستانی در تولید محصول توت فرنگی اشتغال دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد فرید سپری افزود: این میزان برداشت به دلیل تغییر در روش کاشت کشاورزان حاصل شده است؛ زیرا در گذشته در هر هکتار حدود چهار تا پنج تُن توت فرنگی برداشت می شد.

وی متوسط عملکرد تولید توت فرنگی در کشور را 11 تن اعلام کرد و گفت: در استان کردستان به دلیل استفاده از شیوه های نوین آبیاری، ارقام مناسب و مبارزه با آفات و بیماری های احتمالی، این میزان تولید بالاتر است.

وی با بیان اینکه استان کردستان با تولید بیش از 70 درصد توت فرنگی کشور رتبه اول را در تولید این محصول دارد اضافه کرد: استان های مازندران و گلستان در رتبه های دوم و سوم قرار دارند و هیچ کدام از استان های کشور شرایط آب و هوایی کردستان را برای رشد و تولید توت فرنگی ندارند.

سپری با اشاره به اینکه 62 درصد از سطح زیر کشت توت فرنگی کشور در کردستان قرار دارد افزود: با کار بر روی برند سازی و بسته بندی محصول، می توانیم رقبا را در بازار رقابت حذف کنیم.

سپری به کشت گلدانی توت فرنگی و مزایای این روش اشاره کرد و افزود: این کشت در مرداد انجام شده و در فروردین سال بعد بهره اقتصادی خواهد داشت؛ به طوریکه با این کار عملکرد اقتصادی از یک سال به زیر پنج ماه خواهد رسید.

سپری گفت: امسال 4 هزارتن توت فرنگی برداشت شد که نسبت به پارسال 13 درصد افزایش داشته است .

وی افزود: از این مقدارتوت فرنگی سه هزار تن به تهران و اصفهان صادر می شود و مابقی بصورت تازه خوری در استان مصرف می شود.

وی خاطرنشان کرد: توت فرنگی تولید شده توسط اتحادیه توت فرنگی کاران در محل برداشت این محصول خریداری می شود. قیمت هر کیلو توت فرنگی خریداری شده بسته به نوع و کیفیت توت فرنگی، بین سه تا پنج هزارتوان است.

استان کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت یکی از قطب های کشاورزی در غرب کشور به شمار می آید.


منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۰۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، بهروز قمرزاده با اشاره به پایان برداشت سیر در دزفول گفت: ۵۳۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی دزفول در سال زراعی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ به کشت سیر اختصاص یافت و کشاورزان امسال ۱۳ تن محصول برداشت کردند.

وی با اشاره به کیفیت بالای سیر تولیدی دزفول، افزود: کیفیت بالای سیر تولیدی این شهرستان باعث شده تا علاوه بر مصرف این محصول در دزفول و خوزستان به سایر استان‌های کشور و درصورت فراهم بودن شرایط، به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و روسیه نیز صادر می‌شود.

قمرزاده ادامه داد: به منظور ارتقای سطح کیفی سیر تولیدی دزفول و کمک به بازاریابی فروش این محصول، علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی و ارائه توصیه‌های فنی برای تنظیم بازار فروش سیر تولیدی این شهرستان اقدام شده است.

برداشت سیر در دزفول هرسال از اوایل اسفند ماه آغاز می‌شود و تا اوایل اردیبهشت ادامه دارد.

سال گذشته زراعی ۹ هزار تن سیر از ۳۷۰ هکتار از مزارع دزفول برداشت شد که امسال با ۴ هزار تن افزایش، به ۱۳ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • لزوم جذب مشارکت بخش خصوصی برای اتمام طرح‌های نیمه تمام استان
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • برداشت توت فرنگی رامیان+تصاویر
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • ادامه آبیاری نخلستان‌های آبپخش تا برداشت محصول